webshop

A SZEMÖLDÖK TETOVÁLÁS FORMÁJA

2022. 11. 10.
Ahány vendég, annyi szemöldök. Alapelvünk, hogy a szemöldök tetoválás formája saját méréseink, az arc karakterei, a Te stílusod és elképzelésed szerint készül el. A szemöldök tetoválás formája optikailag javítja az arcot és kiemeli. A szálas szemöldök tetoválás és a púderes szemöldök tetoválás is opciók, attól függően, hogy milyen a meglévő szemöldököd, milyen a bőröd állapota, mi az elképzelésed.

Amikor a szemöldök tetoválás formáját tervezzük, figyelembe vesszük az arcod karaktereit is. Minden arc más, viszont a formák csoportosíthatók. Arcod formája befolyásolja a friss szemöldök tetoválás formáját. Mivel a szemöldök tetoválás tartós, ezért olyan formát alkotunk, amely kiemeli arcod karaktereit, illik az arcodhoz és optikailag előnyös lesz a végeredmény.

Ehhez figyelembe vesszük, hogy milyen az arcod csontozata. Fontos szempont, hogy mennyire ívelődik a szemüreg csontod és a homlokcsontod. A szemöldök terület formája meghatározó, valamint az ezen a területen és környékén elhelyezkedő izomzat, és annak mozgása is.


Arcformák

Ugyan két egyforma arc nincsen, de arcformánk meghatározza a hozzá illő szemöldök formáját is:

Az ovális arc az ideális, ugyanis ebben az esetben arcunk megfelelő arányokkal és szimmetriával rendelkezik, így ennek a megtartására törekszünk a szemöldök tetoválás formával is. Egy kevésbé ívelt szemöldökforma fog harmonizálni az arccal a legjobban.

kerek arcformánál a cél, hogy növeljük az arc hosszát, így egy ívesebb, magasabbra ívelt szemöldök tetoválás formát szoktunk rajzolni vendégeinknek.

szív alakú arc az áll irányába keskenyedik. A több hangsúly a homlokon van, így ennek a lágyítása a cél. Olyan formát alkotunk, amellyel a hangsúlyt levesszük a homlokról, ami általában egy vastagabb, lágyan ívelt szemöldök tetoválást eredményez.

Hosszúkás arc esetén a cél az optikai hossz csökkentése, így egy laposabb, kevésbé ívelt szemöldök formával érdemes próbálkozni. Vastagságnál figyeljünk rá, hogy vendégünk arcával harmonizáljon is, még ha vastagabb formát is tervezünk a meglévő szemöldöknél.

Gyémánt arcúaknál a csontozat erősebb, határozott vonalai vannak az arcnak, elég karakteres. Ilyenkor a szögleteket szeretnénk lágyítani, így egy ívelt, hosszabb formában gondolkodjunk, de figyeljünk arra, hogy ne legyen túl szögletes a szemöldök.

szögletes arc az, amikor az áll és a homlok azonos szélességűek. Mivel elég erős állkapocsról beszélünk, ezt szeretnének kiegyensúlyozni. Szögletes szemöldök formát tervezzünk és figyeljünk az arc összhatására!

Az arcforma mellett fontos szempontok még, hogy milyen távolságra vannak egymástól a szemek. A távol ülő szemeknél a cél, hogy optikailag közelebb legyenek egymáshoz, a közel ülő szemeknél pedig, hogy távolabb.

A szemöldök és a szemhéj közötti távolság is meghatározó. Minél jobban emeljük a szemöldököt, annál inkább elérjük a fiatalító, üde hatást az arcon.

Arcunk mérete is meghatározza a szemöldök szélességét és vastagságát. Pici arcra nem készítünk vastag és hosszú szemöldököt, mert nem mutat jól. A helyes kimérési pontok ezért is fontosak! Amint meghatároztuk, hogy arányaiban mekkora és milyen szemöldök tetoválás áll jól vendégünknek, mehetnek az apró változtatások. A fent leírtak megfigyelésével tudunk tökéletes formát rajzolni.


Friss szemöldök tetoválás forma

Fontos megjegyezni, hogy a frissen készült szemöldök tetoválás sokkal vastagabb, mint a végeredmény. Viszont ennek a formájából már látni fogod, hogy mekkora a szemöldök tetoválás hatása az arcodon. A cél, hogy a friss szemöldök tetoválás optikailag javítsa, szimmetriába hozza a két szemöldököd, karakteresebbé és hangsúlyosabbá tegye arcod.

Szálas szemöldök tetoválás formája

szálas szemöldök tetoválással extra természetes hatás érhető el. A forma megtervezésekor a fenti szempontokon kívül figyelünk arra is, hogy a szemöldök szálai milyen irányba nőnek, milyen vastagságúak. A hiányosabb részekre több tetovált szál kerül.

A szálas szemöldök tetoválásnak összességében harmonizálnia kell az eredeti szemöldökkel. Mindkét szemöldöknek hasonlóan dúsnak kell lennie. Mivel a szálak mennyisége eltérhet, ezért előfordul, hogy az egyik oldalon több a tetovált szál. Ettől az eredmény egy, az arccal harmonizáló tetoválás. Arcod optikailag előnyösebb és karakteresebb lesz.


Púderes szemöldök tetoválás formája

A púderes vagy ombre szemöldök tetoválást választóknál is figyelembe vesszük a fent említett dolgokat. Ebben az esetben is a cél, hogy a szemöldökök karakteresebbé tegyék az arcot, és optikailag javítsák. A púderezéssel a hiányos részeket pótoljuk, a szemöldök teljes egészét hangsúlyozzuk. Erre 4 féle technika van, attól függően, hogy mely területek hiányosak. A púderezés mennyiségével szintén lehet játszani, amitől az eredmény szebb és természetesebb lesz.

Elrontott szemöldök tetoválás

A régi, elrontott szemöldök tetoválásoknak gyakran nemcsak a színe, hanem a formája is hibás. A szemöldök trendek évtizedenként változtak. A sminktetováló technikák előtt testtetoválók készítettek szemöldököt, amely nem volt olyan precízen megtervezve, mint manapság. Az elrontott szemöldökök tetoválásnál első szempont a töménység.

Amennyiben túl tömény a pigmentréteg, valamilyen eltávolítást ajánlunk. Ha erre nincs szükség, akkor megtervezzük az új formát és megnézzük, hogy a régi forma belefér-e az új formába. Ebben az esetben, ha igen, akkor camouflage fedő technikát alkalmazunk, és elkészítjük az új szemöldököt. Ez lehet akár 2-3 alkalmas procedúra is. Amennyiben nem fér bele a régi az új formába, akkor a kilógó részekre vagy valamilyen eltávolítást ajánlunk vagy a camouflage fedőtechnikát alkalmazzuk.


ombre púderes szemöldök tetoválás előtte utána

Elkészítsük Neked is álmaid sminktetoválását?

Bejelentkezés
Pécs

7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva

Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2020 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.