webshop

A sminktetováló tanfolyam iránti elhivatottság - Vanda blogja

2022. 11. 09.
Ombre púderes sminktetoválás szemöldök tetoválás láng anett Permanent make up pécs
Tehát az előző írásomban megígértem nektek, hogy nem foglak megkímélni titeket a bénaságomtól sem. Tartom magam az ígéreteimhez. Belevetettem magam a latexes gyakorlás rejtelmeibe a sminktetováló tanfolyamon és hozzá kell tennem, hogy tízből nyolc alkalommal nem azt az eredményt látom, amit szeretnék. Megnyugtattak, hogy ez változni fog, és ezt az üzenetet továbbítanám minden leendő sminktetoválónak!

Házi feladat sminktetoválóknak

Teljesen autentikus érzés újra iskolapadban ülni. Nemcsak amiatt, mert a sminktetováló tanfolyamon tanulok, hanem azért is mert házi feladatot is kapunk.

Ennek a lényege, hogy formákat rajzolunk, ami már előfutára az előrajzolásnak és az is célja, hogy ráérezzünk a megfelelő arányokra.

Ezt a latexes satírozás és a szálhúzás követi. Anett komolyan megköveteli az anyagot, úgyhogy itt nincs helye lazsálásnak.

A háziknál van egy előírt minimum mennyiség, amit, ha nem teljesít a sminktetováló akkor nem engedik vizsgázni. Súgok egy titkot! Ennél azért többet kell gyakorolni, ha valaki ténylegesen felelősséggel és maximális precizitással szeretné végezni a munkáját.


A motiváció

Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy a sminktetováló szakmában való haladáshoz nekünk kell belepakolni erőt és energiát, mert nem vásároljuk meg a papírt, hanem itt komolyan letesszük az alapokat egy új szakmához! A PMU Art Schoolban ehhez mindent megadnak, de a sikerhez vezető ösvényen nekünk kell végig sétálnunk.

Én minden nap elővettem a gépemet. Habár fogalmazzunk inkább úgy, hogy el sem pakoltam, mert nem is lenne értelme ennyi gyakorlás mellett. Igyekeztem úgy tervezni, hogy napi 2 órát tudjak foglalkozni vele.

Persze volt, hogy egy sűrűbb hétköznap közbe szólt, de rendkívüli módon ment a fejlődés. Láng Anett, az oktatóm pedig folyamatos instrukciókat adott online, hogy hogyan javítsam a technikámat, amiről nem is gondoltam volna magam sem, hogy ennyire hatékony lesz. Napról napra egyre jobb vagyok a sminktetoválásban, és ez fantasztikus érzés.


Sminktetováló gép

A tanulótársaim között megoszlik, hogy ki milyen sminktetováló géppel dolgozik. Mindenki a pénztárcájához illő megoldást választott. Én egy NPM géppel dolgozom. Nagyon szimpatikus volt a márka minősége, mindig a legjobb alapanyagokat választom a munkám során, így ez nem volt kérdés ezúttal sem.

A másik gép, a ROSA ROOT mini is nagyon tetszett, főleg mert nagyon csajos és passzolna a szalonomba. A többiek is nagyon jó visszajelzéseket adtak róla, szóval elgondolkodtam azon, hogy akár egy „utazógépnek” beszerzek egy ilyet is, miután pici és könnyű, így nagyon egyszerű hordozni.

Mielőtt elhatároztam volna magam az NPM Oron 60 Pro sminktetováló gép mellett, több tényező is közrejátszott. A választásban az oktatásszervező, Dóri segített, aki a következő szempontokat vetítette elém:

ROSA ROOT mini: Erős középkategóriás gép, amivel minden alaptechnikát el lehet készíteni minden területre. Kifejezetten kezdők számára ajánlják, főleg, ha valakinek a sminktetoválás mellett erős a kozmetikai és make up vonala.

NPM Glow 10: Prémium kategóriás készülék, amely HD érintőképernyővel van felszerelve. Kiválóan alkalmas bármely sminktetoválás elkészítéséhez. Stabil, nagyon jó a gép ár-érték aránya.

NPM Oron 60 Pro: Csúcs kategóriás készülék, amit kifejezetten azoknak ajánlanak, akik fő profilban csak sminktetoválással foglalkoznak. Egyszerre 2 kéziegységet is lehet csatlakoztatni hozzá, így munka közben nem kell tűt cserélni, csak kéziegységet, így sokkal gyorsabban lehet dolgozni.

Úgy érzem, hogy a sminktetoválással és a kozmetiáva is ugyanúgy szeretnék foglalkozni. Úgy tervezem, hogy amíg az egyik héten csak sminktetoválást vállalok, a másikon csak kozmetikai kezeléseket. Ehhez pedig tökéletes választás volt számomra az Oron 60 Pro.

Nagy tanulság számomra, hogy igenis szükséges a szakmai vélemény a sminktetoválógép és a sminktetováló tanfolyam kiválasztásában is. Logikus is, hiszen kitől kérjen a nebuló tanácsot, ha nem attól, aki napi szinten ezzel foglalkozik?

A következő bejegyzésemben elkalauzollak benneteket a sminktetováló karrierem következő állomására, ahol látni fogjátok, mekkorát fejlődtem a kezdeti állapotokhoz képest.


Töltsd le sminktetováló tanfolyamaink árajánlatát!

letöltöm
Pécs
7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/20/513-8562
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2023 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.