webshop

Így zajlik a púderes szemöldök tetoválás tanfolyam a PMU Art School-ban!

2023. 02. 08.
Ombre púderes sminktetoválás szemöldök tetoválás láng anett Permanent make up pécs
A púderes szemöldök tetoválás tanfolyam nem véletlenül az egyik legnépszerűbb oktatás típus, hiszen a vendégek nagy kedvence is ez a technika, így minden sminktetováló szeretné tökéletesen megtanulni ennek kivitelezését. Lássuk mi vár Rád, ha a PMU Art School mellett teszed le a voksod! Akár alap- akár mesterképzést választasz, nem fogsz csalódni!

Púderes szemöldök tetoválás fajták

A klasszikus púderes szemöldök tetoválás nemcsak a vendégek, hanem a kezdő sminktetoválók kedvence is, hiszen megfelelő gyakorlás mellett nem olyan nehéz a kivitelezése, mint például egy szálazott szemöldök tetoválásnak. Azoknak a kozmetikusoknak, akik szeretnék elindítani sminktetováló karrierjüket, kivétel nélkül az ombre púderes szemöldök tetoválás tanfolyamot ajánljuk elsőre, vagyis az alapképzést!

A szemöldök tetoválás alapképzésen elsőként a klasszikus púderes szemöldök tetoválás kivitelezése kerül terítékre, aminek a lényege egy olyan púderes hatású szemöldök elkészítése, amelyben megfigyelhető a sötétebb színből egy világosabb színbe történő átmenet. Ezzel a technikával olyan szemöldököket alkothatsz, mint amilyet szemöldök ceruzával vagy egyéb szemöldök sminkekkel lehet készíteni, csak éppen egy sokkal tartósabb változatban!

A technika célja, hogy a vendégek egyedi sajátosságai alapján tudd elkészíteni a tökéletes szemöldököt úgy, hogy bizonyos területeken sötétebbre, máshol pedig világosabbra készíted az átmenetet.

Ám ez nem minden, a klasszikus púderes szemöldök tetováláson belül megkülönböztethetünk egyéb – nagyon hasonló- mégis egyedi kivitelezéssel jellemezhető ombre technikákat, melyet mesterképzéseink keretein belül tudsz elsajátítani, ha az alapok már jól mennek!


Púderes szemöldök tetoválás tanfolyam mester szinten: hogy még több technikát ismerj!

Ombre Selection képzésünkön 4 különböző púderes hatású szemöldök elkészítését tanulod meg, így képes leszel teljesen személyre szabott sminktetoválások elkészítésére!

Az Ombre Forte gyakorlatilag a klasszikus púderes szemöldök tetoválás gyűjtőneve, ám a mesterképzés keretein belül megtanulod ennek sokkal precízebb, gyorsabb és tökéletesebb kialakítását.

Az Ombre Misty technikánál a szemöldök középső része sötétebb, ebből kiindulva pedig minden irányba lágyul a szín. Könnyed, légies forma kapható általa. Ez a technika ideális választás lehet azoknak a vendégeknek, akiknek ritkás, de szépen ívelt a szemöldökük.

Az Ombre Andante során még tovább játszhatunk a tónusokkal. Megfigyelhetjük, hogy a vendégek egy részének ugyan szép sűrű a szemöldöke az elején, ám kifelé haladva fokozatosan elvékonyodik, szinte pihéssé válik. Az Ombre Andante technika erre nyújt megoldást, hiszen egyre sötétebb, sűrűbb és látványosabb a szemöldök végén, így kialakítva a tökéletes formát!

Az Ombre Mix esetén pedig a fenti technikák valamelyikét szálazással és szálak közti ombre satírozással társítjuk, ez tehát egy hibrid technika, amihez már szükséges a szálazott szemöldök tetoválás technika magabiztos alkalmazása is. Ezzel a technikával igazán személyre szabott szemöldök tetoválások készíthetők.


Púderes szemöldök tetoválás tanfolyam felépítése

Először is fontos tisztázni, hogy sminktetoválást nemcsak egyetlen technika megtanulásával tudod elkezdeni. Ha komolyan gondolod, motivált vagy és nem riadsz meg a sok gyakorlástól, akkor Permanent Makeup alapképzésünkön egyszerre két szemöldök tetoválás technikát is elsajátíthatsz! A 3x2 alkalmas képzésen először az ombre, majd a szálazott technika vár rád, így két szolgáltatással törhetsz be a szakmába!

Azonban teljesen normális, ha inkább kis léptekben haladnál és eleinte csak egy sminktetoválás technikából szereznél magabiztos gyakorlatot! Erre mindenképpen az ombre púderes szemöldök tetoválást ajánljuk! Így tanfolyamunkon 3x1 nap áll rendelkezésedre ahhoz, hogy ennek minden csínját-bínját megtanuld.

Lássuk hogyan is épül fel ez a 3x1 nap, vagy éppen 3x2, ha úgy döntenél, hogy egyúttal a szálazott technikába is belevágsz!

Púderes szemöldök tetoválás tanfolyam első alkalma: elmélet

Magabiztos elméleti tudás nélkül semmi sem egyszerű, így természetesen az első alkalommal mindent megtanulsz ahhoz, hogy később tökéletes szemöldök tetoválásokat készíthess.

Itt alaposan beleássátok magatokat az oktatóddal a dermatológiába, ami bár kozmetikusként nem lesz számodra újdonság, itt azonban kifejezetten egy területre, a szemöldök területére fókuszálva fogsz új ismereteket szerezni, ami nélkülözhetetlen a profi munkához!

Átfogó ismereteket szerzel a tetoválást befolyásoló tényezőkről, hiszen a külső, belső vagy öröklött tényezők mind nagyban befolyásolják a választott sminktetoválás technikákat. Ezen kívül a higiéniai alapismeretek sem hiányozhatnak az elméleti tananyagrészekből, valamint a hatékony bőrápolást is megtanulod, mind a tetoválás előtt, közben és után.

Természetesen minden szemöldök tetoválást úgy kell alakítani, hogy az a vendég karaktereihez, személyiségéhez és arcvonásaihoz leginkább passzoljon, így a beható színelmélet és pigmentológia kiemelkedő részt kap az elméleti tudásátadás során.

Ezután az olyan technikai információkat is megtanulod elméletben, mint a helyes érzéstelenítés, a megfelelő bőrfeszítés, a sminktetoválógépek kezelése vagy a tűelmélet.

Nem kell megijedned, bár elsőre soknak tűnhet ez a tananyagmennyiség, de a lényegre törő és számos infografikával ellátott több, mint 60 oldalas tankönyv segít Neked abban, hogy mindent megérts és megtanulj.

A púderes szemöldök tetoválás tanfolyam alkalmai között több nap is eltelik, így bőven jut időd arra, hogy otthon többször is átolvasd a legfontosabb részeket!


Púderes szemöldök tetoválás tanfolyam legfontosabb része: gyakorlás

A PMU Art School-ban elképesztően nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlásra. Bár az első alkalom elméleti részeit is igyekeznek minél interaktívabbá tenni az oktatók a pigmentek kikenésével, előrajzolás bemutatásával és a rajzgyakorlatokkal, az igazán velős gyakorlás a második alkalommal teljesedik ki.

A tantermi gyakorlónap során végeláthatatlan latexes gyakorlásra számíthatsz, aminek köszönhetően magabiztosan fogsz kéziegységet ragadni a vizsgán. Itt alaposan begyakorlod a kézmozdulatokat, a kéziegység használatát és ráérzel, hogy milyen az emberi bőrben alkotni – a latex ugyanis nagyon hasonló a bőrhöz.

A gyakorlónapon végig oktatód vezetésével fogsz dolgozni, aki fogja a kezed, figyeli minden mozdulatod és azonnal javítja a hibáid, így nincs lehetőség a helytelen technika kivitelezésére, berögződésére.

Továbbá ezen a napon lesz az oktatás egyik legizgalmasabb része is: az oktatód élőmodelles bemutatója. Miért hasznos ez? Mert végigkövetheted a technika kivitelezését és szalon környezetben tudod megfigyelni és rögzíteni a lépéseket!  Itt alapos betekintést kapsz abba, hogy hogyan dolgoznak a profik nap, mint nap.

Ezen kívül pedig az otthoni gyakorlás is nagy szerepet játszik abban, hogy a vizsgán, majd később a munkád során is magabiztosan állj a feladatok elé. Az oktatók minden alkalom után házi feladattal búcsúznak el tőled, amit egyénre szabottan osztanak ki és ellenőriznek az oktatási alkalmak között.

Mindenféleképpen számíthatsz visszajelzésre, hiba korrigálásra és ha valamit nem értesz, akkor pontosításra vagy a helyes kivitelezés elmagyarázásra. Így fontos, hogy elegendő időt szánj az otthoni gyakorlásra is, ez ugyanolyan fontos – ha nem fontosabb – része az oktatásnak, mint a tantermi napok, csak éppen az otthonod kényelméből teheted meg mindezt!

A tanfolyam utolsó alkalma: a vizsga

A mindenre kiterjedő elmélet és a maximális gyakorlás után elérkezik a vizsga ideje, ahol élesben kell megmutatnod mit tudsz! Fontos, hogy a vizsgára modellel kell érkezned, akinek elkészítesz egy púderes szemöldök tetoválást teljesen egyedül – vagy ha a 3x2 napos alapképzést választottad, akkor egy szálazott tetoválást is a rákövetkező napon. Kezdve az előrajzolástól, az érzéstelenítésen át a kivitelezésig és utóápolásig minden egyedül kell elvégezned.

Természetesen az oktatód végig ott lesz és figyeli a folyamatot, nem tudsz hatalmas hibát véteni, mert ezt megakadályozzák. Viszont nem kell megijedned! Nem leszel magadra hagyva a vizsgán sem, ha jó úton jársz dicséretre, ha hibázol korrigálásra számíthatsz.

Ám jól bevált alapképzésünk évek óta sikeresen működik, és a kellően elszánt, motivált és a gyakorlást elvégző tanulók mind remekül teljesítenek a vizsgán, így biztosan Neked sem kell tartanod az ellenkezőjétől!

Készen állsz a változásra? Töltsd le a tanfolyam tájékoztatót és jelentkezz képzésünkre. Majd ne állj meg a fejlődéssel! Válj a szemöldök tetoválások mesterévé a profi technikák alapos elsajátításával is. A szakmai fejlődés már vár Téged!


sminktetoválás oktatás képzés szemöldök gyakorlat előrajzolás latex méhn tünde budapest tanuló résztvevő tetoválás sminktetoválás vizsga szemöldöktetoválás alapképzés alaptanfolyam

Töltsd le sminktetováló tanfolyamaink árajánlatát!

letöltöm
Pécs
7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/20/513-8562
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2023 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.