webshop

SZÁJTETOVÁLÁS UTÁN

2022. 11. 11.
A szájtetoválás egy látványos megoldás, ha szeretnéd hangsúlyozni ajkaid, szeretnél időt spórolni a rúzsozással és egy olyan tartós megoldásra vágysz, aminek köszönhetően mindig tökéletes a megjelenésed.

Korábban már megírtuk, hogy milyen ajaktetoválás fajták vannak, kihez milyen szín illik és milyen pigmentekkel dolgozunk.

Egy gyors emlékezetőként összeszedtük a szájtetoválás fajtáit:

  • Szájkontúr (mi önmagában nem készítjük, mert ódivatú)
  • Félsatíros szájtetoválás
  • Teljes satíros szájtetoválás
  • 3D szájtetoválás: Pearly Lips, Intense Lips

Ebben a blogposztban most arról írtunk, hogy milyen a szájtetoválás során érzett fájdalom, mi történik szájtetoválás után, milyen a szájtetoválás gyógyulása és a végleges szín. Persze nem marad ki az sem, hogy megjelenhet-e a szájtetoválás után herpesz vagy egyéb problémák.

Szájtetoválás fájdalom nélkül

Nincsen sminktetoválás fájdalom nélkül. Mindent megteszünk azért, hogy szájtetoválásod a legkisebb fájdalommal készüljön el. Mivel ez egy elég érzékeny terület, minimális nyomást végig fogsz érezni. A fájdalomküszöböd függ attól, hogy éppen milyen lelki vagy fizikai állapotban vagy, vagy attól, hogy a ciklusodban hol tartasz. A menstruációt megelőző pár napban már érzékenyebben reagál a szervezet a fájdalomra.

A szájtetoválásod megkezdése előtt egy magas hatóanyagtartalmú érzéstelenítővel kenjük be az ajkaid, ez a Dr. Numb, ami lidokaint tartalmaz. Sokaknak eszébe jutott az ajkak zsibbasztása lidokainos injekcióval. Ezt nem ajánljuk! Ha az ajkat teljesen lezsibbasztjuk, más formája lesz, mint természetes állapotában. Ez kihatással van a szájtetoválás során megrajzolt formára is.

A legjobb érzéstelenítők a Dr. Numb termékek, de munka közben alkalmazzuk még a Tag45 és a Blue Gel sminktetoválás közbeni érzéstelenítőket a fájdalommentesebb folyamat miatt.


Mire számíts rögtön a szájtetoválás után?

A szájtetoválás során bőrödet egyfajta trauma éri, aminek hatására megduzzad. A szájtetoválás duzzanat nagyjából 1 nap után múlik el. Amikor elkészül a szájtetoválásod nemcsak duzzanatot fogsz látni, hanem egy nagyon erős színt is. A friss szájtetoválás színe erősebb, intenzívebb. Gyógyulás során a szín 30%-kát elveszíti, így a végleges szín halványabb lesz.

A szájtetoválás után az első 24 órában fokozottan figyelned kell a tetovált területre. Lehetőleg víz ne érje, óvjuk a mechanikai sérüléstől és figyeljünk arra, hogy étkezés előtt és után is fertőtlenítsük. Italt szívószállal fogyasszunk. Emellett fontos még, hogy használjuk a ROSA After Care Sticket, ami egy kimondottan ajaktetoválásokra kifejlesztett utóápoló.

Szájtetoválás után herpesz is előfordulhat

A szájtetoválás után herpesz csak abban az esetben fordul elő, ha a szervezetben aktív herpeszvírust nem kezeled megfelelően. A szájtetoválás hatására a herpesz biztosan aktíválódni fog.

A herpeszt egy, a szervezetünkben megbúvó vírus okozza. Nagyon sok mindentől megjelenhet ajkaink területén. Aki tudja, hogy aktív herpesz vírussal van dolga, annak ajánlott a sminktetoválást megelőző pár napban elkezdeni szedni a herpesz visszaszorítására alkalmas gyógyszert, majd a sminktetoválás utáni pár napban is. Ezt orvos tudja felírni.

Szájtetoválás gyógyulása

szájtetoválásnak ugyanúgy, mint minden sminktetoválásnak a gyógyulási ideje nagyjából 10-14 nap. Ezalatt folyamatosan használnod kell a ROSA After Care Sticket. Ezzel kenegesd, amikor úgy érzed, hogy kiszáradt az ajkad. Mindeközben figyelj a többi utóápolási szabályra és arra, hogy étkezés előtt és után is fertőtlenítsd ajkaid.

A kész sminktetoválásodról nagyjából 5 nap után elkezd leesni a var. Ekkor még világosabbnak látod a színt, mint a végleges, ami teljesen normális. Ne aggódj!

A végleges szín kialakulása nagyjából 1 hónap.

Szájtetoválás gyógyulási ideje

Ahogy fentebb írtuk, a friss sminktetoválásod nagyjából 3 napig lesz olyan, mint amikor a szalonból távoztál. Ezután elkezd varasodni, 5-7 napon belül a var leesik. Ilyenkor talán még túl világosnak látod a szájtetoválásod, de 10-14 napon belül látni fogod a gyógyult tetoválást, 1 hónapon belül pedig a szín is beáll olyanra, amilyet elképzeltél.

A korrekcióval a cél a tartósság megőrzése. A korrekcióra a tetoválás után 1 hónappal, de 3 hónapon belül kerül sor.

Szájtetoválás végleges színe

Ha helyesen használod az utóápolót, betartod az utóápolás szabályait, vigyázol a szájtetoválásodra, akkor nagyjából 1 hónappal a tetoválás után már látni fogod a gyógyult végleges színt. Ezt a korrekcióval megerősítjük, amely során ugyanazon a procedúrán mész keresztül, mint első körben. Ugyanúgy vigyáznod kell a sminktetoválásodra!

Ha szeretnéd hosszabb ideig megőrizni sminktetoválásod tartósságát, akkor ajánljuk a ROSA Sunny 15 és Sunny 25 ajakápolókat, amelyek természetes napfényvédők, így megóvják az ajkaid a nap káros sugaraitól, szájtetoválásod színe pedig tartósabb lesz.


Elkészítsük Neked is álmaid sminktetoválását?

Bejelentkezés
Pécs

7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva

Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2020 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.