webshop
 • Akkreditált Sminktetováló Vizsga Felkészítő Tanfolyam

  Szerezd meg államilag elismert bizonyítványodat!
 • Akkreditált Sminktetováló Vizsga Felkészítő Tanfolyam

  Szerezd meg államilag elismert bizonyítványodat!
 • Akkreditált Sminktetováló Vizsga Felkészítő Tanfolyam

  Szerezd meg államilag elismert bizonyítványodat!
 • Akkreditált Sminktetováló Vizsga Felkészítő Tanfolyam

  Szerezd meg államilag elismert bizonyítványodat!
 • Akkreditált Sminktetováló Vizsga Felkészítő Tanfolyam

  Szerezd meg államilag elismert bizonyítványodat!
 • Akkreditált Sminktetováló Vizsga Felkészítő Tanfolyam

  Szerezd meg államilag elismert bizonyítványodat!

Akkreditált vizsga felkészítő tanfolyam:

Ezt a képzés azon sminktetováló szakemberek számára hoztuk létre, akik már rendelkeznek sminktetováló oklevéllel vagy sminktetováló tapasztalattal, viszont szeretnék megszerezni az államilag elismert sminktetováló bizonyítványt. Ez a tanfolyam számunkra azért hatalmas segítség, mert ezen az átképző oktatáson csak azokat a tananyagokat fogják megtanulni, amelyben szakmai hiányosságuk van, vagy azokat a tantárgyakat, amelyeket a korábbi képzés során nem sajátítottak el.
Az akkreditált vizsga felkészítő tanfolyam időtartama és ára is sokkal kedvezőbb, hiszen erre a képzésre már gyakorlott szakemberek jelentkezhetnek.

Fontos megérteni, hogy az államilag elismert sminktetováló bizonyítvány megszerzéséhez a következők szükségesek:
1) e-számú sminktetováló oktatás tanúsítványa (Akkreditált Sminktetováló vizsga felkészítő tanfolyam)
2) Sikeres Akkreditált Sminktetováló Vizsga
érdekel a képzés

Fontos információk:

Bemeneteli követelmény:
Sminktetováló végzettség és tapasztalat egészségügyi alkalmassági

Államilag elismert végzettség:
igen

Nemzetközileg elismert végzettség:
igen

Időtartam:
Egyéni tempó

Tanúsítvány:
Előzetes tudásfelmérés vagy iskolánkban végzett tanulók számára tanúsítvány elfogadással határozzuk meg a képzés óraszámát. A kalkulált tananyag teljesítése után a tanuló akkreditált sminktetováló vizsgát tehet.
letöltöm a csomagajánlatokat

Államilag elismert sminktetováló iskola

A PMU ART SCHOOL oktatásai minden esetben legális keretek között zajlottak, zajlanak és zajlani fognak.

Nyilvántartási szám: B/2022/001157
Engedélyszám: E/2021/000101

Előzetesen megszerzett tudás beszámításának lehetőségei

Méhn Tünde PMU Art International tanulói számára:

A Méhn Tünde PMU Art Inetrnational School intézményben megszerzett tanúsítványok bemutatásával a 10125004. számú Sminktetováló Szakképesítés óraszámának 80%-a igazolható a tanulók számára.

Nem az iskolánkban végzett tanulók számára:

Az előzetesen megszerzett tudás felmérésére a jelentkezést követően kerül sor egy „tudásszintfelmérő” napon. Előzetes tudásfelmérés alapján – megfelelő szintű teljesítés esetén – tananyagegység alól mentjük fel a képzésre jelentkezőt (maximum 80%). Az előzetesen megszerzett tudás alapján történő beszámítás tényét, és azzal összefüggésben a képzési időt és a képzési díjat a felnőttképzési szerződésben rögzítjük.

Akkreditált Sminktetováló Vizsga

Sminktetoválószakmai képzés esetében a programkövetelmények határozzák meg a tananyagot és a vizsgakövetelményeket, melyek elsajátítását a képzés végén tanúsítvány bizonyítja. Az Akkreditált vizsgaközpont és a Méhn TündePMU Art School közös szervezésében letett sikeres vizsgával államilag elismert szakképesítés is szerezhető.
letöltöm a tájékoztatót

Államilag elismert Sminktetováló Bizonyítvány

A felnőttképzésben meghatározott programkövetelményeken alapuló szakmai képzések esetén – akkreditált vizsgaközpontokban letett képesítő vizsga esetén – állam által elismert szakképesítés szerezhető. Az államilag elismert sminktetováló bizonyítvány biztosítja a tanulót arra, hogy a jövőben történő jogszabály változások esetén zavartalanul tevékenykedhet sminktetoválóként.
érdekel a képzés

Részletes Árajánlat

érdekel

Tanulóink vizsgamunkái

Tovább a galériába

Gyakran Ismételt Kérdések

Már sminktetoválok, de szeretnék állami képesítést. Mit tegyek?

A legjobb döntés, ha részt veszel az akkreditált sminktetováló vizsga felkészítő képzésünkön.
Amelyet, olyan sminktetoválóknak találtunk ki, akik már rendelkeznek tapasztalattal és részt vettek korábban sminktetováló tanfolyamokon. Erről a képzésről itt tájékozódhatsz:
https://pmuartschool.com/akkreditalt-vizsga-felkeszito/ 

Milyen végzettség szükséges ahhoz, hogy megtanuljak tetoválni?

Szükséges, hogy elvégezd a kozmetikus iskolát és ezt igazolni is tudd.

Mi kell ahhoz, hogy elkezdjek sminktetoválni?

Ha szeretnél elkezdeni sminktetoválni, akkor kozmetikus végzettségre mindenképp szükséged van. Fel kell készülnöd az új szakmával járó kihívásokra is. A sminktetováló szakmának anyagi vonzata van, de képzettségedtől függően ez később jó befektetésnek bizonyul majd. Szorgalmasnak kell lenned, hiszen nagyon sok új információt fogsz hallani és rengeteget kell majd gyakorolnod, hogy tökéletesítsd tudásod, hiszen maradandót alkotsz és ez rengeteg felelősséggel és odafigyeléssel jár.

Mi történik a jelentkezés után?

A jelentkezés után oktatásszervező kollégáink felveszik veled a kapcsolatot és minden felmerülő kérdésed megválaszolják.

Milyen kedvezmények vannak?

A képzés ÁFA mentes, ezen felül csomagajánlatok és részletfizetési lehetőségeket biztosítunk leendő tanulóink számára.

Hogyan tudok jelentkezni?

Ezen az oldalon található bármelyik „jelentkezés” gombra kattintva.

Hogyan tudok fizetni?

A tanfolyam díját többféleképpen tudod téríteni:
Banki átutalással
Személyes készpénzes fizetéssel
Részletfizetési lehetőséggel

Mi a tantermi oktatás menete?

A tantermi oktatások gyakorlat orientáltak. 09.00 -17.00 között intenzív tudásátadás zajlik, amely tartalmaz egy hosszabb ebéd és több rövidebb kávészünetet.

Hogyan tudom használni az e-learning rendszert?

Az e-learning rendszer fogja számodra biztosítani a tudástárat. Ebben a rendszerben oktató videók, oktatási anyagok, gyakorló feladatok, házi feladatok, tudás ellenőrző tesztek és modulvizsgák fognak rád várni. A használata rendkívül egyszerű, viszont, ha elakadnál, akkor sem kell aggódnod, ugyanis oktatásszervező kollégáink mindenben segítenek neked.

Mit jelent az előzetes tudásfelmérés?

Előzetes tudásfelmérés alapján – megfelelő szintű teljesítés esetén – tananyagegység alól mentjük fel a képzésre jelentkezőt (maximum 80%) Az előzetesen megszerzett tudás alapján történő beszámítás tényét, és azzal összefüggésben a képzési időt és a képzési díjat a felnőttképzési szerződésben rögzítjük.

Hogyan tudok jelentkezni a vizsgára?

A tanfolyam elvégzése után iskolán csoportos jelentkezést ad le az akkreditált vizsgaközpont felé.

Hol lesz a vizsga?

A vizsga az iskola épületében lesz.

Miből áll a vizsga?

A vizsga elméleti, szóbeli és gyakorlati részből áll. Az elméleti vizsga során a vizsgázók 25 kérdésből álló feleletválasztós, igaz-hamis, és kifejtős kérdéseket válaszolnak meg írásban. A szóbeli vizsgán a vizsgamunka és gyakorló portfólió szóbeli bemutatása, valamint az otthon elkészített projekt-feladatrész, és kezelési munkatervének bemutatása történik. A gyakorlati vizsga rész a helyszínen készítendő gyakorlati vizsgamunka élő modellen történő elkészítését foglalja magába.

Kik lesznek a vizsgabizottsági tagok?

A vizsgabizottsági tagokat az akkreditált vizsgaközpont határozza meg. A vizsgafelügyelő, illetve a vizsgabizottság további tagja nem lehet az, aki a vizsgázó szakmai vizsgára történő felkészítésében részt vett, vagy a vizsgázó hozzátartozója.

Kinek kell fizetnem a vizsga díját?

A vizsga költségeit az akkreditált vizsgaközpont felé kell teljesíteni, amelynek összegét a vizsgaközpont határozza meg.

Van-e változás, új infó/konkrétum a vizsgát illetően?

Az akkreditált sminktetováló vizsga menete nagyban eltér az egyéb alapképzéseinken elvégezhető vizsgáinktól. Akkreditált vizsgát az tehet, aki a programkövetelményben meghatározott tananyagegységek mindegyikét sikeresen teljesítette és erről hivatalos tanúsítványt (e-szám) szerzett a felnőttképzési engedéllyel rendelkező képző intézmény által.

Az akkreditált vizsga írásbeli, szóbeli és gyakorlati részekből áll, ami minden sminktetoválás típusra egységesen kiterjed, tehát a megszokott vizsgákkal ellentétben, az akkreditált sminktetováló vizsgán az ajak-, szemhéj- és szemöldöktetoválásokból egyaránt bizonyítani kell.

A vizsgára egy előre elkészített portfólióval és munkatervvel szükséges érkezned. A portfóliódnak tartalmaznia kell a legjobb latexes munkáidat, és élő modellen elkészített sminktetoválásaidat.

Az írásos-szöveges, legalább egy oldalas munkatervnek tartalmaznia kell a vizsgán elkészítendő sminktetoválások részletezését, a forma és színválasztás indoklását, a kezelés lépéseit, és a vendégre vonatkozó esetleges egyedi szempontok (bőrtípus, bőrproblémák, bőr altónusa) figyelembevételét.

Kötelezővé tették már mindenkinek?

Az akkreditált sminktetováló vizsga teljesítése azok számára kötelező, akik szeretnének sminktetoválással foglalkozni, de erre kozmetikus bizonyítványuk nem hatalmazza fel őket.
(Kozmetikus Technikus megnevezés szerepel a bizonyítványukban)

Egyelőre azon sminktetoválóknak, akik több éve a szakmában dolgoznak nem szükséges letennie az akkreditált vizsgát, hiszen erre törvény vagy jogszabály nincs. Azonban az államilag elismert sminktetováló szakképesítés megszerzése kizárólag előnyként szolgálhat a már több éve a szakmában tevékenykedő sminktetoválók számára is, hiszen a jövőben, ha bármilyen jogszabályi változás történik, biztos alapokon maradhat szakmai karrierjük.

Hogy néz ki konkrétan a vizsga?

A vizsga első része egy elméleti vizsga, amely tartalmaz 10 db feleletválasztós kérdést, 10 db igaz-hamis állítást és 5 db kifejtős kérdést.

A sminktetováló gyakorlati vizsga „A” része egy portfóliófeladatból áll.

A gyakorlati vizsga „B” része pedig egy helyszínen elkészített vizsgamunkából áll és az otthon elkészített munkaterv bemutatásából.

Első körben tehát a latexre készült teljes arctetoválást, mint vizsgamunka részproduktumát szükséges szóban bemutatni. A vizsgabizottság az elkészített munkatervre vonatkozóan kérdéseket tesz fel a vizsgázó részére, aki a projekt-részfeladat elkészítését, annak technikai, formai és színbeli kialakítását meg kell, hogy tudja indokolni.

Ezután a vizsgázó a helyszínen saját maga által biztosított eszközökkel, a saját maga által hozott vendég arcán vizsgamunkát készít. A munkának tartalmaznia kell szemhéjkontúrt, szemöldöktetoválást tetszőleges technikával, és a korábban az adott modellen elkészített teljes ajaksatír korrekcióját. Formája, stílusa szabadon választott, de illeszkednie kell a modell karakteréhez.

Hogy néz ki konkrétan a vizsgafelkészítés, mik a részletei a lépéseknek?

Ha államilag elismert sminktetováló szakképzést szeretnél szerezni, akkor első körben le kell adnod az online jelentkezésed a képzésre. Ezután tartunk egy tudásfelmérő napot, ahol ha korábban már dolgoztál sminktetoválóként vagy tanultad a szakmát, akkor beszámítjuk az előzetes tudásod. Amennyiben tehát van olyan tananyagrész, amiben magabiztosnak találjuk a tudásod, akkor ebből igazolást állítunk ki a számodra.
Ezután meghatározzuk, hogy a képzésen melyik tananyagrészeket kell még sikeresen elvégezned, és ezek alapján kezdődhet a tanulás. A tanuláshoz tantermi oktatásokat és e-learning rendszert is biztosítunk számodra.

Amennyiben megszerezted a sminktetováló szakképesítés (e-szám) tanúsítványodat, készen állsz, hogy jelentkezz az akkreditált vizsgára. Sikeres vizsga letétele után pedig megszerzed az állam által elismert bizonyítványodat.

Nem tudom eldönteni, hogy akkor most mindenkinek kell-e vizsgázni, kinek és mi alapján kell?

Nem kell mindenkinek akkreditált vizsgát teljesítenie ahhoz, hogy sminktetoválással foglalkozzon.

Azok, akik az alábbi végzettségek egyikét találják kozmetikus bizonyítványukban, tartós sminket készíthetnek, így ehhez egyelőre nem szükséges államilag elismert sminktetováló szakképesítést szerezniük:

Kozmetikus – 54 815 02
Kozmetikus – 55 815 02
Kozmetikus – 52 815 01 1000 00 00
Kozmetikus – 52 815 01 0000 00 00

Azok, akik bizonyítványában a Kozmetikus technikus – 5 1012 21 03 végzettség szerepel, már nem végezhetnek sminktetoválásokat az akkreditált vizsga teljesítése nélkül.

Az államilag elismert sminktetováló bizonyítvány megszerzésének feltétele a fentebb feltüntetett végzettségek bármelyike, emellett 2 év igazolt szakmai gyakorlat is szükséges.

A vizsgacentrumban államilag elismert vizsgára bocsátás feltétele a hivatalos programkövetelmény alapján meghatározott tananyagegységek elvégzése, ami után FAR rendszerben létrehozott tanúsítványokat állít elő a felnőttképző intézmény.

Mik a vizsga előfeltételei?

A felnőttképzési engedéllyel rendelkező képző intézmény által felnőttképzési adatszolgáltatási rendszerben (FAR) kiállított tanúsítványt szükséges felmutatni, ami a szakmai képzés követelményeinek teljesítését bizonyítja.

Nem tudom eldönteni egyértelműen, hogy az én kozmetikus vizsgám alapján most sminktetoválhatok-e. Régebben tettem le, úgy tudom abban még nem volt benne a tartós smink. Mit csináljak?

Mindenképpen fontos megnézni, hogy mi szerepel pontosan a bizonyítványodban. Jellemzően az újabb (2022 szeptember utáni) bizonyítványok azok, amiben Kozmetikus technikus végzettség szerepel, ők azok, akik nem készíthetnek tartós sminket ezen bizonyítványukkal. Ha korábban szerezted meg a végzettséged, akkor nagyobb az esély rá, hogy jogosult vagy sminktetoválások készítésére.

Azonban azzal nem veszíthetsz semmit, ha államilag elismert sminktetováló szakképesítést szerzel. Ha évek óta foglalkozol sminktetoválással, akkor az előzetes tudásbeszámításon garantáltan kipipálunk Neked számos tananyagrészt, így nem fog sok időt elvenni a képzés és a vizsga teljesítése sem. Amennyiben viszont most készülsz sminktetováló tanfolyamra beiratkozni, akkor először is lapozd át a bizonyítványod és ez alapján válaszd ki a hozzád leginkább passzoló képzés típust. Az államilag elismert sminktetováló végzettséggel viszont biztos lábakon tarthatod karriered minden esetben.

A bizonyítványodban az alábbi szakma/szakképesítés megnevezés és azonosító szám egyikének kell szerepelnie:
Kozmetikus technikus – 5 1012 21 03
Kozmetikus – 54 815 02
Kozmetikus – 55 815 02
Kozmetikus – 52 815 01 1000 00 00
Kozmetikus – 52 815 01 0000 00 00

letöltöm a tájékoztatót
Pécs
7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/20/513-8562
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2023 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.