webshop

Gyakran ismételt kérdések

Mi alapján válasszak sminktetováló szakembert?

Fontos, hogy olyan szakembert válassz, aki megmutatja Neked a referencia munkáit képeken, vagy láttad a munkáját élőben; akivel tetoválás előtti konzultáción kérdéseidet megbeszélheted és próbarajzolást készít; aki precízen előrajzolja a tetoválandó formát, ami még igény szerint változtatható; akivel együtt a tükörben többször is ellenőrzitek a készülő rajzot; aki megmutatja Neked a választható színek skáláját és nem egy színt akar Rád erőltetni; aki nem fél óra alatt akar végezni a munkával; aki rendszeresen sminktetovál, nem csak hébe-hóba; aki ellát szakvéleménnyel; aki nagyon aprólékosan, precízen készíti már az előrajzolást is; akinél biztonságban érzed magad; aki biztonságos anyagokkal, profi géppel dolgozik; akit megbízható forrásból ajánlanak Neked; akit mindig tudod, hol tudsz elérni, ha bármi kérdésed van Válassz jól elsőre! Az elrontott sminktetoválások helyrehozása sokkal költségesebb, hosszadalmasabb, fájdalmasabb! Sok esetben ugyan szebb forma és jobb szín adható korrekcióval a sminktetoválásnak, de előfordul, hogy lehetetlen tökéletesre kijavítani!

Mennyi idő után kell frissíteni a sminktetoválást?

Nincs kőbe vésett dátum a sminktetoválások frissítésével kapcsolatban, de átlagosan másfél-két év után érdemes megejteni a frissítést. Azonban ez teljes mértékben a vendégre van bízva, ő látja a mindennapokban, hogy milyen állapotban van a sminktetoválása, mikor látja szükségét annak, hogy frissítsük a színét. A sminktetoválások frissítésének idejét a bőrtípus, az életmód, az életkor egyaránt befolyásolja. Hiszen mindenkinek másképpen halványul, kopik vagy színeződik el a tetoválása. Általánosan elmondható, hogy minél fiatalabb a bőr, annál sűrűbben van szükség a frissítésre a gyorsabb anyagcsere és sejtosztódás miatt.

Mennyire fáj a sminktetoválás?

Minden ember másként éli meg a fájdalmat, eltérő fájdalomküszöbbel. Egyénen belül is változó a fájdalomküszöb, befolyásolja a lelkiállapot, fáradtság, éhség, menstruációs ciklus, Hold állása, stb. Nem teljesen fájdalommentes eljárás, azonban folyamatosan, igény szerinti sűrűséggel, többféle lidocain alapú érzéstelenítő készítménnyel ecseteljük a bőrödet, így teljes mértékben elviselhetővé válik az egész folyamat. Olvashatsz olyan hirdetéseket, melyek szerint teljesen fájdalommentes tetoválást ígérnek. Ez sajnos még nem létezik, különben mi is azt a módszert alkalmaznánk… a tű az tű! De, mint előbb olvastad, abszolút elviselhetővé teszik az érzéstelenítők! A végeredmény is kárpótolni fog ezért! A legtöbb esetben az derül ki, hogy vendégeink sokkal rosszabbra számítottak, mint amit valójában megtapasztalnak fájdalom területén tetoválás közben. Így a kezdeti izgalmak után könnyedén kibírják a sminktetoválás elkészültét. A fájdalomtól való félelem pedig csak addig tart, amíg el nem kezdjük a sminktetoválást. Ekkor megnyugszanak vendégeink és türelmesen várják a munka elkészültét.

Melyik sminktetoválás fáj jobban?

A szemöldök tetoválás szinte teljesen fájdalommentes eljárás, leginkább tüsszentésre ingerlő hatása van a tetoválás elején, majd ez az érzés is elmúlik. Tompa rezgést érzel csupán. Több vendégemnek is az volt a tapasztalata, hogy a szemöldökszedés kellemetlenebb érzés. A szemhéjtetoválás kellemetlensége főként abból adódik, hogy magáról a szemről van szó és ez a tudat teszi félelmetesebbé. A szemhéjad tetoválása közben a szemed végig csukva van, még akkor is, amikor az alsó szemhéjadat tetováljuk. A speciális feszítési technikának köszönhetően a tetoválás teljes ideje alatt biztonságban van a szemed világa! Menet közben többször megállunk, érzéstelenítünk, miközben Te is leveted a fájdalomtól való félelmedet, ellazulsz, és így egész elviselhetővé válik a sminktetoválás! Vendégeink azt szokták mondani, hogy ennél sokkal rosszabbra számítottak. Ajaktetoválásnál a kontúr elkészítése nagyon könnyen elviselhető még akár érzéstelenítés nélkül is, a satírozás a kellemetlenebb érzés, leginkább az ajkak közepénél. Az érzéstelenítőkkel annyira el tudjuk zsibbasztani ajkaidat, hogy úgy érzed magad, mint a fogorvosnál. Tehát ezt a sminktetoválást is könnyen ki lehet bírni. Ha bármelyik sminktetoválást nagyon szeretnéd, ez a hozzáállás már önmagában nagyon jó fájdalomcsillapító hatású! …És a végeredmény kárpótol a kellemetlenségért!

Mit tehetek, hogy kevésbé legyen fájdalmas a sminktetoválás?

Menstruáció: Erőteljesen befolyásolja a fájdalomérzetet, hogy a menstruációs ciklusodban éppen hol tartasz. A menstruáció első három napja, illetve előtte három nappal feszültebbek a nők és a fájdalomküszöbük is alacsonyabb. Ezért ezt a hat napot nem javasoljuk sminktetoválás elkészítésére. Időtényező: Ne kelljen időre rohannod sehová rögtön a sminktetoválás után, mert a sürgetettség érzésétől türelmetlenebb, idegesebb leszel, fájdalomérzeted is megnövekszik általa. Éhség: Ha éhes, szomjas vagy, tűrőképességed is csökken, ezért ne korgó gyomorral érkezz hozzánk! Kipihentség: A kialvatlanság szintén türelmetlenné, idegessé tesz. Ne az előző esti buliból gyere egyenesen tetováltatni, előbb aludd ki magad! Hidratáltság: A kellően hidratált bőr nem feszül, elég rugalmas és kevésbé jár fájdalommal a rajta végzett tetoválás. A bőröd hidratálása sminktetoválástól függetlenül is nagyon fontos! Szolárium: Arcodat ne érje UV fény sminktetoválás előtt 1 héttel, mert erőteljesen kiszárítja, általa fájdalmasabbá, kellemetlenebbé válik a húzódó bőrön a sminktetoválás elkészítése.

Mit lehet érezni sminktetoválás közben?

Azt érzed, hogy elzsibbadt az a bőrfelület, amelyet éppen tetoválunk. Ezen kívül finom rezgést érzel, mely a gép működéséből adódik. Nagyon halkan hallod a finoman zümmögő hangját. (Ez nem olyan hangos, mint a testtetováló gépek.)

Feldagad a bőröm?

Egyéni különbségek vannak e téren is. Szemöldök tetoválás után kissé pirosabb a szemöldök környéke, ami 1-2 óra múlva elmúlik, inkább csak érezni lehet, hogy kissé duzzadtabb a bőr, látni alig lehet. A szemhéj általában jobban feldagad, olyan lesz 1-2 napig, mintha sírtál volna. Ajaktetoválás után leginkább a vastagabb ajkú vendégek várják, hogy 1-2 nap múlva leapadjon szájuk, a vékonyabb ajkú vendégek pedig élvezik, hogy kissé teltebb az ajkuk. (Ilyenkor lehet viccelődni, emlegetni az ajakfeltöltésen átesett celebeket!) A tetoválás után keletkező ödéma normális jelenség, minden esetben 1-2 nap múlva magától felszívódik. Jégzselével, fagyasztott cukorborsóval otthon csillapíthatod a duzzadtságot, de nagyon fontos, hogy mindig száraz, tiszta textíliával érintkezzen a bőröd, a feláztatást, fagyást és fertőzésveszélyt elkerülve!

Hogy fogok kinézni tetoválás után?

A sminktetoválásod egy hétig élénkebb színű, festékhatású lesz, majd a pigmentálódás folyamán egyre természetesebb, harmonikusabb hatásúvá, bőrtextúrájúvá válik. Kb. 3-4 árnyalattal szolidabb végeredményre számíts az első naphoz képest, ami 4-6 hét alatt alakul ki.

Varas, sebes lesz a tetoválásom?

Nem! Szép élénk színű lesz eleinte, majd 4-7 nap alatt vékony hártyaréteg fog lejönni róla, azzal együtt a színe is sokkal szolidabbá válik. Ahhoz hasonló, mint amikor a kiszáradt bőr elkezd hámlani. Ez a gyógyulás folyamata. Néha enyhe viszkető érzést fogsz közben érezni.

Hogyan ápoljam otthon a sminktetoválásomat?

Sminktetoválásod elkészültével kapsz tőlünk ápoló krémet, ezzel kell 7-10 napig kenegetned a friss tetoválást, naponta többször, hogy folyamatosan bevonat legyen rajta. Ez nagyon fontos részedről! Ez a krém mindig puhán tartja a bőrödet, megakadályozza a kiszáradását, így biztosítja az egyenletes pigmentálódást, a tökéletes végeredmény érdekében! A kiszáradt, megkeményedett bőr szinte kihúzza a bőrből a bevitt pigmenteket és foltos felületet fog eredményezni! Ezért tartsd mindig magadnál a tőlünk kapott kis tégelyt, és néhány fültisztító pálcikát, hogy napközben többször be tudd kenni!

Mire ügyeljek, hogyan vigyázzak friss sminktetoválásomra?

Sminktetoválást követően 2 hétig nem szabad szoláriumozni, direktben napoztatni a friss tetoválást, valamint szintén 2 hétig kerülnöd kell a strandot, uszodát, szaunát, azaz nem szabad feláztatni. Óvnod kell mindenféle mechanikai sérüléstől és fertőzésveszélytől! Gyógyuláskor érezhető viszkető érzés ellenére vakarni, kaparni, dörzsölni nem szabad! A hámló bőrlemezkéket tilos leszedni, maguktól kell leválniuk.

Nyáron is készíthető sminktetoválás?

Igen! Azonban arra ügyelj, hogy 2 hétig a strandolás és az arcod direkt napoztatása tilos!

Meddig marad szép egy sminktetoválás?

Egyénenként változó. Több dologtól is függ: életkortól, bőröd hidratáltságától, zsírtartalmától, szerkezetétől, vastagságától, szoláriumozás és napozás gyakoriságától, mértékétől. (Pl: az a fiatal, akinek zsírosabb a bőre és hozzá nagyon gyakran szoláriumozik, gyorsabban kopik ki a sminktetoválása.) Függ a bevitt festék mennyiségétől és árnyalatától. Minél halványabb színnel tetováltalak, annál gyorsabban fog kikopni, tehát előbb kell majd felfrissíteni, hogy folyamatosan szép maradjon. És minél sötétebb színnel tetováltalak, annál tovább marad szép a végeredmény. Ezek ismeretében, ha világos színű hajad van, természetesen hasonlóan világos színű festékkel fogjuk tetoválni a szemöldöködet, hogy esztétikus, harmonikus legyen az arcod, de előbb lesz szükséges a szín felfrissítése. Ugyanez igaz az ajaktetoválásokra is. Szemhéjkontúr tetoválás esetén a fekete színnel lehet a legszebb eredményt elérni, valamint a fekete marad meg legtovább a bőrben. Mindegyik sminktetoválásról elmondható, hogy nagyon lassan, az idő múlásával és a bőr kopásával párhuzamban elkezd egyenletesen halványodni. Amikor eléri azt az állapotot, hogy minden reggel muszáj, rárajzolnod sminkceruzával, hogy a megfelelő árnyalatot elérd, akkor kell felfrissíttetni a sminktetoválásodat. Erre való a Hűségkedvezmény, melyben részesül minden hűséges vendégem! Az átlag alapján: szemöldöktetoválás 2-3 évig, a világos színű 1-2 évig marad szép, ajaktetoválás 3-4 évig szép, a világos színű előbb, az erősebb színű később igényel felfrissítést, szemhéjkontúr tetoválás 3-4 évig marad szép.

Miért ilyen drága?

Ismered a mondást… Az olcsót végül mindig drágán fizetjük meg. Egy esztétikus, szép sminktetoválás mögött sok minden van, mint pl. színvonalas, magas minőségű anyagok, eszközök, képzett szakember, rengeteg ráfordított idő, tehetség, szorgalom... Több olyan vendégem volt már, akiknek olcsó áron, gyenge minőségű festékkel, egyszerű tetoválógéppel, előrajzolás nélkül, szín kiválasztása nélkül készítették el sminktetoválásukat. Már késő volt, amikor rájöttek, hogy elrontották a sminktetoválásukat! Ez után tőlem kértek segítséget, hogy szebbé varázsoljam, vagy tüntessem el. Ez sajnos nem minden esetben kivitelezhető egyszerűen és gyorsan. Sok esetben először el kell távolítani lézeres kezeléssel, vagy biokémiai módszerrel a régi festéket a bőrből és csak utána lehet új, szép sminktetoválást készíteni. Az egyszerűbb problémáknál megoldható camouflage technikával a régi tetoválás elfedése, majd azután készíthető el az új sminktetoválás. Ilyen és hasonló esetekben sokkal hosszadalmasabb, költségesebb és több fájdalommal jár a szép sminktetováláshoz vezető út, mintha rögtön elsőre jó szakembert választottál volna!

Mit tegyek, ha kifakult, vagy elszíneződött a tetoválásom?

Sminktetoválások esetében természetes, hogy pár év alatt elszíneződik vagy kissé kifakul. A testtetoválásokkal ellentétben egy szemöldök tetoválás gyakran kiszürkül, kivörösödik vagy egyszerűen csak halványodni a vendég bőrtípusától függően. Ilyen esetben frissítésre van szükség, aminek célja, hogy a vendég szemöldöke ismét szép barna legyen.


Ha sminktetoválást szeretnék, mire kell figyelnem előtte?

Sminktetoválás előtt több mindenre is érdemes odafigyelni, ilyenek például a kizáró tényezők, melyeknek fennállása esetén nem tetoválható a vendég. Ilyen kizáró tényező például a terhesség és a szoptatás időszaka, a vérhígító szedése vagy az olyan betegségek, mint például az epilepszia, a lázas, fertőző megbetegedés vagy az alkoholos, drogos állapot.

Ezen kívül érdemes odafigyelni, hogy a sminktetoválást ne a menstruációt megelőző 2 napjára vagy a menstruációs időszak első két napjára időzítse a vendég. Továbbá a hormonális változások is befolyásolják a sminktetoválások tartósságát és gyógyulási idejét. Fontos, hogy sminktetoválás előtt megfelelően étkezzünk és kerüljük a stresszhelyzeteket, ezzel is csökkentve a fájdalomérzetet. Közvetlenül a sminktetoválás előtt továbbá kerüljük a koffein fogyasztását.

Terhesség vagy szoptatás esetén készítetthetek sminktetoválást?

Nem lehet, ilyenkor ugyanis megváltozik a szervezet hormonháztartása. Az, hogy mely hormonok vannak túlsúlyban, az kihat a bőr állapotára, és így előfordulhat, hogy a bőr nem veszi be a pigmentet, nem olyan lesz a sminktetoválás színe, mint kellene és a tartósság sem lesz megfelelő. Továbbá, ha bármilyen komplikáció lépne fel a terhesség vagy szoptatás időszakában, annak szalonunk nem szeretne az okozója lenni, így nem vállaljuk sem terhes, sem szoptató kismamák sminktetoválását.

Mikortól sportolhatok friss sminktetoválással?

A sminktetoválás után sok mindenre kell ügyelnie a vendégnek. A gyógyulási időszakban nem ajánlott sportolni, hiszen sportolás közben megizzadunk, és ha az izzadság rácsöpög a frissen tetovált bőrfelületre, akkor feláztatja, ugyanúgy, mint a víz, és ez hátráltatja a pigmentek beépülését. Továbbá a varasodás folyamtát is lassítja. Emiatt azt szoktuk javasolni, hogy sminktetoválás után 2 hétig mellőzzék az intenzív sportot a vendégek, még akkor is, ha ez nem jár különösebb izzadással. Hiszen a méregtelenítési folyamatok akkor is dolgoznak, úgyhogy a pigment ilyenkor sem tud hatékonyan beépülni a bőrbe.

Mire figyeljek a sminktetoválás után?

A sminktetoválás után a vendégnek fontos odafigyelnie az otthoni utóápolási szabályokra, higiéniás feltételekre. Mivel ez egy felsértett bőrfelület, fokozottan figyelni kell annak tisztán tartására. Fontos szem előtt tartani, hogy a friss sminktetoválást két hétig nem érheti víz, pára és napfény, ezért a napozás, szoláriumozás, szaunázás, strandolás és wellnessezés szigorúan tilos, mert fakítja a pigmentek színét és könnyebben beszürkül a sminktetoválás.

Ezen kívül hajmosásnál, arcmosásnál is szükséges odafigyelni rá, hogy ne érje víz a friss tetoválás területét. A mechanikai sérülések ugyanúgy befolyásolják a végeredményt, tehát a sminktetoválások kaparása, dörzsölése, vakarása is tilos, akármennyire is viszket a felület. A sminktetoválás kiszáradása ellen, valamint a gyors gyógyulás érdekében a vendégnek otthoni használatra egy utóápoló stiftet adunk, amivel napi 3-5 alkalommal szükséges vékonyan bekenni az adott területet.

Lehetek allergiás a sminktetoválásra?

Allergia bárkinél, bármire, bármikor előfordulhat. Azonban az, hogy valaki allergiás-e a sminktetoválásra, az gyorsan és könnyen kiszűrhető. Szalonunkban lehetőség van allergia tesztet végezni. Ennek folyamat úgy zajlik, hogy azokat a pigmenteket, melyeket használnánk a sminktetoválás elkészítéséhez először betetováljuk a hajas fejbőrbe apró pötty szerűen, ahol nem látszik. Majd 2 hét vagy akár egy hónap múlva láthatóvá válik az eredmény.

Azonban fontos megemlíteni, hogy azok a sminktetováló pigmentek, melyeket szalonunkban használunk profi módon vannak gyártva, nagyon szigorú szabályokat betartva és hatóságok által bevizsgálva, így elég biztonságosak. Nem tartalmaznak nehézfémeket, rákkeltő anyagokat, amik gyakran allergiát okoznak, így biztonsággal lehet ezeket használni.

Mi a teendőm, ha van már régebbi sminktetoválásom?

Ha sminktetováló pigmenttel készült sminktetoválása van a vendégnek, illetve a formája is megfelelő, harmonizál az arccal, akkor a színén könnyen tudunk változtatni. Általában ezek a tetoválások az idő múlásával fakulnak, elszíneződnek, amit a Camouflage technikával könnyen orvosolni tudunk.

Amennyiben a formán is változtatni szükséges, akkor szintén a Camouflage technikával, a formán kicsit vastagítva meg tudjuk oldani a javítást, de sok esetben ilyenkor tetoválás eltávolításra van szükség. A sminktetoválás eltávolítás egy hosszabb folyamat, akár egy évbe is telhet. Azonban egy javíthatatlan formájú vagy testtetováló pigmenttel készült sminktetoválás esetében csak ez bizonyulhat megfelelő megoldásnak.

Mi van akkor, ha heges az arcom a tetoválandó területen?

Heges bőr gyakran előfordul a szemöldök és az ajkak területén. Ilyen esetben arra kell figyelni, hogy a heges bőr egy sokkal rugalmatlanabb, puhább bőr, ami nem adja olyan szépen vissza a színt, mint az ép felület. Ügyelni kell rá, hogy itt ne juttassuk túl mélyre a pigmentet, mert akkor könnyen elszíneződhet a tetoválás. Ezen szabályokat betartva tetoválható a heges bőrfelület is.

Ha a szemöldököm vonalában anyajegy vagy szemölcs van, akkor készíttethetek sminktetoválást?

Egy anyajegy vagy szemölcs a sminktetoválni kívánt területen mindenféleképpen gondot okoz, ugyanis ha ezeket tűszúrás éri, akkor sejtburjánzás alakulhat ki, ami nem egy jó dolog. Tehát a tűszúrásoknak mindenképpen el kell kerülnie az anyajegy vagy szemölcs területét és közvetlen környezetét.

Természetesen a területek 1-2 mm-es területét kihagyva elkészíthető a sminktetoválás. Továbbá arra is nagyon kell figyelni, hogy szőrös szemölcsből vagy anyajegyből a szőrszál nem húzható ki, csak ollóval levágható. Ezeket a sejtek tehát nagyon fontos óvni.

Gyógyulás után van még teendőm a sminktetoválásommal?

A var lehullása után átlagosan 2 héten belül véglegesen meggyógyul a sminktetoválás. Ezután semmilyen extra teendő nincs vele. Szemöldök tetoválás esetében ugyanúgy lehet festeni és szedni a szemöldökszőrt, mint korábban, arra odafigyelve, hogy a szemöldök tetoválás ívét és formáját próbáljuk követni a kiszedés során. Gyógyulás után visszatérhetünk a régi, jól bevált dolgokhoz. Ugyanúgy sminkelhetünk, használhatunk arcápolási termékeket, de a kémiai hámlasztással érdemes óvatosan bánni, mert hamarabb kifakulhat tőle a sminktetoválás.

Befolyásolja a sminktetoválás végeredményét a bőrtípusom?

Természetesen igen, különösen a szemöldök tetoválások esetében. Például a szálazott technikával készült szemöldök tetoválást nem lehet szépen kivitelezni egy tág pórusú, zsíros, szeborreás, rosaceás bőrre. Ilyen bőrtípuson csúnya lesz a végeredményt, ezért kizárólag a púderes, satíros szemöldök tetoválást ajánljuk nekik. Ajaktetoválások esetében kevésbé számít a bőrtípus, ott nincs ilyen probléma, és a szemhéjtetoválások esetében sem a bőrtípus határozza meg a technikát, hanem a szemek formája és a bőr feszessége.

Elkészült a sminktetoválásom. Mikortól sminkelhetek?

Friss szemöldök tetoválást követően az alapozó használatát nem szoktuk javasolni, mert nagyon ritkán tudja megoldani a vendég azt, hogy ne kenje bele a szemöldök tetoválás vonalába az alapozót, ez pedig gyulladást válthat ki a frissen tetovált felületen és nehezíti a pigmentbeépülést. Tehát azt javasoljuk, hogy az alapozó használatával mindenképpen várjuk meg a teljes gyógyulás végét. A sminkelés hátránya továbbá az is, hogy nap végén ezt el kell távolítani, és ezt nagyon nehéz megoldani úgy, hogy ne érje víz és sminklemosó a frissen tetovált felületet.

Szemhéjtetoválás esetén ugyanezek a szabályok vonatkoznak a szempillaspirálra és a szemhéjpúderre, míg ajaktetoválásoknál a rúzsra és a szájfényre. Friss sminktetoválást 10-14 napig víz sem érheti, tehát igyekezzünk kerülni a sminkelést is ebben az időszakban.

Szemöldök tetoválás esetén, mi dönti el azt, hogy milyen technikával készíthető el nekem?

Ez egy örök dilemma a vendég és a sminktetováló között, mert nem minden vendég tudja azt, hogy mi az a technika, ami neki elkészíthető, de a sminktetováló általában elsőre meg tudja állapítani, hogy mi az, ami a vendégének jól áll vagy a bőrtípusának megfelelő. Például egy szálazott szemöldök tetoválást nem lehet minden bőrtípusba szépen elkészíteni, tehát első körben a bőrtípus megállapítása szükséges ahhoz, hogy a sminktetováló meg tudja állapítani a vendége számára legideálisabb sminktetoválás típust. Valamint például az is befolyásolja a szemöldök tetoválás típusát, hogy milyen sűrűségű szőrrel rendelkezik a vendég.

Ha elkészült a sminktetoválásom, mikor mehetek újra kozmetikushoz?

A friss sminktetoválás gyógyulási ideje 2-4 hét. Amint ez letelik, semmi sem zárja ki azt, hogy kozmetikai kezelésekre menjen a vendég, azonban intenzívebb beavatkozások esetén, mint például dermaroller, lézeres kezelés, hámlasztás, érdemes 1 hónap várakozási idővel számolni. A későbbiek során pedig figyeljünk arra, hogy hámlasztó soha ne érje a sminktetoválást, mert gyorsítja a kopást, fakulást.

Ha van műszempillám az kizárja a szemhéjtetoválást?

Ha szemhéjtetoválást szeretnénk készíttetni, akkor egy időre meg kell válnunk a műszempillától. A szemhéjtetoválás előtt 1 héttel le kell szedetnünk a műszempillát, hogy ne maradjon semmilyen ragasztómorzsa a szempillák tövében, mert ez allergiát okozhat. A korrekció idejéig nem szabad visszarakatni a szempillákat. Ennek ideje nagyjából 3 hónap. A korrekció utáni gyógyulást követően szabad visszaépíteni a szempillákat.

Mennyire változtathatom a külsőmet, ha sminktetoválást csináltatok?

A sminktetováló mindig megkérdezi a vendégét arról, hogy a hajszíne mennyire állandó, milyen sűrűn változtatja a hajszínét, és ennek megfelelően ajánl a vendég számára megfelelő pigment árnyalatokat a sminktetováláshoz.

Azon vendégek, akiknek fix a hajszíne, a hajszínükhöz passzoló szemöldök tetoválást kap, ám akik szeretik gyakran változtatni a hajszínüket, azoknak leginkább a bőrtípusukhoz és az eredeti szemöldökük színéhez választja ki a sminktetováló a megfelelő pigmenteket. Ilyenkor a természetes, közép, natúr barnákkal nem lehet mellé lőni.

Miért van szükség sminktetoválás után korrekcióra?

Egy korrekciós alkalomra minden esetben szükség van a sminktetoválások gyógyulása után. Ilyenkor kerül sor az esetleges hiányosságok pótlására. A korrekció alkalmával leginkább az apróbb formai változásokat javítgatjuk, de a sminktetoválás színét is tudjuk erősíteni. A sminktetoválások végleges színe is a korrekció után alakul ki.

Az első korrekció minden esetben benne van a sminktetoválás árában és a korrekciónak a sminktetoválások utáni 1-3 hónapban kell megtörténnie.

Mely plasztikai beavatkozások befolyásolják a sminktetoválást?

Ajaktetoválások esetén érdemes várni a hialuronsavas szájfeltöltéssel! Először az ajaktetoválást, majd az ajaktetoválás utáni korrekciós alkalmat kell megejteni, és a gyógyulás után már semmi akadálya annak, hogy a vendég feltöltesse ajkait hialuronnal.

Szemhéjtetoválások esetében azonban a szemhéj bőrének plasztikáját szükséges első körben elvégezni, majd ezután a sminktetoválást elkészíteni. A műtét során érdemes az orvossal konzultálni arról, hogy mennyit szükséges várni a műtéti beavatkozás és a sminktetoválás között!

Ha a vendég ellenkező esetben jár el, akkor a sminktetoválások végeredménye nem lesz megfelelő minőségű!

Mivel kell ápolni az elkészült sminktetoválást?

A friss sminktetoválást 10-14 napig szükséges ápolni a sminktetováló által ajánlott készítménnyel. Szalonunkban minden esetben a ROSA Herbal Skin Care termékeit adjuk a vendégnek a hatékony utóápolás céljából. Számos helyen olvasni arról, hogy a Bepanthen vagy a Vazelin tökéletesen ápolják és gyógyítják a sminktetoválásokat, EZ AZONBAN TÉVHIT!

Sminktetoválások utóápolására mi a 100%-ban természetes, speciális összetételű, gyógyhatású termékeket ajánljuk. Szemöldök és ajaktetoválások ápolására a Rosa After Care Balm-ot vagy az After Care Stick-ket, szemhéjtetoválások otthoni ápolására pedig az Eyeliner After care-t ajánljuk. Használd ezeket naponta 5-6 alkalommal vékony rétegben felkenve a frissen tetovált területre!

A kontaktlencse kizárja a szemhéjtetoválást?

A szemhéjtetoválás előtt a kontaktlencsét el kell távolítani a szem felületéről, majd a gyógyulást követő 1 hét múlva újra vissza lehet helyezni. Tehát összességében a kontaktlencse nem zárja ki a szemhéjtetoválást, csak egy rövid időre meg kell szakítani annak viselését és szemüvegre szükséges cserélni.

Melyek a sminktetoválás elkészítésének kizáró tényezői?

Sminktetoválás nem készíthető terhesség vagy szoptatási időszak alatt, epilepszia esetén, lázas és fertőző betegségek esetén, ha anyajegy/szemölcs/bőrdaganat van a tetoválni kívánt területen, alkoholos vagy drogos állapot esetén, AIDS vagy HIV fertőzés esetén, Hepatitis esetén, daganatos megbetegedés esetén, illetve a sugárkezelés alatt. További kizáró tényező még a vérhígító szedése és az autoimmun megbetegedések.

A cukorbetegség és az alopécia nem kizáró tényező, de ilyen esetben érdemes konzultálni az orvossal sminktetoválás előtt!

Mennyi időt vesz igénybe a sminktetoválás folyamata?

A sminktetoválás teljes folyamata nagyjából 2.5-3 órát vesz igénybe. Ebbe beletartozik az előrajzolás, az érzéstelenítés hatóideje és maga a tetoválás kivitelezése.

Fontos, hogy a vendég úgy érkezzen az időpontjára, hogy utána ne kelljen máshová rohannia, mert ez stresszt válthat ki belőle, ami növeli a fájdalomérzetet.

Pécs

7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva

Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2020 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.