webshop

TRIPLE BROWS® - Régi szemöldök tetoválás javítása

2022. 11. 09.
Ombre púderes sminktetoválás szemöldök tetoválás láng anett Permanent make up pécs
Érdekel a régi, elszíneződött, megkopott és elrontott szemöldök tetoválás javítása? Bemutatkozik a Triple Brows®!

Mivel egyre többen viselnek tartós sminket, így egyre több az olyan vendég, akinek a régi sminktetoválását fel kell frissíteni vagy átalakítani. Természetes velejárója a sminktetoválásoknak, hogy néhány év alatt megváltozik a színük, kifakulnak, megkopnak, halványodnak.

Nehezíti a helyzetet, ha nem csak az elszíneződést, hanem egy elrontott sminktetoválás formát is ezzel egyidőben kell kijavítanunk. A leggyakoribb hibák az előnytelen formák, a rosszul kiválasztott színek, valamint helytelen javítási, frissítési módszerrel is sokszor lehet találkozni, ami után még rosszabb helyzet alakul ki.

Sokan azonnal lézeres tetoválás eltávolításra küldik a vendéget vagy egyszerűen csak átszínezik barna pigmenttel a megszürkült, kivörösödött tetoválást. Míg előbbi drasztikus és bizonyos estekben teljesen indokolatlan eljárás, addig utóbbi hatása ideig-óráig tart csupán vagy még előnytelenebb színű lesz. Hiába a „felülfestés”, a régi szín „át fog ütni”, ez csupán idő kérdése.


Szemöldök tetoválás javítása: a megoldás!

Gyors, esztétikus és tartós megoldást szerettem volna találni ezekre a problémákra. Hosszas kutatómunka és kísérletezés eredményeképpen jött létre a Triple Brows technika, mely során három különböző eljárás kombinációjával érjük el a professzionális és lenyűgöző összhatást.

A Triple Brows során a színelmélet oktatást, illetve a komplementer színek alkalmazásának gyakorlati útmutatóját is magába foglaló camouflage tetoválás mellett, a szálazás és az ombre satíros technika biztosítja a 100%-os fedést.

A Triple Brows-ban szereplő három altechnika a következő funkciókat tölti be a tökéletes végeredmény elérése érdekében:
1. Camouflage tetoválás:  Az előnytelen színű vagy az idő múlásának köszönhető elszíneződéseket alakítja át, semlegesíti és halványítja a kellemetlen színeket.
2. Szálazás: A rontott ívek korrigálására és átalakítására, hiányos szemöldökforma kiegészítésére. Valamint a szép, előnyös forma kialakítására szolgál a szálimitáció.
3. Satírozás: A finom, poros természetesen sminkelt hatás létrehozása és a lágy színátmenet megteremtése a szerepe. Egybe mossa, közös nevezőre hozza a színeket az esztétikus, egységes színhatás érdekében.

TIPP: A Triple Brows technika során, amikor szálazok, akkor az általam létrehozott RE’BROWS szálazási technikát alkalmazom, amelynek alapja a természetes szálnövekedési irányok követése.

A satírozásnál pedig a vendég arckarakterétől és a régi tetoválástól függően választom ki, hogy az Ombre Selection púderes satírozási technikáim közül, hogy melyik fajtát alkalmazom (Ombre Forte, Ombre Misty, Ombre Andante, OmbRemix) a szemöldök tetoválás javítása során.


Hogyan és miért változik meg a sminktetoválások színe az idő múlásával?

Bőrünk a legnagyobb felületű szervünk, szervezetünk első védelmi vonala, amelyben élettani folyamatok zajlanak. A bőr egy nagyon komplex, élő anyag. Ebből is adódik, hogy a sminktetoválások színe módosul.
Elmondható, hogy minél egészségesebb életmódot folytatunk, annál egészségesebb a szervezetünk, ezáltal jobb minőségű a bőrünk, ami pedig támogatja a sminktetoválásaink szépségét és tartósságát is.

A szemöldök tetoválás javítása Triple Brows technikával, akkor lehetséges:

 • Ha sminktetováló pigmenttel készült
 • Ha a színe már megfakult, nem túl tömény
 • Szürke, lila, kék, narancs árnyalatok vagy ezek keveréke javítható
 • Ha a formája nincs elrontva (csak kisebb formai hibák javíthatók)
 • Kis aszimmetria vastagítással korrigálható – az új formából ne lógjon ki a régi

Az elrontott és elszíneződött sminktetoválások javítása komplikáltabb, hosszadalmasabb és költségesebb folyamat, akár több lépcsőből is állhat.


A Triple Brows technika alkalmazása során a következő tényezőkre kell figyelni:

 1. Bőr színe > Fitzpatrick-skála alapján 6 féle típust különböztetünk meg, fehértől a feketéig.
 2. Bőr tónusa > A három alapszín – kék, piros, sárga – egyedi módon ötvöződik mindenki bőrében. Ez alapján van kékes, pirosas, sárgás bőrtónus, valamint ezek kombinációi. Ezek a tónusok erőteljesen meghatározzák, hogy milyen színűvé válik a tetoválás a gyógyulás után. Tehát fontos, hogy a Triple Brows technika alkalmazása során jól határozzuk meg és eszerint válasszuk ki a megfelelő színű pigmentet.
 3. Bőr típusa, állapota, bőrproblémák > Szintén befolyásolják, milyen lesz a végleges szín. Ugyanaz a pigment másképpen alakul egy tág pórusú, zsíros, rosaceas bőrben, másképpen egy elvékonyodott, dehidratált, ráncos bőrben és szintén másként egy feszes, hidratált, fiatal bőrben.
 4. Haj és szemöldökszőr színe > A szemöldöktetoválás színe úgy természetes, ha ezekkel harmonizál.
 5. Régi tetoválások színe, amelyek a bőrben vannak és látszanak még > A Triple Brows technika kivitelezésekor be kell kalkulálnunk a még ki nem kopott festék színét, mert a bőrben összeadódik a bevitt pigmenttel. Eszerint választunk hideg, vagy meleg árnyalatú festéket, zöldes, sárgás, vagy vöröses barnát.
 6. Milyen színt szeretnénk elérni végeredményként > A bőr, haj és szemöldökszőr alapján határozzuk meg az elérni kívánt szín sötétségét, valamint hogy, hamvasabb, vagy melegebb árnyalatot szeretnénk elérni. Színelméleti tudásunkat kell latba vetni: színek tulajdonságai, színkeverés szabályai, komplementer színek ismerete, színkerék használata, ezek mind elengedhetetlenek ahhoz, hogy tökéletes Triple Brows szemöldököt alkossunk.
 7. Milyen színű festékkel/festékekkel érhető el a kívánt eredmény > Camouflage színek alkalmazása elengedhetetlen lépése a Triple Brows technikának, főként, ha halványítani, vagy semlegesíteni szeretnénk a régi színt. Lényeges, hogy ismerjük a camouflage technika lehetőségeit, de határait is. Majd ehhez adódik hozzá a választott barna szín. Így látható, hogy a bőr saját színén kívül a több rétegben bevitt, különböző színek keveredése által alakul ki az új tetoválás színe.
 8. Milyen sorrendben alkalmazzuk a Triple Brows-ban szereplő technikákat> Az alapján választunk sorrendet, hogy mi a kiindulási helyzet és mit szeretnénk elérni, tehát a sorrend felcserélhető, amennyiben szükséges. A Triple Brows általában a camouflage technikával kezdődik. Második lépés a szálazás, majd az ombre satírozás.
 9. Milyen tűmodulokat használunk a Triple Brows technika során > Szálazáshoz mindig 1-es tűt használunk, a satírozáshoz nagyobb satírozó tűt, a camouflage technikához változó, 1-es, 3-as outline, vagy nagyobb satírozó tűt alkalmazhatunk a választott technikától függően.
 10. Hány alkalomra tervezhető a Triple Brows javítási folyamat > Ha kisebb a hiba, akkor 1 alkalom + korrekció elegendő, nagyobb probléma esetén 2, 3, vagy összesen 4 alkalom is szükséges lehet.

Mikor nem javítható egy régi szemöldöktetoválás a Triple Brows segítségével:

 • Ha testtetováló pigmenttel készült (fekete, szürkés-fekete, kékes-fekete színű)
 • Ha túl tömény, nagyon sötét, természetellenes a színe
 • Ha túl vastag, elrontott, vagy extrém a formája
 • Ha túlzottan eltér egymástól a két szemöldökforma, azaz nagyon aszimmetrikus

A fenti esetekben a Triple Brows technika alkalmazásával nem lehet szép eredményt elérni, csak tovább rontanánk a helyzeten, ezért ilyenkor a tetoválás eltávolítását lehet javasolni. Ez lehet akár lézeres, akár biokémiai vagy tejsavas eltávolítás.

Megnövekedett az igény a vendégek és a sminktetoválók részéről is, így évente több alkalommal tartok Triple Brows mesterképzést, ahol a régi, elszíneződött, megkopott és elrontott szemöldök tetoválás javítása kerül előtérbe. 


A sminktetováló hivatás megfontolt, felelősségteljes munkát követel, hiszen emberek arcán tartósan idézünk elő kisebb-nagyobb változásokat.  Tartozz Te is azok közé a sminktetoválók közé, akik szépséget, boldogságot varázsolnak vendégeik mindennapjaiba!

Várom szeretettel a lelkes tanulni vágyókat teljes, saját, egyedi repertoárommal, képzési koncepciómmal, oktatási módszertanommal alapképzéseimre és mesterképzéseimre egyaránt!

Méhn Tünde


Töltsd le sminktetováló tanfolyamaink árajánlatát!

letöltöm
Pécs
7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/20/513-8562
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2023 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.