webshop

ELRONTOTTÁK A SMINKTETOVÁLÁSODAT? VAN MEGOLDÁS!

2022. 11. 11.
Bizonyára Te is utánanéztél már, hogy mennyibe kerül egy sminktetoválás, és azzal is tisztában vagy, hogy mennyi munka áll azoknak az értékeknek a hátterében. Ilyenkor mindenki maga dönti el, hogy melyik sminktetoválót választja és mi alapján, de jól gondold meg, mert ha elrontják, akkor nem biztos, hogy van kielégítő megoldás! Tisztában vagyunk vele, hogy nem mindenkinek van érzéke a sminktetováláshoz, pont ezért érdemes Neked is jól megnézni, hogy kit választasz és milyen áron! Ha valaki nem ért hozzá, annál szinte biztos, hogy valami nem fog jól sikerülni.

Mit lehet elrontani egy sminktetováláson?

  • A formát, mert lehet túl hosszú, túl rövid, túl vastag, túl vékony, túlrajzolt, háztető formájú, esetleg aszimmetrikus. Ezek szemöldök, szemhéj és szájtetoválások esetében is megtörténhetnek.
  • A színt, mert ha túl tömény és túlpigmentált a felület, nem lesz könnyű újra természetessé varázsolni.
  • Minden olyan dolgot, amely a bőr anatómiai ismeretének a hiányából adódig, például a hegeken  másképp fognak viselkedni a tetoválások, mint az ép bőrfelületen. A bőr színe meghatározza, hogy a pigmentnek milyen színe lehet, és ha ezt elrontja a sminktetoválód, akkor számíts az elszíneződésre. Ha nincs érzéke a sminktetoválódnak, akkor nem fogja tudni, hogy a tű milyen mélységbe menjen, ami hegesedéshez, sebekhez, szétfolyt sminktetoválásokhoz vezet. Ezeket nem könnyű javítani.

Mi az az elrontott sminktetoválás?

Kezdjük azzal, hogy egy sminktetoválás lehet kisebb vagy nagyobb mértékben elrontott. Ha kisebb mértékű a hiba, akkor többféle megoldás is kivitelezhető. Ha nagyobb mértékű rontásról van szó, akkor valamilyen eltávolítási folyamat ajánlott, mielőtt a sminktetoválás elkészül.


ELRONTOTT SZEMÖLDÖK TETOVÁLÁS

A heg ugyan nem rontott, de befolyásolja a szemöldök tetoválás kimenetelét, mert a tetoválás színe más lesz a többi területtől.

A túlzó formák viszont már elrontott szemöldök tetoválások jelei. Például, ha túl vastag, túl vékony, túl hosszú elől vagy hátul, és a méréseink alapján nem lehet elfedni az új formával, akkor valamilyen eltávolítás ajánlott.

A túlpigmentált szemöldök tetoválás is rontottnak számít! Ha túl töményen van a bőrben a régi szemöldök, akkor nem lesz helye az új pigmenteknek, ezért egy eltávolítás ajánlott, hogy „legyen hely az újaknak.” Szín szempontjából, ha a szemöldök nemcsak elszíneződött, hanem kopott is, akkor a Triple Brows technikával, egy camouflage fedéssel könnyedén elkészíthető az új szemöldök tetoválás.


ELRONTOTT SZEMHÉJ TETOVÁLÁS

A szemhéj tetoválások esetében sokan kérnek túl vastag formát, amivel sajnos nem lehet mit kezdeni, ha elrontják. A túl ívesre, hosszúra vagy mélyre húzott „flick” is probléma. Ezekhez eltávolítást javaslunk, mielőtt elkészül az új tetoválás.

Szemhéjnál nagy probléma még a pigmentek megfolyása. Ha a sminktetováló nem elég óvatos, akkor a pigment a könnycsatornába kerülhet, akár a szemzugnál, akár a külső ívnél. Ha az előző tetoválás vékony és a megfolyás belefér az új formába esztétikusan, akkor a probléma megoldható, ha nem, akkor talán lézerrel lehet javítani a problémán, de erről mindenképpen egy szakértővel kell konzultálni.

ELRONTOTT SZÁJTETOVÁLÁS

Az ajaktetoválások esetében a leggyakoribb hiba, hogy a hozzá nem értő sminktetováló túlhúzza a kontúrt, ezáltal a gyógyult tetoválás nem esztétikus lesz, hanem úgy néz ki, mintha a vendég szája körül egy kis málnalé lenne. A túlhúzás esetében a lézer javasolt, mivel mi elvenni sosem tudunk a sminktetoválásból csak hozzáadni.

Az ajaktetoválások színét lehet javítani, ha szépen kopik ki. Ha túl sötét, akkor tudunk világosítani, ha túl világos, akkor pedig sötétíteni. Fontos tudni, hogy ajaktetoválásnál csak a túlhúzás kezelhető lézeres eltávolítással, az ajak felületéről nem lehet pigmentet eltávolítani, mert a bőr saját pigmentjei is eltűnnek.


Milyen megoldás van az elrontott sminktetoválásokra?

  • A lézeres eltávolítás
  • A tejsavas eltávolítás
  • Méhn Tünde egyedi fejlesztésű Triple Brows technikája
  • Camouflage fedés

Megfelelő szakember kiválasztásával könnyedén megoldható bármilyen probléma, ezért mindig érdemes jól utánanézni, hogy kihez megyünk a sminktetoválásra és rontott sminktetoválás esetén kihez fordulunk segítségért.

 


Elkészítsük Neked is álmaid sminktetoválását?

Bejelentkezés
Pécs

7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva

Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2020 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.