webshop

Ajaktetoválás tippek - Ajakdúsítás és színválasztás

2023. 06. 12.
Ombre púderes sminktetoválás szemöldök tetoválás láng anett Permanent make up pécs
Ebben a blogcikkben az ajaktetoválás egyik fontos elemével, az ajakdúsítással és a megfelelő színválasztással foglalkozunk. Ha szeretnél fejlődni az ajaktetoválás technikádban, akkor jó helyen jársz!

Hogyan válasszunk ajaktetoválás színt?

Az ajaktetoválásnál a megfelelő színválasztás rendkívül fontos, hiszen sokszor az ajkak színe határozza meg az egész sminket. Íme néhány tipp, amelyek segítenek a megfelelő szín kiválasztásában.

1. A vendég bőrtónusának figyelembevétele

Mindig tartsd szem előtt a vendéged bőrtónusát, amikor a színt választod. A meleg tónusú bőrön például inkább a meleg színek mutatnak jól, mint például a barack, a narancs vagy a melegebb, nude rózsaszín. A hideg tónusú bőrön ezzel szemben más árnyalatok fognak szebben érvényesülni.

2. Tartsd szem előtt a vendég egyéni preferenciáit és stílusát

Beszélj a vendéggel a kívánt hatásról és a színekkel kapcsolatos preferenciákról. Kérd meg, hogy hozza magával a kedvenc rúzsát, szájfényét és próbálj ahhoz hasonló pigmentet választani a sminktetoválás elkészítéséhez.

Az ajaktetoválásoknál sokkal szabadabban lehet játszani a színekkel, mint a szemöldök tetoválásoknál, éppen ezért sokszor fogsz találkozni olyan vendéggel, aki inkább a természetes, semleges színeket részesíti előnyben, míg mások merész, élénk árnyalatokat szeretnének viselni. Fontos, hogy a színt a vendéged egyéni stílusához és kényelméhez igazítsd!

3. Kísérletezz és próbálkozz

Az ajaktetoválás ideális lehetőséget kínál arra, hogy kreatívan játszhass a színekkel. Próbáld ki különböző árnyalatokat és kombinációkat a vendégeiddel, hogy megtaláld a számukra legelőnyösebb és leginkább vonzó megjelenést. Ne félj kísérletezni, hiszen ez segít abban, hogy megtaláld a saját stílusodat és egyedi színválasztásodat.

Fontos megjegyezni, hogy az ajaktetoválás színe idővel enyhén halványulhat, ezért érdemes a vendégeidnek javasolni a színfelfrissítést időnként.


Hogyan érjünk el dúsabb hatást?

Ha a vendégek az ajakuk dúsabbá tételét szeretnék elérni az ajaktetoválással, néhány technikát alkalmazhatsz:

Árnyékolás: Az árnyékolás segítségével dúsabb hatást érhetsz el az ajkakon. Az árnyékolás során a szín intenzitását növeled az ajak külső része felé, ami mélységet és dimenziót ad az ajaknak.

Kontúrozás: A kontúrozás a megfelelő alak és méret létrehozását segíti az ajakon. A kontúrozás során a száj körvonalát pontosan megrajzolod, hogy kiemelje az ajkak formáját, és optikailag dúsabbnak tűnjenek.

Fények használata: Az ajak közepére vagy a felső ajak ívébe helyezett világosabb árnyalatok optikailag kiemelik és dúsabbnak láttatják az ajkakat. Használhatsz fényes, csillogó textúrákat vagy akár fényvisszaverő pigmenteket is.


Milyen ajaktetoválás technikákat különböztetünk meg?

Az ajaktetoválás során többféle technika létezik, hiszen van, ami igazán dús, élénk ajkakat eredményez, míg egyes technikák inkább a természetes megjelenést tartják szem előtt. Alapképzéseinken egy egyszerű, teljes satíros ajaktetoválást tanulsz meg, de mestertechnikáink közül számos igazán egyedi sminktetováló technikát sajátíthatsz el!

Pearly Lips: A gyöngyházfényű ajkak titka!

A Pearly Lips 3D szájtetoválás technikával azon vendégeidet hódíthatod meg, akik szolid, visszafogottan elegáns megjelenésre vágynak. Az ajaktetoválásnak ennél a típusánál a lágy színárnyalatok rafinált kombinálása, és egy leheletnyi csillogás hozza el a kívánt hatást.

Az ajkak üde, élettel teli színt, bársonyos fényt, szépen ívelt, szimmetrikus kontúrt és finoman hangsúlyozott, érzékien telt formát kapnak.

A 3D szájtetoválás technikára jellemző, hogy a külső területek erőteljesebb, karakteresebb színt kapnak, ami szépen formálja az ajkat és határozottan elkülöníti a bőr színétől. Azonban a száj belső területeire világosabb színű pigmentek kerülnek.

A két szín között jelentkező kontrasztot egy lágy, esztétikus satírozás kapcsolja össze, ami biztosítja a színek tökéletes kohézióját. Ez nemcsak természetes hatást kölcsönöz, hanem dúsítja is optikailag az ajkakat!

Intense Lips: Hiperpigmentált hatás az ajkakon!

Vannak olyan vendégek, akik kedvelik az erőteljes, rúzsozott hatást és szeretnék ezt elérni a szájtetoválás során is. Ez a technika éppen emiatt lett megalkotva! Az Intense Lips a száj körvonalának kiemelését célozza, élénk színekkel. Alkalmas az ajkak formájának korrigálására, a kontúrok élesebbé tételére és az ajkak dúsabbá tételére is.

Az Intense Lips szájtetoválás technika különleges kivitelezést igényel, hogy a lehető legszebben kerüljenek és maradjanak a pigmentek a bőrben.


Aquarelle Lips: A legtermészetesebb ajkakért!

Az Aquarelle Lips egy olyan technika, amely az ajkak természetes hangsúlyozását, kiemelését helyezi előtérbe! A technikát alkalmazva egészséges és dús megjelenést kölcsönözhetünk az ajkaknak. Az egyik legújabb szájtetoválás technika, amely gyönyörű, természetes hatású és egyenletes színt ad az ajkaknak.

A technika során a szín fokozatosan halványul a belső rész felé, ami egy átmenetes, szofisztikált hatást eredményez. Ez a technika különösen népszerű a természetes megjelenést kedvelő vendégek körében.

A technika kivitelezése során a cél az, hogy az ajkak árnyalata tökéletesen passzoljon a bőrszínhez és természetes, mégis hangsúlyos megjelenést biztosítson viselőjének.

A lágy körvonal és a satírozott, árnyékos ajkak játékának köszönhetően optikailag teltebb ajkakat érhetünk el. Továbbá az Aquarelle Lips a megkopott, elhalványodott ajaktetoválások javítására is megoldásként szolgál.

 

Ne feledd, hogy az ajaktetoválás technikájában való fejlődéshez elengedhetetlen a folyamatos tanulás, önképzés és az új trendekkel való lépéstartás és módszerekkel. Jelentkezz sminktetováló mesterképzéseinkre, ahol azonnal hasznosítható, gyakorlatias tudásra tehetsz szert!

 

Az ajaktetoválás egy izgalmas és kreatív terület, amely lehetőséget ad arra, hogy vendégeidnek csodálatos ajkakat varázsolj. Az ajakdúsítás és a megfelelő színválasztás kulcsfontosságú szerepet játszik ebben a folyamatban. Reméljük, hogy a fent említett tippek segítenek Neked abban, hogy még jobban elsajátítsd ezeket a készségeket, de ha többre vágysz, akkor segítünk! Jelentkezz alap-, tudásszint emelő- vagy mesterképzéseinkre most!


Ajaktetoválás szájtetoválás teljes ajaksatír wirth inez ajakdúsítás színválasztás pigment rosa formatervezés sminktetoválás 3D pécs budapest

Töltsd le sminktetováló tanfolyamaink árajánlatát!

letöltöm
Pécs
7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/20/513-8562
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2023 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.