webshop

A SZEMÖLDÖK TETOVÁLÁS HÁMLIK. DE MIÉRT?

2022. 11. 11.
Sokan nagyon megijednek, amikor a friss szemöldök tetoválásuk hámlik, mert azt hiszik, hogy ez nem egy normális folyamat. De! Teljesen normális, hogy a szemöldök tetoválás hámlik. A gyógyulási folyamat része, amit ebben a blogposztban részletesen leírunk.

Friss szemöldök tetoválás

Mint már korábbi blogposztokban írtuk, a friss szemöldök tetoválás sötétebb, mint a végleges. Ilyenkor a bőr megduzzad, ödémásodik, sokkal több szövetnedv termelődik, pirosodás is előfordul. Természetesen az általunk használt, 100% természetes hatóanyagban gazdag termékek sokat javítanak a bőr állapotán és segítenek a pigmentek gyors beépülésében is, de ettől ez még egy természetes reakció.

Szemöldök tetoválás után

A tetoválás után Neked kell extra figyelmesnek lenned! Elsősorban érdemes betartanod a szabályokat, használni az utóápoló krémet és vigyázni a sminktetoválásodra. Egyébként, a gyógyulás megindulása után kezdődik el a hámlás is.


Szemöldök gyógyulása

A gyógyulási periódus nagyjából 4-6 hét. Ezalatt az idő alatt a bőr megnyugszik és visszaáll eredeti állapotába, a pigmentek beépülnek, valamint a bőr és néhány szőrszál kicserélődik. Ilyenkor a varasodó szemöldökön észreveheted, hogy mintha jobban hullana. Igazából ugyanúgy cserélődnek a szálak, mint normális esetben, sminktetoválás nélkül. Ám a sminktetováláson kialakuló var miatt a szálak nem tudnak kihullani, így azokkal együtt hullanak ki. A szemöldök tetoválás nem befolyásolja a szemöldök szálak sűrűségét. Gyógyuláskor a varasodás néhány napig tart. Fontos, hogy ne kapargasd és szedegesd le, mert foltos lesz a végeredmény. Hagyd a vart magától leesni.

A varasodás után figyelhető meg, hogy a szemöldök tetoválás hámlik.

A szemöldök tetoválás hámlik

Ez a gyógyulás utolsó fázisa. Miután a pigmentek beépültek, a var lehullott, a bőr is folytatja természetes kicserélődését. Az új hámsejtek már úgy kerülnek a helyükre, hogy a pigmentek beépültek. Mivel a bőr legfelső rétege 28 naponta cserélődik, így teljesen normális, ha a var leesése után a bőr lehámlik. Ilyenkor a pigmentek már végleg beépültek, a hámlás után pedig a végleges szín is látható lesz. A bőr legfelső rétegének cserélődése idősebb korban egy lassabb folyamat, a végeredmény viszont ugyanaz.

Árainkat itt találod.


Elkészítsük Neked is álmaid sminktetoválását?

Bejelentkezés
Pécs

7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva

Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2020 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.