webshop

Sminktetováló csak kozmetikus lehet! - Vanda sztorija

2022. 11. 09.
Ombre púderes sminktetoválás szemöldök tetoválás láng anett Permanent make up pécs
Az előző bejegyzésemben említettem nektek Dórát, a PMU Art School oktatásszervezőjét. Dóri felhívta a figyelmemet arra, hogy a tetoválásban kiemelt szerepet fog kapni a bőr ismerete. Ez fontos, ha valaki elégedett vendégkört és minőségi munkákat szeretne kiengedni a kezei közül. Különben meg, hogyan másképp lehetne ezt csinálni, ha nem így!? Ezek után teljesen megértem, hogy Magyarországon sminktetováló csak kozmetikus lehet. Erről olvashatsz most!

Ha kicsit jobban utánanézünk, akkor rájövünk, hogy rengeteg olyan tudásanyag áll rendelkezésre, aminek a segítségével már előzetesen is fejleszthetjük magunkat. Viszont a tanácsok, amiket kaptam mind arról szóltak, hogy az alapok a legfontosabbak. Egy tapasztalt kozmetikus számára is erősen javasolt újra átvenni a dermatológiai alapokat. Ennek kiemelt szerepe lesz a sminktetoválásban is.


Sminktetováló tanfolyam feltételei

Szerencsésnek mondhatom magam amiatt, hogy kezdő kozmetikus vagyok, ugyanis a tanulmányaim még frissek. Viszont úgy döntöttem, a magabiztosságom ellenére, átveszek minden elérhető leckét.

Így kezdtem el a Báthory Katalin és a Juhász Katalin könyveket. A Bőrtípusok a kozmetikai gyakorlatban, valamint Kozmetikai diagnosztika című kötet lett a bibliám az alapképzés előtti időszakban. Ugyanezt javaslom mindenkinek, aki hasonló terveket dédelget. Kozmetikusként a bőrrel dolgozunk nap mint nap, így nagyon komoly a felelősségünk. Én személy szerint újra átvettem a különböző bőrtípusokat és azok jellemzőit, a bőr felépítését, különös tekintettel a hámrétegekre.

Külföldön nem kötik végzettséghez a sminktetoválást, de ha én vendég lennék, akkor számomra ez igencsak félelmetes lenne. Figyelembe véve a tényt, hogy olyan ember végez tartós beavatkozást az arcomon, aki nem ért alapvetően a bőrhöz és annak szerkezetéhez.

Talán sokak számára feleslegesnek tűnik a kozmetikai végzettség, mint alap, de gondoljunk jobban bele, hogy milyen procedúrának tesszük ki a bőrt egy tetoválás során. Számomra így lesz teljes a kép, így lesz kerek egész a történet.

Bár a sminktetováló tanfolyam még nem kezdődött el, már most rengeteg segítséget kaptam és próbálok előre készülni.


Sminktetováló alapképzés előtt

A PMU Art School YouTube csatornáján extra hasznos ingyenes tartalmakat lehet találni. Ebben van előrajzolás, tűelmélet és dermatológia. Én mindhárom videót végig néztem. Rendkívül hasznosnak találtam, hogy már ezekkel jóval közelebb került hozzám a szakma.

Ezek igazi tudásbombák, amik véleményem szerint évek óta a szakmában dolgozó kolleganőknek is ajánlatosak. Minden megtekintésnél észre lehet venni egy olyan apró információt, ami a korábbi megtekintésnél nem tűnt fel. Mint egy szövevényes és izgalmas mozifilm!


Ezeket az ingyenes képzéseket itt nézhetitek meg, remélem kedvet kaptatok hozzá:

Tűelmélet Méhn Tündével:
https://www.youtube.com/watch?v=6p5LB3VZ_Ug

Bőrdiagnosztika/ dermatológia Méhn Tündével:
https://www.youtube.com/watch?v=ooqBTNFHCrs

Előrajzolás Szűr Beával:
https://www.youtube.com/watch?v=ooqBTNFHCrs

Legközelebb már a sminktetováló tanfolyamról fogok jelentkezni és megosztom veletek a tapasztalataimat, valamint bemutatom hogyan is zajlik egy oktatás. Vigyázat, extra forró extra exkluzív tartalom következik!


Töltsd le sminktetováló tanfolyamaink árajánlatát!

letöltöm
Pécs
7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/20/513-8562
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2023 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.