webshop

Milyen egy jó szemöldök tetováló tanfolyam? Tudd meg!

2023. 01. 24.
Ombre púderes sminktetoválás szemöldök tetoválás láng anett Permanent make up pécs
Manapság egy kozmetikus, aki szeretne megtanulni sminktetoválni rengeteg szemöldök tetováló tanfolyam típussal találkozhat. De vajon, melyik lenne a legjobb, legrészletesebb, legtesthezállóbb és ezt hogyan tudjuk megtalálni? Tarts velem és minden kérdésedre választ kapsz!

Szemöldök tetováló tanfolyam technikák szerint

Első és legfontosabb a szemöldök tetováló tanfolyam kiválasztása előtt, hogy eldöntsd, milyen technikákat szeretnél elsajátítani. Alapvetően kétféle szemöldök tetováló technikát különböztetünk meg egymástól: az ombre és a szálazott szemöldök tetoválást.

Az ombre technika lényege egy olyan púderes hatású szemöldök tetoválás elkészítése, amelyben megfigyelhető a sötétebb színből egy világosabb színbe történő átmenet. Ezzel a technikával olyan szemöldököket alkothatsz, mint amilyet szemöldök ceruzával vagy egyéb szemöldök sminkekkel lehet készíteni, csak éppen egy sokkal tartósabb változatban!

A vendégek körében igen népszerű, hiszen tökéletesen mutat egy hiányos, túlszedett vagy éppen sűrű és erős szőrzetű szemöldökön is. Egy igazi trendkövető szemöldök tetoválás, ami szinte bárkinek elkészíthető! Sminktetoválóként elengedhetetlen ezen technika ismerete!

A szálazott szemöldök tetoválás technika lényege pedig ezzel szemben a szupertermészetes hatás elérése! A legfőbb tulajdonsága a szálazásnak, hogy nagyon finom, vékony szálakból épül fel a teljes szemöldökforma, melynek titka a szálak mesteri elrendezése, megfelelő dőlésszöge, vastagsága és hossza.

A naturális hatás elképesztően népszerű manapság, így nem csoda, hogy rengeteg vendég szeretné szemöldök tetoválásával a valósághoz legközelebb álló végeredményt elérni. Akik nem sminkelnek sokat és akiknek nagyon hiányos a szemöldöke, azok nagyobb eséllyel kérik ezt a technikát sminktetoválójuktól.

Ebből kiindulva tehát egy jó sminktetoválónak ismernie kell mindkét szemöldök tetováló technikát, hiszen minden vendégnek más a kívánsága és az arcberendezése, és ha mindkét technikát jól ismered, akkor egyedi, személyre szabott tetoválásokat készíthetsz!

A legjobban tehát akkor jársz, ha olyan szemöldök tetováló tanfolyamot választasz, ahol egyszerre két technikát is elsajátíthatsz, de természetesen kezdőként külön-külön alapképzésen is megtanulhatod a technikákat.


Szemöldök tetováló tanfolyam tematika

Miből is áll egy szemöldök tetováló alapképzés? Milyen témákat érintenek a tanulók, mennyi gyakorlás vár rájuk és egyáltalán milyen nehézségű tananyagra lehet számítani?

A PMU Art School szemöldök tetováló alaptanfolyamain egységes, jól bevált tantervvel várjuk a tanulókat. Egy alapképzést 3x2 tantermi oktatási napot jelent, ahol egymást követő napokon először az ombre, majd a szálazott szemöldök tetoválás rejtelmeibe mélyednek el a leendő sminktetoválók.

A tanterv részét első alkalommal az elméleti tudásanyag teszi ki, amelynek során a tanulók megismerkednek a higiéniai alapelvekkel, a bőr szerkezetével, a tetoválást befolyásoló tényezőkkel, de tanulnak dermatológiát, színelméletet, valamint bőrápolást, érzéstelenítést és minden egyéb létfontosságú tudnivalót! Ezután természetesen nem maradsz gyakorlás nélkül sem, oktatód segít megismertetni Veled a sminktetoválógép működését, valamint rengeteg szemöldök formatervezéssel kapcsolatos rajzgyakorlat is vár Rád!

Az oktatás második alkalmán viszont még ennél is nagyobb teret kap a gyakorlás, ahol az oktatód élő modellen fogja bemutatni a szemöldök tetoválás kivitelezésének minden egyes lépését A-tól Z-ig! Ez az oktatás talán egyik legizgalmasabb része, hiszen itt élesben láthatod mindazt, amit elméletben megtanultál.

Az élőmodelles bemutatót pedig a végeláthatatlan latexes gyakorlás követi, aminek köszönhetően gyakorlatot szerezhetsz a szemöldök tetoválás elkészítésében.

A képzés utolsó alkalmán vizsga vár Rád, aminek sikeres teljesítése esetén oklevelet kapsz!


Oktatási mód az alapképzéseken

Mint látod, nálunk ez a 3x2 nap-os oktatás személyes tanórák keretei között zajlanak le, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy mindösszesen ebből a néhány alkalomból áll a teljes szemöldök tetováló alapképzés.

Oktatód a tanórák közötti időtartamban sem fogja elengedi a kezed. Rengeteg házi feladatra és otthoni gyakorlófeladatra számíthatsz, illetve a tankönyvek és az online, e-learning tananyagfeldolgozás segítségével saját ütemben gyakorolhatsz az otthonod kényelméből.

Ne feledd, hogy a gyakorlat teszi a mestert, éppen ezért a gyakorlatorientált feladatokból sosem lesz hiány!

Fontos megemlíteni, hogy az önálló gyakorlás nélkül a vizsga is sokkal nehezebben teljesíthető, így a házi feladatok elvégzése kulcsfontosságú az alapképzésen.


Szemöldök tetováló tanfolyam fajták: állami VS versenypiaci képzés

A legújabb jogszabályi változásoknak köszönhetően, ma már a versenypiaci szemöldök tetováló tanfolyamok mellett megjelent az állam által is elismert bizonyítványt adó sminktetováló szakképzés. Na de mi a különbség köztük és melyiket érdemes választani?

Erről bővebben olvashatsz majd a következő blogcikkben, ahol elképesztő alaposággal járjuk körbe a legújabb jogszabályi változásokat a sminktetováló tanfolyam feltételei kapcsán! Kövesd az oldalt és térj vissza elolvasni a cikket, ha nem vagy tisztában ezekkel a módosításokkal!

Röviden azonban most is összefoglalom a különbségeket!

1. Versenypiaci képzés

A versenypiaci sminktetováló tanfolyamot a dinamika, innováció és szabadság jellemzi leginkább. Itt tényleg maximálisan felhasználható tudást fogsz elsajátítani mellébeszélés és kötelező államilag meghatározott tananyagrészek nélkül. Azt tanulod meg, ami igazán szükséges ahhoz, hogy sikeres sminktetováló szakember legyen belőled.

Amennyiben Kozmetikus bizonyítvánnyal rendelkezel, úgy a jogszabályban szerepel, hogy tartós sminket készíthetsz, így Pemranent Makeup alapképzéseink mindegyike tökéletes választás számodra!

A képzés sikeres elvégzése után hivatalos tanúsítványt állítunk ki számodra, amely igazolja a tudásodat. Ez a tanúsítvány azért kiemelten fontos, mert ha a későbbiekben úgy döntenél, hogy állami bizonyítványt szeretnél szerezni, akkor a PMU Art School-ban szerzett korábbi tanúsítványaiddal beszámítjuk tudásodat, és így kedvezőbb áron juthatsz hozzá államilag elismert bizonyítványt adó vizsga felkészítő tanfolyamunkhoz!

2. Állami képzés

Az államilag elismert sminktetováló szakképzést a biztonság, megbízhatóság és szabálykövetés jellemzi, hiszen az oktatás az IKK által elfogadott és listázott programkövetelmény alapján történik. Ez a sminktetováló képzés pontosan követi az állami szabályozásban elfogadott programkövetelményt.

A sminktetoválás minden területére kitér a képzés, tehát megtanulod a szemöldök-, szemhéj- és ajaktetoválás technikáját is részletesen. A sminktetoválás technkai tananyagokon túl itt elsajátíthatod a sminktetováló vállalkozáshoz szükséges kompetenciákat is. A sikeresen elvégzett képzést követően állami bizonyítványt fogsz majd szerezni.

Amennyiben Kozmetikus technikus végzettség szerepel a bizonyítványodban, ezt a képzést kell elvégezned ahhoz, hogy sminktetoválóvá válj! Továbbá 2 év aktív, kozmetikus munkaviszony is a bemeneti követelmények közé tartozik. Természetesen Kozmetikus bizonyítványi végzettséggel is jelentkezhetsz a képzésre, ám ebben az esetben nem szükséges az állam által elfogadott bizonyítványt megszerezned a szakma gyakorlásához!

Mint láthatod rengeteg lehetőséged van arra, hogy megtanulj sminktetoválni. A mindenre kiterjedő állami képzés mellett többféle versenypiaci szemöldök tetováló tanfolyammal is találkozhatsz, ahol egy- vagy akár egyszerre két technikát is elsajátíthatsz. Természetesen a választásban a sminktetováló tanfolyam árak is nagy szerepet játszanak, így fontos, hogy erről is tájékozódj, mielőtt kiválasztod a hozzád legjobban passzoló képzést.

És nem utolsó sorban: töltsd le a tanfolyam tájékoztatót, hogy még több hasznos információra tehess szert!


szemöldök sminktetoválás oktatás alaptanfolyam alapképzés méhn tünde gyakorlat vizsga tanterem oktatóterem képzés

Töltsd le sminktetováló tanfolyamaink árajánlatát!

letöltöm
Pécs
7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/20/513-8562
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2023 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.