webshop

MI TÖRTÉNIK SMINKTETOVÁLÁS UTÁN?

2022. 11. 10.
Ebben a blogposztban mindent megtudsz arról, hogy mi történik sminktetoválás után, milyen fontos szabályokat kell betartanod, mikor múlik el a duzzanat, mikor esik le a varr és mikor éri a sminktetoválás a végleges színét. Nagyon gyakran kapjuk meg a kérdéseket, hogy mit kell csinálni sminktetoválás után? Hogyan kell ápolni a sminktetoválás szemhéjtetoválás után? Mi történik szájtetoválás után? Minden sminktetoválásnak megvan a saját gyógyulási rendje. Ezt a blogposztot azért írtuk, hogy megkönnyítsük a dolgod, ha esetleg túl sok az információ és nem nagyon tudod, hogy mi történik a sminktetoválás után.

A gyógyulási folyamat sminktetoválás után

Amikor elkészül a sminktetoválásod, már megkezdődik a gyógyulási folyamat. Mi ezt segítjük a ROSA Herbal Skin Care 100% természetes alapú termékeink használatával. De nemcsak egy krém szükséges ahhoz, hogy a tetoválás szépen gyógyuljon meg. A sminktetoválás után enyhe duzzanat keletkezik, valamint a bőr kipirosodik. A duzzanat már általában másnapra elmúlik, a szemhéjadon viszont 2-3 nap mire teljesen lemegy.

A friss sminktetoválás színe erőteljes és már 1 nappal azután, hogy elkészült, pörk keletkezik rajta. Nagyjából 7-10 nap mire a pörk leesik. A sminktetoválás véglegs színé nagyjából 4-6 hét alatt éri el.

A sminktetoválás után közvetlenül bekenjük a területet utóápolóval, majd kapsz egy utóápolót otthonra is, amit 7-10 napig használnod kell!

SZEMÖLDÖK TETOVÁLÁS UTÁN

A szemöldök felülete varasodik. A varral együtt szőrszálak is fognak kihullani, amitől nem kell megijedni. Amúgy is kihullanának, hiszen ez egy természetes folyamat része, de a pörkben megakadnak. Azt is figyelembe kell venni, hogy a bőr a szemöldök tetoválás után hámlani fog, ami szintén természetes. Amikor teljesen meggyógyult a szemöldök tetoválás, a folyamatok visszatérnek a régibe és a szemöldök eléri végleges színét.

SZEMHÉJTETOVÁLÁS UTÁN

A szem könnyezni fog, a festék, ami esetleg belekerült a szembe, a szemzugba fog összegyűlni és ez könnyedén eltávolítható. A szemhéj tetoválás után szemcseppel is készülünk, így a szem gyorsabban kitisztul. Nem kell félni, ha a gyógyulás során a pörkkel együtt szempilla is kihullik, ugyanis csak fennakadt és helyette már nő az új. Ez teljesen természetes. Lehetőleg a szemhéjat a kifejezetten erre készített ROSA Eyeliner After Care krémmel kenjük.

SZÁJTETOVÁLÁS UTÁN

szájtetoválás után és már közben is az ajak felduzzad. Mivel itt vékonyabb a bőr, kissé fájdalmasabbnak érezzük, de a folyamatos érzéstelenítés ezt enyhíti. A gyógyuláskor figyelni kell arra, hogy ez egy nyílt seb, lehetőleg ne érje semmi, folyadékot csak szívószállal fogyassz, étkezés előtt és után pedig a tőlünk kapott fertőtlenítőt használd! Fertőtlenítés után érdemes az utóápolóval is bekenni az ajak felületét.

A sminktetoválás után TILOS!

  • Tilos a szaunázás, úszás, fürdőzés
  • Tilos a szoláriumozás és a napozás
  • Tilos vakarni, dörzsölni
  • Tilos a felületre sminket, arckrémet vagy bármilyen más ápolót rakni az utóápolón kívül!

Gyakori kérdések a sminktetoválás után

MILYEN A SZÁJTETOVÁLÁS VÉGLEGE SZÍNE?

szájtetoválás végleges színe nagyjából 30-40%-kal halványabb annál a színnél, amit a sminktetoválás után látsz. A pigment sokkal erőteljesebb, amikor frissen a bőrbe kerül, amikor beépül már szép, halványabb színe lesz, ezért ne ijedj meg, ah elsőre nagyon erős!

Az Intense Lips technika esetében a szín 80%-a megmarad, mivel ott a lényeg, hogy intenzív legyen a végleges szín.

MI LESZ A SZEMÖLDÖK TETOVÁLÁSSAL KORREKCIÓ UTÁN?

A szemöldök tetoválás akkor válik véglegessé, amikor a korrekció után meggyógyult. A korrekcióra az első alkalom után minimum 1 és maximum 3 hónapon belül kerül sor. Itt még több pigment kerül a bőrbe, így a szemöldök végleges színe tökéletes lesz és tartós is. A korrekció után is ugyanaz az a gyógyulás menete, ezért a szemöldök viszketni fog, majd varasodik, hámlani is fog és kiemelten fontos követni az utóápolási szabályokat!

MIKOR LEHET MŰSZEMPILLA SZEMHÉJTETOVÁLÁS UTÁN?

Mindenképp meg kell várni a teljes gyógyulást! A műszempillát le kell szedetni a szemhéjtetoválás előtt, és utána is a gyógyulási folyamat végéig nem szabad visszatetetni, ami azt jelenti, hogy nagyjából 1 hónapig! Korrekciókor szintén nem szabad műszempilláztatni, se előtte, se a gyógyulás végéig.

ÉRHETI VÍZ A SMINKTETOVÁLÁS UTÁN A SMINKTETOVÁLT TERÜLETET?

Nem! 2 hétig tilos a szauna, uszoda és minden olyan hely, ahol a sminktetoválást felülete vízben ázik. Ha felázik a sminktetoválásod, akkor kijönnek a pigmentek, így a bőrödben tulajdonképpen semmi nem marad, tehát az egész sminktetoválás procedúra felesleges volt. Tisztítsd vízzel és

MILYEN KRÉM KELL A SMINKTETOVÁLÁS UTÁN?

Szemöldök tetoválás és szájtetoválás után kapsz egy speciális balzsamot. Ne használj Bepanthent vagy vazelint! Ezek károsak! Szemhéj tetoválás után krémet biztosítunk számodra! Az utóápolókat vékony rétegben kell felvinni. Ha túl vastagon viszed fel őket, akkor a bőr nem tud lélegezni, a gyógyulási folyamatok lassulnak, a pigmentek pedig kiáznak.


SMINKTETOVÁLÁS UTÁN SZABAD KÁVÉT INNI?

Előtte semmiképp, utána viszont már igen.

SMINKTETOVÁLÁS UTÁN MIKOR SZABAD SMINKELNI?

A teljes gyógyulás után szabad a felületet sminkelni, addig viszont figyeljünk oda, hogy úgy sminkeljünk, hogy ne kerüljön semmi a sminktetovált felületre, különben fenáll a fertőzésveszély.

MEGENGEDETT A SZOLÁRIUM SMINKTETOVÁLÁS UTÁN?

Nem! A szoláriumozás egy másik kiemelten fontos dolog! Fordult már elő, hogy a vendég, amikor már azt hitte, hogy meggyógyult a sminktetoválása elment szoláriumba és úgy érkezett korrekcióra, hogy a sminktetoválása hamvas színt kapott. Ezt nem egyszerű javítani, ráadásul nem túl esztétikus látvány, így kerüld a szoláriumot! A szoláriumozás tilos 2 hétig!

SMINKTETOVÁLÁS UTÁN SZABAD ALKOHOLT FOGYASZTANI?

Előtte semmiképp, utána viszont már szabad.

SMINKTETOVÁLÁS UTÁN MIKOR SZABAD EDZENI?

2 hétig nem szabad semmilyen erős izzadással járó sportot űzni, valamint kerüld az uszodát is, ugyanis ezek hatására a pigmentek nem épülnek be rendesen a bőrbe, sminktetoválás így foltos lesz vagy semmi nem marad a helyén.

Most már készen állsz a sminktetoválásodra?


Elkészítsük Neked is álmaid sminktetoválását?

Bejelentkezés
Pécs

7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva

Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2020 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.