webshop

SZÁJTETOVÁLÁS SZÍNEK ÉS MINDEN, AMIT TUDNOD KELL!

2022. 11. 10.
Sokan sokat kérdeznek az ajaktetoválásokról és a szájtetoválás színek tudnivalóiról, ezért összeszedtünk nektek mindent egy helyre. Ebben a posztban megtalálod az összes szájtetoválás technikát és a végleges színeit! Először is szeretnénk bemutatni Neked a leggyakoribb szájtetoválás technikákat és picit beszélni arról, hogy melyiket miért és hogyan készítjük.

Szájtetoválás technikák

SZÁJTETOVÁLÁS KONTÚR

A szájtetoválás kontúrt önmagában már nem készítjük, hiszen ez már rég nem divat. A szájkontúr egy vékony kontúrvonalból áll, amelyet minden szájtetováláshoz elkészítünk. Ez adja meg a formát. Aki csak szájkontúrt kér, annak javasoljuk a félsatíros megoldást, ugyanis ez sokkal természetesebb hatású és trendibb megjelenést biztosít.

SZÁJTETOVÁLÁS FÉLSATÍR

A félsatíros szájtetoválás egy olyan technika, melynél készítünk egy kontúrvonalat, majd nagyjából az ajkak feléig kisatírozzuk a szájat. A satírozást úgy végezzük, hogy az eredmény természetes legyen. Egy szép átmenet készül a kontúrtol az ajak természetes színéig, így nem lesz feltűnő, viszont az ajkak dúsabbnak és formásabbnak tűnnek tőle. Vékonyabb és vastagabb ajkakra is tökéletes.

3D SZÁJTETOVÁLÁS

A teljes satíros ajaktetoválások az ajak teljes felületére készülnek. Ez olyan hatást kelt, mintha az ajkak állandóan rúzsozva lennének. Egy vékony kontúr készült először a száj köré, amely megadja a szájtetoválás formáját. Ezt nem húzzuk túl, hanem követjük az ajak eredeti vonalát. Ha túlhúzzuk a kontúrt, akkor az olyan hatást fog kelteni, mintha a száj körül maradék málnalé lenne. A kontúr után kész a satírozás, amit többféle irányból készítünk és többféle szín felhasználásával. A 3D szájtetováláson belül megkülönböztetünk 2 technikát, amelyekkel a mester szintű sminktetoválók dolgoznak.

Pearly Lips

A technikát Méhn Tünde fejlesztette ki. A Pearly Lips egy ajakdúsító technika, amelyben nagy szerepe van a gyöngyházfényhatásnak. 3 színnel dolgozunk, amelyekből 2 a teljes satírozáshoz készül, a harmadik pedig középre, ahol az „extra fény” esik az ajkakra. A technikával készíthető nude és intenzívebb árnyalat is. Vastagabb ajkú vendégeknek ajánljuk, mert akkor van elég felület a satírozás kivitelezésére.

Intense Lips

Kocsis Nikolett gyakran használt technikáját most már bármelyik sminktetováló művészünk elkészíti. A technika célja, hogy a szín nagyjából 80%-a megmaradjon. Akár nude akár feltűnőbb színt kérünk az eredmény szuper intenzív lesz, ugyanis az ajak felületén több körben készül el a satír. A szájtetoválás hiperpigmentált hatású és ezt gyógyulás után is megtartja.


Szájtetoválás színek – Milyen árnyalat illik hozzád?

4 különböző színtípust különböztetünk meg.

nyár színtípusúaknak a világos színeket ajánljuk. A bőrük hidegebb, rózsaszínes árnyalatú élénk szemszínnel. A világosabb rózsaszínes vagy nude árnyalatok tökéletesek. A ROSA PMU Art pigmentek közül mindenképp nézd meg az Orchid pigment színét!

Az ősz színtípus színei sötétek, meleg és mély tónussal. A bőrük sárgás, olíva színű, a szemük szintén meleg árnyalatú. A szájszín korallos vagy barack színű. Érdemes az eredeti szájszínhez legközelebb eső árnyalatú pigmenteket választani. A ROSA PMU Art pigmentek közül a Coral egy narancsosabb, világos szín, amit Tulip és Red Rose pigmenttel keverve nagyon szép természetes árnyalatot kapunk.

tél színtípusúak élénkebbek. Jellemzőek az erős kontrasztok az arc színeit tekintve. Szemszínük élénk, a száj színe pedig bármilyen lehet a halvány rózsaszíntől a lilás pirosig. Egy világos, pasztellos nude vagy lilás árnyalat biztosan tökéletes lesz! Kerüljön a keverékbe egy kis Begonia!

A tavasz színtípusúakra jellemző, hogy a bőr aranyló tónusú, a szem élénk és a haj szintén meleg fényű. Színeiből hiányoznak a sötét színek. Ajánljuk nekik a barnás, halványpiros ajakszíneket! Érdemes a Magnoli színt megnézni, ha ebbe a típusba tartozol!


Szájtetoválás színek – Pigmentjeink

ROSA PMU Art pigmenteket a virág ezer színében alkottuk meg, ezért természetesen az ezer féle színkombináció sem lehetetlen. Az Intenes Lips technika készítésekor eddig nagyon sokszor használtuk a Gerbera pigmentet, ami szinte Ferrari piros, de nagyon szép.

Ha intenzív színre vágysz, akkor kedvenceink a Geranium és a Red Rose külön-külön és keverve is. Még nem volt vendég, aki ne imádta volna!

A nude színek is lehetségesek természetesen, amit a Magnolia és a Begonia pigmentekkel szoktunk leggyakrabban elkészíteni. Az Orchid, a Begonia és a Coral pigmentek felhasználásával is szép természetes, nude árnyalatok érhetők el.

PERMA BLEND

A Perma Blend ajakpigmentekkel leggyakrabban Láng Anett kolléganőnk dolgozik. Az ő kedvenc kombinációját előszeretettel ajánljuk, ami a Lulu’s Rose és a Lush Pink. Egy rózsaszínes árnyalatú, természetes színt eredményez a két pigment keveréke.

Ezen kívül készítettünk egy listát azokból a pigmentekből, amelyek rendkívül népszerűek a szalonunkban, ha szájtetoválás készítéséről van szó.

  • Bazooka
  • Sweet Melissa
  • Magenta
  • French Fancy
  • Henparty
  • Scandal

Ezek intenzív, rózsaszínes árnyalatok.

Ezen kívül nagyon sokan érdeklődnek a Lulu’s Rose és a Tearose pigmentekkel elérhető végleges színekről, valamint legújabb kedvenc lett a Pillowtalk pigment! A Pillowtalk egy pirosas vörös, nagyon intenzív szín. Ajánljuk a bevállalós vendégeknek!


Szájtetoválás végleges szín

A szájtetoválásod elkészülése hosszú procedúra, de teljesen megéri. Minél jobban betartod a sminktetoválás utáni utóápolási szabályokat, annál szebb lesz a végleges szín. A végleges színt nagyban meghatározza az is, hogy milyen állapotú a bőröd, de erről a sminktetováló művészed felvilágosít és a színeket is ez alapján fogja veled kiválasztani.

A végleges szín nagyjából 30-40%-kal halványabb annál a színnél, amit a sminktetoválás után látsz. Az Intense Lips technika esetében csak 20%-kal lesz világosabb a szín, mert itt sokkal több pigment kerül be a bőrbe!

A szájtetoválás során a fájdalom minimális. Ez a legérzékenyebb terület, mert itt a bőr a legvékonyabb, viszont előérzéstelenítünk és közben is folyamatosan érzéstelenítünk, hogy könnyen tűrhető legyen. Ajánljuk, hogy ne a menstruációt megelőző napokban vagy közben gyere, mert a fájdalomküszöb sokkal alacsonyabb!

Az utóápoláshoz adunk fertőtlenítő folyadékot, szívószálat és ápolót is. A sminktetotválás után nem érheti víz és közvetlen UV sugárzás sem a felületet, valamint a fertőzésveszély elkerülése végett, folyamatosan fertőtlenítened is kell! A sminktetoválás után a terület elkezd varasodni, ami 7-10 nap alatt leesik. A végleges szín nagyjából 4-6 hét alakul ki.

Tudj meg még többet arról, hogy mi történik szájtetoválás után egy korábbi blogposztban!


bodzási lotti szájtetoválás ajaktetoválás pigment rosa színek színválasztás élénk

Elkészítsük Neked is álmaid sminktetoválását?

Bejelentkezés
Pécs

7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva

Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2020 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.