webshop

Soft powder szemöldök tetoválás: 5 tipp a tartóssághoz!

2023. 03. 23.
Éppen a soft powder szemöldök tetoválás elkészítése előtt állsz? Segítek, hogy tudd mire számíts a sminktetoválás folyamata alatt és után, így garantáltan tartósan szép marad a szemöldökök tetoválásod!

A soft powder szemöldök tetoválás menete

Érthető módon sokan izgulnak a sminktetoválások előtt, főleg a fájdalomtól és attól, hogy milyen is lesz a végeredmény. Ha megfelelő szakembert választasz soft powder szemöldök tetoválásod elkészítésére, akkor azonban nincs okod aggodalomra.

Egy profi sminktetováló mindig addig tervezi az előrajzolt szemöldök formát, amíg az nem lesz tökéletes. Ezután előérzéstelenítőt helyez a tetoválni kívánt bőrfelületre, így a fájdalom minimálisra csökken!

A soft powder szemöldök tetoválás elkészítése maximum 2-3 óra, attól függően, hogy mennyire veszi könnyen a bőröd a pigmentet. A folyamat során folyamatosan érzéstelenítő kerül a bőrödre, így a fájdalomtól abszolút nem kell tartanod!

A végeredménytől pedig nem kell megijedni, elsőre a sminktetoválások jóval sötétebbek a végleges színnél! Néhány hét múlva gyönyörűen fog harmonizálni a soft powder szemöldök tetoválásod a szemeiddel, a bőröddel, a hajszíneddel és minden vonásoddal!

Azonban tudjuk, hogy a sminktetoválás nem örökre szól. Néhány év alatt teljesen kikopnak, kifakulnak. Éppen ezért érdemes néhány dologra odafigyelni, hogy minél tovább szép maradjon az arcodon!

Jöjjenek tehát a tartóssághoz szükséges tippek!


1. Megfelelő utóápolás

Nincs szép szemöldök tetoválás megfelelő utóápolás nélkül! Egy jó szakember biztosan ad Neked a sminktetoválás után terméket és útmutatást a helyes utóápoláshoz.

Ahhoz, hogy a friss sminktetoválásod minél hatékonyabban meggyógyuljon 7-10 napig szükséges kenni tetoválás utóápoló balzsammal, például ROSA Lip Care Stick-el. Szemöldök tetoválások esetében napi 2-4 alkalommal szükséges bekenni a frissen tetovált felületet vékony rétegben. Ha túl nagy mennyiséget viszel fel a bőrödre, akkor szauna hatás érheti azt, ami lassítja a bőrregeneráció folyamatát.


2. Friss tetoválás védelme

Az utóápolás mellett van néhány általános szabály, amit érdemes betartani, ha friss a sminktetoválásod, ugyanis nagyban befolyásolják a végeredményt nemcsak rövid, hanem hosszútávon is!

A friss soft powder szemöldök tetoválás nem érintkezhet fertőzéssel, ezért figyelj oda, hogy rendesen tisztítsd! Krémezés előtt vizes vattakoronggal szépen finoman le tudod tisztítani a tetoválás felszínét, így elkerülöd, hogy rászáradjon az esetlegesen szivárgó szövetnedv.

Nagyon fontos odafigyelni rá, hogy a friss sminktetoválást nem érheti víz legalább 2 hétig, mert felázik a bőröd és a pigmentek kiázhatnak belőle.

Továbbá 2 hétig a szemöldök tetoválás után ne érje UV sugárzás sem a bőröd, így lehetőleg kerüld a szoláriumot és ne tedd ki közvetlen napfénynek a tetoválást, mert amíg nincs begyógyulva, addig fényvédőt sem kenhetsz rá!

Nem érheti mechanikai sérülés sem a felületet, így figyelj arra, hogy pl. óvatosan vedd fel a pulcsid, és természetesen ne kapargasd, ne vakard! Egy vendégünk sajnos álmában lekaparta a gyógyuló szemöldökének egy részét, így a gyógyult tetoválás foltos lett. Tudjuk javítani, de egyszerűbb ezt elkerülni, ugye?!


3. Fényvédelem

A sminktetoválások egyik legnagyobb ellensége az UV fény, mert hajlamos kifakítani, elszínezni a pigmentet a bőrben. Éppen ezért, gyógyulás után érdemes odafigyelni a minden napos fényvédelemre! Hidd el nemcsak a szemöldök tetoválásod, hanem az egész arcbőröd is hálás lesz érte!

A hagyományos arcra szánt fényvédők mellett, a Lip Care Sunny nagyban megkönnyíti a fényvédő rendszeres újra kenését, hiszen kis helyen is elfér és nem kell hozzá a kezeidet használni!

4. Egyes kozmetikai arckezelések kerülése

Bár a kozmetikai arckezelések szuperhasznosak tudnak lenni, de néhány hatóanyag képes halványítani a sminktetoválásokat. A carbon lézeres arctisztítás például egy ilyen kezelés, de az otthoni kémiai hámlasztás vagy arcradírozás is ide sorolható.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy egy életre búcsút kell mondanod ezektől az arckezelésektől. Csak figyelj rá, hogy a tetovált területet elkerüljék ezek a kozmetikai hatóanyagok!

5. Soft powder szemöldök tetoválás frissítése

A fent említett 4 tippet betartva garantáltan a lehető legtartósabb ideig marad szép a soft powder szemöldök tetoválásod. Ha vigyázol rá, akkor akár 1-2 évvel tovább marad szép barna színű, mintha nem figyelnél ezekre az apróságokra. Azonban örökéletű így sem lesz a sminktetoválás, és szükség van néhány évente frissítésre.

Ne felejts el tehát 2-3 évente vagy igény szerint több vagy kevesebb idő elteltével beszélni a sminktetoválóddal, aki ránéz a púderes szemöldök tetoválásod állapotára és annak megfelelően ad időpontot. Néhány évente egy frissítés még mindig kényelmesebb, mint a mindennapos sminkelés, nem?!

Hiszen, ha a sminktetoválás mellett döntesz, akkor a nyugodt, kényelmes reggeleket választod! Irány az online időpontfoglalás! Hidd el, sminktetoválóinknál jó kezekben leszel!


maszlov zsüliett soft powder ombre púderes szemöldök tetoválás budapest

Elkészítsük Neked is álmaid sminktetoválását?

Bejelentkezés
Pécs

7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva

Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2020 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.