webshop

SMINKTETOVÁLÁST KIZÁRÓ TÉNYEZŐK

2022. 11. 10.
Sokan fontolóra veszik a sminktetoválás elkészíttetését, hiszen praktikus és ha jó szakember készíti, akkor rendkívül esztétikus, javítja megjelenésünket és utána nem kell sminkekhez sem nyúlni feltétlenül.

Már bizonyára Te is láttad, hogy a szemöldök tetoválások mellet, a szemhéj – és az ajaktetoválások is nagyon népszerűek. Mindegyik sminktetoválást többféle különböző technikával lehet kivitelezni, ezért érdemes utánanézni ezeknek, valamint pontosan ismerned kell saját igényeidet és hogy mit szeretnél elérni a sminktetoválással.

Mint korábban már írtuk, mindig kérd ki a szakember véleményét, ugyanis néha egy erősebb arcizom, egy redő vagy egy apró bőrhiba figyelmen kívül hagyása előnytelen sminktetoválást eredményezhet.

Ha már bőrhibákat említettünk, akkor érdemes tudni, hogy a sminktetoválás eredményességét nemcsak a bőr állapota határozza meg, hanem számos külső és belső tényező is, mint például a hormonháztartás, gyógyszerszedés, éghajlati tényezők, valamint ezeken kívül öröklött tényezők is „beleszólnak” a sminktetoválás végeredményébe.

Ezen kívül azonban vannak olyan sminktetoválást kizáró tényezők is, amelyek részben vagy teljesen kizárják a sminktetoválás lehetőségét is. Erről készítettünk egy listát.

A sminktetoválást kizáró tényezők:

 • Terhesség és szoptatási időszak
 • Epilepszia
 • Lázas és fertőző betegségek
 • Anyajegy, szemölcs, bőrdaganat a tetoválni kívánt területen
 • Gyulladásos vagy ismeretlen eredetű bőrtünet a tetoválni kívánt területen
 • Alkoholos/drogos állapot
 • AIDS/HIV fertőzés
 • Hepatitis
 • Daganatos megbetegedés/sugárkezelés, kemoterápia ideje alatt
 • Vérhigító szedése
 • Autoimmun betegségek (pl.:Psoriasis)

Azt tudnod kell, hogy a cukorbetegek tetoválhatók, de nekik kicsit lassabb lehet a sebgyógyulás!

Amikor időpontot kérsz, minden esetben tudasd a szakemberrel, hogyha bármi olyan problémád van, amely esetleg hatással lehet a sminktetoválás procedújárára vagy a végeredményre.

Ezen kívül vannak olyan kizáró tényezők, amelyekről a jó szalonokban már akkor kikérdeznek, amikor időpontot kérsz. Ezek nem zárják ki teljes mértékben a sminktetoválás lehetőségét, ugyanis van rájuk kezelési megoldás, így a sminktetoválás is biztonságosabban kivitelezhető.

 


Allergia

Ha már korábban voltál allergiás hajfestékre, sminkre vagy más pigmentált kozmetikai készítményre akkor érdemes erről teljesen őszinte választ adnod, ugyanis a jó sminktetoválók készítenek allergia tesztet, amely alapján kiderül, hogy a sminktetováló pigment hogyan hat a bőrödre. Többféle teszt is van, így a szakember kiválasztja a Neked legmegfelelőbbet, amely az eredményével is meggyőző lesz, így biztonságosan elkészülhet a sminktetoválásod!

Ha a sminktetoválásod után bármilyen szokatlan elváltozást észlesz, azonnal kérd ki szakember véleményét!

Herpesz

Ha ajaktetoválást szeretnél és aktív herpeszed van, akkor mindenképp tudasd ezt a sminktetoválóddal. Az aktív herpesz nem feltétlenül jelenti, hogy ez hetente vagy havonta jelenik meg, az is előfordul, hogy évente vagy még ennél is ritkábban jelenik mint, viszont ha már egyszer megjelent, akkor szinte biztos, hogy az ajaktetoválás alkalmával is meg fog jelenni.

Mivel ez a szervezete egyfajta védekező mechanizmusa, ezért nem garantált, hogy a pigmentek ezek után beépülnek és a gyógyulási folyamat sem lesz zökkenőmentes.

Erre is van megoldás természetesen!

A herpesz megszűntetésére alkalmazott gyógyszert már a sminktetoválás időpontja előtt el kell kezdeni szedni, majd a sminktetoválás után is, a háziorvossal megbeszéltek alapján.

Ezt a gyógyszert csak háziorvos írhatja fel, sminktetováló mindössze ajánlhatja a sminktetoválás biztonságos lefolyása és eredményessége érdekében!

Lidocain érzékenység

A sminktetoválás érzéstelenítéssel történik, ehhez pedig lidocain tartalmú készítményeket használ a sminktetoválók többsége. A sminktetoválással járó fájdalom a legtöbb esetben hanyagolható ugyan, de a procedúra kényelmes lefolyása érdekében a vendégek kapnak érzéstelenítőt, így a lehető legkevesebb fájdalommal jár a sminktetoválás.


Fontos tudni, hogy nincs fájdalommentes sminktetoválás! Mivel a bőr belsejébe kerülnek a pigmentek egy tűvel, ezért van fájdalom, ennek az erőssége viszont személyenként eltérő, fájdalomküszöbödtől függ. Az érzéstelenítő azért van, hogy a lehető legkevesebbet érez a procedúrából.

Ha már korábban használtál lidocain tartalmú készítményt és hatása a megszokottól eltért, akkor érdemes orvosi vizsgálatot végeztetni.

Ha biztosan tudod, hogy lidocain érzékenységed van, akkor ultracainos érzéstelenítéssel helyettesítjük a lidocaint, amelynek a hatása ugyanaz, a hatóanyag összetétele viszont más.

Ezeket a tényezőket figyelembe véve és kezelve a sminktetoválásod biztonságosan készülhet el és az eredménye is a lehető legszebb lesz!


Elkészítsük Neked is álmaid sminktetoválását?

Bejelentkezés
Pécs

7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva

Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2020 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.