webshop

MINDEN, AMI TETOVÁLÁS ELTÁVOLÍTÁS

2022. 11. 10.
A sminktetoválás manapság már mindennapos dolog. Viszont még mindig nagyon sok olyan esettel találkozunk, ahol a végeredmény nem elég esztétikus. Ezen kívül a testtetoválók által készített szemöldök, ajak és szemhéj tetoválások is elég gyakoriak. A szép eredmény érdekében sok esetben kell alkalmazni valamilyen tetoválás eltávolítás technikát. Ebben a blogposztban összegyűjtöttünk minden infót, amit a tetoválás eltávolításról tudnod kell.

Többféle probléma van, amelyekre más-más eljárást kell alkalmazni. A lézeres tetoválás eltávolítástól a biokémiai tetoválás eltávolításig számos különböző procedúra létezik. Sokan álmodnak fájdalommentes tetoválás eltávolításról, de sajnos sosem teljesen fájdalommentes a procedúra. Viszont sok függ attól, hogy milyen szakembert választasz.


Elrontott szemöldök tetoválás

Az elrontott szemöldök tetoválás a leggyakrabban előforduló probléma. Mikor beszélünk elrontott szemöldök tetoválásról? Akkor, amikor formailag nem esztétikus a szemöldök, esetleg aszimmetrikus, túl hosszú, túl rövid, túl vékony vagy túl vastag. Az elszíneződés ugyanígy probléma.

A testtetoválók által készített szemöldök tetoválások gyakran kékesre változnak, de vannak erősen kivörösödött vagy kiszürkült szemöldök tetoválások is.

Akár testtetováló, akár sminktetováló rontotta el a szemöldököt, a hiba többféleképpen javítható. A lézeres tetoválás eltávolítás és a biokémiai tetoválás eltávolítás mellett, a Méhn Tünde által kifejlesztett Triple Brows technika is alkalmazható. Ám ezzel a technikával a túl tömény, túl sok pigmentet tartalmazó szemöldök tetoválások nem javíthatók! Azokhoz eltávolítás szükséges és csak tetoválás eltávolítás után készíthetők újra.


Szemöldök tetoválás eltávolítás technikái

A szemöldök tetoválás a legnépszerűbb a vendégek körében, ezért a rontás esélye itt a legnagyobb. Manapság testtetoválóval már nem érdemes szemöldököt készíttetni, de a sminktetováló művészeknek is nézz utána!

Többféle technika létezik az elrontott szemöldök tetoválás javítására.

LÉZERES TETOVÁLÁS ELTÁVOLÍTÁS

A lézeres tetoválás eltávolítás egy nagyon hatékony módszer a régi, kékes vagy szürkés színezetű tetoválások eltávolítására. Nemcsak szemöldök, hanem bármely testtetoválás eltávolítására jó. Fontos megjegyezni, hogy csak sötét színű tetoválások esetén lehet alkalmazni.

Tetoválásonként eltérő, hogy mennyire lehet eltűntetni és halványítani, valamint, hogy hány alkalom szükséges.

A procedúra során a bőrbe kerülő lézernyalábok apró részecskékre bontják a bőrben lévő pigmenteket, amelyek azután a nyirok rendszeren keresztül távoznak a bőrből.

Ezt az eljárást 6 hetente lehet ismételni és nagyjából 3-10 alkalomra van szükség. Ez attól függ, hogy mennyire tömény a tetoválás, illetve, hogy halványítás vagy teljes eltűntetés a cél.

BIOKÉMIAI TETOVÁLÁS ELTÁVOLÍTÁS

Abban az esetben, ha világos pigmentekről van szó, a lézeres tetoválás nem alkalmazható. Sokszor előfordul, hogy a sötét pigmenttel készült tetoválásra egy világos fedő réteg kerül. Ezzel a probléma nem biztos, hogy megoldásra kerül, de szerencsére eltávolítási módszer erre is van. A biokémiai tetoválás eltávolítás nem okoz sebeket, se hegeket és a lézeres eltávolítás kiegészítéseként is alkalmazható.

A biokémiai eltávolítás ugyanúgy történik, ahogy a tetoválás. Az eltávolító anyag tetoválógéppel kerül a bőrbe. Az eltávolító anyag a természetben is megtalálható, aktív összetevőkből készül, így nem károsítja a bőrt. Ennek az anyagnak é a tű formájának köszönhetően, a pigmentek a bőr felszínére kerülnek, így tűnik el a tetoválás.

A kezelés nagyjából 1 órás. A tetoválás színétől és töménységétől függően 1-10 alkalomra van szükség.

TRIPLE BROWS TECHNIKA

A Méhn Tünde által kifejlesztett technika csak az olyan szemöldök tetoválásokon alkalmazható, amelyek nem igényelnek eltávolítást. Ennek az alapja egy különleges színkeverési technika, amely a bőrbe kerülve és a már meglévő tetoválással keveredve egy új, friss barna színt eredményez.

Sok esetben egy extra fedőrétegre is szükség van. Ez azért kell, mert a meglévő elrontott vagy elszíneződött tetoválás túl erős, de nem annyira, hogy el kelljen távolítani. Ezt a camouflage technikával oldjuk meg, majd erre kerül az új tetoválás.

A Triple Brows technika különleges tudást igényel, így járj utána, hogy a szakember tényleg hatékonyan tudja alkalmazni a technikát!


Fájdalommentes tetoválás eltávolítás

Nem szeretnénk olyat írni, hogy a tetoválás eltávolítás teljes mértékben fájdalommentes, mert sajnos nem az. Egyéntől, bőrtípustól és a szakembertől függ, hogy mennyire fájdalmas. Mivel érzéstelenítőt általában szoktak használni a szakemberek, ezért tényleg előfordul, hogy teljesen fájdalommentes a procedúra, de ezt senki nem garantálja. Érdemes figyelned arra, hogy lehetőleg aludj eleget, fogyassz sok vizet és legyél a lehető legnyugodtabb a procedúra alatt, hiszen, ha jó szakembert választasz, jó kezekben leszel.

Tetoválás eltávolítás után

A tetoválás eltávolítás után természetes reakció, hogy a bőr kipirosodik és megduzzad. Ezen kívül érezhetsz még égető érzést a lézeres eltávolítás után. A lézeres és a biokémiai eltávolítás után is lesz pörk a bőr felületén. Ezt nem szabad piszkálni, vakargatni, lekaparni. A kezelés után pár óráig a felületet nem érheti víz, valamint nem szabad alkoholt fogyasztani! Tilos uszodába menni, szaunázni, illetve közvetlen napfénynek vagy szoláriumnak kitenni a kezelt felületet!

A szakember által ajánlott utóápolót a megadott szabályok szerint használd naponta többször is!

Friss tetoválás eltávolítása

Ha elkészült a sminktetoválásod, de úgy érzed, hogy bárcsak ne csináltattad volna meg, akkor érdemes azonnal felkeresned egy szakembert. Ajánlottad ilyenkor a biokémiai tetoválás eltávolítás. A kozmetikai tetoválás nem kerül a bőr mélyebb rétegeibe, így lézerre nincs szükség. A szakember megmondja, hogy mely eljárással lesz a leghatékonyabb az eredmény és hogy milyen gyorsan tudsz eljutni hozzá.


Elkészítsük Neked is álmaid sminktetoválását?

Bejelentkezés
Pécs

7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva

Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2020 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.