webshop
SZEMHÉJTETOVÁLÁS
Pécs / Budapest

Miért lehet szükség szemhéjtetoválásra?

Egy biztos, a szemhéjtetoválás mindenkinek jól áll és nem maszatolódik el! Ha szép formájú, nagy szemeid vannak – azokat még jobban kiemeli! Ha elégedetlen vagy a szemeid alakjával, méretével – azon lehet segíteni a szemhéjkontúr tetoválásával, hogy mindig elégedetten nézhess a tükörbe! Ha allergiás vagy a különböző szemfestékekre, pedig szeretnéd magad sminkelni, akkor is ez a megoldás! Van, aki gyengébben lát, ezért nem tud szép sminket készíteni magának. Vagy csak egyszerűen szeretnéd magad szakemberre bízni?

Szomorú szem esetén

Amikor valakinek lefelé álló, úgynevezett „szomorú” szemformája van, az kihatással lehet a teljes arcára is. Tekintete szomorúságot sugároz és a mindennapi sminkelés sem egyszerű. A szemhéjtetoválások segítségével a szemek vizuálisan megemelhetők, így eredményez nyitottabb tekintetet.

Kevés szempilla esetén

Fiatal és idősebb korban is előfordul, hogy a szempilla szőr mennyisége minimális, ezt a problémát gyönyörűen lehet korrigálni egy szemhéjtetoválás segítségével. A szemhéjtetoválás vizuálisan dúsítja a szempillákat, így növelve a szempilla szőrök volumenét.

Mélyen ülő szemek esetén

A mélyen ülők szemek esetén a cél a szemek kiemelése és optikai „előrehozása”. A szemhéjtetoválás kiemeli a szemeket, valamint anti-aging hatást is el tudunk vele érni.

Gyönyörű szemek esetén

A szemhéjtetoválás, akkor is nagyon jó választás, ha szép szemeidet szeretnéd kihangsúlyozni. Ezt normál sminkkel is elérheted, viszont a szemhéjtetoválás hibátlan lesz és még a mindennapos sminkelés idejét is lerövidíti, így nem kell többet a tusvonalad meghúzásával órákat eltöltened.
Érdekel

Klasszikus szemhéj kontúr
vagy satírozott
szemhéjtetoválás?

A klasszikus szemhéjkontúr egy elegáns, telített tusvonal, amely esztétikussá teszi a szemeket. A Misty Eyeshadow egy púderes, árnyalt hatású sminkhez hasonlít, amely tökéletesen formálja a szemet a mandulaforma eléréséhez.

FELSŐ SZEMHÉJTETOVÁLÁS

Előrajzoláskor látjuk meg, hogy milyen vastagságú kontúr, vagy satírozás a legelőnyösebb számodra, hol emelkedjen, és hol fusson le az íve, hol legyen kicsit vastagabb és hol kell elvékonyodnia. Szempilláid tövét is besatírozzuk, így dúsabbnak fog hatni még szempillaspirálozás nélkül is. Választhatsz a feketén kívül további más színt is, amelyek jól állnak a szemed színéhez pl. a szürke, a kék és zöld 50 árnyalata áll rendelkezésedre.

A FELSŐ SZEMHÉJTETOVÁLÁS TÖKÉLETES VÁLASZTÁS, HA...

 • szereted tusvonal segítségével kiemelni a szemeidet
 • sokat sminkelsz, de nagy segítség lenne egy tökéletes alap, amelyet követni tudsz
 • szeretnéd szemeidet szolid módon kiemelni
Érdekel

ALSÓ SZEMHÉJTETOVÁLÁS

Szintén előrajzoláskor a sminktetoválóval együtt döntöd el, hogy az összkép vele jobb, vagy nélküle. Van, amikor kicsinyíti, de szerencsére az esetek többségében nagyítja a szemeket. Ez a szemzug irányába történő behúzás hosszúságán és vastagságán múlik. Tehát jól lehet ezt is alakítani adottságaidnak megfelelően.

AZ ALSÓ SZEMHÉJTETOVÁLÁS TÖKÉLETES VÁLASZTÁS, HA...

 • szeretnéd hangsúlyozni az alsó szemhéjad ívét is a felső szemhéjtetoválásod mellett

Érdekel

SATÍROZOTT SZEMHÉJTETOVÁLÁS

A Misty Eyeshadow szemhéjtetoválás Méhn Tünde sminktetováló művész egyedi fejlesztésű szemhéj technikája, amely mára bejárta a világot. A Misty Eyeshadow technikát a manapság nagyon elterjedt árnyalatos sminkek hívták életre. Azok számára kifejezetten ajánlott, akik nem kedvelik a hagyományos szemhéjkontúrt.

A technika funkciója, hogy finom, púderes sminket biztosítson a mindennapokra, ezzel megkönnyítve a reggeli sminkelést. A Misty Eyeshadow akár többféle színnel is készülhet, amelyet a szemszínedhez igazodva választunk ki.

Az egyszínű fekete Misty Eyeshadow szemhéjtetoválás remek alapot biztosít a számodra, ha további sminket szeretnél a szemhéjra felvinni, így könnyítve meg a sokszor bonyolultnak tűnő sminkelést. A szempillák tövében lévő fekete pigmentek biztosítják az igéző hatású, nőies pillantást. Felfelé haladva pedig a fokozatos pigment átmenetnek köszönhetően gyönyörű, füstös sminket biztosít.

A SATÍROZOTT SZEMHÉJ TETOVÁLÁS TÖKÉLETES VÁLASZTÁS, HA...

 • lélegzetelállító mandula formájú szemekre vágysz
 • szereted a „füstös” szemhéjsminket
 • szolid és finom sminkre vágysz, ami lenyűgözően emeli ki szemeidet
Érdekel

Klasszikus szemhéjkontúr vagy satírozott szemhéjtetoválás?

Nem állítjuk, hogy minden kellemetlenségtől mentes lenne, azonban az egész tetoválás ideje alatt érzéstelenítőt használunk – ezáltal kevésbé lesz fájdalmas. A szemed csukva van, még az alsó szemhéj tetoválásakor is, közben lefeszítjük a bőrödet. Így végig biztonságban vagy.

Leginkább a fájdalomtól való félelem a jellemző, mely, ahogy elkezdjük a tetoválást, megszűnik. Gyakran mondják a vendégeink, hogy ennél sokkal rosszabbra számítottak! A végeredmény pedig mindenképpen kárpótol a kellemetlenségekért!

A szemhéjtetoválás után a szem feldagadhat. Általában aznap és másnap kissé duzzadtabb lehet a szemhéj. Jégzselével (száraz hideggel) lehet otthon hűsíteni. Vizezni nem szabad, mert felázik a bőr, és távozik a festék!

Milyen színű legyen a szemhéjtetoválásod?

Mivel a szemhéjtetoválás maradandó, ezért fontos, hogy ismerjük a sminkelési szokásaid. Ha naponta színesre fested a szemhéjad, akkor akár ennek a színnek, vagy egy árnyalatának a felhasználásával is lehet szemhéjtetoválást készíteni. A sminktetováló véleménye is fontos, mert ő látni fogja mi illik az arcod karaktereihez, a bőr színéhez és tónusához, valamint a szem színéhez is. Ajánlott a szem színéhez közel álló színt alkalmazni a sminktetoválás elkészítéséhez, ha a sminktetováló is úgy ítéli meg, hogy a szín jól áll Neked és tartós is lesz.
Érdekel

A szemhéjtetoválás gyógyulása

A szemhéjad elkészítése után megkapod a Rosa Herbal Skin Care Eyeliner After Care krémed, amellyel 7-14 napig kell kenegetned a szemhéjad. Mindig csak vékony rétegben vidd fel, úgy, hogy ne legyen fehér a szemhéjad.

A krém hidratálja és puhán tartja a bőrt, nem zsíros és nem olvad, ezért nem okoz irritációt vagy homályos látást. A gyógyulás során var keletkezik, amit tilos letépkedni, mert kikapja a festéket. Ez a szempillatőbe fog leesni. A szemhéj körülbelül 1-1,5 hónap alatt gyógyul meg teljesen, ezután a korrekció során még több pigmentet lehet bevinni, hogy tartósabb legyen.

A tetovált felület dörzsölése, feláztatása szintén nem megengedett, mert így a pigmentek tartóssága csökken. A friss szemhéjtetoválást mechanikai sérülés nem érheti, így kaparni, vagy vakarni tilos! Csak nyirkos vattakoronggal szabad tisztogatni, hogy a pigmentek tökéletesen beépüljenek a bőrbe.

Szemhéjtetoválás kezelése

Szemhéjtetoválásod elkészítése után nagyon fontos, hogy a rövid távú és a hosszú távú ápolásra is odafigyelj.

Amikor szemhéjad elkészült, használd a Rosa Herbal Skin Care Eyeliner After Care utóápolót 7-10 napig. A tetoválást víz és UV sugárzás nem érheti 2 hétig, ezért tilos a szauna, uszoda, napozás és szoláriumozás. A kezelésbe tartozó korrekció után is be kell tartani ezeket a szabályokat, így a szemhéjtetoválás tartósabb és homogénebb lesz.

A szemhéjtetoválások általában 1-3 év után kezdenek el halványodni, ezért ahhoz, hogy minél tovább tartson a tetoválás, fontos az állandó ápolás. A tetoválás tartóssága függ a bőrtípustól, a bőrproblémáktól, életkortól, környezeti hatásoktól, a bevitt pigment minőségétől, mennyiségétől, a szín erősségétől és hogy milyen mélyre kerülnek a pigmentek a bőrben, valamint az ápolástól.

A szemhéjon a bőr zsíros és sokkal vékonyabb, ezért a tetoválás sokkal tovább fog tartani. A szemhéjtetoválás fekete pigmenttel készül, ami szintén sokkal lassabban kopik ki, mint más pigmentek. Az UV sugárzás és a bőr öregedése meghatározza a szemhéjtetoválás tartósságát. Ajánlott a napszemüveg használata, a tetoválás megóvása érdekében.
Érdekel

Galéria

 • méhn tünde sminktoválószalon sminktetoválás szemhéjtetoválás misty eyeshadow eyeconic klasszikus
 • méhn tünde sminktoválószalon sminktetoválás szemhéjtetoválás misty eyeshadow eyeconic klasszikus
 • méhn tünde sminktoválószalon sminktetoválás szemhéjtetoválás misty eyeshadow eyeconic klasszikus
 • méhn tünde sminktoválószalon sminktetoválás szemhéjtetoválás misty eyeshadow eyeconic klasszikus
 • méhn tünde sminktoválószalon sminktetoválás szemhéjtetoválás misty eyeshadow eyeconic klasszikus
 • méhn tünde sminktoválószalon sminktetoválás szemhéjtetoválás misty eyeshadow eyeconic klasszikus
 • méhn tünde sminktetoválószalon sminktetoválás szemhéjtetoválás misty eyeshadow eyeconic klasszikus
Tovább a galériába

A szemhéjtetoválás ára

A szemhéjtetoválás ára sok mindentől függ, ezért is fontos végiggondolni, hogy a sminktetováló reális árat kér-e munkájáért. Fontos tudni, hogy a tetováló művész mióta van szakmában és mióta foglalkozik szemhéjtetoválással, hiszen a szakmai tapasztalat és képzettség ad információt a művész tehetségéről, precizitásáról és a technikák ismeretéről.

Érdemes megfigyelni, hogy a művész mikor volt utoljára továbbképzésen, kinél szerezte tudását. Fontos tudni, hogy a sminktetováló művész oktat-e vagy tanul, így ismereteket szerezhetünk arról, hogy mennyire magabiztosan és precízen dolgozik és mennyire ismeri a legújabb nemzetközi trendeket és újításokat.

A sminktetováló művész továbbképzéséről szerzett ismereteink azért fontosak, mert tudnunk kell, hogy mindig igyekszik újat tanulni, hogy szélesebb ismeretekkel tudja a legtöbbet kihozni vendégeiből. A tökéletes eredmény a megfelelő prémium eszközök használatán is múlik. 

Mindig nézzünk utána, hogy sminktetováló művészünk milyen márkákkal dolgozik, milyen alapanyagokkal és milyen kellékeket alkalmaz a sminktetoválás előtt, közben és után, hiszen tartós és szép eredmény csak a teljes ápolással érhető el.

A sminktetováló művész kiválasztásának legfontosabb része, hogy ismerjük a művész korábbi munkáit, tudjuk, hogy mekkora hírnévvel rendelkezik, milyenek a visszajelzések a közösségi médiában és Google-ön, hiszen ezekből többet tudunk meg munkásságáról.

A közösségi oldalakon való jelenléte és képviselete is fontos, így sokkal jobban megismerjük az ő stílusát, munkásságát, vendégeit. Mindig nézzünk utána, hogy kivel készíttetjük szemhéjtetoválásunkat, mielőtt döntést hozunk, ugyanis a javítás utólag sok esetben nem megoldható.
Pécs

7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva

Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2020 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.