webshop

SZEMÖLDÖK TETOVÁLÁS FAJTÁK

2022. 11. 11.
Nagyon fontos számunkra, hogy minden információt átadjunk, így teljes képet kapsz arról, hogy mi történik a szalonokban a szemöldök tetoválás során. A szemöldök tetoválás a legnépszerűbb sminktetoválás fajta a vendégek körében, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a szemöldök egy nagyon szép keretet ad az arcnak, ezért mindannyian szeretnénk, ha szemöldökünk mindig tökéletes lenne. A történelem során sokszor változtak a szemöldök trendek, ma már a legtermészetesebb hatás a legtrendibb, és mi is ezt a vonalat képviseljük. Ebben a blogposztban bemutatjuk, hogy milyen szemöldök tetoválás fajták vannak, amelyekkel természetes és extra tartós hatást lehet elérni.

Szemöldök tetoválás fajták

Megkülönböztetünk szálas szemöldök tetoválást, púderes szemöldök tetoválást és hibrid szemöldök tetoválást. A 3 közül bárki bármelyiket választhatja, azonban vannak bizonyos tényezők, amelyek alapján a sminktetováló művész eldönti, hogy melyik a legtesthezállóbb. A bőrtípus nagyban meghatározza, hogy milyen szemöldök tetoválásunk lehet.

A normál bőrtípusúak bármilyet választhatnak, ugyanis az ő börükben szépen megmarad a szálazott szemöldök tetoválás, nem fog megfolyni és megvastagodni. A zsíros bőrtípusúak esetében a szálas szemöldök nem javasolt, mert a pigment megfolyik, a szálak megvastagodnak és emiatt a szemöldök tetoválás nem lesz túl előnyös.

A vízhiányos, száraz, zsíros bőrökbe a púderes satírozást javasoljuk, mert ez sokkal szebben kivitelezhető és sokkal tartósabb is.

Szemöldök tetoválás formák

Minden arcnak más formája és más karakterei vannak, így egyedi tervezés szükséges ahhoz, hogy a tökéletes szemöldök tetoválás formát megalkossuk. A szemöldök keretet ad az arcnak, ezért nagyon fontos, hogy arcformához illő legyen.

Az ovális archoz bármelyik forma illik, de a lágyan ívelt formák a legelőnyösebbek.

A hosszúkás archoz az egyenesebb ívű szemöldök áll jól, mert a cél az optikai rövidítés.

A kerek archoz a magasan ívelt, szögletes szemöldök formát ajánljuk.

A szív alakú archoz a lágyan ívelt forma illik.

A gyémánt alakú arc ritka, ehhez a hajlított ívű szemöldök áll jól, hogy lágyítsuk a vonásokat.


Szálas szemöldök tetoválás

Szálazott szemöldök tetoválás sminktetováló géppel

A sminktetováló géppel készült szálas szemöldök tetoválás extra tartós és ha a bőrtípus megfelelő, akkor éveken keresztül csodaszép marad. Azoknak a vendégeknek ajánlott, akik a természetes hatás hívei és normál bőrtípusuk van.

Az alap szálastruktúrán túl, amely bármely szemöldök esetén alkalmazható, megkülönböztetünk 2 sokkal egyedibb kivitelezést, amelyet szalonunk bármely sminktetováló profin elkészít.

BROWLIFT

A modern trendeknek megfelelő, kócos hatású, vastagabb szemöldököt kimondottan azoknak ajánljuk, akik kedvelik a vastag formát és az extradús hatást. Ezzel a szemöldökkel anti-aging hatást lehet elérni, ugyanis kialakítása nyitja és emeli a szemekt, így az arc sokkal fiatalabbnak tűnik az „új keret” miatt.


RE’BROWS

Ennél a technikánál a szálstruktúra követi a meglévő szemöldök szőrök növekedési irányát. 3 nagy csoportot különböztetünk meg a szálnövekedési irányt tekintve: a felfelé növekedő szálakat, középre növekedő szálakat, lefelé növő szálakat. Ezekhez alkotta meg Méhn Tünde a 3 különböző irányú szálas szemöldök tetoválást, amitől még természetesebb, még egyedibb lesz az eredmény.

Ezek a szálazott szemöldök tetoválás fajták a RE’BROWS Up, RE’BROWS Down és RE’BROWS Middle.

A vendég és a sminktetováló művész véleményét figyelembe készülhet el valamelyik szemöldök tetoválás fajta.

Microblading szálazott szemöldök tetoválás

A microblading szemöldök tetoválás kevésbé tartós, mint a géppel készített szemöldök tetoválás. A blade, amelyen a tűk növekvő sorrendbe helyezkednek el, karcolja a bőrt. Mielőtt a bőrre viszik, pigment kerül rá és utána így karcolják meg a szemöldök szálait egyenként. Mivel nagyon éles, ezért ha a bőrt túlfeszítik, akkor a festék mélyre kerül, megfolyik, a helyén pedig heg marad.

A microblading szemöldök tetoválás tartóssága nagyjából 6 hónap és másfél év között van. Ez függ a bőr kopásától, a bőrtípustól, napozási szokásoktól. Szalonunkban nem készítünk microblading szemöldök tetoválást, mi inkább a gépi szemöldök tetoválást ajánljuk, amely sokkal tartósabb.


Púderes szemöldök tetoválás fajták

Soft Powder szemöldök tetoválás

Ennél a szemöldök tetoválás fajtánál egy enyhén púderezett, homogén felületet hozunk létre, amellyel sminkelt, de természetes hatást lehet elérni. Ajánlott a dús szemöldök szőrrel rendelkező vendégenél, akiknél tényleg csak a dúsítás és a formázás a cél.

Ombre szemöldök tetoválás

Ahogyan a hajfestésnél, úgy a szemöldöknél is, az ombre szemöldök tetoválás egy púderes szemöldök, amely a világosból megy át a sötétebb színbe. Ez lehet előlről hátrafelé sötétetőd, alulról felfelé sötétedő és középről kifelé világosodó púderezés is.

Ezeknek a technikáknak külön nevet adtunk. Az, hogy melyik választjuk a vendég számára, függ attól, hogy hol kell a vendég szemöldökét hangsúlyozni.

OMBRE FORTE

Ennél a kivitelezésnél a szemöldök alsó íve erősebb, hangsúlyosabb és felfelé világosodik.

Ezzel nagyon szépen lehet formázni a hiányos szemöldököt, valamint az aszimmetriát javítani.

OMBRE MISTY

Ennél a szemöldök tetoválás fajtánál a szemöldök középső részén van a hangsúly, és belülről kifelé világosodik. Nagyon poros hatású, mintha sminkelve lenne a szemöldök. Általában azoknál használjuk, akiknek dús a szemöldöke egyébként is.

OMBRE ANDANTE

A technika azoknál a vendégeknél előnyös, akiknek elől sűrűbb a szemöldöke, a vége felé viszont hiányosabb. Ennél a technikánál a hangsúly a szemöldök végénél van.

Hibrid szemöldök tetoválás

OmbreMix

Ez a technika a szálas szemöldök tetoválás és a púderes szemöldök tetoválás ötvözése. Ha valakinek nagyon hiányos a szemöldöke, és a bőrtípusa engedi, akkor a szálstruktúra elkészítése után, egy dúsító púderezés is kerül a szemöldök tetoválásra.

Elrontott szemöldök tetoválás

Triple Brows

Egyre több vendég érkezik hozzánk rontott, elszíneződött, kiszürkült szemöldök tetoválásokkal, amelyre nem az a megoldás, hogy rámegyünk egy másik barna színnel, hanem rendkívül maga szintű és egyedi tudást igényel. Méhn Tünde egyedülálló camouflage technikájával a probléma könnyedén megoldható.


bodzási lotti púderes ombre szemöldök tetoválás budapest

Elkészítsük Neked is álmaid sminktetoválását?

Bejelentkezés
Pécs

7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva

Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2020 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.