webshop

Minden, ami sminktetoválás!

2023. 03. 03.
Egy sminktetoválás nemcsak széppé varázsolja a megjelenésed, hanem megkönnyíti a hétköznapjaidat is azzal, hogy lerövidíti a sminkrutinod. Gondolkodtál már azon, hogy kitetováltatod a szemöldököd, szemhéjad vagy ajkaid? Ebben a blogban az összes kérdésedre megtalálod a választ!

Hogyan készül a sminktetoválás?

A sminktetoválás a testtetoválásokhoz hasonlóan, a pigmentek tűvel való bőrbe juttatásával készül. De természetesen a szakember ehhez speciális sminktetováló pigmentet és készüléket használ. A sminktetoválás teljesen biztonságos, hiszen a sminktetováló elképesztő alapossággal figyel a higiéniára, minden eszközét fertőtleníti és a bőrt is megfelelően letisztítja a folyamat előtt.

Alapvetően minden sminktetoválást egy alapos tervezés előz meg, ezt nevezzük előrajzolásnak. Ilyenkor a sminktetováló ceruzával felrajzolja Neked a formát, és együtt megtervezitek, hogy hogyan is nézzen ki a sminktetoválásod. Itt még tudtok korrigálni, javítani az íven, a formán és a szimmetrián.

Az előrajzolt forma véglegesítése után a sminktetováló bekeni a tetoválni kívánt bőrfelületet egy előérzéstelenítő krémmel, aminek hatóideje nagyjából 20 perc. Ez idő alatt a szakember kiválasztja a bőrtípusodhoz és egyéb karaktereidhez a megfelelő pigmenteket és kikeveri a színt. Ezután nincs más hátra, mint a tetoválás elkészítése.

A sminktetováló a felhám alá és a bazális réteg felső 1/3-ába juttatja be a pigmentet, emiatt marad szép és tartós a sminktetoválásod.

A tetoválás folyamata közben a sminktetováló folyamatosan érzésteleníti a bőröd, így a folyamat gyakorlatilag fájdalommentes.

A munka végén egy fixáló gél kerül a kész tetoválásodra és már meg is nézheted a végeredményt! A friss tetoválásod helyén lehetséges, hogy pirosas, duzzadt lesz a bőröd, ám ez néhány órán belül teljesen el fog múlni. A sminktetoválásod színe pedig elsőre sötétnek tűnhet, de 2-3 héten belül szépen beáll a végleges színre, szóval nem kell megijedned!


Kinek való?

A legnépszerűbb sminktetoválás típus a púderes szemöldök tetoválás, hiszen a szemöldök az arc központi része, rengeteget dob a megjelenésen az, ha valakinek tökéletes formájú a szemöldöke. Mégis sokaknak aszimmetrikusan, ritkásan nő itt a szőr, és sokan vannak azok is, akik korábban túlszedték a szemöldöküket, ami nem akar visszanőni.

Ilyen esetekben rengetegen választják a sminktetoválást, hiszen egy sokkal praktikusabb, időhatékonyabb választás, mint a reggeli rajzolgatás a tükör előtt.

Egy szemöldök tetoválás nemcsak azok számára népszerű választás, akik szeretnek sminkelni, hiszen manapság már számtalan olyan szemöldök technika létezik, amelyekkel nagyon természetes végeredmény érhető el, sokszor fel sem tűnik, hogy tetoválva van.

Ezzel szemben a szájtetoválás vagy a szemhéjtetoválás már leginkább azoknak való, akik valóban szeretik ezen területeket kisminkelni. Mind az ajak-, mind a szemhéjtetoválás is képes optikailag szimmetriába hozni az arcot, így sokan emiatt választják ezt a sminktetoválás formát. Azonban a legtöbben a kényelem miatt döntenek ezen technikák mellett.


Mennyire tartós a sminktetoválás?

Fontos megjegyezni, hogy a sminktetoválás nem örökre szól! Sem a szemöldök-, sem az ajak-, sem pedig a szemhéjtetoválás nem végleges. Az időtartamukat nem lehet pontosan meghatározni, mert számos tényező befolyásolja azt, hogy meddig marad szép. Ilyen tényező például az UV sugárzás, a bőr hámlása vagy az életkor. Általánosságban elmondható, hogy 1,5-3 év az, ameddig megtartja a sminktetoválás az eredeti színét és nem kezd el fakulni, halványodni.

Amennyiben odafigyelsz a sminktetováló utasításaira az utóápolással kapcsolatban, akkor a lehető legtovább marad szép a sminktetoválásod. Ahhoz, azonban, hogy végleg búcsút mondj a sminknek és örökre kiváltsd egy tartós megoldással, néhány évente a sminktetoválásod frissítésére lesz szükség.

Hogyan lehet jó sminktetováló szakembert találni?

Egy sminktetoválást több évig az arcodon fogsz viselni, így nem mindegy, hogy az milyen minőségben kerül elkészítésre. Elképesztően fontos, hogy nagy szakértelemmel bíró, megbízható, precíz és tehetséges szakembert válassz. Ilyen esetben nem az ár az, ami döntő szerepet kell, hogy játsszon a választásodban.

Ahhoz, hogy megszűrd a jó szakembereket, érdemes odafigyelni néhány dologra. Nézd meg, hogy van-e a sminktetováló weboldalán vagy közösségi oldalán elegendő referencia fotó. Nézd meg, hogy a saját stílusodhoz közel áll-e a sminktetováló munkájának stílusa. Mindenképpen olvasd el véleményeket és járj utána, hogy ki mennyire volt elégedett a szolgáltatással.

Sokan ajánlások útján választanak sminktetováló szakembert, azonban nagyon fontos, hogy megnézd, hogy ki pontosan az, aki ajánlja. Bármiben szívesen fogadsz tőle tanácsot? Tetszik Neked az ő sminktetoválása? Örülnél, ha Neked is hasonlót készítenének? Ezek elképesztően fontos kérdések, vakon sosem érdemes bízni egy ajánlásban!

Érdemes utánajárni, hogy az adott sminktetováló foglalkozik-e oktatással, mióta tetovál, fektet-e rá időt, hogy további képzéseken fejlessze tudását, mennyire van otthon a legújabb trendekben stb. Illetve a választásban az sem utolsó szempont, hogy a szalon mellett van-e oktatóközpontja, webáruháza vagy weboldala és ezek mennyire igényesek.


Milyen kizáró tényezők vannak egy sminktetoválás esetében?

Néhány esetben a sminktetoválás sajnos nem készíthető el. A sminktetoválást kizáró tényezők a következők:

  • epilepszia
  • ittas, drogos állapot
  • terhesség, szoptatás
  • lázas és fertőző betegségek
  • anyajegy, szemölcs, bőrdaganat
  • AIDS, HIV
  • Hepatitis
  • Vérhígító szedése
  • Bizonyos autoimmun betegségek

Mennyibe kerül egy sminktetoválás?

A sminktetoválás árak nagyon változóak, hiszen minden szakember a tudásához és felszereltségéhez mérten szabja meg az árait. Valószínűleg azok a sminktetoválók, akik oktatják is a szakmát, magasabb árat fognak elkérni, mint a kezdők, ám a munkájuk is magasabb minőségű lesz. Azonban nehéz kiszűrni azt, hogy az adott sminktetováló valóban reális árat kér-e a munkájáért.

Ahogyan az előbb is írtam, fontos tudni, hogy a tetováló művész mióta van szakmában. A szakmai tapasztalat és képzettség elengedhetetlen, hiszen így tudjuk, hogy sminktetováló művészünk a tökéletességre törekszik.

Alapvetően sok függ attól, hogy mennyi munka van egy tetoválással. Más lesz az ára egy púderes szemöldök tetoválásnak, és más egy klasszikus szemhéjkontúrnak. Ahogyan egy más sminktetováló által készített tetoválás javítása is külön árszabást fog kapni. A sminktetoválásban nincs egységes árazás, tekintsd meg árjegyzékünket, amiben láthatod, hogy hány féle technika és szakember szerepel különböző árakon.

Mit gondolsz, minden sminktetoválással kapcsolatos kérdésedre választ kaptál? Készen állsz egy tartós sminkre, ami megkönnyíti és kényelmesebbé varázsolja a hétköznapjaid? Foglald le online most az időpontodat!


szűr bea sminktetoválás ombre szemökdök tetoválás púderes satíros budapest szépségszalon

Elkészítsük Neked is álmaid sminktetoválását?

Bejelentkezés
Pécs

7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva

Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2020 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.