Tetoválás eltávolítás oktatás

Tetoválás eltávolítás a 21. században.

A tartós sminktetoválások az utóbbi években váltak népszerűvé. Sajnos sok közülük rosszul sikerül, elszíneződik, a forma nem illik az archoz, vagy egyszerűen a vendégnek nem tetszik és szeretné eltávolíttatni. Ahhoz, hogy sikeresen eltávolítsuk a rosszul sikerült tetoválásokat, először meg kell határoznunk, hogy mi a különbség a tartós sminktetoválás és a testtetoválás között.

Ahhoz, hogy megállapítsuk, hogy a vendég arcán lévő tetoválása testtetoválás vagy sminktetoválás-e, a tetoválás korát kell megtudnunk. Ha legalább 5 éves, és még mindig intenzív a színe, akkor testtetováló pigmenttel készült (a vendégek nem minden esetben tudják, hogy mivel készült a tetoválásuk, és hogy miért döntő fontosságú, hogy tudjuk a régebbi tetoválás korát).  

Lehetőségek az eltávolításra.

  • Lézeres eltávolítás
  • Tejsav
  • Műtéti eljárás  

Milyen anyaggal történik az eltávolítás?

Mi a tejsav egy speciális formuláját használjuk. A tejsav rendelkezik azzal a képességgel, hogy nagyobb mennyiségű pigmentet távolít el gyorsabban és biztonságosabban, mint a korábban elterjedt glikolsav.

A gyógyulási folyamat a tejsav esetében gyors és egyszerű.

Az eltávolítást egy speciális tűmodullal végezzük. Hogy is képzeljünk el egy ilyen tűmodult?

Ahhoz, hogy megértsük, milyen tűk használata szükséges ehhez az eljáráshoz, képzeljünk el egy darumarkoló gépet (mint amivel plüss játékot lehet kihalászni egy emelőkarral)

A mi „karmunk” a sminktetováló kéziegységünkbe helyezett tűnk, csak ahelyett, hogy plüssfigurákat akarnánk kiemelni vele, mi pigmentekre vadászunk.
Nos, minél kisebb ez a „karom”, annál nehezebb megragadni a pigmentet, és sokszor egymás után kell lyukakat ejteni a bőrön.
Ezért az optimális tűmodul nagyobb számú tűt tartalmaz együttesen, így nem csak nagyobbá teszik a karmot, amivel dolgozunk, hanem minél több tű van együtt, annál gyorsabban tudunk egy adott felületen dolgozni, ezáltal kisebb traumát okozunk a bőrnek.

Két méretű, speciális, a tetoválás eltávolításra kifejlesztett tűmodullal dolgozunk melyek 52 és 88 tűt tartalmaznak.

Érdekel az oktatás

Mi az eljárás folyamata?

1. Az NPM eltávolító folyadék magához vonzza a pigmentet, mint egy mágnes és felhozza az epidermiszbe. A frissen kezelt területen látni lehet, ahogy a pigment jön ki a bőrből. Ha a tetoválás 2-4 éves, vagy régebbi, akkor nem látható, ahogy ki jön a pigment csak az, hogy a színe sötétebb lesz, mivel feljebb került a felszínhez.

2. A gyógyulási folyamat során var képződik (kb. 3 nap múlva), amely tartalmazza a pigmentet, ami már kijött a bőrből. Ezt követően a var leesik és láthatóvá válik a gyógyuló bőr.

3. Teljesen gyógyult bőr. Ha még mindig van pigmentmaradvány, alkalmazható még egy eltávolító kezelés, ha nincs, akkor befejeztük az eljárást.

A tartós sminktetoválás esetében maximum 3-4 alkalomra van szükség. Kivételes esetekben előfordulhat, hogy akár 5-6 kezelés is szükséges, leginkább akkor, ha a sminktetoválást testtetováló pigmenttel készítették el.

Az új sminktetoválást az utolsó eltávolító kezelést követő 6 hét múlva lehet elkészíteni legkorábban.

Következő oktatás időpontja 2020. február 4.

A képzés díja 155.000.-FT + ÁFA

Érdekel az oktatás