webshop

Tetoválás színek: Így válassz pigmentet a sminktetoválásokhoz!

2023. 05. 26.
Ombre púderes sminktetoválás szemöldök tetoválás láng anett Permanent make up pécs
A tökéletes sminktetoválás megalkotása a kiválasztott pigmenteken is múlik! Kezdő és haladó sminktetoválók számára azonban külön kategóriájú tetoválás színek használata javasolt. Ebben a blogcikkben ezt fogjuk most alaposan körbejárni, hogy segítsünk a választásban!

Erre figyelj a tetoválás színek kiválasztásakor!

A megfelelő sminktetováló pigment kiválasztása alapvető fontosságú a sminktetoválás tartóssága és megjelenése szempontjából. A legfontosabb, hogy a vendéged bőrtónusának megfelelő színnel készítsd el a tetoválását.

Ez különösen fontos a szemöldök tetoválások esetében, amelyek minden esetben barnával készülnek. Azonban a barna színnek is megkülönböztetjük az árnyalatait és nagyon fontos eltalálni azt, hogy a vendég számára a melegbarna, a zöldes-sárgás barna vagy a hidegebb barna szín lenne a megfelelő választás.

Ajaktetoválások esetében sem elhanyagolható szempont a vendég bőrtípusa, de ezen tetoválás színek esetében nagyobb színskálán mozoghatunk.

Az, hogy melyik sminktetováló pigment márka mellett teszed le a voksod szintén sok tényezőtől függ. Itt van néhány, amelyekre érdemes odafigyelni:

1. Pigment minősége és összetétele

A sminktetováló pigment minősége és összetétele alapvetően befolyásolja a tetoválás tartósságát és stabilitását. Mindig válassz megbízható márkákat, amelyek széleskörűen ismertek a szakmában. Ez biztosítja, hogy a pigmentek magas minőségűek legyenek és hosszú ideig megőrizzék élénk színüket, ami vendéged számára kiemelkedően fontos szempont!

2. Színstabilitás

A tetoválás színeinek stabilitása kritikus tényező. A pigmenteknek ellenállónak kell lenniük az idő múlásával járó elhalványodással és elmosódással szemben. Keresd azokat a pigmenteket, amelyek különleges formulával rendelkeznek a tartósság és a színintenzitás biztosítása érdekében.

3. Biztonság és egészség

Az egészség és a biztonság mindig elsődleges szempont a sminktetoválások során. Ellenőrizd, hogy a kiválasztott pigmentek megfelelnek-e az egészségügyi előírásoknak és rendelkeznek-e tanúsítvánnyal. Bizonyosodj meg arról, hogy a pigmentek nem okoznak allergiás reakciókat vagy más egészségügyi problémákat.

Pigmentjeink alapos elemzése túlmutat az európai tetoválófestékről szóló törvény törvényi előírásain. Az általunk használt nyersanyagokat már alaposan bevizsgálták a nehézfémek szempontjából, így megfelel az Európa Tanács által kiadott ajánlások további követelményeinek, amelyek a szemöldöktetováló pigmentben lévő nehézfémek maximális mennyiségét is meghatározzák. A pigmentekben található minimális nehézfém-nyomokat az Európa Tanács által javasolt határértékekhez viszonyítva határozzák meg, amelyeket a kísérő dokumentumok elemzési jegyzőkönyvei részleteznek.

A pmushop.hu oldalán forgalmazott pigmentek a 2021.01.04-én módosított REACH-rendelet törvényi előírásainak megfelelnek, és az Európai Unió (EU) összes országában érvényesek.


Különböző sminktetováló pigment márkák: De mi a különbség?

A piacon számos sminktetováló pigment márka található, de fontos megtalálni a legmegfelelőbbet. Nálunk minden sminktetováló az NPM, ROSA és Perma Blend pigmenteket részesíti előnyben, hiszen ezek a márkák elismertek és megbízhatóak, de vannak néhány kiemelkedő különbségek közöttük. Lássuk melyek ezek!

NPM pigmentek: A kezdők kedvence!

Az NPM egy közkedvelt márka a sminktetoválók körében, mert könnyű velük dolgozni, rengeteg árnyalat közül lehet választani és jól pigmentáltak. Viszont kevésbé tartós eredményt lehet velük elérni a másik két márkával ellentétben, de éppen ezért szuper választás a kezdők számára.

Kezdőként még bizonytalanabbak a kezek, kevesebb a rutin és nagyobb az izgalom, így nem meglepő, hogy a hibalehetőség is nagyobb. Az NPM pigmentek azonban biztonságot adnak, hiszen nem produkálnak extrém tartós végeredményt!

Az NPM pigmentek kínálatában mindent megtalálsz, amire szükséged lehet sminktetoválóként, mert biztosítja a különböző tetoválás színeket ajak-, szemhéj-, szemöldök-, HFS- és areola technikákhoz egyaránt!

ROSA pigmentek: Minden, ami kell!

A ROSA szemöldök tetoválás színek magas pigmentkoncentrációt tartalmaznak, így barnák maradnak a sminktetoválások éveken át. Az intenzív színmegtartó eredménynek köszönhetően a vendégeid imádni fogják a ROSA pigmenttel készült szemöldöktetoválásukat!

A Forest Eyebrow és Seeed Camouflage kollekció pigmentkínálata hatalmas, így garantáltan megtalálod a tökéletes árnyalatot bármely vendéged szemöldöktetoválásához! Egyszerű velük dolgozni, bármilyen árnyalat kikeverhető belőlük és az eredmény garantáltan intenzív és extra tartós.

Profi sminktetoválók közkedvelt terméke, de könnyen kezelhetősége miatt a finom kezű kezdők is szívesen használják. Nagy előnye, hogy nyomtalanul kikopik a bőrből, nem hagy szürke vagy vörös árnyalatot maga után.

A ROSA pigmentek továbbá azonnali beépülésre képesek és tökéletes konzisztencia állapotúak. Valamint olyan speciális fényvisszaverő ásványt tartalmaznak, amelyek megakadályozzák a szín gyors fakulását.

Ha egy tartós, könnyen használható és intenzív pigment márkát keresel, akkor a ROSA nem fog csalódást okozni! Szemöldök pigmentkínálata mellett szemhéj- és ajaktetoválás színeket is találsz, illetve Camouflage színeket is kínál a márka. Ha tehát egyetlen márkával szeretnéd biztosítani a pigmentkészleted, akkor ROSA kiváló választás.

Perma Blend pigmentek: Prémium minőség!

A Perma Blend egy abszolút professzionális használatra szánt pigment márka. Prémium minőségű összetevőket tartalmaznak, amelyek biztosítják a színek stabilitását és a színek intenzitását! Előnye, hogy extrán pigmentált, viszont éppen ezért a kezdők számára nem feltétlenül ajánlott, hiszen szupertartós, intenzív színt lehet vele elérni.

A széles színválasztéknak köszönhetően garantáltan megtalálod a kívánt árnyalatot vendégeid számára. Nagy előnyük továbbá, hogy jól keverhetők, ami kényelmet és sokoldalúságot biztosít a munka során.

A Perma Blend színpalettájában egyaránt találsz szemöldök-, szemhéj- ajak- és areola pigmenteket. Amennyiben profi sminktetováló vagy és egy prémium minőségű, megbízható pigmentet keresel, akkor érdemes kipróbálnod a Perma Blend színeit!


Camouflage tetoválás színek

A camouflage javító technika manapság egyre népszerűbb. Biztosan Te is találkoztál olyan vendéggel, akinek elrontották a sminktetoválását és feléd fordult segítségért. Apróbb hibák javítására, elszíneződések elfedésére kiválóan lehet alkalmazni ezt a technikát, azonban ehhez speciális, camouflage pigmentekre van szükség.

Egyre több pigment márka kínálatában megtalálhatod ezeket. A camouflage tetoválások alapja és legfőbb részlete a helyes színválasztás. A ROSA márkának számos olyan pigmentje van, amelyek kifejezetten erre a célra lettek kifejlesztve, innovatív formulájuknak köszönhetően gyönyörűen lehet velük korrigálni a rontott vagy elszíneződött sminktetoválásokat.


Vásárolj megbízható forrásból!

Ha minőségi pigmenteket keresel, amelyek garantálják a tartósságot, színstabilitást és könnyű alkalmazást, akkor a fent említett márkák bármelyike megoldás lehet számodra.

Látogass el webshopunkba, ahol széles választékban kínálunk ROSA, NPM és Perma Blend pigmenteket és válassz az alapján, hogy mekkora tapasztalatod van a sminktetoválás terén, illetve, hogy mely technikákkal varázsolod szebbé vendégeid arcát!

A sminktetoválás színeinek kiválasztása és használata komoly szakértelmet és tapasztalatot igényel. Mindig figyelj a megfelelő higiéniai szabályokra és a helyes alkalmazási módszerekre!

Szeretnél többet tanulni a pigmentekről? A PMU Art School-ban folyamatosan indítunk továbbképzéseket és oktatásokat, ahol még többet megtanulhatsz a helyes színhasználatról. Kövesd figyelemmel Facebook oldalunkat, jelentkezz az aktuálisan induló képzéseinkre és hozd ki a legjobbat a sminktetoválás művészetéből!


tetoválás színek rosa pigment macadamia seed

Töltsd le sminktetováló tanfolyamaink árajánlatát!

letöltöm
Pécs
7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/20/513-8562
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2023 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.