webshop

Szemöldök tetoválás formák - Minden, amit tudnod kell

2023. 04. 26.
Egy szép, szimmetrikus és hangsúlyos szemöldök könnyedén javíthatja az arc összképét. Azonban nem mindenki rendelkezik tökéletes szemöldökkel. Ha te is szeretnéd, hogy a szemöldököd gyönyörű legyen, akkor érdemes lehet elgondolkodni a szemöldök tetováláson!

Ebben a bejegyzésben megismerheted a legnépszerűbb szemöldök tetoválás formákat és azt, hogy melyik milyen arcformákhoz illik a legjobban. Megtudhatod azt is, hogy milyen tényezők befolyásolják a szemöldök tetoválás formájának kialakítását, valamint azt, hogy milyen javításokat érdemes eszközölni, ha a szemöldök tetoválás nem sikerült tökéletesen.

Szemöldök tetoválás fajtái

1. Szálazott szemöldök tetoválás

A szálazott szemöldök tetoválás manapság az egyik legnépszerűbb sminktetoválás fajta, hiszen szuperrealisztikus hatás érhető el vele. Lényege, hogy extra szálstruktúrát a szemöldök formájához igazítva tetoválják a bőrbe, így egy sokkal dúsabb, formásabb szemöldököt kapva végeredményül. Ez a technika különösen jó azoknak, akiknek a szemöldöke ritka vagy hiányos, hiszen sminkelt hatás nélkül érhető el vele egy naturális megjelenésű szemöldök.

A szálas szemöldök tetoválásnak is több fajtája van, például ilyen a BROWlift vagy a RE’BROWS technika. A RE’BROWS célja a célja a meglévő szőrszálak irányának lekövetése, a BROWlift technika pedig inkább egy szedetlen, lifting hatást szeretne elérni.

2. Ombre szemöldök tetoválás

Az ombre szemöldök tetoválás egy örök klasszikus a sminktetoválások körében, ami tökéletesen helyettesíti a szemöldök pomádékat.  A púderes szemöldök tetoválás célja egy árnyalt, sminkelt hatás elérése, amely szimmetrikusabbá és hangsúlyosabbá teszi a szemöldököt. Különösen jó azoknak, akiknek a szemöldöke túl világos, sűrű, de nem szimmetrikus, előnytelen formájú vagy éppen tökéletes, de nem elég hangsúlyos.

Rengeteg altípusa létezik az ombre szemöldök tetoválásnak, hogy mindenki számára egyedi szemöldökök készülhessenek. Az ombre technikák leginkább az árnyalás stílusában és erősségében térnek el egymástól. Így megkülönböztetünk Ombre Forte, Ombre Andante, Ombre Misty és Ombre Mix technikákat.


Szemöldök tetoválás forma kialakítása

Amikor a szemöldök tetoválás formájának kialakítására kerül sor, számos tényezőt figyelembe kell venni. Az arcforma, a szemöldök természetes formája és vastagsága, a bőrtípus és az egyéni preferenciák mind befolyásolják a szemöldök tetoválás formáját.

Az arcforma fontos tényező, amikor a szemöldök tetoválás formáját kialakítjuk. Például más forma fog harmonizálni egy oválisabb arccal és más egy szív alakú arcformával. Ezt a sminktetováló művész tökéletesen meg fogja tervezni Neked, ha arra kerül sor.

A szemöldök természetes formája és vastagsága szintén fontos szempont. A tetoválásnak lehetővé kell tennie, hogy a szemöldök a lehető legtermészetesebbnek tűnjön, és harmonizáljon az arc többi részével.

A bőrtípus szintén befolyásolja a szemöldök tetoválás formáját. Más formájú és típusú szemöldök fog szépen mutatni egy zsírosabb bőrben, és más egy száraz vagy vízhiányos bőrben, ahogyan normál bőr esetében is más lesz a végeredmény.

Végül az egyéni preferenciák is fontosak. Az emberek eltérően szeretik a szemöldökeiket, így a tetoválás formája is eltérő lehet. Az egyik ember számára a természetes hatás a legfontosabb, míg a másiknak fontosabb a látványosabb, sminkelt hatás.

Egy azonban biztos: a szemöldök tetoválás formák tervezésekor elsődleges szempont egy olyan forma kialakítása, ami optikailag szimmetrikusabbá teszi az arcot és nyitja a tekintetet.

Szemöldök tetoválás formák tervezése a gyakorlatban

A szemöldök tetoválásod formáját az előrajzolás során fogod megtervezni a sminktetoválóddal. Az előrajzolást egy speciális, barna ceruzával készíti el Neked a sminktetováló. Ennek célja egyrészt az, hogy lásd hogyan fog kinézni a szemöldök tetoválásod, másrészt a sminktetováló számára is megbízható támpontként szolgál a tetoválás elkészítése során.


Szemöldök tetoválás formák: Amiket javítani szükséges

Nagyon ritka, hogy egy szemöldök tökéletes formájú. A legtöbb embernél előfordul, hogy hiányos a szemöldöke, túl vékony, túlszedett, aszimmetrikus a két forma vagy éppen egyáltalán nincs szőr az adott területen.

Ezek mind olyan természetes „hibák”, melyek szemöldök tetoválással tökéletesen orvosolhatók. Hiszen lehet szálakat pótolni, satírozással dúsítani és formatervezéssel szimmetrikusabbá tenni a végeredményt.

Ezzel szemben pedig vannak azok az esetek is, amikor már kész szemöldök tetoválásokkal találkozunk, amik nem úgy sikerültek, ahogyan viselőjük szerette volna.

Bár a szemöldök tetoválás célja, hogy megszépítse az arcot, bizonyos esetekben előfordulhat, hogy javításra szorul. Például a pigment idővel elhalványulhat vagy fakóbbá válhat, vagy az arc természetes öregedése miatt a szemöldök formája változhat. De sajnos az sem ritka, hogy egy nem megfelelő „szakember” előnytelen, igénytelen, előre nem megtervezett vagy aszimmetrikus sminktetoválást készít.

Az ilyen elrontott formák javítása hosszadalmas, komplikált és költséges folyamat lehet, ám nem lehetetlen!

Ha szükséges a szemöldök tetoválás javítása, akkor fontos, hogy olyan szakembert keressünk fel, aki képes mások elrontott munkájának javítására. A Méhn Tünde Sminktetováló Szalonokban Camouflage javító technikával segítenek szakembereink előnytelen tetoválásod javításában, de végső esetben sminktetoválás eltávolítással is foglalkozunk, így biztos kezekben leszel!

Összességében a szemöldök tetoválás nagyszerű módja annak, hogy tökéletesítsd az arcod vonalait, és javítsd a megjelenésedet. A megfelelő formát és stílust kiválasztva a szemöldök tetoválás lehetővé teszi, hogy az arcodra szabott, természetes hatást érj el, amely hosszú távú megoldást kínál.


Ha úgy döntesz, hogy szemöldök tetoválást szeretnél készíttetni, akkor néhány dolgot érdemes szem előtt tartanod:

  1. Válassz egy tapasztalt és megbízható szakembert, aki rendelkezik jó referenciákkal.
  2. Gondold át a szemöldök formáját és stílusát, és kérj tanácsot a sminktetoválótól, hogy melyik technika illik legjobban az arcodhoz.
  3. Ne siettesd el a folyamatot. A szemöldök tetoválás nagy elkötelezettséget jelent, így fontos, hogy alaposan megfontold a döntést, mielőtt elköteleznéd magad.
  4. Ne felejtsd el az utóápolást. A tetoválás után fontos, hogy az utasításoknak megfelelően kezeld a területet, hogy a gyógyulás és a végső eredmény a lehető legjobb legyen.

Összességében a szemöldök tetoválás egy nagyszerű lehetőség arra, hogy javíts a megjelenéseden és magabiztosabb legyél. Úgy érzed készen állsz? Irány az online időpontfoglalás!


maszlov zsüliett púderes ombre szemöldök tetoválás budapest

Elkészítsük Neked is álmaid sminktetoválását?

Bejelentkezés
Pécs

7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva

Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2020 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.