webshop

Minden, amit a szálas szemöldök tetoválásról tudnod kell!

2023. 01. 03.
A szálas szemöldök tetoválás manapság az egyik legnépszerűbb sminktetoválás fajta, hiszen szuperrealisztikus hatás érhető el vele. Ebben a blogban most mindent megtudhatsz a szálazott szemöldökről, mert szeretnénk megkönnyíteni a döntésed, ha sminktetoválást tervezel!

Kinek való leginkább?

Egy szemöldök tetoválás bárki számára jól állhat, ha azt profi szakember készíti el. Megkülönböztetünk púderes- és szálas szemöldök tetoválást, és a két technika közül az egyik egész biztosan gyönyörűen kiemeli bárki tekintetét.

Azonban akad néhány tényező, ami eldönti, hogy kinek melyik technika mellett érdemes letennie a voksát.

A szálas szemöldök tetoválás technika leginkább azokon látványosabb, akiknek ritka- vagy szinte semmi szemöldöke nincs. Hiszen az extra szálstruktúrával gyönyörűen pótolhatók a szőrszálak helye. Egy alapvetően is dús szemöldökben kevésbé mutat látványosan a szálazás.

Emellett pedig fontos megjegyezni, hogy nem minden bőrtípus alkalmas a technika kivitelezésére. Akinek normál bőrtípusa van, annak tökéletesen alkalmas a szálazott technika, mert az nem vérzik, nem ereszt sok szövetnedvet és könnyebben is marad benne a pigment, valamint gyorsan gyógyul. Egy zsírosabb bőrben sokkal kevésbé marad tartósan szép a végeredmény.

Alopecia esetében azonban tökéletes megoldás a szálazott szemöldök tetoválás technika! Az Alopecia haj- és szőrvesztést jelent, ami kialakulhat örökletes tényezők által, illetve autoimmun betegség hatására is. Utóbbi esetben beszélhetünk Alopecia Areata-ról és Alopecia Diffusa-ról. Az Alopecia Areata-t foltos hajhullás és a szemöldök elvesztése jellemzi.

Alopecia Diffusa esetén pedig a hajszálak és a szőrszálak elvékonyodnak, majd a növekedési szakaszból túl hamar átlépnek a nyugalmi állapotba, és ennek hatására kihullanak. Bármelyikkel is küzdesz, a szálas szemöldök tetoválás technikának köszönhetően ismét gyönyörű és természetes lehet a szemöldököd!


Legnépszerűbb szálas szemöldök tetoválás technikák

Természetesen a szálas szemöldök tetoválás technikán belül is több, egymástól kicsit eltérő technikát különböztethetünk meg. Az egyik legnépszerűbb szálas technika a RE’BROWS nevet viseli, aminek célja a meglévő szőrszálak irányának lekövetése. Akinek ritkább a szemöldöke, annak tökéletes választás. A technikát gyakran kombinálják finom púderes technikával is.

A másik igen népszerű szálas szemöldöktetoválás típus a BROWlift technika, amelynek célja a szupertermészetes hatás elérése! Ennél a technikánál általában 2, de inkább 3 különböző barna pigmenttel dolgozik a sminktetováló, hogy egy „szedetlen” természetes hatást érjen el!

Szálas szemöldök tetoválás menete

 A szemöldök tetoválás elkészítése egy több lépésből álló folyamat, ami összességében 1-2 órába telik. Bár a sminktetováló dolga az, hogy pontosan tudja a lépéseket, most Te is megismerheted a folyamatot, hogy tudd mikor mire számíts tetoválásod elkészítése során!

Első körben a sminktetováló szakember lefertőtleníti az eszközeit, illetve a tetoválni kívánt bőrfelületet. Ezután ülő helyzetben előrajzolják a szemöldököd, hogy lásd mire számíts. Természetesen ekkor elmondhatod a véleményed és a saját ízlésednek megfelelően alakítja tovább az előrajzot a sminktetováló.

Amint Neked is megfelel az előrajzolt forma, akkor a szálakat is berajzolja a sminktetováló a helyükre, ami támpontot ad majd neki a tetoválás elkészítésekor és Neked is segít abban, hogy könnyebben el tudd képzelni a végeredményt!

Ezután felhelyezésre kerül az előérzéstelenítő gél, aminek nagyjából 20 perc a hatóideje. Amint ez letelik, a sminktetováló elkezdi a munkát. Tetoválás közben folyamatos törlést fogsz érzékelni, illetve a folyamat közben is érzéstelenítve leszel. A munka végén a sminktetováló készít rólad egy fotót, majd fixing szérummal zárja az egész folyamatot!


Milyen árakkal számolj szálas szemöldök tetoválás esetén?

Egy szemöldök tetoválás ára sok mindentől függ, ezért is muszáj végig gondolni, hogy a sminktetováló realisztikus árat kér-e munkájáért. Fontos tudni, hogy a tetováló művész mióta van szakmában és mióta tetovál szemöldököt. A szakmai tapasztalat és képzettség elengedhetetlen, hiszen így tudjuk, hogy sminktetováló művészünk a tökéletességre törekszik.

Érdemes megfigyelni, hogy a művész mikor volt utoljára továbbképzésen, kinél szerezte tudását, és hogy oktatja-e a sminktetoválást vagy tanulja.

Ezek azért fontosak, mert így tudjuk, hogy a sminktetováló művész precízen dolgozik, ismerve a legújabb nemzetközi trendeket és újításokat, valamint mindig igyekszik újat tanulni, hogy szélesebb ismeretekkel tudja a legtöbbet kihozni vendégeiből.

A Méhn Tünde Sminktetováló Szalonokban egytől egyik profi szakemberek tetoválnak, kiknek munkáját nyomon követheted Facebook és Instagram oldalainkon egyaránt. Pécsen és Budapesten találod meg szalonjainkat, egységes árazással. A szálas szemöldök tetoválás árakról részletesen tudsz tájékozódni weboldalunkon!


Gyógyulási folyamat: erre számíts!

A szálas szemöldök tetoválás gyógyulása nem egyik napról a másikra fog megtörténni. Ez egy hosszabb folyamat, ami közben folyamatosan változni fog a sminktetoválásod kinézete. A tetoválásod elkészülése után 2-4 napig úgy érezheted, hogy túl sötét a végeredmény, ez azonban változni fog, felesleges rajta aggódni!

Néhány nap után elkezdődik a varasodás időszaka, és szépen elkezd hámlani a szemöldököd. Ez nem lesz egy szép látvány, de nem kell megijedni, ez teljesen természetes! Ezután sokkal halványabb lesz a szín, mint korábban és végül 2-3 hét múlva a végleges színt fogod látni. Ez jelenti azt, hogy meggyógyult a sminktetoválásod!

Ahhoz azonban, hogy a gyógyulási folyamat hatékonyan menjen végbe, be kell tartanod néhány utóápolási szabályt! (Nyugi, ezt a sminktetoválód részletesen elmondja majd Neked!)

Kapni fogsz egy speciális sminktetoválás utóápoló készítményt, amivel 7-10 napig kell folyamatosan kenegetned a bőröd, hogy azt egy védőréteg fedje be és ápolja. Emellett figyelned kell még arra, hogy ne kapard, ne vakard és ne dörzsöld a szálas szemöldök tetoválásod, mert az gátolja a pigmentek beépülését.

Tovább fontos, hogy ne érje víz, pára és UV sugárzás a friss tetoválás felületét. Így semmiképpen sem a nyaralásod idejére érdemes tervezni a tetoválást!

Ha ezt a néhány utóápolási szabályt betartod, akkor egészen biztosan tökéletes lesz a szálas szemöldök tetoválásod!

Na mit gondolsz? Készen állsz a változásra? Csak egy kattintás, és már le is foglaltad az időpontod:

Irány az online időpontfoglalás!


Elkészítsük Neked is álmaid sminktetoválását?

Bejelentkezés
Pécs

7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva

Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2020 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.