webshop

3 + 1 kérdés, amit tudni szeretnél a szájtetoválás technikáról!

2023. 02. 10.
Gondolkodtál már azon, hogy a rúzst lecserélnéd egy gyönyörű szájtetoválásra? Most összeszedtük a leggyakoribb kérdéseket az ajaktetoválásról, hogy könnyebben hozz döntést!

Szájtetoválás technikák: Így válassz!

Alapvetően 3 fő típusát különböztetjük meg az ajaktetoválásoknak: az ajakkontúrt, a fél/lágy ajaksatírt és a teljes satírt. Az ajakkontúr leginkább a 90’-es években volt divat, manapság ezt már önmagbában nem alkalmazzuk. A fél satír lényege, hogy a kontúrtól befelé haladva fokozatosan áttetszővé válik a satírozás. Egy nagyon szép, természetes hatású technika, amely a száj vastagságának felét érinti.

A teljes satírozás egyértelműen a legnépszerűbb szájtetoválás technika, ami a rúzsozott hatást hivatott leutánozni, hiszen a száj teljes területére kihat.

Ezen belül számos különféle technikát is megkölünböztetünk, mint például a 3D hatású színátmenetes ajaktetoválást vagy az áttetsző, visszafogott hatású Aquarelle lips technikát. Tehát akár a rúzsozott, akár a természetes hatást kedveled, garantáltan megtalálod a legtesthezállóbbat!


1. Normális a duzzanat szájtetoválás után?

Ezt a kérdést gyakran megkapjuk, de szeretnénk mindenkit megnyugtatni: abszolút normális, sőt, szinte elkerülhetetlen! Mivel a szájtetoválás kivitelezése során lidokainos érzéstelenítőt használunk és tulajdonképpen felsértjük az ajkak vékony bőrét, így egy 40%-os feldagadással egyértelműen számolnunk kell. Azonban nem kell megijedni, ez a duzzanat természetesen nem végleges, pár óra elteltével teljesen elmúlik.


2. Mire figyelj a szájtetoválás után, hogy sokáig szép maradjon a sminktetoválásod?

A szájtetoválásnak ugyanúgy, mint minden sminktetoválásnak a gyógyulási ideje nagyjából 10-14 nap. Ezalatt folyamatosan használnod kell a ROSA After Care Sticket. Ezzel kenegesd, amikor úgy érzed, hogy kiszáradt az ajkad.

A szájtetoválás utóápolásánál különösképpen figyelni kell a higiéniára, éppen ezért fertőtlenítőt is mindig adunk az utóápoló stick mellé. Bekenés előtt tehát fontos, hogy le is fertőtlenítsd a friss sminktetoválás felületét!

Valamint azt szoktuk tanácsolni, hogy ebben a pár napban kerüld tejtermékeket, a csípős, forró ételeket, illetve az iváshoz használj szívószálat, ezzel is támogatva a friss tetoválás higiéniáját.

Gyógyulás után pedig a legfontosabb, hogy ügyelj a fényvédelemre!

A sminktetoválások ellensége a napfény, az UV sugárzás, ugyanis fakítja a színüket. Amint tehát teljesen meggyógyult a szájtetoválásod, szerezz be egy fényvédővel ellátott ajakápolót és használd napi szinten, hogy minél tovább megmaradjon az élénk szín!


3. Mikor kapod meg a szájtetoválás végleges színét?

A friss szájtetoválásod elsőre nagyon erőteljes színű lesz, de nem kell megijedni, ez a gyógyulás előrehaladtával folyamatosan változni fog.

A kész sminktetoválásodról nagyjából 5 nap után elkezd leesni a var. Ekkor pedig sokkal világosabbnak, akár 70%-kal világosabbnak fogod látni a színét, mint a végleges állapot, ami szintén teljesen normális.

A végleges színt 2-3 hét alatt fogod megkapni, addig fontos, hogy betartsd az utóápolási szabályokat és ne ijedj meg a köztes árnyalatoktól! 🙂

+1 Mely esetekben van szükség a szájtetoválás eltávolításra?

Nos az biztos, hogyha profi szakemberre bízod az ajaktetoválásod elkészítését, akkor biztosan nem lesz szükség szájtetoválás eltávolításra! Amennyiben azonban van egy elrontott, elszíneződött vagy testtetováló pigmenttel készült, régebbi ajaktetoválásod, amit szeretnél előnyösebbre változtatni egy újabb tetoválás által, akkor bizony szükség lehet a lézeres tetoválás eltávolításra.

Vannak ugyanis olyan esetek, amikor a szájra alkalmazott camouflage technikával sem tudjuk elfedni a régi, előnytelen kinézetű tetoválást. Ilyen esetekben csak még rosszabb lenne a végeredmény, így a lézeres eltávolítás elengedhetetlen.

A szájtetoválás eltávolítására mindenképpen a lézeres megoldást ajánljuk, amit többnyire bőrgyógyászok, kozmetológusok végeznek, tehát csak profi szakemberek! Mivel kizárólag professzionális eszközökkel végezhető ez a kezelés, mert maradandó hegek keletkezhetnek, ha nem megfelelő hozzáértéssel, vagy minőségében gyenge készülékkel végzik.

Ha tehát szeretnél egy előnyös, esztétikus ajaktetoválást, azonban van egy régi, rontott vagy elszíneződött sminktetoválásod, akkor nyugodtan vedd fel velünk a kapcsolatot, megnézzük a jelenlegi állapotot és mi megítéljük Neked, hogy szükséged van-e lézeres eltávolításra vagy megoldható-e a szájtetoválásod a camouflage technikával!


ajaktetoválás színek ajaksatír fél ajaksatír 3D szájtetoválás dúsító természetes hatás

Elkészítsük Neked is álmaid sminktetoválását?

Bejelentkezés
Pécs

7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva

Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2020 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.