fbpx

Gyakran
ismételt
kérdések

Mi alapján válasszak sminktetováló szakembert?


Fontos, hogy olyan szakembert válassz, aki megmutatja Neked a referencia munkáit képeken, vagy láttad a munkáját élőben; akivel tetoválás előtti konzultáción kérdéseidet megbeszélheted és próbarajzolást készít; aki precízen előrajzolja a tetoválandó formát, ami még igény szerint változtatható; akivel együtt a tükörben többször is ellenőrzitek a készülő rajzot; aki megmutatja Neked a választható színek skáláját és nem egy színt akar Rád erőltetni; aki nem fél óra alatt akar végezni a munkával; aki rendszeresen sminktetovál, nem csak hébe-hóba; aki ellát szakvéleménnyel; aki nagyon aprólékosan, precízen készíti már az előrajzolást is; akinél biztonságban érzed magad; aki biztonságos anyagokkal, profi géppel dolgozik; akit megbízható forrásból ajánlanak Neked; akit mindig tudod, hol tudsz elérni, ha bármi kérdésed van Válassz jól elsőre! Az elrontott sminktetoválások helyrehozása sokkal költségesebb, hosszadalmasabb, fájdalmasabb! Sok esetben ugyan szebb forma és jobb szín adható korrekcióval a sminktetoválásnak, de előfordul, hogy lehetetlen tökéletesre kijavítani!

Mennyire fáj a sminktetoválás?


Minden ember másként éli meg a fájdalmat, eltérő fájdalomküszöbbel. Egyénen belül is változó a fájdalomküszöb, befolyásolja a lelkiállapot, fáradtság, éhség, menstruációs ciklus, Hold állása, stb. Nem teljesen fájdalommentes eljárás, azonban folyamatosan, igény szerinti sűrűséggel, többféle lidocain alapú érzéstelenítő készítménnyel ecseteljük a bőrödet, így teljes mértékben elviselhetővé válik az egész folyamat. Olvashatsz olyan hirdetéseket, melyek szerint teljesen fájdalommentes tetoválást ígérnek. Ez sajnos még nem létezik, különben mi is azt a módszert alkalmaznánk… a tű az tű! De, mint előbb olvastad, abszolút elviselhetővé teszik az érzéstelenítők! A végeredmény is kárpótolni fog ezért! A legtöbb esetben az derül ki, hogy vendégeink sokkal rosszabbra számítottak, mint amit valójában megtapasztalnak fájdalom területén tetoválás közben. Így a kezdeti izgalmak után könnyedén kibírják a sminktetoválás elkészültét. A fájdalomtól való félelem pedig csak addig tart, amíg el nem kezdjük a sminktetoválást. Ekkor megnyugszanak vendégeink és türelmesen várják a munka elkészültét.

Melyik sminktetoválás fáj jobban?


A szemöldök tetoválás szinte teljesen fájdalommentes eljárás, leginkább tüsszentésre ingerlő hatása van a tetoválás elején, majd ez az érzés is elmúlik. Tompa rezgést érzel csupán. Több vendégemnek is az volt a tapasztalata, hogy a szemöldökszedés kellemetlenebb érzés. A szemhéjtetoválás kellemetlensége főként abból adódik, hogy magáról a szemről van szó és ez a tudat teszi félelmetesebbé. A szemhéjad tetoválása közben a szemed végig csukva van, még akkor is, amikor az alsó szemhéjadat tetováljuk. A speciális feszítési technikának köszönhetően a tetoválás teljes ideje alatt biztonságban van a szemed világa! Menet közben többször megállunk, érzéstelenítünk, miközben Te is leveted a fájdalomtól való félelmedet, ellazulsz, és így egész elviselhetővé válik a sminktetoválás! Vendégeink azt szokták mondani, hogy ennél sokkal rosszabbra számítottak. Ajaktetoválásnál a kontúr elkészítése nagyon könnyen elviselhető még akár érzéstelenítés nélkül is, a satírozás a kellemetlenebb érzés, leginkább az ajkak közepénél. Az érzéstelenítőkkel annyira el tudjuk zsibbasztani ajkaidat, hogy úgy érzed magad, mint a fogorvosnál. Tehát ezt a sminktetoválást is könnyen ki lehet bírni. Ha bármelyik sminktetoválást nagyon szeretnéd, ez a hozzáállás már önmagában nagyon jó fájdalomcsillapító hatású! …És a végeredmény kárpótol a kellemetlenségért!

Mit tehetek, hogy kevésbé legyen fájdalmas a sminktetoválás?


Menstruáció: Erőteljesen befolyásolja a fájdalomérzetet, hogy a menstruációs ciklusodban éppen hol tartasz. A menstruáció első három napja, illetve előtte három nappal feszültebbek a nők és a fájdalomküszöbük is alacsonyabb. Ezért ezt a hat napot nem javasoljuk sminktetoválás elkészítésére. Időtényező: Ne kelljen időre rohannod sehová rögtön a sminktetoválás után, mert a sürgetettség érzésétől türelmetlenebb, idegesebb leszel, fájdalomérzeted is megnövekszik általa. Éhség: Ha éhes, szomjas vagy, tűrőképességed is csökken, ezért ne korgó gyomorral érkezz hozzánk! Kipihentség: A kialvatlanság szintén türelmetlenné, idegessé tesz. Ne az előző esti buliból gyere egyenesen tetováltatni, előbb aludd ki magad! Hidratáltság: A kellően hidratált bőr nem feszül, elég rugalmas és kevésbé jár fájdalommal a rajta végzett tetoválás. A bőröd hidratálása sminktetoválástól függetlenül is nagyon fontos! Szolárium: Arcodat ne érje UV fény sminktetoválás előtt 1 héttel, mert erőteljesen kiszárítja, általa fájdalmasabbá, kellemetlenebbé válik a húzódó bőrön a sminktetoválás elkészítése.

Mit lehet érezni sminktetoválás közben?


Azt érzed, hogy elzsibbadt az a bőrfelület, amelyet éppen tetoválunk. Ezen kívül finom rezgést érzel, mely a gép működéséből adódik. Nagyon halkan hallod a finoman zümmögő hangját. (Ez nem olyan hangos, mint a testtetováló gépek.)

Feldagad a bőröm?


Egyéni különbségek vannak e téren is. Szemöldök tetoválás után kissé pirosabb a szemöldök környéke, ami 1-2 óra múlva elmúlik, inkább csak érezni lehet, hogy kissé duzzadtabb a bőr, látni alig lehet. A szemhéj általában jobban feldagad, olyan lesz 1-2 napig, mintha sírtál volna. Ajaktetoválás után leginkább a vastagabb ajkú vendégek várják, hogy 1-2 nap múlva leapadjon szájuk, a vékonyabb ajkú vendégek pedig élvezik, hogy kissé teltebb az ajkuk. (Ilyenkor lehet viccelődni, emlegetni az ajakfeltöltésen átesett celebeket!) A tetoválás után keletkező ödéma normális jelenség, minden esetben 1-2 nap múlva magától felszívódik. Jégzselével, fagyasztott cukorborsóval otthon csillapíthatod a duzzadtságot, de nagyon fontos, hogy mindig száraz, tiszta textíliával érintkezzen a bőröd, a feláztatást, fagyást és fertőzésveszélyt elkerülve!

Hogy fogok kinézni tetoválás után?


A sminktetoválásod egy hétig élénkebb színű, festékhatású lesz, majd a pigmentálódás folyamán egyre természetesebb, harmonikusabb hatásúvá, bőrtextúrájúvá válik. Kb. 3-4 árnyalattal szolidabb végeredményre számíts az első naphoz képest, ami 4-6 hét alatt alakul ki.

Varas, sebes lesz a tetoválásom?


Nem! Szép élénk színű lesz eleinte, majd 4-7 nap alatt vékony hártyaréteg fog lejönni róla, azzal együtt a színe is sokkal szolidabbá válik. Ahhoz hasonló, mint amikor a kiszáradt bőr elkezd hámlani. Ez a gyógyulás folyamata. Néha enyhe viszkető érzést fogsz közben érezni.

Hogyan ápoljam otthon a sminktetoválásomat?


Sminktetoválásod elkészültével kapsz tőlünk ápoló krémet, ezzel kell 7-10 napig kenegetned a friss tetoválást, naponta többször, hogy folyamatosan bevonat legyen rajta. Ez nagyon fontos részedről! Ez a krém mindig puhán tartja a bőrödet, megakadályozza a kiszáradását, így biztosítja az egyenletes pigmentálódást, a tökéletes végeredmény érdekében! A kiszáradt, megkeményedett bőr szinte kihúzza a bőrből a bevitt pigmenteket és foltos felületet fog eredményezni! Ezért tartsd mindig magadnál a tőlünk kapott kis tégelyt, és néhány fültisztító pálcikát, hogy napközben többször be tudd kenni!

Mire ügyeljek, hogyan vigyázzak friss sminktetoválásomra?


Sminktetoválást követően 2 hétig nem szabad szoláriumozni, direktben napoztatni a friss tetoválást, valamint szintén 2 hétig kerülnöd kell a strandot, uszodát, szaunát, azaz nem szabad feláztatni. Óvnod kell mindenféle mechanikai sérüléstől és fertőzésveszélytől! Gyógyuláskor érezhető viszkető érzés ellenére vakarni, kaparni, dörzsölni nem szabad! A hámló bőrlemezkéket tilos leszedni, maguktól kell leválniuk.

Nyáron is készíthető sminktetoválás?


Igen! Azonban arra ügyelj, hogy 2 hétig a strandolás és az arcod direkt napoztatása tilos!

Meddig marad szép egy sminktetoválás?


Egyénenként változó. Több dologtól is függ: életkortól, bőröd hidratáltságától, zsírtartalmától, szerkezetétől, vastagságától, szoláriumozás és napozás gyakoriságától, mértékétől. (Pl: az a fiatal, akinek zsírosabb a bőre és hozzá nagyon gyakran szoláriumozik, gyorsabban kopik ki a sminktetoválása.) Függ a bevitt festék mennyiségétől és árnyalatától. Minél halványabb színnel tetováltalak, annál gyorsabban fog kikopni, tehát előbb kell majd felfrissíteni, hogy folyamatosan szép maradjon. És minél sötétebb színnel tetováltalak, annál tovább marad szép a végeredmény. Ezek ismeretében, ha világos színű hajad van, természetesen hasonlóan világos színű festékkel fogjuk tetoválni a szemöldöködet, hogy esztétikus, harmonikus legyen az arcod, de előbb lesz szükséges a szín felfrissítése. Ugyanez igaz az ajaktetoválásokra is. Szemhéjkontúr tetoválás esetén a fekete színnel lehet a legszebb eredményt elérni, valamint a fekete marad meg legtovább a bőrben. Mindegyik sminktetoválásról elmondható, hogy nagyon lassan, az idő múlásával és a bőr kopásával párhuzamban elkezd egyenletesen halványodni. Amikor eléri azt az állapotot, hogy minden reggel muszáj, rárajzolnod sminkceruzával, hogy a megfelelő árnyalatot elérd, akkor kell felfrissíttetni a sminktetoválásodat. Erre való a Hűségkedvezmény, melyben részesül minden hűséges vendégem! Az átlag alapján: szemöldöktetoválás 2-3 évig, a világos színű 1-2 évig marad szép, ajaktetoválás 3-4 évig szép, a világos színű előbb, az erősebb színű később igényel felfrissítést, szemhéjkontúr tetoválás 3-4 évig marad szép.

Miért ilyen drága?


Ismered a mondást… Az olcsót végül mindig drágán fizetjük meg. Egy esztétikus, szép sminktetoválás mögött sok minden van, mint pl. színvonalas, magas minőségű anyagok, eszközök, képzett szakember, rengeteg ráfordított idő, tehetség, szorgalom... Több olyan vendégem volt már, akiknek olcsó áron, gyenge minőségű festékkel, egyszerű tetoválógéppel, előrajzolás nélkül, szín kiválasztása nélkül készítették el sminktetoválásukat. Már késő volt, amikor rájöttek, hogy elrontották a sminktetoválásukat! Ez után tőlem kértek segítséget, hogy szebbé varázsoljam, vagy tüntessem el. Ez sajnos nem minden esetben kivitelezhető egyszerűen és gyorsan. Sok esetben először el kell távolítani lézeres kezeléssel, vagy biokémiai módszerrel a régi festéket a bőrből és csak utána lehet új, szép sminktetoválást készíteni. Az egyszerűbb problémáknál megoldható camouflage technikával a régi tetoválás elfedése, majd azután készíthető el az új sminktetoválás. Ilyen és hasonló esetekben sokkal hosszadalmasabb, költségesebb és több fájdalommal jár a szép sminktetováláshoz vezető út, mintha rögtön elsőre jó szakembert választottál volna!

Videók

BemutatkozásSzabad-e nyáron sminktetoválást készíttetnem?

Mi alapján válasszak sminktetoválót?Mit tegyek, ha kifakult, vagy elszíneződött a tetoválásom?

Ha sminktetoválást szeretnék, mire kell figyelnem?

Mennyire fájdalmas a sminktetoválásTerhesség vagy szoptatás esetén készíttethetek sminktetoválást?

Mikortól sportolhatok friss sminktetoválással

Mire figyeljek sminktetoválás után?Lehetek allergiás a sminktetoválásra?Mi a teendőm akkor, ha már van egy régebbi sminktetoválásom?

Mennyi idő után kell frissíteni a sminktetoválást?

Mi van akkor, ha heges az arcom a tetoválandó területen?

Ha van a szemöldököm vonalában anyajegy, akkor mi a teendőm?

Ha elkészült szemöldöktetoválásom, akkor a gyógyulás után mi lesz?

Befolyásolja a sminktetoválás végeredményét a bőrtípusom?

Elkészült a szemöldöktetoválásom. Mikortól sminkelhetek?

Ha szemöldök tetoválást szeretnék, akkor mi alapján dől el, hogy milyen típusú tetoválás készíthető?

Ha elkészült a sminktetoválásom, mikortól mehetek újra kozmetikushoz?

Ha van műszempillám, az kizárja a szemhéjtetoválást?

Mennyire változtathatom a külsőmet, ha sminktetoválást csináltatok?