webshop

A SZEMÖLDÖK TETOVÁLÁS TARTÓSSÁGA

2022. 11. 10.
A leggyakrabban alkalmazott sminktetoválás technika a szemöldök tetoválás. Érthető, hogy a szemöldök tetoválás tartóssága is egy sokakat foglalkoztató téma. Ugyan a sminktetoválás tartós, de nem örökre szól. Ezt fontos leszögezni már most, hiszen tudnod kell, hogy a sminktetoválásod tartóssága csak rajtad múlik!

Minél jobban figyelsz bőröd ápolására, annál szebb lesz a sminktetoválás végeredménye. A szemöldök tetoválás tartóssága egy kis extra figyelmet is igényel, de ezek csak apróságok, amelyeket könnyen beépíthetsz a szépségápolási rutinodba.


Szemöldök tetoválás tartóssága

Mint már írtuk, a sminktetoválás nem örökre szól. Már az első alkalommal igyekszünk a lehető legtöbb pigmentet a bőrödbe vinni. Ehhez elengedhetetlen, hogy jó minőségű, természetes összetevőkből álló bőrápoló termékeket használjunk. Ha bármilyen allergiád vagy érzékenységed van, mindig jelezd a sminktetoválónak a procedúra megkezdése előtt. A bőröd állapota befolyásolja a szemöldök tetoválás végleges színét is. Azért fontos ezt tudnod, mert ezek mind-mind meghatározzák a tartósságot.

A korrekció alkalmával látni fogjuk, hogy a sminktetoválásra hogyan reagált a bőröd.

A korrekciót úgy időzítjük, hogy legalább a sminktetoválás után 1 hónappal, de 3 hónapon belül megtörténjen.

Ennyi idő alatt kialakul a szemöldök tetoválás végleges színe, tökéletesen beépülnek a pigmentek és a bőröd is meggyógyul. A korrekció célja a kisebb hibák javítása és hogy a lehető legtöbb pigment kerüljön a bőrödbe, mert ezzel a szemöldök tetoválás tartóssága hosszabb lesz.

Szemöldök tetoválásod ápolását már aznap el kell kezdened, ahogy elkészült.

Ha szeretnéd, hogy szemöldök tetoválásod extra tartós legyen, akkor fogadd meg néhány tanácsunkat! A szemöldök tetoválás utáni krém használata kötelező, hogy bőröd ne száradjon ki, a pigmentek gyorsan beépüljenek és a sminktetoválás mihamarabb meggyógyuljon.

Néhány fontos dolog, amire még érdemes figyelni közvetlenül a szemöldök tetoválás után:

  • A sminktetoválást nem érheti fertőzés, ezért figyelj oda, hogy rendesen tisztítsd
  • A sminktetoválást nem érheti víz 2 hétig, mert felázik a bőröd, így a pigmentek kiáznak belőle
  • Ne érje a szemöldök tetoválást UV sugárzás 2 hétig, így lehetőleg kerüld a szoláriumot és ne tedd ki közvetlen napfénynek a tetoválást.
  • Nem érheti mechanikai sérülés, így figyelj arra, hogy pl. óvatosan vedd fel a pulcsid
  • Ne kapargasd, ne vakard! Egy vendégünk sajnos álmában lekaparta a gyógyuló szemöldökének egy részét, így a gyógyult tetoválás foltos lett. Tudjuk javítani, de kibírod a korrekciód időpontjáig?

Szemöldök tetoválás utáni krém

Szalonunkban a ROSA Herbal Skin Care After Care Balm or After Care Stick szemöldök tetoválás utóápolók egyikét fogod megkapni. A hatóanyagok ugyanazok, csak két külön formában is megtalálhatók, így mindenki eldöntheti neki melyiket könnyebb használni. Az utóápoló krémekben minden összetevő 100% természetes, növényi alapú.

A hatóanyagok együttese segíti a pigmentek gyors beépülését, a bőr gyors regenerálódását, miközben hidratálja, gyógyítja, megnyugtatja a bőrt. Hosszú távon ez azért fontos, mert a bőr állapota, kopása meghatározza, hogy mennyire lesz tartós a szemöldök tetoválás.

A hosszabb távú ápoláshoz hozzátartozik a ROSA Herbal Skin Care Sunny 15 vagy Sunny 25 stick használata. Mindkettő 100% természetes anyagokból álló balzsam, amelyek természetesen védik a sminktetovált bőrt az UV sugárzástól.


Szemöldök tetoválás végleges szín

A szemöldök tetoválás végleges színét az első alkalom után látni fogod, 4-6 hét elteltével. Nagyjából ennyi idő szükséges ahhoz, hogy a pigmentek beépüljenek, a pörk leessen a bőrfelületről, a bőr meggyógyuljon és regenerálódjon.

A szemöldök tetoválás végleges színét meghatározza a hajad színe, a bőröd színe, altónusa és típusa is, valamint az eredeti szemöldököd színe. Ezek mind nagyon fontos tényezők, amelyeket már a bejelentkezéskor megvizsgálunk. A pigmenteket is ezek szerint választja ki a szakember.

Ne ijedj meg, amikor először látod a kész szemöldök tetoválást, ugyanis sokkal sötétebb, mint a végleges szín lesz!

A szín az idő előrehaladtával meg fog változni. Ahogy korábban írtuk, nagyjából 4-6 hét a végleges szín kialakulása. A korrekcióval erre ráerősítünk, hogy a szín tartós legyen.

A szemöldök tetoválást nagyjából 1-3 évente frissíteni szükséges. Miért? Mert a szemöldök tetoválás nem örökre szól, hanem egy hosszabb időszakaszra. A tartósságát meghatározza néhány külső és belső tényező, valamint öröklött tényezők, így az egészséges táplálkozása, a bőröd karbantartása, az UV sugárzás elleni védelem nagyon fontos, ha extra hosszú ideig szeretnéd élvezni csodaszép barna szemöldököd.

A frissítés akkor szükséges, amikor azt veszed észre, hogy a tetoválásod halvány, szükséged van sminkre, hogy sötétítsd, illetve, ha barna színét elvesztette. Normális esetben világosbarnára kopik, de előfordulhat szürkülés és pirosodás is, amelyeket frissítés alkalmával könnyen tudunk javítani.


Elkészítsük Neked is álmaid sminktetoválását?

Bejelentkezés
Pécs

7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva

Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2020 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.