webshop

Válassz jót, válasz jól! - Méhn Tünde

2022. 11. 09.
Ombre púderes sminktetoválás szemöldök tetoválás láng anett Permanent make up pécs
Szeretnéd tudni, hogy mi alapján válaszd ki a sminktetováló iskolát vagy oktatód? Akkor ez a blogposzt Neked készült!

Így vágj bele egy új karrierbe!

Bizonyára nem kevés kérdés merül fel benned, amikor belekezdesz egy új karrierbe. A sminktetováló szakma rengeteg tanulással, szorgalommal és felelősséggel jár, ezért csak úgy, mint más szakmában, itt is érdemes alaposan utánanézni a dolgoknak, mielőtt belevágsz.

A korábbi posztban már Anett írt arról, hogy mi kell ahhoz, hogy sminktetováló váljon belőled, de most belemegyek a részletekbe, hiszen az egyik legfontosabb lépés a karrierben, hogy az biztos alapokon nyugodjon.

Nem mindegy, hogy kinél, mit, hogyan és miért tanulsz meg! Nem mindegy a sminktetováló iskola, nem mindegy az oktató és nem mindegy a tananyag sem!

Ha már csinálod, csináld jól és legyen belőled igazi profi!

Most mutatom azokat a kulcsfontosságú dolgokat, amelyeket figyelembe kell venned, amikor oktatót, tanfolyamot, sminktetováló iskolát keresel!

Első és legfontosabb: tudd meg, hogy a sminktetováló oktató, akinél tanulni szeretnél hány éve sminktetovál, és milyen tapasztalattal rendelkezik. Ebből meglátod mekkora tudása van és biztosíthatod magad arról, hogyha kérdezel, pontos és hasznos választ fogsz kapni.

Azt is érdemes tudnod, hogy a sminktetováló maga is tanul-e még vagy már csak és kizárólag oktat. Azok a sminktetoválók, akik képzésről képzésre járnak, még maguk is fejlődni akarnak, ezért nem biztos, hogy jó megoldás tőlük tanulni. Azok a sminktetoválók, akik évek óta tartanak képzéseket már magabiztosabbak lesznek tudásukban és az oktatásvezetésben is.


Kiemelten fontos szempont oktatód referenciamunkája.

Ez alapján egyrészt azt tudod eldönteni, hogy mennyire széles látókörű az oktatód, mennyi technikát tud, milyen gyakori vagy ritka problémákra tud megoldást találni a sminktetoválásban, valamint azt is láthatod, hogy egyezik-e a stílusod az övével és hogy ezek azok az eredmények, amiket Te is szeretnél majd elérni vendégeiden.

Nagyon sokat számít, hogy az oktatód munkájának milyen a színvonala, hiszen tőle kapsz oklevelet, amellyel bizonyítod tudásod és szakértelmed!

Bizonyára minden oktató szereti megmutatni, hogy olyan szintre lépett a szakmájában, amikor már tanítja is. Viszont, nem mindegy, hogy ki mennyi tudást ad át, és ezáltal Te mennyire leszel felkészítve arra, hogy ugyanolyan sikeres karriert fuss be, mint az oktatód. Mindig nézz utána, hogy a szakma mely területei kerülnek megtanításra. Ha magabiztosan úgy gondolod, hogy ő 100%-ig átadja Neked a tudását, így Te is bátran belevághatsz a sminktetoválásba, már az okleveled átvétele után, akkor vágj bele!

Csak olyantól tanulj, aki nemcsak elméletet, gyakorlatot és technikákat tanít, hanem aki megmutatja Neked a szakmához szükséges üzleti tudnivalókat, felismeri, hogy Neked mire van szükséged és úgy foglalkozik veled, hogy a képzés végére magabiztos legyél.


Még egy pár fontos dolog, amelyekről érdemes kérdezned:

1. Van-e írott anyag, amelyet elvihetsz magaddal és felhasználhatod a későbbi munkád során?

Ezt azért fontos tudni, mert ismétléssel fogod igazán megjegyezni az információkat és jó érzés, ha tudod, hogy bármikor nyúlhatsz a sminktetováló tankönyvedhez, ha bármiről szeretnél megbizonyosodni.

2. Milyen az oktatás szisztémája? Mi mire épül? Hogyan tudod az elméletet gyakorlatban is hasznosítani és hogyan tudsz fejlődni? Van-e továbblépési lehetőség?

Ezek segítségével fogod tudni, hogy ha elvégzel egy sminktetováló alapképzést egy iskolában, akkor utána magabiztosan mehetsz továbbképzésre, ahelyett, hogy még egyszer el kéne végezned az alapképzést máshol.

Amikor információkat keresel látni fogod, hogy milyen a sminktetoválást oktató szakember weboldalának, közösségi oldalának, képeinek a megjelenése. Ezeken látni fogod, hogy mennyire minőségi a munka, mennyire van kiépítve a márka és mennyire igényes az oktatód. Ebből le tudod majd szűrni, hogy az ottani oktatás stílusa és a technikák a Te ízléseddel megegyeznek-e.

3. Hogyan válasszak iskolát?

Fontos, hogy sose ár alapján válaszd ki az iskolát vagy az oktatót! „Olcsó húsnak híg a leve”, nem garantált, hogy minden tudást megkapsz és az sem, hogy a megfelelő tudást kapod meg. Szóval inkább tölts több időt kereséssel, minthogy időt és pénzt pazarolj a képzések többszöri elvégzésére.

Mivel a korábban felsorolt információk egy részét nem biztos, hogy megtalálod a közösségi oldalakon vagy weboldalakon, ezért érd el személyesen az iskolát vagy az oktatót és kérdezz bátran!

Bizonyosodj meg róla, hogy minden tudást megkapsz! A Te karriered!

Helyezd biztos alapokra a tudásodat!


Töltsd le sminktetováló tanfolyamaink árajánlatát!

letöltöm
Pécs
7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/20/513-8562
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2023 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.