webshop

Smink VS sminktetoválás

2022. 11. 09.
Ombre púderes sminktetoválás szemöldök tetoválás láng anett Permanent make up pécs
A sminktetoválás a sminkelést hivatott helyettesíteni, megkönnyítve a mindennapjainkat és biztosítva a tartós, természetes és karakteres szépséget. A sminktetoválás ma már rendkívül népszerű és bármikor kiegészíthetjük egy kis sminkkel. Ismerd meg a típusait!

Sokan sokféle sminket kipróbáltak már az arc különböző területeire és sokan a mai napig keresik a legtartósabb szemhéjtust, a szemöldökükhöz legjobban illő színt vagy azt a rúzst, amellyel igazán dús, telt ajkakat varázsolhatnak maguknak. Néha még egy sminkmester sem elég jó ahhoz, hogy természetes karakterű arcot varázsoljon.

A sminktetoválás, mint szakma azért jött létre, hogy a sminket helyettesítse és a lehető legtermészetesebb módon készüljön el tartós szemhéj, szemöldök vagy ajak sminked.

Szemöldök tetoválás

A sminkelésben van egy-két időigényesebb terület. Az egyik ilyen a szemöldök. A szemöldök formák trendje változik. A tökéletes szemöldök forma megrajzolásához türelem kell és rengeteg kísérletezést igényel, hogy megtaláljuk a megfelelő formát és a megfelelő színt.

Sokan arra törekednek, ha szemöldökük dúsabb legyen. Ez a trend ihlette a szemöldök tetoválást, ahol a szakemberek megtervezik az archoz legjobban illő formát, amit aztán a számos sminktetováló technika egyikével kitöltenek.

A szemöldök tetoválásoknak két fő mai trendje van: a szálazott és az ombre satíros szemöldök.

A szálas technika esetében szálak húzásával egészülnek ki a hiányos részek. A speciálisabb RE’BROWS technika használatakor figyelembe vesszük a szemöldök szálak növekedési irányát és vastagságát, és ehhez igazodva készül el a szemöldök tetoválás. A legújabb trendek szerint közkedvelt lett a borzas, vastag, fésületlen hatású szemöldök tetoválás. Ezt Inez BROWlift szemöldök tetoválás mesterképzésén Te is megtanulhatod.

Az ombre púderes szemöldök tetoválások esetében hangsúlyos formát alkotunk, amely a pixeles-púderes kivitelezéssel sminkelt hatású lesz. Ebben az esetben is fontos, hogy a lehető legegyedibb szemöldök készüljön a vendégeknek, ezért az Ombre Selection 4 speciális púderes szemöldök technika egyikét használjuk.

Kiemelném azokat a különleges eseteket, amikor a fantáziánkra van bízva, hogy hogyan alkotjuk meg a szemöldök tetoválást és például a szemöldök végeket szálakkal egészítjük ki, majd egy púderes satírral dúsítunk. Ezeket hívjuk hibrid szemöldök tetoválásnak.


Szemhéj sminktetoválás

A másik említésre méltó terület az arcunkon a szemhéj. A szemhéjsmink elkészítése szintén precizitást és időt igényel. A szemhéjtussal húzott klasszikus kontúr különböző méretű, hosszúságú és vastagságú lehet. Ez kiemeli a szemeket és dúsítja a szempillatöveket, valamint akár naponta változtathatjuk a kontúr méretét, így mindig alkalomhoz illőt tudunk készíteni. A kontúr segítségével füstös szemhéjsmink is készülhet, amelyet kiegészíthetünk színekkel.

A tussal készített szemhéjkontúr ihlette a szemhéjtetoválást.

Abban különbözik a sminkelt szemhéjkontúrtól, hogy a szemek esztétikai javításának céljára használjuk, hiszen egy fekete szemhéjkontúrral a szemeket optikailag nyitjuk és kiemeljük. Erre bármikor rá lehet festeni lemosható sminkkel!

A satírozott füstös szemhéj is népszerű, A PMU Art Schoolban ezt Misty Eyeshadow-nak hívjuk. Az elkészítése precizitást igényel, ezért a már tapasztalt sminktetoválóknak ajánlott. A Misty Eyeshadow esetében több teret adhatunk kreativitásunknak, hiszen számos különböző módja van a kivitelezésnek, de az extrém formákat itt is kerüljük!


Ajaktetoválás

Rátérnénk az ajakra. Ahogy smink, úgy erre a területre is készülhet sminktetoválás. Számos sminkelési megoldás van arra, hogy dúsítsuk ajkainkat, amelyek a sminktetoválásban is visszaköszönnek.

Sminktetoválással elkészíthető fél vagy teljes satíros szájtetoválás. Ráadásul akiknek megfelelően dús ajkai vannak, még a gyöngyházfény hatás is érvényesülhet. Ezt Pearly Lips név alatt találjátok meg. Az intenzívebb színek kedvelőinek pedig Kocsis Nikolett Intense Lips technikájával lehet igazán hatásos eredményeket elérni.

Az ajaktetoválás technikák esetében a cél, hogy az ajkak dúsabbnak és szimmetrikusabbnak tűnjenek. Számos esztétikai hiba javítható, a szín pedig tényleg csak a sminktetováló művész és a vendég fantáziájától függ.


Sminktetoválás az arc más területein

A 3 főbb területen kívül nemzetközi sminktetoválók már készítenek arcpirosító sminktetoválást is, amely kiemeli az arccsontot. Ugyan vannak olyan hölgyek, akiken ez nagyon jól mutat, de érdemes átgondolni, hogy mennyit pirósítózzuk az arcunkat lemosható sminkkel mielőtt belevágunk.

Az is problémát okozhat, hogy bőrünk állapota, színe folyamatosan változik, ezért ami az első pár hétben jól áll, pár év múlva nem biztos, hogy jó megjelenést fog kölcsönözni. Ezeknek a sminktetoválásoknak a frissítéséről ne is beszéljünk.

Trend lett a szeplő készítése sminktetoválásal. Ugyan erre alkalmas eszközök léteznek, azonban a bőr állapota és a bőrváltozások miatt kiszámíthatatlan, hogy a pigmentek hogy fognak gyógyulni és elszíneződnek-e. Személy szerint nem ajánlom a tetoválást, hiszen az évek során megváltozhat a véleményünk és ennek az eltávolítása is nyomot hagyhat.

Mi továbbra is a lehető legtermészetesebb sminktetoválások készítését részesítjük előnyben, amelyek smink nélkül is karaktert adnak az arcnak, sminkkel kiegészülve pedig még szebb megjelenést. A sminktetoválásokban nemcsak az a jó, hogy tartósak, hanem hogy akár sminkelhetjük is őket, ha szeretnénk más színt vagy formát kipróbálni.


Töltsd le sminktetováló tanfolyamaink árajánlatát!

letöltöm
Pécs
7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/20/513-8562
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2023 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.