Elrontották, kifakult

Hogyan lehet kijavítani az elrontott és a kifakult sminktetoválásokat?

Az elrontott formák kijavítása hosszadalmasabb, komplikáltabb és költségesebb folyamat! A kifakult sminktetoválások felfrissítése, ha a formával nincs probléma, már sokkal egyszerűbb!

Elrontott sminktetoválások javítása

Szemöldöktetoválás esetében

Gyakran találkozom munkám során előnytelen, igénytelen, előre nem megtervezett, aszimmetrikus szemöldöktetoválásokkal, melyeket szeretnének velem kijavíttatni a Vendégeim. Ez gyakran szinte lehetetlen! Sok esetben ez csak úgy lehetséges, ha előtte eltávolítjuk a nem kívánatos régi tetoválást, mert túl vastag, túl hosszú, girbe-gurba, csodálkozó, azaz borzalmasan felfelé ívelő, túl lapos, 'ráfekszik' a szemhéjra, benyúlik az orrig, vagy éppen a halántékig kiszalad, túl erőteljes feketés-kékes-grafitos a színe...stb... így hihetetlen előnytelen megjelenést kölcsönöz tulajdonosának!

Ha ilyen elrontott formát tetováltak Neked, vagy a színe borzasztóan erős (fekete, kékes-szürke) akkor abból biztos, hogy nem tudok szép, finom, szálazott szemöldöktetoválást készíteni, de még satírozott technikával sem lesz szép! Főleg nem 1 alkalommal, ahogy azt sokan elképzelik! Ha már van szemöldöktetoválásod és velem szeretnéd kijavíttatni, akkor kérlek küldj egy éles fotót róla, hogy véleményt alkothassak róla, hogy kijavítható-e az általam alkalmazott technikával, vagy sem. Így nem feleslegesen látogatsz el hozzám szép szemöldök reményében, hiszen sokan messzebbről, vidékről, vagy külföldről jöttök hozzám.

Ezekben az esetekben a lézeres eltávolítást javaslom.

Lézeres tetováláseltávolítás

Bőrgyógyászok, kozmetológusok, plasztikai sebészek végzik. A lézersugár nagy fényenergiája elnyelődik a sötét színű festékben, így azt elszínteleníti, vagy bizonyos festékmolekulákat szétzúz, majd a falósejtek takarítják ki a festékmaradványokat a szervezetből. Csak profi szakemberre bízd magad, mert maradandó hegek keletkezhetnek, ha nem megfelelő hozzáértéssel végzik.

Őket ajánlom tetoválások lézeres eltávolítására:

PÉCSETT:
Dr Péter Iván bőrgyógyász Tel.: 70/944-4449 http://www.botoxdoktor.hu/rendeles

BUDAPESTEN:

BÁRSONY Orvos-esztétikai klinika: http://www.barsony.hu/elerhetosegeink
Dr Balogh György bőrgyógyász, kozmetológus Tel.: 1/213-8665 http://orvosajanlo.hu/doktor/balogh_gyorgy_dermatologus

SZEGEDEN:

Szent Gellért Magánklinika: http://www.sztgellert.hu/elerhetoseg/ Tel.: 62/431-899

Ha csak kicsit rontották el a szemöldöktetoválásodat

Amennyiben nem túl vastag, nem túl extrém a rontott forma és a színe sem túl erős, akkor van rá remény, hogy az általam alkalmazott módszerekkel ki tudom javítani. Ahhoz, hogy ezt előre tudjuk és ne feleslegesen utazz el hozzám, arra kérlek, küldj egy éles fotót, hogy véleményt tudjak róla mondani.

Kifakult sminktetoválások felfrissítése, javítása

KIVÖRÖSÖDÖTT? MEGSZÜRKÜLT? ELHALVÁNYULT? MI AZ OKA?

ELHALVÁNYULT: Az emberi bőr, amig csak élünk kopik. Az alsóbb sejtsorok mindig tolódnak felfelé, a bőr felszíne pedig folyamatosan kopik. A bőrünk teljes felszíne átlagosan 28 naponta kicserélődik ez miatt.Tehát a tetovált bőr a festékezett bőrréteggel együtt szintén kopik. Ezért halványulnak a sminktetoválások.

GYORSABBAN KOPIK A BŐR: a zsíros és vízhiányos bőrtípusúak bőre gyorsabban kopik (korpás szeborea, olajos szeborea), a fiatal korosztály bőre szintén gyorsabban cserélődik, mint az érettebb korosztályé, illetve az UV sugárzásnak gyakrabban kitett bőr (napozás, szoláriumozás) szintén gyorsabban kopik.

KIVÖRÖSÖDÖTT / KISZÜRKÜLT: a szemöldöktetoválásokat a barna szín különböző árnyalataival készítik általában a tetoválók. A barna szín piros, kék, sárga pigmentek keverékéből áll össze. A barna festékek lehetnek hidegebb és melegebb árnyalatúak, attól függően, hogy milyen arányban tartalmazzák az említett színeket. Minél több benne a piros pigment, annál melegebb lesz az árnyalat és minél több benne a kék, annál hidegebb lesz. Ehhez mindig hozzá adódik a bőrünkben lévő saját pigmenttartalom: Vannak sárgás bőrűek, piros bőrűek, kékes bőrűek. A tetoválás színe 1 hónap alatt alakul ki aszerint, hogy milyen festéket vittünk be és, hogy milyen a bőr saját pigmenttartalma. Tehát a saját bőr színe erőteljesen befolyásolja a végeredményt és azt, hogy milyen árnyalatban fog kopni a tetoválás színe. Ez alapján belátható, hogy normális folyamat a tetoválások kopása, színváltozása.

VÉGLEGES TETOVÁLÁS?!

Semmi sem végleges, a tetoválás sem, mivel a bőrünk kopik. A testtetoválók által készített tetoválások mélyebbre kerülnek, ezért nem tűnnek el olyan gyorsan, viszont a festék színe ott is megváltozik, sokszor igen előnytelenül. Ezért ezeket a tetoválásokat is fel kell frissíteni időnként, hogy szép legyen a színük. A végleges tetoválás már csak azért sem lenne jó megoldás, mert sajnos az arcunk sem marad a helyén! Az életkorunk előrehaladtával és a gravitáció miatt megereszkedik a bőrünk, minden lejebb csúszik...a tetoválás is...ezért pont jó megoldás, hogy az elhalványult sminktetoválásokat időnként (kb. 2-5 évente) lehet egy kicsit fiatalító jelleggel feljebb korrigálni. Hogy milyen gyakran szükséges frissíttetni a sminktetoválásokat? Ez egyedi. A bőrtípustól, életkortól, környezeti hatásoktól (pl. UV sugárzás) és a bevitt pigment minőségétől, mennyiségétől függ.