webshop

Szemhéj tetoválás fajtái

2022. 11. 11.
Ebben a blogposztban összegyűjtöttük a legnépszerűbb szemhéj tetoválás fajtákat, így neked sokkal könnyebb lesz választani. Itt azt is megtudod, hogy melyik technika miért előnyös, mire kell figyelni a szemhéj tetoválásoknál és milyen hatást lehet elérni velük. A szempillatő sűrítéstől a tusvonal tetováláson át a butterfly szemhéj tetoválásig mindent leírunk!

Szemhéj tetoválás fajták

Amennyi vendég, annyi különböző karakter, stílus és igény és megannyi szemhéj tetoválás. Mindenkinek egyedi sminktetoválás készül, de még így is sikerül csoportokba szednünk a legnépszerűbb technikákat.

A jó sminktetováló szakember őszintén meg fogja mondani, hogy mi áll jól neked és mi nem. Ha van egy elképzelésed, bátran mondd el a szakembernek, viszont hallgasd meg az ő véleményét is. A szemhéjtetoválás extra tartós, az elrontott szemhéj tetoválás nehezen javítható, és mi a legjobbat akarjuk vendégeinknek.

Válassz profi sminktetoválót! Az alsó és a felső szemhéj tetoválások esetében is előfordulhat, hogy a sminktetoválód nem elég precíz, ezért beletetovál a könnycsatornákba. Emiatt a festék migrálni fog, ezt pedig nem lehet javítani.

A szemhéj egy érzékeny terület, ezért nagyon fontos a megfelelő érzéstelenítés és a bőrápolás. Ezt figyelembe véve, válassz profit!

Egy korábbi bogposztunkban meg tudod nézni, meg, hogy mi történik a szemhéj tetoválás után! De most lássuk a legnépszerűbb szemhéj tetoválás fajták listáját! Te melyiket választod?

1. Szempillatő sűrítés

A legalapvetőbb szemhéj tetoválás, amelynek a célja mindössze annyi, hogy a vendég szemeit kiemeljük, szempillái pedig sűrűbbnek és sötétebbnek hassanak. Aki nem szeretne feltűnő szemhéj tetoválást, de szeretné picit kiemelni a szemeit, annak ez tökéletes választás.

2. Szemkontúr tetoválás

A szemkontúr tetoválás mindenkinek jól áll. Fekete pigmenttel készítjük, kezdve egy szempillatő sűrítéssel a vendég igényeitől függően a felső és akár az alsó szemhéjon is. A tusvonal vastagsága a vendég stílusától és a sminktetováló véleményétől is függ. A szemkontrúr tetoválás a belső szemzugtól indul és a külső szemzug végénél felfelé ívelődik (ezt nevezzük „flick”-nek), hogy kiemelje, „nyissa” a szemeket.


3. Satíros szemhéj tetoválás

A klasszikus szemkontúrnál ez már egy fokkal vastagabb. Kifejezetten ajánljuk „szomorú” szemű vendégeknek, mert itt nemcsak kiemelésre kerül a szem, hanem optikailag nyitottabbnak látszik. A klasszikus szemkontúr elkészítése után, a felső szemhéj közepétől a flickkel bezárólag satíros átmenet készül. Ezáltal egy vastagabb, füstösebb hatású szemhéj tetoválásod lesz.

Ezt is fekete pigmenttel készítjük. Ha gyakran sminkelsz egy bizonyos színnel, akkor a fekete kontúrból színes satíros szemhéj tetoválást is tudunk készíteni.

Csak azoknak ajánlott ezt választani, akik tényleg napi szinten sminkelik a szemhéjukat!

4. Cicás szemhéj tetoválás

Az extrémebb szemkontúr tetoválások a „cat eye”, tussal készített szemhéjsmink tartós változatai. Ennél a felső szemhéjra egy vastagabb, tömény fekete, szemhéjkontúr készül hosszú flickkel, nagyon pici satírral. A vastagsága tényleg csak a vendég stílusától függ.

A flicknél figyelünk, hogy idővel, amikor a bőr öregedik és egy picit megereszkedik, még mindig tökéletes legyen. A flick hossza is a vendég igényeire van szabva. Ezzel a cél a szemek kiemelése. A trendek követőinek és kedvelőinek ajánljuk.


5. Füstös szemhéj tetoválás

A füstös szemhéjsmink tartósabb változata a füstös szemhéj tetoválás. Ennél a technikánál egy sokkal nagyobb felületeten dolgozunk a felső szemhéjon. A flick is lehet hosszabb. A lényeg, hogy legyen elég hely a füstös átmenet kivitelezéséhez. Kizárólag fekete pigmenttel készül.

Először a szemkontúr tetoválás készül el, majd ebből satírozással készítjük el a flick felé eső részt olyan vastagságban, amilyen a vendégnek megfelel. Mindenkinek jól áll, hiszen szépen nyitja és kiemeli a szemeket. Bármikor kiegészíthető por alapú színes sminkkel.


6. Butterfly szemhéj tetoválás

Akik napi szinten viselnek színes szemhéjsminket, azoknak a butterfly szemhéj tetoválás tökéletes választás. Itt füstös szemhéj tetováláshoz hasonlóan nagy területen dolgozunk. A flick lehet hosszabb, a satíros rész is sokkal vastagabb, viszont fontos szerepe van a színeknek.

Készül akár úgy, hogy a kontúr külső szemhéjzug felé eső része feketéből színesbe megy át, a satír pedig ugyanezt követi. Készülhet a kontúr feketével majd a satírozással feketéből lesz színes a szemhéj tetoválás, vagy a belső szemhéjzugtól indul a színes kontúr és satír, amely feketébe megy át. Pont úgy néz ki, mintha por alapú sminkkel dolgoznánk. Csak olyan színnel készülhet, amit a vendég napi szinten visel!

Méhn Tünde egyedülálló Misty Eyeshadow satíros szemhéj tetoválás technikája. Kifejezetten “szomorú” szemű vendégeknek ajánljuk.

Te melyiket választanád?


Elkészítsük Neked is álmaid sminktetoválását?

Bejelentkezés
Pécs

7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva

Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2020 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.