webshop

Minden, ami púderes szemöldök tetoválás! – Rövidítsd le a reggeli sminkrutinod!

2023. 01. 27.
Unod, hogy minden reggel időt kell szánnod szemöldököd megrajzolgatására? Tarts velem ebben a blogbejegyzésben és ismerd meg közelebbről a legnépszerűbb sminktetoválás fajtát, a púderes szemöldök tetoválást – ami garantáltan megkönnyíti a mindennapjaid!

Kinek való leginkább a púderes szemöldök tetoválás?

A szálas szemöldök tetoválással ellentétben a púderes szemöldök tetoválás kortól és bőrtípustól függetlenül mindenkinek elkészíthető. A zsírosabb bőr például nehezebben veszi be a festéket, emiatt szinte ennél na bőrtípusnál csak az ombre szemöldök tetoválás jöhet szóba, ahogyan a vízhiányos bőrnél is, ami nem rugalmas, így az ombre satírozás könnyebben kivitelezhető rajta.

Általánosságban elmondható azonban, hogy annak való leginkább a púderes szemöldök tetoválás technika, aki szereti a sminkelt, púderes hatást. Természetesen az ombre satírozásnak is vannak különböző típusai. Az egészen természetes, visszafogott satírozástól a sminkelt hatású változatokig számos típusa elkészíthető, attól függően, hogy a vendég arcvonásaihoz és személyiségéhez melyik passzol.

Azoknak, akiknek sűrűbb, dús a szemöldöke, szintén az ombre púderes szemöldök tetoválás fog remekül állni, hiszen ilyen esetekben nincs szükség extra szálstruktúrára, mint a szálazott technika esetében.

Púderes szemöldök tetoválást tehát akkor válassz, ha szeretnéd hangsúlyozni, szimmetriába hozni a szemöldököd, és készen állsz arra, hogy felhagyj a reggeli szemöldök rajzolgatással!


Púderes szemöldök tetoválás technikák: Neked melyik tetszik?

Az Ombre Forte technika a legnépszerűbb formája a púderes szemöldök tetoválásnak. A lényege, hogy egy színátmenetes, egyre sötétedő szemöldököt kapjunk, ami gyönyörű hangsúlyt ad a tekintetnek. Tökéletes azok számára, akik szeretnék szimmetriába hozni két szemöldöküket.

Az Ombre Misty technikánál ez a színátmenet nem ilyen szabályszerűen mutatkozik meg, itt sokkal inkább a szemöldök középső részére helyeződik a hangsúly. Középen tehát sötétebb, és ebből kiindulva mindkét irányba lágyul a szín. Könnyed, légies forma kapható általa. Ez a technika ideális választás lehet azoknak a vendégeknek, akiknek ritkás, de szépen ívelt a szemöldökük.

Az Ombre Andante nagyon hasonlít az Ombre Forte technikához, de itt még tovább játszunk a tónusokkal. Ezen technika arra alapszik, hogy egyes vendégeknek ugyan szép sűrű a szemöldöke az elején, ám kifelé haladva fokozatosan elvékonyodik, szinte pihéssé válik. A technika erre nyújt megoldást, hiszen az átmenettel haladva egyre sötétebb, hangsúlyosabb lesz a szemöldök vége!

Az Ombre Mix technika pedig egy kicsit kilóg a sorból, ugyanis ebben az esetben a fenti technikák valamelyikét szálazással és szálak közti ombre satírozással szokás elkészíteni. Ezzel a technikával igazán személyre szabott szemöldök tetoválások készíthetők. Azok számára szuper megoldás, akik vékonyszálú, ritka szemöldökkel rendelkeznek és egy természetes hatású alternatívát keresnek.


A púderes szemöldök tetoválás menete

A szemöldök tetoválásod elkészítése nagyjából 2, maximum 3 óra alatt teljesen el fog készülni! Bár a sminktetováló dolga az, hogy pontosan tudja a lépéseket, most segítünk, hogy Te is megismerd és átlásd a folyamatot, hogy tudd mikor mire számíts tetoválásod elkészítése során!

1. lépés: Előkészületek és előrajzolás

Első körben a sminktetováló szakember lefertőtleníti az eszközeit, illetve a tetoválni kívánt bőrfelületet. Ezután ülő helyzetben előrajzolja a szemöldököd formáját, hogy lásd mire számíts. Természetesen ekkor elmondhatod a véleményed és a saját ízlésednek megfelelően alakítja tovább az előrajzot a sminktetováló.

2. lépés: Előrajzolt forma satírozása

Amint Neked is megfelel az előrajzolt forma, akkor a színátmenetes satírozást is elkészíti a sminktetováló, ami támpontot ad majd neki a tetoválás elkészítésekor, és Neked is segít abban, hogy könnyebben el tudd képzelni a végeredményt!

3. lépés: Érzéstelenítés és tetoválás

Ezután a sminktetováló felkeni az előrajzolt szemöldöködre az előérzéstelenítő gélt, aminek nagyjából 20 perc a hatóideje. Amint ez letelik, a sminktetováló elkezdi a munkát. Tetoválás közben folyamatos törlést fogsz érzékelni, illetve a folyamat közben is érzéstelenítve leszel.

A munka végén a sminktetováló készít rólad egy fotót, majd fixing szérummal zárja az egész folyamatot!


Mennyibe kerül egy púderes szemöldök tetoválás?

Egy szemöldök tetoválás ára sok mindentől függ, ezért is muszáj végig gondolni, hogy a sminktetováló realisztikus árat kér-e munkájáért. Fontos tudni, hogy a tetováló művész mióta van szakmában és mióta tetovál szemöldököt. A szakmai tapasztalat és képzettség elengedhetetlen, hiszen így tudjuk, hogy sminktetováló művészünk a tökéletességre törekszik.

Érdemes megfigyelni, hogy a művész mikor volt utoljára továbbképzésen, kinél szerezte tudását, és hogy oktatja-e a sminktetoválást vagy tanulja.

Ezek azért fontosak, mert így tudjuk, hogy a sminktetováló művész precízen dolgozik, ismerve a legújabb nemzetközi trendeket és újításokat, valamint mindig igyekszik újat tanulni, hogy szélesebb ismeretekkel tudja a legtöbbet kihozni vendégeiből.

A Méhn Tünde Sminktetováló Szalonokban egytől egyik profi szakemberek tetoválnak, kiknek munkáját nyomon követheted Facebook és Instagram oldalainkon egyaránt. Pécsen és Budapesten találod meg szalonjainkat, egységes árazással. A púderes szemöldök tetoválás árakról részletesen tudsz tájékozódni weboldalunkon!

Gyógyulási folyamat

A púderes szemöldök tetoválás gyógyulása nem egyik napról a másikra fog megtörténni. Ez egy hosszabb folyamat, ami közben folyamatosan változni fog a sminktetoválásod kinézete. A tetoválásod elkészülése után 2-4 napig úgy érezheted, hogy túl sötét a végeredmény, ez azonban változni fog, felesleges rajta aggódni!

Néhány nap után elkezdődik a varasodás időszaka, és szépen elkezd hámlani a szemöldököd. Ez nem lesz egy szép látvány, de nem kell megijedni, ez teljesen természetes! Ezután sokkal halványabb lesz a szín, mint korábban és végül 2-3 hét múlva a végleges színt fogod látni. Ez jelenti azt, hogy meggyógyult a sminktetoválásod!

Ahhoz azonban, hogy a gyógyulási folyamat hatékonyan menjen végbe, be kell tartanod néhány utóápolási szabályt! (Nyugi, ezt a sminktetoválód részletesen elmondja majd Neked!)

Kapni fogsz egy speciális sminktetoválás utóápoló készítményt, amivel 7-10 napig kell folyamatosan kenegetned a bőröd, hogy azt egy védőréteg fedje be és ápolja. Emellett figyelned kell még arra, hogy ne kapard, ne vakard és ne dörzsöld a púderes szemöldök tetoválásod, mert az gátolja a pigmentek beépülését.

Tovább fontos, hogy ne érje víz, pára és UV sugárzás a friss tetoválás felületét. Így semmiképpen sem a nyaralásod idejére érdemes tervezni a tetoválást!

Ha ezt a néhány utóápolási szabályt betartod, akkor egészen biztosan tökéletes lesz a púderes szemöldök tetoválásod!

Ne feledd, ha a sminktetoválás mellett döntesz, akkor a nyugodt, kényelmes reggeleket választod!

Irány az online időpontfoglalás! Hidd el, sminktetoválóinknál jó kezekben leszel!


méhn tünde sminktetoválás pécs ombre szemöldök tetoválás formatervezés rosa pigment szemöldök tetoválás

Elkészítsük Neked is álmaid sminktetoválását?

Bejelentkezés
Pécs

7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva

Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2020 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.