webshop

AJAKTETOVÁLÁS A-TÓL Z-IG

2022. 11. 11.
A sminktetoválások egyre népszerűbbek és most már egyre több dologra alkalmazhatóak. Amíg korábban szinte csak szemöldök tetoválást kért mindenki, most már bizonyára senkinek sem újdonság egy szemhéj vagy ajaktetoválás! Persze a vitiligo, a HFS és az areola szintén sminktetoválások, de ezekbe most ne menjünk bele (aggodalomra semmi ok, ezekre is sor kerül majd).

Az ajaktetoválásról sokaknak a 90’-es években készült szájkontúrok jutnak eszükbe, de mint minden, a sminktetoválás is keresztülment egy fejlődésen, a jó szakember pedig tudja, hogy mi az esztétikus, a szép, a divatos, így nemcsak ajakkontúrt fog tudni készíteni, hanem egy szépen kivitelezett rúzsozott szájat.

A rúzsozott és a telt hatás elérése a mai ajaktetováló trendekben a legfontosabb szempontnak számít, de természetesen mindenkinek megvannak a saját karakterei, amelyeket a jó szakember is figyelembe fog venni és egyedit fog készíteni.

Nem készül két ugyanolyan sminktetoválás! Minden embernek a saját vonásaihoz, színeihez és stílusához készül sminktetoválás, így hiába van fix számú technika és kivitelezés, senkinek nem lesz ugyanolyan sminktetoválása, mint Neked!

Térjünk rá az ajaktetoválásra, hiszen még mindig egyfajta homály fedi a dolgot és sokan kérdezik, hogy ugyan miért akarna bárki is a szájár tetoválni?

Íme néhány válasz:

mert teltek lesznek az ajkak, így sok esetben feltöltésre semmi szükség
mert nem kell rúzsozni, fényezni, kontúrozni
mert nem kenődik el és időálló is
mert izzadásálló is, így sportolás közben is szép marad
mert természetesnek hat, de mégis extra megjelenést kölcsönöz a színével és hatásával
mert esztétikai, aszimmetriai hibák is könnyedén javíthatók vele
mert rengeteg technika létezik, így a visszafogottól az extrémig, bármi lehetséges

Bemutatom a leggyakoribb technikákat:

Ajakkontúr

A 90’-es évek divatja volt az ajakkontúr, de manapság is számos olyan hölgy vendég van, akiknek csak kontúrra van szükségük, hogy ajkaik szimmetrikusak legyenek. Nagyon ritkán alkalmazzák már a szakemberek önmagában a kontúrozást, mert kissé divatjamúlt, valamint a satírozás az, amivel tényleg látványos és hatásos eredményt lehet elérni.

Piros ajakkontúr tetoválás

A félsatír ajaktetoválás

Ilyenkor az ajkaknak csak a fele kerül satírozásra és egy szép átmenet készül az ajak szélétől befelé. Az ajkak eredeti színe és a választott szín közötti átmenet úgy készül el, hogy az természetesen sminkeltnek hasson. Ilyenkor az ajkakra kerül egy kontúr is, amivel a szakember az ajkak szimmetriáját biztosítja.

Ez a satírozási mód főleg a vastagabb, teltebb ajkú vendégeknek ajánlott, hogy legyen hely a szép színátmenet készítésére. Itt általában egy színt érdemes választanod. Figyelj arra, hogy ez olyan szín legyen, amelyet szívesen viselsz a hétköznapokban és illik a személyiségedhez.


Félsatír ajaktetoválás

A teljes satíros szájtetoválás

Ebben az esetben az egész ajak kerül satírozásra. Ennél a technikánál szintén készülhet kontúr, de nem minden szakember készíti el. Persze ez függ az ajkak eredeti alakjától és szimmetriájától is. Ha az ajkak nem elég szimmetrikusak, akkor nagy a valószínűsége, hogy fog készülni egy lágy kontúr.

A végeredmény teltebb és dúsabb hatású lesz.

Vékonyabb és vastagabb ajkúaknak is ajánlott. Kérd ki szakember véleményét a színekről, ha pedig van egy elképzelésed és kedvenc rúzsaid, akkor mindenképp vidd magaddal őket!


Teljes ajaksatír

3D hatású ajaktetoválás

Ez az ajaktetoválás kölcsönzi a legteltebb hatást. Itt már több szín felhasználásával készül színátmenet. Kontúr is készül természetesen, hiszen az határolja majd az ajkakat és adja meg a szimmetriát. Ezt a fajta technikát a vastagabb ajkú vendégeknek ajánljuk, hiszen így lesz elég felület a színátmenet készítéséhez.

Érdemes rúzst, szájfényt vagy szájceruzát vinni az időpontra, hogy a szakember segítségével megtaláld a tökéletes színt!


3D hatású ajaktetoválás

Pearly Lips ajaktetoválás

A Méhn Tünde által kifejlesztett egyedi szájtetoválás technikának köszönhetően, ajkaid gyöngyházfény kialakításával kapják meg az igazi telt, 3D hatást. Ennél a technikánál csak az alsó ajak középső részére készül a választott szín egy világosabb árnyalatával satírozás, ezáltal rúzsozott hatása lesz az ajaktetoválásnak, miközben teltebb és dúsabb hatást kölcsönöz.

Pearly Lips ajaktetoválás

Most már tudod, hogy milyen ajaktetoválás technikák léteznek és azt is, hogy a kontúr után is van élet és komolyabb kozmetikai beavatkozások nélkül is el lehet érni a telt, dús hatást az ajkakon. Ha már van ajakfeltöltésed, a sminktetoválás akkor is alkalmazható, ha pedig nehezen döntöd el, hogy melyiket szeretnéd először, akkor kérd ki jó szakember véleményét!

Neked melyik technikával készült ajaktetoválás tetszik a legjobban?


Elkészítsük Neked is álmaid sminktetoválását?

Bejelentkezés
Pécs

7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva

Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2020 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.