webshop

10 dolog, amire figyelned kell, amikor sminktetoválsz - Szűr Bea

2022. 11. 09.
Ombre púderes sminktetoválás szemöldök tetoválás láng anett Permanent make up pécs
Be kell vallani, hogy a sminktetováló szakma rendkívül kreatív. Számos szabályt kell követni és rengeteg tudással kell rendelkezni, hogy vendégünknek olyan tartós és egyedi ajaktetoválás, szemhéjtetoválás vagy szemöldök tetoválás készüljön, amely már elsőre látványos változás az arcon, de évek múlva is pompásan fest! A sminktetoválás tanfolyam alkalmával ezeknek a szabályoknak az ismétlésére mindig sor kerül! Akár kezdő sminktetováló, akár profi sminktetováló vagy, bizonyos információk elvesznek az évek során, ezért ezeket érdemes alkalmanként felfrissíteni. Összegyűjtöttem Neked 10 fontos dolgot, amelyek segítenek a sminktetoválás tanfolyamon megtanultak felelevenítésében. Vagy akár új tudással ruháznak fel, így a vendégek számára készített sminktetoválásod tökéletes lesz és a szakmai háttértudásoddal is lenyűgözheted vendégeid.

1. A bőr típusa

Az első fontos lépés a sminktetoválás megkezdése előtt, hogy felmérd vendéged bőrének típusát és tulajdonságait. Ezekhez ismerned kell, hogy a bőr hogyan fénylik, milyenek a pórusok, milyen a bőr zsírtartalma és minden más információ, amelyek segítségével tudni fogod, hogy milyen technikát és termékeket válassz a sminktetoválás tökéletes kivitelezéséhez.

2. A bőr színe és altónusa

A bőr színe és altónusa rendkívül meghatározó, hiszen a megfelelő pigmentek ezen információk alapján kell kiválasztanod. Kövesd a Fitzpatrick-skálát, valamint ismerd a bőrben végbemenő folyamatok hatására kialakult altónust, amely lehet például olivás, sárgás, pirosas és kékes-lilás is. Ezeknek az ismereteknek a segítségével könnyebben fogod kiválasztani azt a pigmentet, amely hosszú távon megfelelő színt biztosít a sminktetoválás számára.

3. A megfelelő technika kiválasztása

Mindenképp hallgasd meg vendéged kívánságát, majd a bőre tulajdonságainak megvizsgálása után vázold fel javaslatod a sminktetoválást illetően. Az ajak- és szemhéjtetoválások esetében annyira nem nehéz a dolgod, mint a szemöldök tetoválás esetében, hiszen az első kettő sminktetoválás olyan területekre készül, ahol a bőr nagyjából egyforma tulajdonságokkal rendelkezik, maximum a színre kell nagyobb figyelmet fordítanod.

A szemöldök tetoválás már egy másfajta területre kerül, ahol a sminktetoválást befolyásolja a bőrtípus, ezért is kell megfontolnod, hogy melyik technikát választod vendéged számára. Minél több technika kivitelezését ismered, annál egyedibb sminktetoválást tudsz készíteni.


4. A pigmentkeverék, amit használsz

Már korábban írtam, hogy a színválasztáshoz elengedhetetlen, hogy megvizsgáld a bőr altónusát. Az altónus fogja meghatározni, hogy a bevitt pigment milyen színű lesz, amikor keveredik a bőr természetes színeivel, ezért is fontos, hogy ismerjük a komplementerszíneket és olyan pigmenteket válasszunk, amelyek nem erősítik az eredeti altónust, hanem egyensúlyt hoznak létre.

Például figyeljünk, hogy a szemöldökhöz választott barna színnek milyen az altónusa, és az hogyan fog mutatni a bőrben, vagy hogy az ajakhoz használt szín nem erősíti az ajak kékes-lilás árnyalatát, hanem ellenkezőleg, szép természetes rózsaszín színt ad.

5. A megfelelő tűmodul

Ha már kiválasztottad a megfelelő technikát, akkor tudnod kell, hogy ezt mely tűmodulokkal tudod kivitelezni. A sminktetoválásban a leggyakrabban használt tűmodulok az 1-es, 3-as és 5-ös tűmodulok különböző változatai. A kivitelezésnél fontos, hogy a lehető legtermészetesebb hatást érd el, még akkor is, amikor egy poros-púderes szemöldök tetoválás készül.

Figyelj oda, hogy szép legyen a színátmenet, az apró precíz részletek és különleges effektek is. A bőr tulajdonságai is meghatározzák, hogy mely tűkkel lehet a legszebb eredményt elérni.

6. A megfelelő kézmozdulatok

A bőr megfelelő feszítése, a sminktetováló kéziegység tartása, a szálak húzásához és a satírozáshoz szükséges kézmozdulatok mind egyediek, és rendkívüli precizitást igényelnek, ezért tényleg figyelj oda, hogy mikor, hogyan tartod a kezed és a csuklód. Nagyon fontos, hogy lassú, remegésmentes, biztos kezeid legyenek.


7. A megfelelő dőlésszögek

Nem mindegy, hogy milyen szögben tartod a tűt. Amikor szálakat vagy kontúrt húzol, a különböző dőlésszögek nagyban meghatározzák, hogy mennyi pigment kerül a bőrben és milyen töményen. A satírozáshoz is más-más dőlésszögekkel szükséges dolgozni, ráadásul az sem mindegy, hogy a 90 vagy 70 fokos dőlésszöget hogyan alkalmazod az ajak, a szemhéj vagy a szemöldök tetoválás során. Ezeket mind meg kell tanulnod, majd ki kell tapasztalnod.

8. A bőr ápolása (a sminktetoválás előtt, közben, után)

A bőrt trauma éri a sminktetoválási procedúrával. A tű és a pigment ismeretlen anyagok a bőr számára, ezért egy természetes védekező reakció indul be, mely akadályozza a sminktetoválás sikeres végkimenetelét. A megfelelő tisztításával és a procedúra közbeni ápolással, a bőr kevésbé sérül és hamarabb regenerálódik.

A Méhn Tünde szalonokban használt ROSA Herbal Skin Care termékek olyan állapotba hozzák a bőrt, hogy az könnyebben vegye a pigmenteket, kevésbé száradjon ki és duzzadjon meg, valamint a gyógyulás is gyorsabban induljon be, hogy sokkal szebb legyen a végeredmény.


9. A vendég figyelmeztetése az utóápolás szabályairól

Az otthoni utóápolás nagyon fontos, ezért a vendéget több szabály betartására is figyelmeztetned kell! Az elsők között szerepelnek, hogy a sebet ne érje víz, ne menjen a vendég uszodába vagy szaunázni, nehogy felázzon a seb. Nem szabad fóliázni, tépkedni és a mechanikai sérülésektől is védeni kell. Nagyon fontos még, hogy óvakodjuk a fertőzésveszélyes helyzetektől is. A vendég számára biztosítani kell az utóápoló terméket, amelyet naponta többször kell alkalmazni, 7-10 napon keresztül, még azután is, hogy a varr leesett. Ez azért fontos, hogy a pigmentek tökéletesen beépüljenek és a bőr is regenerálódjon.

10. A korrekciós időpont betartása

Minél több pigment kerül a bőrbe, annál tartósabb lesz a sminktetoválás, ezért is fontos a procedúra megismétlése minimum 1 és maximum 3 hónapon belül. A korrekció során a szín és a forma is változtatható, valamint, ha a például egy szálazott szemöldök tetoválás nem úgy gyógyult, ahogy azt a vendég vagy mi elvártuk, így akár technikát is változtathatunk. Ha az 1. korrekció után továbbra is találunk hibát a munkánkban, akkor érdemes egy következő korrekciót is hozzáadni a folyamathoz.

A sminktetoválás tanfolyam része ezeknek a dolgoknak a pontos és precíz alkalmazása! Mert ezek betartásával a sminktetoválásban is tökéletes eredményt érhetünk el és a vendégünk is elégedett lesz, nemcsak a sminktetoválásával, hanem a szakmai háttértudásunkkal is. Amennyiben úgy érzed, hogy hiányosságod akad bármely területen, akkor keress minket bátran és segítünk megoldani a problémát.


Töltsd le sminktetováló tanfolyamaink árajánlatát!

letöltöm
Pécs
7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/20/513-8562
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2023 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.