webshop

Sminktetoválás utóápolás: Erre figyelj!

2022. 11. 09.
Ombre púderes sminktetoválás szemöldök tetoválás láng anett Permanent make up pécs
Sminktetoválóként nem feledkezhetünk meg a sminktetoválás utóápolás folyamatáról sem. A tetoválás utáni ápolás része nemcsak az, hogy néhány krémet adunk a vendégünknek és ellátjuk instrukciókkal, hogy hogyan használja őket, hanem az is, hogy a sminktetoválást nem éri víz és napfény.

A fontosabb része a sminktetoválás utóápolás procedúrának, hogy a megfelelő hatóanyagokkal rendelkező krémeket, balzsamokat használjuk és ajánljuk vendégünknek.

Régóta foglalkoztatott a bőrápolás fontossága a sminktetoválás előtt, alatt és után, és továbbra is elengedhetetlennek tartom ezeket a lépéseket a megfelelő termékekkel. A sminktetoválás utóápolás egy gyakran előforduló téma, így most összeszedtük a legfontosabb információkat!

Miért fontos a sminktetoválás utóápolás?

Ugyan a sminktetoválás egyik utolsó lépése az utóápolás, sokan azonban elhanyagolják ezt.

Az utóápoláshoz számos különböző dolog tartozik. Például: a sminktetoválást ne áztassa fel víz 2 hétig, kerüld a szaunát és a közvetlen napfényt 2 hétig és kerüld a túlzott izzadással járó sportokat is. Ezeken kívül gondoskodj arról, hogy a vendéged tudja az adott tetoválás ápoló krémet használni.

A Méhn Tünde szalonokban mi a ROSA Herbal Skin Care termékcsalád After Care ápolóit használjuk, melyek 100% természetes összetevői között megtalálható a teafaolaj is, amely fertőtlenít, gyulladáscsökkentő hatású és segíti a sebgyógyulást.


Mit tehetünk még a tetoválás ápolása érdekében?

Számos módja van annak, hogy teljeskörű ápolást adjunk bőrünknek és a sminktetoválásnak. Ez először is a tisztítással kezdődik. Olyan bőrtisztítóval dolgozzunk, amely eltűnteti a szennyeződéseket, a sminket és a baktériumokat is, miközben ápol és hidratál.

A következő lépés legyen a sminktetoválás közbeni ápolás. A sminktetoválás egy nyílt seb, hiszen a tű mikroszkópikus lyukakat hagy a bőrben, amelyeken keresztül bármi bejuthat a bőr mélyébe. Ez fertőzéshez vezethet. Fontos tehát, hogy steril eszközökkel dolgozzunk, odafigyelve a higiéniára!

Figyeljünk arra, hogy a lehető legtermészetesebb anyagok kerüljenek a bőr mélyére, amelyek kívül-belül ápolnak. Hasznos infó, hogy a speciálisan tetoválásokhoz kifejlesztett kozmetikumok nyugtatják a duzzadt, piros bőrt és segítik a pigmentek beépülését.

A sminktetoválás végeztével le kell zárni a sebet és gondoskodni kell arról, hogy segítsük a bőr gyógyulását és a pigmentek megfelelő beépülését. A tetoválás befejeztével gyulladáscsökkentő, sebgyógyító hatású összetevőket tartalmazó speciális szérum, mint például a Fixing Serum alkalmazása ajánlott, amely csökkenti a duzzanatot, lezárja a sebet és a pigmenteket is bent tartja.

Mindezek után következhet a sminktetoválás utóápolás, amelyről már az előzőekben írtam.


Miért fontos a gyógyulás utáni ápolás?

Ha már meggygógyult a sminktetoválásod, akkor is gondoskodnod kell a megfelelő ápolásról, hogy az minél tartósabb legyen.

A korrekció előtt és után, valamint a frissítések között is érdemes UV fényvédőt használni.

A ROSA Herbal Skin Care Sunny 15 és Sunny 25 fényvédő ajakápolókat nemcsak ajakápolásra ajánlom, hanem az ajak- és szemöldök tetoválások védelmére is. Az utóápoló stifttel egy vékony réteget érdemes felvinni a tetoválás területére, hogy megvédd a nap fakító hatásától. Ezt érdemes többször megismételni napozás során a tetoválás védelme érdekében.

A szemhéjak esetében a legjobb védelem az UV szűrős napszemüveg, hiszen a szemhéj egy elég érzékeny terület és nem mindegy, hogy mit viszünk fel rá, így ne kísérletezzünk fényvédő krémekkel, vagy olajokkal. A szemhéjra kizárólag erre a területre készült terméket vigyünk fel!

Mi ezt használjuk!

A Méhn Tünde sminktetováló szalonokban a fent említett lépésekhez mi a ROSA Herbal Skin Care termékcsaládot használjuk és szívből ajánljuk Neked is!

A termékek 100% természetes összetevőikkel segítik a bőr teljes körű ápolását.

A tisztításhoz a Green Soap és White Soap Concentrate termékeket használjuk, amelyeket kiegészítünk egy bőrfertőtlenítő folyadékkal.

A sminktetoválás közben a Pigment Booster Balm és Oil Gel alkalmazható bőrtípustól és tetoválandó területtől függően. Ezek is 100% természetes anyagok, amelyek nyugtatják a bőrt, miközben segítik a pigmentek tökéletes beépülését.

Munkánk végeztével a Fixing Serummal zárjuk le a tű okozta sebeket. Ez a termék olyan összetevőket tartalmaz, amelyek gondoskodnak a pigmentek bőrbe zárásáról, a sebek lezárásáról, valamint gyulladáscsökkentő hatásúak és tisztán tartják a tetovált területet.


Mit NE tartalmazzon a tetoválás ápoló krém?

Ha jót akarsz a bőrödnek, akkor írd fel és kerüld ezeket az összetevőket:

– paraffinum
– vazelin (petrolatum)
– ásványi olaj (mineral oil)
– cerezin (ceresin)
– mikrokristallina viasz (microcristallina wax)
– poliizobután (polyisobutane)
– polidecén (polydecene)
– parabének
– PEG-ek
– szilikonolaj

Ezek az összetevők nincsenek jótékony hatással a bőrre, hiszen olyan réteget képeznek a bőr felületén, amely nem engedi lélegezni a bőrt, szárít és gátolja a hatóanyagok gyors beépülését, így sem a gyógyulás, de a végeredmény sem lesz tökéletes.

Mit tartalmazzon a sminktetoválás utóápoló?

Maradjunk a 100% természetes összetevőknél, növényi olajoknál a sminktetoválás utóápolás alkalmával. Figyeljünk arra, hogy legyen az összetevők között gyulladáscsökkentő hatású, mint például a teafaolaj, shea vaj, körömvirágolaj vagy organikus kókuszolaj.

Fontos szempont még, a sebgyógyító hatás, hiszen egy nyílt seb miharabbi gyógyulásáról van szó. Ezekre legalkamasabbak a levendulaolaj és a levendula virágvíz, valamint a korábban már említett sheavaj is.

A sminktetoválás során figyelni kell a bőr megfelelő regenerálására és hidratálására is, ezért fontos, hogy az ezekre hatásos tejsav, panthenol, argá olaj, kókuszolaj vagy mangóvaj is szerepeljen az összetevők listáján.

Ezek az összetevők több területen is kifejtik jótékony hatásukat és rendkívül széles körűen használhatók.

Kiemelnénk a méhviaszt és az E vitamint, hiszen ezek szinte minden bőrápolásra használt termékben megtalálhatóak. A méhviasz egy természetes védőréteget képez a bőrön, gondoskodik a bőr rugalmasságáról és hidratáltságáról.

Érdemes olyan ajakápolókat és balzsamokat vásárolni a vazelin tartalmú anyagok helyett, amelyek méhviaszt tartalmaznak.

Az E-vitamin szintén egy nagyon fontos összetevő, amely szinte minden bőrápolási termékben megtalálható, antioxidáns, sejtvédő, öregedésgátló és ránctalanító, valamint sebgyógyító és regeneráló hatása miatt.

Ezeken az összetevőkön kívül persze még számos más természetes anyagot találunk.

Milyen hatása van a további tetoválás ápolóknak?

Vazelin

A vazelin egy kőolajból gyártott szintetikus anyag, amely a bőr felszínén marad, lezárja a pórusokat és akadályozza a bőrlégzést, nedvességleadást és hosszú távon blokkolja az egészséges bőrfunkciókat. Mivel olcsóbb, mint a növényi olajok és vajak, ezért sok esetben ezt használják krémekben. A vazelin tartalmú utóápolókat kerüljük!

Házi készítésű krém

Az ilyen készítményeknél a probléma, hogy bármilyen szennyeződés vagy baktérium belekerülhet a keverékbe. Tudatosan kell összerakni a hatóanyagokat, amelyek a nyílt sebre használhatóak és antibakteriális közeget biztosítanak a zökkenőmentes gyógyuláshoz.

Kókuszolaj

A kókuszolaj a bőr hőjétől folyik, ezért nem biztos, hogy sokáig fog a seben maradni. Azon kívül, hogy hidratál, nem ez a legjobb módszer a sebgyógyításra, mert zsíros, ezáltal elfedi a pórusokat és komedók jöhetnek létre. Ezzel inkább főzzünk, ne sebet gyógyítsunk!

Más utóápolók

Mindenképp nézd meg az összetevők listáját, mielőtt utóápolásra kerül sor. Ne tartalmazzon kőolajszármazékot, parabéneket, PEG-eket, hozzáadott illatanyagot vagy mesterséges színezéket. Utóbbi kettő irritációt és allergiát is okozhat.

Összességében tehát érdemes egy olyan sminktetoválás utóápolásra alkalmas termékcsaládot beszerezned, amely biztonságosan és hatékonyan ápolja bármely tartós sminket. Mert ezzel nemcsak a saját munkád könnyíted meg, hanem a vendégeid is elégedettebben fognak távozni a szalonodból!


sminktetováló alaptanfolyam Anettel tanuló alapképzés tanterem oktatás képzés

Töltsd le sminktetováló tanfolyamaink árajánlatát!

letöltöm
Pécs
7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/20/513-8562
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2023 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.