webshop

Szemöldök tetoválás gyógyulása – Erre számíts!

2023. 06. 05.
A szemöldök tetoválás a legnépszerűbb sminktetoválás típus, amellyel megvalósítható álmaid szemöldöke! De hogyan is alakul egy friss szemöldök tetoválás gyógyulása? Mennyi idő és mik a gyógyulás folyamatai? Ebben a blogcikkben ezt tárgyaljuk ki!

Szemöldök tetoválás gyógyulása – Mennyi idő?

Az első kérdés, amit sokan feltesznek, hogy mennyi időbe telik, mire a szemöldök tetoválás teljesen begyógyul. A gyógyulási folyamat időtartama általában 3-6 hét, azonban ez teljesen egyéni, személyenként eltérhet. Cukorbetegek esetében például jóval hosszabb gyógyulási időre lehet számítani. De természetes attól is függ, hogy mekkora odafigyeléssel ápolod a friss sminktetoválásod.

A szemöldök tetoválás teljes gyógyulása során a megfelelő utóápolás különösen fontos, hiszen a végeredményt nagyban befolyásolja!


Gyógyult szemöldök tetoválás - várakozás és végeredmény

Egy friss szemöldök tetoválás erősen eltér a gyógyult, végleges eredménytől. Frissen még egy nagyon erős, intenzív barna színű szemöldököt kapunk, ami sokak számára ijesztőnek tűnhet. Felesleges aggódni ezen, hiszen a szemöldök tetoválás végleges színe nagyjából 50-60%-kal világosabb lesz a frissen kapott állapotnál, ezzel elősegítve a természetes hatást. Ez igaz az ombre- és a szálazott technikákra egyaránt.

A végleges szín 1-1,5 hónap alatt alakul ki, addig folyamatosan változtatja a színét. Elhalványul, visszasötétedik, napról-napra más színt mutathat, majd 4-6 hét alatt beáll a vég- leges árnyalat.

A gyógyulási periódus nagyjából 3-6 hét. Ezalatt az idő alatt a bőr megnyugszik és visszaáll eredeti állapotába, a pigmentek beépülnek, valamint a bőr és néhány szőrszál kicserélődik.

Továbbá előfordulhat, hogy az első néhány napban a szemöldökök kissé pirosak és duzzadtak lesznek, de ezek a tünetek általában rövid időn belül elmúlnak. Gyógyulás során természetes folyamat a hámlás, varasodás is. Ez nem nyújt szép látványt, viszont általában csak 3-4 napig tart. Fontos, hogy ezeket a lehámló darabkákat ne tépkedjük le, mert akkor nem fog szépen beágyazódni a pigment.

Miután a szemöldök teljesen begyógyult, igazán gyönyörű végeredményt kapunk! Egy szemöldök tetoválás tartós és ragyogó megjelenést biztosít viselőjének, és lehetővé teszi, hogy elfelejtsük a mindennapos szemöldökformázást!

Egy szépre gyógyult szemöldök tetoválás tehát nem csak időt takarít meg, hanem segít magabiztosabbnak érezni magad a bőrödben minden nap! Ehhez azonban elengedhetetlen lépés az, hogy betartsuk a sminktetováló szakember utasításait a gyógyulás folyamatával kapcsolatban, hiszen így marad hosszú távon szép a szemöldök!


Szemöldök tetoválás kezelése

Összeszedtük a legfontosabb teendőket, amiket fontos betartani a szemöldök tetoválás utóápolása során. Így garantáltan tartós marad a végeredmény!

1. Higiénia

Fontos, hogy a friss szemöldök tetoválásodat megfelelően tisztítsd, így megtartva a sértett felület higiéniáját.  A sminktetováló fertőtlenítő oldattal fogja Neked megtisztítani a felületet. Otthoni ápolás során nyirkos vattakoronggal szabad finoman áttörölni, így tisztítani, majd szárazra itatni a tetovált felületet. 2 hétig ugyanis tilos vízben áztatni! Az épphogy nedves vattakorong szépen le fogja hozni a szennyeződést vagy az enyhén véres részeket.

2. Ne érje mechanikai sérülés

A gyógyulási idő alatt előfordulhat, hogy enyhén viszketni fog a frissen tetovált bőrfelület. Azonban fontos figyelni arra, hogy semmiképpen se vakard, dörzsöld, kapard vagy tépkedd a szemöldök tetoválásod, mert ez fertőzést okozhat és befolyásolja a végeredményt és a tartósságot!

3. Utóápolás

A friss tetoválást 10-14 napig kell ápolni, kenegetni, a speciális összetételű, gyógyhatású utóápoló készítménnyel, a Rosa After Care-rel, naponta 5-6 alkalommal.

Mindig csak vékony, védőréteg legyen a tetováláson, mert a vastag krémréteg alatt szaunahatás jöhet létre, ami nem kedvez a tetoválás beágyazódásának! Ha pedig nincs bekenve, akkor kiszáradhat, ami szintén negatív hatás! Mindkét véglet gátolja a festék egyenletes beépülését a bőrbe, foltos végeredményt okozhat, ezért fontos odafigyelni a megfelelő utóápolásra!

Fontos, hogy csak a sminktetováló által ajánlott termékeket használjuk, és ne próbálkozzunk más kenőcsökkel vagy krémekkel.


4. Napozás, szanua, wellness kerülése

Az elkészült tetoválás után 2 hétig tilos napozni, szaunázni, wellnessezni, szoláriumozni és túlzott izzadást okozó sporttevékenységet végezni. Ezt betartva elkerülheted a fertőzéseket és hagyod, hogy a pigment szépen beágyazódjon a bőrödbe, nem mossa ki sem a víz, sem az izzadtság idő előtt.

A szemöldök tetoválás gyógyulása után is érdemes odafigyelni a fényvédelemre, mert az UV sugárzás könnyen kifakítja a tetoválásokat. Így érdemes fényvédőt használni az év minden napján, de különösen nyaralások alkalmával!

A frissen tetovált szemöldök kezelése során a legfontosabb tehát, hogy kövessük a szakember utasításait. A sminktetováló pontos útmutatást ad a megfelelő tisztításról és ápolásról. Az ajánlások betartása és a tetovált terület gondos kezelése segít a gyorsabb gyógyulásban és a szép végeredmény elérésében.

Tudtad? Szemöldök tetoválást nyáron is készíthetsz, hiszen a meleg és az általános napfény nem befolyásolja a végeredményt, kivéve ha nagyon erős izzadásra vagy hajlamos.

Arra viszont figyelj, hogy ne közvetlen nyaralás előtt foglalj időpontot, hiszen friss sminktetoválással a strand, a napozás és a szaunázás kerülendő. Továbbá közvetlen nyaralás után csak akkor foglalj, ha strandolás során figyeltél a fényvédelemre és nem égett le a bőröd! Ezen kívül semmi akadálya annak, hogy a nyári napok során készüljön el álmaid szemöldöke!

Foglald le online most az időpontodat!


szűr bea púderes ombre szemöldök tetoválás budapest gyógyult

Elkészítsük Neked is álmaid sminktetoválását?

Bejelentkezés
Pécs

7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva

Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2020 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.