webshop

Az alaptanfolyam első napjai - Vanda blogja

2022. 11. 09.
Ombre púderes sminktetoválás szemöldök tetoválás láng anett Permanent make up pécs
Az előző bejegyzésben tett ígéreteim szerint belevágtam! Elkezdődött a sminktetováló alaptanfolyam, aminek az első alkalmán már szerencsésen részt is vettem. Szinte el sem hiszem, hogy végre itt vagyok és élesben tanulom a sminktetoválás csodáit, úgyhogy megosztom azokat a gondolatokat, amik bennem vannak, egy lépéssel bölcsebben, mint legutóbb, bízva abban, hogy nagy segítség lesz mások számára is.

A kezdetek

Amikor beléptem a tanterembe hatalmas letisztult felületek és minimalizmus fogadott, ami nagyon tetszett mert úgy éreztem minden adott, hogy a tanulásra koncentráljak. Találkoztam a tanulótársaimmal akik nagyon kedvesek voltak és volt közöttük olyan, aki már legalább 15 éve kozmetikusként dolgozik, és olyan is, aki párhuzamosan csinálja a képzést a kozmetikus sulival. Azt hiszem ezzel kaptam egy bizonyítékot arra, hogy a rugalmasság nem csak egy marketing fogás.

Az asztalomon munkafüzetek és katalógusok vártak további tanuláshoz szükséges kiegészítőkkel és eszközökkel. Cseppet zavarba is jöttem, olyan soknak tűnt hirtelen ez a látvány.

Aztán szélsebes és határozott léptekkel érkezett meg az oktatóm, Anett, és mindenféle időhúzás nélkül bele is csapott az oktatásba. Anett simogató hangja mögött egy igazi profi bújik meg, aki megköveteli az anyagot, és folyamatos haladásra készteti a nebulót.

Első körben mindannyian bemutatkoztunk egymásnak, aztán átvettük az oktatás menetét, hogy az elmélet és a gyakorlat hogyan fog egymásra épülni, és melyik alkalmakon mire számíthatunk.


Az alaptanfolyam elméleti része

Természetesen az elmélettel kezdtünk, és érintettük a dermatológiát, amit a tetoválás szempontjából helyeztünk stabil alapokra. Ezt követte a bőrtónus elemzés, a színelmélet és az előrajzoláshoz szükséges elméleti alapok.

Jól látszik, hogy az anyagok egymásra épülnek, így lépésről-lépésre fokozatosan haladunk előre. A bőrtónus elemzést nem csak elméletben vettük át, hanem egymást kielemezve gyakorlati alapokra fektetve építettük fel, hogy ténylegesen megértsük, hiszen majd a pigmentek kiválasztása esetében óriási szerepe lesz.

Dóri, az oktatásszervező, akit már korábbi bejegyzésemben említettem, felhívta a figyelmemet a képzés tematikájára, mégpedig arra, hogy ez valós tudást ad nekem. Dóri szavai tökéletesen tükrözték a valóságot, hogy bizony kell tanulni, és kitartóan gyakorolni.

A nap második szakaszában elértük azt a pontot amikor az elméleti tudásunkkal elkezdtünk belekóstolni a gyakorlásba.

Ezt egyelőre ceruzás rajzolással tettük. Ennek keretein belül megtanultuk az ombre technika tökéletes felépítését. Aztán előkerültek a várva várt sminktetováló készülékek.


A gyakorlat

A nap végén már gépekkel, tűkkel és pigmentekkel gyakoroltunk és ismerkedtünk a készülékekkel. Mondanom sem kell, hogy ez volt az alaptanfolyam legérdekesebb mozzanata.

Az ombre technikát másnap a szálazás követte, amit nem meglepve tapasztaltunk, hogy lényegesen nehezebb, mint az ombre technika. Bár hozzá kell tennem, hogy Anett olyan pofon egyszerűen lefordította nekünk a szálazott szemöldök tetoválás rejtelmeit, hogy nap végén úgy éreztük, hogy még a világot is meg fogjuk váltani.

Nagy örömünkre a tudásunk gyakorlatba való átültetése még sok izgalmat hordoz magában, így lesz bőven miről írnom, a következő alkalommal is. Spoilerveszély: meg fogom mutatni azt is, milyen béna voltam, úgyhogy senki se keseredjen el, ha nem lesz elsőre tökéletes a munkája. 🙂


Töltsd le sminktetováló tanfolyamaink árajánlatát!

letöltöm
Pécs
7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/20/513-8562
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2023 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.