webshop

Sminktetováló szeretnék lenni, de mi kell hozzá? - Láng Anett

2022. 11. 09.
Ombre púderes sminktetoválás szemöldök tetoválás láng anett Permanent make up pécs
Egy adag elhivatottság! Kezdetnek. De még ezen kívül sok más olyan dolog, amelyekkel nemcsak középszerű sminktetováló lehetsz. Hanem olyan, aki biztos alapokra helyezi karrierjét, elhivatott a munkája iránt, szenvedéllyel készíti a sminktetoválásokat és végül, de nem utolsó sorban, megbecsüli vendégeit. Hiszen ezek mind szükségesek ahhoz, hogy sikeres karriered legyen a sminktetováló szakmában. Ebben a blogposztban írunk arról, hogy a sminktetováláshoz milyen végzettség kell, mit kell tudnod, milyen sminktetoválás oktatás a Neked való! Na de kezdjük az alapoknál.

Mit kell tudnod a sminktetováló szakmáról?

Egy olyan szakmáról beszélünk, amelyhez nem elég ügyesnek lenni, gyakorolni is kell, hiszen tapasztalatot csak így szerezhetsz. Nyitottnak kell lenned az új trendekre, oktatásokra, kiállításokra, változásokra, hiszen a sminktetoválás hiába tartós és hiába készítesz klasszikus és időtálló stílusban, az egyediség abban rejlik, hogy több technikát ismersz és megtalálod azt, amelyik legjobban illik vendégedhez.

A sminktetoválás egyre népszerűbb szakma lesz a világon és természetesen Magyarországon is. Az oka ennek, hogy a világ különböző pontjain, különböző ismeretekre kell szert tenned, különböző tudással és végzettséggel kell, hogy rendelkezz, viszont nagyon fontos, hogy itthon előírás a kozmetikusi végzettség!

Ismerd meg a trendeket, a divatot és tudd, hogy mi az, amit lehet és mi az, amit nem!

A sminktetoválás nevében is benne van, hogy ez a sminkelés és a testtetoválás vegyítéséből született.
A nők igénye volt, hiszen kevesebbet kell foglalkozni egy sminktetoválással és tökéletesen helyettesíti a napi sminkelést az arc bizonyos területein. Viszont ahhoz, hogy tényleg szépet és művészit készíthess, ismerned kell a szakmát, a trendeket és fejlesztened kell tudásod bizonyos időközönként.

Megfelelő háttértudás és megfelelő oktatás nélkül nem tudsz szépet készíteni, ez a szakma viszont megköveteli, hogy minden sminktetoválás, amit készítesz igényes és esztétikus legyen.
Ismerd a trendeket, tudd, hogy manapság a természetesség az, amire mindenki vágyik, aki sminktetoválóhoz megy.


A sminktetováláshoz milyen végzettség kell?

Első lépésként kell egy kozmetikai iskolai végzettség. Erre jön a sminktetováló képzés, amit az erre szakosodott iskolákban és sminktetoválóknál tudsz elsajátítani. A következő pontban szó esik arról, hogy hogyan válassz JÓL sminktetováló tanfolyamot!

Ha szeretnél sminktetoválással foglalkozni, akkor előnyödre válik, ha már van rajztudásod, tudsz profin sminkelni és szorgalmas is vagy! Ne aggódj, egy jó tanfolyamon az oktatód ki fog térni a háttértudásra. A gyakorlaton belül pedig mindenre, amire szükséged lesz az előrajzoláshoz, a kézmozdulatokhoz és a tetoválás precíz kivitelezéséhez.

 


Válassz sminktetováló oktatást okosan

Amikor sminktetováló oktatót és iskolát keresel, akkor több szempontot is figyelembe kell venned. Nem biztos, hogy az olcsó jó, nem biztos, hogy a leggyorsabban elvégezhető iskolában megfelelő tudást kapsz és az sem biztos, hogy a lakóhelyedhez legközelebbi oktatóközpontban fogsz eleget tanulni ahhoz, hogy biztos alapokra helyezd a karriered.

Keress olyan iskolát, ahol minden tudást garantáltan megkapsz!

Nézd meg az oktatód mióta van szakmában, milyen referenciamunkákkal rendelkezik, mióta oktat és milyen képzéseket végzett el ahhoz, hogy érvényesülni tudjon és sikeres legyen a szakmában. Csatlakozz csoportokhoz Facebookon, ahol kikérheted mások véleményét. Vagy hívd fel bátran az iskolát és kérdezd ki részletesen az ezzel foglalkozó munkatársat arról, hogy milyen képzésben fogsz részesülni.

Kérdezz az írott tananyagról, a gyakorlás mennyiségéről, a vizsgához szükséges elvárásokról és az oktatás szisztémájáról. Találd meg azt az iskolát, amelyik a legtesthezállóbb számodra!

Szerezz be minőségi eszközöket!

A sminktetoválás nem egy olcsó szakma, és ha már kifizetted a minőségi oktatást, akkor szerezz be minőségi eszközöket is, hiszen csak ezekkel tudsz biztonságosan, kényelmesen dolgozni. A vendégeid is meg fogják köszönni, hogy befektettél a minőségibb eszközökbe.

Nézz utána melyik sminktetováló gép a legjobb a piacon, és próbáld ki ezeket, mielőtt vásárolsz. Nézz utána a pigmenteknek, az előrajzoláshoz szükséges ceruzáknak, tűmoduloknak, hogy tudd melyik lesz az, amelyik a Te kezedben a legjobban működik.


Légy szorgalmas, tanulj és gyakorolj!

Vendégeidnek tartós sminktetoválást készítesz, amit nem tudnak majd lemosni, és Te sem fogod tudni egyszerűen javítani, ha elrontod. Tanuld meg az elméletet, ismerd a bőrt kívül-belül, vizsgáld meg barátaid, családtagjaid bőrét, hogy tapasztalatot gyűjts! Mindent tudnod kell a bőr tónusairól és altónusairól, valamint ehhez kapcsolódóan a pigmentek színeiről, keverési lehetőségeikről.

Tanuld meg oktatódtól a helyes kézmozdulatokat, az előrajzolás minden apró trükkjét, hogy a lehető legszebb munkát készíthesd vendégeid számára.

Fontos még, hogy a sminktetováló gépedet helyesen állítsd be és tudd, mikor melyik tűmodulra van szükséged!

Már az oktatásod kiválasztásánál fontos, hogy ezekre az aprónak tűnő, de rendkívül fontos részletekre rákérdezz, hiszen egy rossz beállítás, rosszul megválasztott tű vagy pigment, és a munka rosszul sül el.

Kérdezz bátran sminktetováló oktatódtól is, hiszen ha jól ismeri a szakmát, akkor nem lesz megválaszolatlan kérdés!

És akkor vissza a lista elejére, hogy mire van szükséged ahhoz, hogy sminktetováló legyél: Légy elhivatott a szakmád iránt!


sminktetoválás oktatás képzés alapképzés mesterképzés budapest tanulók csoport kozmetikus

Töltsd le sminktetováló tanfolyamaink árajánlatát!

letöltöm
Pécs
7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/20/513-8562
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2023 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.