webshop

A sikeres sminktetováló receptje - Wirth Inez

2022. 11. 09.
Ombre púderes sminktetoválás szemöldök tetoválás láng anett Permanent make up pécs
Ugyan a profi szintig vezető út hosszú, türelmet és rengeteg időt igényel, amelyet gyakorlásra kell fordítani, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem elérhető a cél.

Számos fontos infóval láttunk már el Titeket arról, hogy mi a titka a sminktetováló szakmának és milyen lépéseket kell megtennetek azért, hogy profi szinten, precíz kivitelezéssel tudjatok egyedi sminktetoválásokat készíteni vendégeiteknek.

Mint az előző posztban Tünde írta, érdemes okosan választani a sminktetováló oktatók és iskolák sokasága közül. Már maga az iskola kiválasztása sem egy rövid folyamat, de hosszú távon megéri.

Most szeretnék én is egy kis segítséget nyújtani ahhoz, hogy hosszú távra nézve tényleg sikeres karriert fuss be sminktetoválóként.

A sikeres sminktetováló receptje több apró részből tevődik össze. Ezeket összeírtam egy listába Neked, így átlátod majd és le tudod vonni a szükséges következtetéseket.


Vedd figyelembe a veleszületett adottságaidat!

Szeretsz rajzolni? Tudsz festeni? Van érzéked a színkeveréshez? Érdekel a művészet? Nem mondjuk, hogy ilyenkor az egyetlen út, hogy festőművész vagy rajztanár legyél, hiszen ezeket az adottságaidat könnyedén felhasználhatod a sminktetoválásban is! Sőt, szükséged lesz ezekre, ha szeretnél profi lenni és egyedit alkotni.

Ha rátermett vagy, akkor bízz is magadban!

Ha tehetséges vagy, gyorsan ráérzel a mozdulatokra és a technikák készítésére, akkor nem kell aggódnod, csak őrizd meg higgadt és pozitív hozzáállásod. Lesz, amit gyakorolni kell, hogy profin menjen, de olyan is lesz, ami már simán megy magától az első próbálkozás után.

Légy szorgalmas az iskolában!

Tünde már leírta az előző posztban, hogy hogyan válassz jól iskolát, ehhez viszont jöjjön egy kis kiegészítés. Tudnod kell, hogy a képzésed során mennyi és milyen lehetőséged lesz gyakorlásra. Tudsz-e latexen vagy modellen gyakorolni, hogyan szerzel gyakorlati tapasztalatot. Ezek azért fontosak, mert itt a gyakorlatra nagyobb szükség van, mint az elméletre. Viszont elmélet nélkül nincs gyakorlat, így amikor iskolát keresel tudd meg azt is, hogy mennyire mélyül el az oktatód az elméleti részek megtanításában. Amennyiben nem adja a tudását teljesen, úgy hiányosságaid lehetnek, amelyek gátolni fognak a sminktetoválás tökéletes kivitelezésében. Az elmélet tökéletes megértésével ismerni fogod a sminktetoválás ok-okozati összefüggéseit, így még precízebben tudod majd végezni a munkád.


A kitartás az alapja mindennek!

Ha már belekezdtél a sminktetováló karrierbe, akkor kitartónak kell lenned, hiszen nem egyszerű megtanulni, fontos a precizitás és az, hogy mindent pontosan végezz. Tartósat készítesz vendégeidnek, nem hibázhatsz, így mindent addig kell gyakorolnod, amíg az tökéletes nem lesz. Ne érd be azzal, hogy „nagyjából” tudod mit kell csinálni. Légy kitartó, szorgalmas és türelmes!

Légy céltudatos az elejétől a végéig!

A kitartás mellett az is fontos, hogy észben tartsd, mi a célod. Szeretnél tökéletes szemöldököt alkotni vendégeidnek? Szeretnél megoldást találni a világos ajkú vendégeid problémáira? Szeretnél segíteni vendégednek, akinek nincs türelme a tökéletes szemhéjtus megalkotásához? Ha igen, akkort tartsd észben, hogy nemcsak magad, hanem a vendégeid miatt is csinálod!

Légy alázatos a szakmával!

Mindig van mit tanulni, ami a sminktetováláshoz és a bőrápoláshoz kapcsolódik, ezért légy alázattal az oktatóid és a szakma iránt. Hallgasd meg őket, tanulj tőlük, ha bizonytalan vagy, kérdezz. Ezen kívül gyakorolj és gyakorolj, amíg 100%-ig magabiztosnak érzed magad.


+ 1. Kérdezz, ha elakadsz, hiszen szívesen segítünk!

Ha bármilyen problémába ütközöl a képzésed során vagy után, fordulj az oktatódhoz bátran, ugyanis hiába ért véget a képzésed, ő mindig az oktatód marad, akinek pont ugyanolyan fontos a Te karriered, mint a sajátja.


Töltsd le sminktetováló tanfolyamaink árajánlatát!

letöltöm
Pécs
7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/20/513-8562
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2023 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.