webshop

MELYIK SZEMÖLDÖK TETOVÁLÁST VÁLASZD?

2022. 11. 10.
Az első dolog, amit az arcon megnéz az ember általában a szemek. De persze sokak már hamarabb észrevesznek olyan apró részleteket is, mint egy szépen sminkelt szemhéj vagy egy tökéletesen elkészített szemöldök.

Manapság már nagyon sok féle szemöldök formát vagy színt látunk, ezért nehéz megmondani mik az aktuális trendek, de egy biztos, mindenki az arcához legjobban illőt szeretné, így az természetesnek hat. Sokan a napi sminkelést választják szemöldökük elkészítéséhez, amiről rengeteg videót is találunk a közösségi médiában, instrukciókkal az eszközökről, színekről, sminkekről és az elkészítés folyamatáról. Gyakran látunk nagyon extrém színű és formájú szemöldököket, de ezeket érdemes csak szemöldök sminkekkel elkészíteni, így le lehet törölni, ha a trend már nem aktuális.

Sokan azonban a sminktetoválás mellett döntenek. Találkozhatunk olyannal, aki szimplán azért, mert túl sok időt vesz igénybe naponta elkészíteni a szemöldökét, és persze vannak azok, akik meg se próbálják a sminkelést, inkább egyből szakemberhez fordulnak és maradandót kérnek.

Mindenkinek más a könnyebb út, de az tény, hogy a sminktetoválás ma már elfogadott és rengetegen választják a módszert, hogy dús és természetesnek ható szemöldökük legyen.

A sminktetoválás története sokszínű és a sminkeléssel párhuzamba vonható. Évtizedenként látható a változás, ahogyan egyre többféle módszer és technika került előtérbe. Eleinte testtetováló géppel és fekete pigmenttel készültek vékony vagy egyedi formájú szemöldök tetoválások, azonban később a szemöldök trendek is megváltoztak. A vékony szemöldökből vastag lett, majd később a vastagabb szemöldökből is a természetesebb, előnyösebb formákra törekedtek.

Dús és szálas szemöldököt akart mindenki, amihez nincs szükség extra festékre. Nagyon sokaknak azonban nem volt természetesen dús szemöldöke, ezért ők púderekhez, porokhoz fordultak, hogy azokkal egészítsék ki meglévő szőrszálaikat, mert a legújabb trendek ezt diktálták.

Sokan a korabeli hírességek külsőjéről és ikonikus megjelenésükről inspirálódnak, és az övékhez hasonlót szeretnének volna maguknak is készíttetni, ami remek inspiráció, de inkább készíttess Te is egyedit, ami a Te arcodhoz, vonásaidhoz és bőrödhöz legjobban illik.

Nehéz meghatározni, hogy jelenleg mi a legfőbb szemöldök tetováló trend, de egy biztos: a maximumra és a természetességre törekszik mindenki a megjelenésével. Lehet ez poros hatású, szálazott, satírozott vagy akár ezen technikák kombinálása is.

Mi most összegyűjtöttük az összes olyan szemöldök tetoválás technikát, amelyekről érdemes tudni, így ha Te is gondolkozol szemöldök tetováláson, akkor az első lépés, hogy jól ismerd a különböző trendeket.

Már most érdemes listát írnod azokról, amelyek tetszenek és illenének személyiségedhez és arcodhoz, de mindenképp kérd ki szakember véleményét is, mert akkor lesz egyedi, ha számodra előnyös a formája és a színe is. Ha korábban sminkelted a szemöldököd, mindenképp mondd el, hogy hogyan, mert ezzel még egyedibb és természetesebb lesz a végeredmény.

Szálazott szemöldök

KÜLÖNBSÉG A MICROBLADING ÉS A GÉPI TETOVÁLÁS KÖZÖTT

Az egyik legnépszerűbb szemöldök tetoválás technika a szálazott vagy szálas szemöldök. Ilyen esetben a meglévő szőrszálakhoz hozzáadódik egy szálstruktúra, amely kiegészít és formál. Ha valakinek hiányos a szemöldöke és szeretne szuper természetes hatású szemöldököt, akkor a szőrszálak kiegészítésére alkalmas technikák egyikét érdemes választani.

A témában jártasabbaknak most biztos eszébe jut, hogy de microblading legyen vagy  gép szálazás? A válasz nem egyszerű, hiszen mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, de nézzük a tényeket. Mielőtt belekezdünk, mindig kérd ki olyan szakember véleményét, aki mindkettő technikát ismeri, hiszen egy életen át viseled a következményeket.

A microblading egy kézi egységgel készül, amin sok apró tű található, amelyekkel a bőröd középső rétegébe (dermis) kerülnek a pigmentek. A szőrszálak növekedési irányát követi és beleépül a meglévő szemöldökbe, ezért amint készen van, az eredmény már látható is. A szín nagyon hasonlít az eredetihez, de sokan egy árnyalattal sötétebbet kérnek, főleg ha eredeti szőrszálaik nagyon világosak.

Mindig kérd ki erről is a szakember véleményét, mert a hajad és a bőröd színét is figyelembe kell venned, hogy az összehatás is természetes legyen, ne csak a szemöldököd. Ez körülbelül 1 év után kikopik, és csak nagyon halványan marad meg vagy csak a nyoma marad ott.

A szálazott szemöldök tetoválás szintén a dermisbe kerül, itt is a szőrszálak növekedési irányát kell figyelembe venni, viszont itt egy teljesen új szálstruktúra készül a szemöldök alá, amivel nemcsak egy természetesnek ható szemöldök készül, de egy teljesen új forma is kialakítható. A szemöldök hiperrealisztikus lesz, még azoknak is, akiknek hiányos a szemöldöke vagy nincsenek szemöldökszőrei.

A szálazott szemöldök tetoválás kb. 1-3 évig marad tartós, de ezt is kell frissíteni, hiszen ez is fakul. Mindkét esetben a külső tényezők és a bőr tulajdonságai határozzák meg a színt és a tartósságot, de erről a jó szakember mindent elárul.

Méhn Tünde kifejlesztette a RE’BROWS technikát, amely során egy nagyon egyedi szálas szemöldök tetoválás készül, ami követi a szemöldök szőrök növekedési irányát, javítja a formát és a színek is úgy vannak megválasztva, hogy természetes és dús legyen a végeredmény.

Ennél a technikánál a természetesség áll fókuszban, hogy tetoválásod hiperrealisztikus legyen, valamint formailag és színileg is harmonizáljon arcoddal.


Satírozott szemöldök

Van, aki a szálazást túl soknak tartja és szeretne egyedibb, lágyabb, sminkeltebb hatású szemöldököt. Ha te is sokszor egészíted ki szemöldököd festékkel és porokkal, szereted a szolidabb formákat, de mégis karakteres és szép formájú szemöldököt szeretnél, akkor ajánlott a púderes, poros, soft powder vagy ombre szemöldök.

Ezeknél a technikáknál satírozzák a szemöldököt. Gépi sminktetoválással készül és többféle tűt használnak attól függően, hogy mekkora felületet kell kitölteni. Egy sötétebb és egy világosabb szín használatával átmenet készül a szemöldök eleje és vége között, vagy sok esetben alulról felfelé lesz világosabb, esetleg a közepétől kifelé világosodik a szín.

A satírozás lényege minden esetben a szolid, de karakteres forma és a sminkelt hatás elérése.

A színátmenet miatt az ilyen technikákkal készült szemöldök 3D hatású lesz. Az Ombre 3D hatású szemöldök elkészítése szakembertől függ, hiszen mindenki másképpen éri el a púderes, természetes és 3D hatást. Ha elmondod a saját sminkelési szokásaidat, elképzeléseidet és ötleteidet a szakembernek, de meghallgatod az ő véleményét is, akkor ezekkel a technikákkal is gyönyörű eredményt lehet elérni.

Méhn Tünde Ombre Selection gyűjtőnév alatt négy féle Ombre technikát fejlesztett ki, amelyeknél a púderes hatás áll a fókuszban, viszont személyre szabható aszerint, hogy ki hogyan szeretné kiemelni szemöldökét. A négy technika az alapján lett meghatározva, hogy hol használatos az erősebb szín.

Az Ombre Misty esetében a szemöldök belseje erősebb, sötétebb színű és a külseje felé halványodik. Az Ombre Forte technika egy kontúrosabb alsó ívvel készül és felfelé halványodik, míg az Ombre Andante a szemöldök elején halványabb és a vége felé sötétedik. Az OmbreMix egy fedősatír szálazás mellé, ami javítja a formát és dúsító hatása van.

A sminkelt hatás elérése a cél, viszont rendkívül egyedi forma készíthető vele és csodás megjelenést kölcsönöz.


Kombinált szemöldök

Nagyon sok sminktetováló szakember úgy ítéli meg, hogy a fent említette technikák közül egyik sem felel meg önmagában vendégének. Ilyen esetben két technikát ötvöznek, így jön létre a kombinált vagy hibrid szemöldök. Ilyenkor a szálstruktúra kerül kialakításra először, hogy a szemöldök dúsabb legyen, majd a satírozás készül el, hogy szép és hangsúlyos forma készüljön.

A hatás rendkívül egyedi, természetes és hangsúlyos. Nagyon sok esetben azért használják ezt a sminktetoválók mert vendégüknek problémás a bőre, és a technika ötvözetének alkalmazásával a hatás sokkal szebb lesz és tovább tart.

Az OmbreMix technika is egy Méhn Tünde fejlesztés, ami kombinálja a szálazást és a satírozást, és ami sok esetben a legjobb választás régi szemöldök tetoválások javítására és elszíneződések kezelésére. De persze amíg egy elszíneződött vagy kifakult szemöldököt könnyedén lehet ezzel a technikával frissíteni, addig egy elrontott szemöldököt annál nehezebb. De megoldás mindig van!

Korrigálás

Készült már szemöldök tetoválásod korábban, de nem tetszik a formája vagy a színe? Javításra lesz szükség, főleg akkor, hogyha az új formába nem illik bele a régi, vagy rosszul lett felmérve bőrszíned és a bőr altónusa, ezért a kiválasztott szemöldökszín előnytelen.

Ha a helyzet menthető, akkor a fenti technikák egyike teljesen jó, de ha nem akkor egy elfedő, esetleg eltávolító kezelésre lesz szükség. Méhn Tünde gondolt erre a helyzetre is, ezért alkotta meg a Triple Brows technikát, ahol az eddig még nem említett camouflage technika is használatra kerül.

Ezzel a technikával egy régebbi szemöldök tetoválás nagyon könnyen halványítható, hiszen egy bőrhöz közeli szín kerül használatra, ami a régi pigmentekkel keveredve halványítja a régebbi színt és ezáltal egy semleges felület készül. Erre kerül rá a szálazás majd egy satírozás is és ezzel kész az új és tökéletes szemöldök tetoválás.

A hatás itt is természetes, dús és egyedi, hiszen mindenkinek más az arca és mindenki olyat szeretne, amivel a lehető legkevesebbet kell foglalkozni és nem kell aggódni a megjelenés miatt sem. Fontos kiemelni, hogy a testtetováló géppel készült vagy előnytelen formájú szemöldököt lézeres vagy tejsavas úton szükséges halványítani vagy eltávolítani.


Ahogy látható, elég sokféle szemöldök tetoválás technika érhető el, így választékból van bőven. Senkinek sem kell egyedül választania, hiszen a jó szakember meghallgatja a Te véleményed és elképzelésed, majd elmondja a sajátját, hiszen ő az arcod formáját és karaktereit, a bőröd és hajad színét, valamint állapotát is felméri.

A számodra legelőnyösebb technikát fogja ajánlani, valamint azt, amelyikkel tartósabb eredményt lehet elérni, hiszen a sminktetoválás célja nemcsak az, hogy csodaszép szemöldököd legyen, hanem az is, hogy ezzel időt spórolsz a mindennapokban és mindig tökéletes lesz a megjelenésed.


Elkészítsük Neked is álmaid sminktetoválását?

Bejelentkezés
Pécs

7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva

Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2020 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.