webshop

Sminktetoválás és bőrtípusok: Különböző bőrproblémák kezelése és alkalmazása

2023. 06. 30.
Ombre púderes sminktetoválás szemöldök tetoválás láng anett Permanent make up pécs
Egy kozmetikusnak vagy sminktetoválóknak fontos ismernie a különböző bőrtípusokat, hiszen ez nagyban befolyásolja a sminktetoválás folyamatát! Így ebben a blogcikkben beszélünk kicsit a bőrtípusokról és a különböző bőrproblémák kezeléséről.

A normál bőr ritka, mivel találkozhatunk leggyakrabban?

A normál bőr a sminktetoválók álma, mert egészséges és könnyű rajta dolgozni. Azonban nagyon ritka, hogy találkozunk valóban normál bőrrel, hiszen a legtöbb ember legalább egy kis mértékben különböző problémákkal küzd.

Ha sminktetoválóként dolgozol, akkor gyakran fogsz találkozni zsíros, pattanásos, rosaceás, száraz vagy vízhiányos bőrű vendégekkel. Ezek a bőrproblémák befolyásolják azt, hogy milyen technikával készíted el a sminktetoválását. De ne ijedj meg, ha a vendéged nem tökéletes bőrtípussal érkezik hozzád! Tanácsold Neki azt a technikát, amit problémák nélkül el tudsz készíteni és ami csodálatosan fog mutatni az arcán!


Mire figyeljünk problémás bőr esetén?

A különböző bőrproblémákkal küzdő vendégek széles körével fogsz szembesülni munkád során. Fontos, hogy jól ismerd és megértsd ezeket a bőrtípusokat, hogy megfelelően tudj tanácsot adni és dolgozni.

1. Zsíros bőr:

A zsíros bőr jellemzője a fokozott faggyútermelés, ami pattanások és mitesszerek kialakulásához vezethet. A sminktetoválás során fontos a megfelelő előkészítés, tisztítás és az olyan termékek használata, amelyek nem tömítik a pórusokat.

A zsíros bőrtípus nem jár fájdalommal, csupán erősebb faggyútermeléssel, de egy-egy gyulladt pattanás okozhat kellemetlenséget a bőrön.

Sminktetoválás során figyelni kell rá, hogy a zsírosabb bőrtípusok nehezebben veszik be a festéket és nem mindig elégséges az első alkalom után a pigment erőssége. Továbbá gyorsabban kopik és hamarabb fakul a sminktetoválás ezen bőrtípusú vendégek esetén.

2. Vízhiányos bőr:

A vízhiányos bőr hidratációhiánnyal küzd, de különbözik a száraz bőrtípustól, mivel itt a faggyútermelés normális lehet. A sminktetoválás során hidratáló termékek használata ajánlott, amelyek segítenek megőrizni a bőr nedvességtartalmát.

Ez a bőrtípus érzékenyebb és vérezhet is kissé, feszül, nem rugalmas. Fájdalmasabb érzés ilyen bőr esetén a sminktetoválás.

Tudni kell, hogy a sok napozás és túlzott szoláriumozás vízhiányossá teszi a bőrt, ezért javasoljuk ezek mellőzését vendégeink számára a sminktetoválás előtt 1-2 hétig.

3. Rosaceás bőr:

A rosaceás bőrre jellemzőek az érkitágulások, pirosság és hajszálerek megjelenése. A sminktetoválás során nagyon óvatosan kell eljárni, hogy ne irritáljuk a bőrt, és el kell kerülni az erős vörös árnyalatokat, amelyek kiemelhetik a pirosságot.

Általában fájdalmasabb érzés kíséri, vérzékenyebb és több lehet a szövetnedv is munka közben. Gyakrabban szükséges érzésteleníteni munka közben, ezzel is növelve a vendég komfortérzetét!

Az érzékeny, rosaceás bőrtípust lassabb, kellemetlenebb gyógyulási folyamat jellemzi.

4. Száraz bőr:

A száraz bőrre jellemző a hidratáció hiánya és a bőr húzódása, hámlása. A sminktetoválás során kiemelt figyelmet kell fordítani a hidratálásra és a hidratáló termékek használatára.

Ezzel a problémával leginkább idősebb életkorban találkozunk, de előfordulhat fiatalabbaknál is. Vigyázzunk, nehogy “bekapja” a festéket a zsírhiányos bőr és sokkal sötétebb legyen, mint amire számítunk.


Mely technika mikor és mikor NEM alkalmazható?

Rengeteg sminktetováló technika létezik, azonban nem minden technika és stílus alkalmas minden bőrtípusra vagy bőrproblémára. Fontos, hogy a kozmetikusok és sminktetoválók ismerjék és értsék a különböző technikák hatásait és korlátait.

Például, a szálazott szemöldök tetoválás technika kizárólag a normál vagy kevésbé problémás bőrön alkalmazható, mivel természetes hatást eredményez. Egy zsírosabb bőrben nagyon hamar szétfolynának a szálak és nem lenne szép és tartós a végeredmény.

Sokszor találkozhatunk olyan vendéggel, aki határozott elképzeléssel érkezik hozzánk, amit bőrtípusa nem engedélyez kivitelezni. Ilyenkor érdemes alaposan informálni a lehetőségeiről és a bőrtípusának megfelelő technika mellett érvelni.

Mert lehet, hogy a szálas szemöldök jobban tetszik Neki és ragaszkodik a természetességhez, de fontos megértetni vele, hogy zsírosabb bőrtípus esetén a szálazás gyorsan „satírossá” válik, hiszen a precízen húzott szálak összefolynak. Így inkább célszerű egy természetes hatású, visszafogott ombre púderes szemöldök tetoválást készíteni, ahol gyönyörűen van elkészítve az átmenet.

Az ombre szemöldök technika előnye az, hogy szinte bármilyen bőrtípuson szépen elkészíthető, így semelyik vendégünknek nem kell lemondani a gyönyörű szemöldökről!

Itt pusztán a satírozás erősségére és a megfelelő pigmentválasztásra kell figyelni. Hiszen száraz, rosaceás vagy vízhiányos bőrre is gyönyörűen kivitelezhető, viszont érdemes kissé visszafogottabb árnyalatokat választani ilyen esetben.

Ami jó hír, hogy szemhéj- és ajaktetoválás szinte bármely bőrtípusra nehézség nélkül elkészíthető!

A pontos technikák és alkalmazások kiválasztása bőrproblémától, bőrtípustól és a vendég egyéni igényeitől függ. Ezért fontos tehát a konzultáció és a bőr alapos megvizsgálása a sminktetoválás előtt. Az egyéni körülmények alapján a sminktetováló dönthet arról, hogy mely technikát és stílust alkalmazza, illetve melyeket kell elkerülni a legjobb eredmény érdekében.


ROSA termékek használata a bőrápolásban

A ROSA termékcsalád olyan innovatív bőrápolási termékekkel rendelkezik, amelyek segíthetnek a bőrproblémák kezelésében és a sminktetoválás előkészítésében. Ezek a termékek speciálisan a kozmetikusok és sminktetoválók szükségleteire lettek kifejlesztve, és hatékony megoldást nyújthatnak a különböző bőrtípusok kezelésére.

A ROSA After Care Balm és Lip Care Stick utóápolók gazdag és tápláló összetevőkkel rendelkeznek, amelyek hidratálják és puhítják a bőrt, elősegítve a sminktetoválás tartósságát és a bőr egészségét. Kiválóan alkalmazhatóak friss sminktetoválások utóápolására, de gyógyulás után kisebb bőrsérülések esetén is remek szolgálatot tesznek!

A ROSA tisztító termékei közül az arctisztító gél kiválóan alkalmas a zsíros vagy pattanásos bőr tisztítására. Kíméletesen eltávolítja a felesleges faggyút és a szennyeződéseket, hogy a sminktetoválás során a bőr tiszta és friss legyen. Míg a ROSA arctisztító tej a szárazabb- és érzékenyebb bőrtípusok esetén ideális.

A speciális összetételű Pigment Booster Balm pedig egy olyan szakmai felhasználású kozmetikum, mely a sminktetoválás közben biztosítja a pigmentek gyors bejuttatását a bőrbe, a Complex 1 tartalmának köszönhetően. Csillapítja a vérzést és a szövetnedv szivárgást, segíti az egyenletes, homogén színezet kialakítását, ideális állapotban tartja a bőrt tetoválás közben és gyorsabbá teszi a tetoválás egész folyamatát. Így érzékeny, rosaceás bőrtípusú vendégek esetén nélkülözhetetlen a használata!

Ahogyan a Fixing Serum is, ami egy összehúzó hatású szérum, mely megakadályozza a tetoválás végeztével a vérsavó, szövetnedvek és festék szivárgását és segítségével gyorsabban összezárulnak a szúrt csatornák, bezárja a tetováló pigmenteket a bőrbe.

A ROSA Herbal Skin Care termékcsalád tehát nemcsak sminktetoválóként segíti a munkád, hanem vendégeid otthoni bőrápolási rutinjában is helyet kaphatnak. Vásárold meg őket csomagban, hogy kedvezményben részesülj!

Szeretnél többet megtudni a bőrtípusokról és fejlődni a sminktetoválásban? Jelentkezz továbbképzéseink egyikére vagy vágj bele alap- és mesterképzésünkbe!


bőrtípus sminktetoválás ápolás utóápolás rosa termékcsalád after care balm

Töltsd le sminktetováló tanfolyamaink árajánlatát!

letöltöm
Pécs
7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/20/513-8562
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2023 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.