webshop

A TÖKÉLETES TEKINTET TITKA: A SZEMHÉJTETOVÁLÁS

2022. 11. 10.
Ki gondolta volna, hogy egy egyszerű szemhéjtetoválás az egész tekintetet megváltoztatja? Mi sem, amíg nem győződtünk meg róla magunk is. A szemhéjtetoválások már régóta közkedveltek a sminktetoválásban, hiszen ezek mindenkinek jól állnak és csodaszép eredményt lehet velük elérni.

A szemhéjtetoválás tökéletes választás:

  • ha optikailag szeretnél nagyítani a szemeiden
  • ha szeretnél a szemeid formáján változtatni
  • ha allergiás vagy a sminkekre, de szeretnéd festeni a szemhéjad
  • ha nincs türelmed megcsinálni a szemhéjadon a tusvonalat
  • ha szeretnél mindig tökéletes sminket, amit nem kell lemosni

A szemhéjtetoválásnak két változatát ismerjük, ezeken belül viszont számos módon személyre lehet szabni őket. Érdemes a szemhéjtetoválás esetében is (mint minden más sminktetoválás esetén) kikérdezni egy szakembert a tetoválás menetéről, fájdalomról, a tervezésről, bármiről, ami felmerül. Mindenképp jó szakembert válassz, aki óvatos lesz, egyedit tervez Neked és olyan pigmenttel csinálja, ami hosszan tart majd.


Kontúrvonal szemhéjtetoválás

A kontúrvonal egy egyszerű tusvonallal megegyező sminktetoválás. Ennek a különlegessége abban rejlik, hogy nagyítja és „kinyitja” a szemeket, ezáltal sokkal szebb lesz a tekintet. A szemhéjtetoválások ezen fajtája általában fekete pigmenttel készül, a szakemberek nem is ajánlják, hogy más színnel készüljön. Az egyedi ebben az, hogy Te választod ki a kontúr hosszát és vastagságát. Mutass képeket a sminktetováló művészednek, hogy hogyan szoktad hordani a sminked, hogyan készíted el a szemhéjtusvonalad egy átlagos napra. Akár sminkelsz, akár nem, kérd ki a szakember véleményét is, mert a túl hosszú vagy túl vastag kontúrvonal már nem lesz esztétikus és egy teljesen ellentétes hatás érhető el vele.


A szemhéj satír

A szemhéjsatír vagy füstös szemhéj tulajdonképpen a kontúr továbbgondolása. Itt a kontúrvonal felső része satírozva van, ami azt jelenti, hogy átmegy egy füstösen sminkelt hatású szemhéjtetoválásba. A füstös rész mérete és helye az adottságaidtól függ. Van olyan, akinek csak a szemhéjkontúr végén van satírozás, van olyan is, akinek sokkal nagyobb felületen a szemhéjon.
Ebben az esetben nem feltétlenül kell az egész szemhéj satírnak feketének lennie. Készülhet elöl színnel, amely fekete satírba megy át, készülhet alul feketével és színes satírral vagy elöl fekete, a végén pedig színes satírral. Itt tulajdonképpen a kivitelezésnek csak a képzelet szabhat határt, de mint minden sminktetoválás esetében, itt is kérd ki szakember véleményét.

A színek választásával óvatosan! Ha választasz egy színt, akkor olyat válassz, amit minden nap hordanál, hiszen minden nap hordani is fogod, ha elkészült. Ha pedig szeretnél kísérletezni, akkor inkább válassz feketét, hiszen ehhez remekül lehet bármilyen színnel szemhéjsminket készíteni.


Hova készül szemhéjtetoválás?

A felső és az alsó szemhéjadra is! A felső szemhéjadra készül alapból akár a satírosat, akár a kontúrt választod. A szempillád töveihez is kerül pigment a dúsabb hatás érdekében. Ne aggódj, a szempillád nem fog sérülni, viszont ha műszempillát hordasz, akkor azt mindenképp el kell távolíttatnod.

Az alsó szemhéjadra is készülhet tetoválás, ha az esztétikus. Sok esetben az alsó szemhéjtetoválás összenyomja a szemeket, ezért nem mindenkinek ajánlott! Előrajzoláskor a jó szakember berajzolja, ha megkéred és szeretnéd megnézni, hogyan áll neked. Az alsó szemhéj tetoválásakor tényleg gondold végig azt is, amit a szakember mond!

Sokan kérdezik…

hogy ez mennyire fáj? Igazából erre nem nagyon lehet válaszolni, mert ahány ember, annyi vélemény. Sokaknak fáj, sokaknak nem, viszont érzéstelenítést előtte és közben is kapsz, így aggodalomra semmi ok!

A szemhéjtetoválásokkal egyébként látványos eredményt lehet elérni és ez a legtartósabb az összes sminktetoválás közül, hiszen egyrészt a bőr másképp működik a szemhéjon, másrészt az állandó napszemüvegviselés miatt sokkal kevesebb fény éri, ami ugyebár fakítja a sminktetoválásokat. Mindenkinek jól áll, szóval senki nem fog rossz döntést hozni, ha megcsináltatja, viszont mindenképp kérd ki szakember véleményét a szemhéjtetoválásod kivitelezéséről, hogy az eredmény tökéletes és látványos legyen!


Elkészítsük Neked is álmaid sminktetoválását?

Bejelentkezés
Pécs

7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva

Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2020 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.