webshop
Szemöldöktetoválás után bizony sok érzelem átfut az emberen: először az ijedtség, amit felvált az aggodalom és végül a boldogság. Ha már van szemöldöktetoválásod, akkor pontosan tudod miről beszélek, de ha csak most tervezel megszépülni, akkor ez a cikk Neked szól, hogy segítsünk megőrizni a jó kedvedet!


Így változik a szemöldöktetoválásod!

Az első pánik gyakran akkor éri a vendégeket, mikor először megpillantják a friss, elkészült eredményt. Ilyenkor ugyanis NAGYON sötét, intenzív színű a szemöldöktetoválás. Ez viszont teljesen normális!!! Az eljárás során a sminktetováló több rétegben viszi fel a barna pigmenteket a bőrbe, így nem csoda, hogy az eredmény is jó erősen pigmentált lesz.

Akik gyakran sminkelik intenzívebb színű pomádékkal a szemöldöküket, azok számára nem olyan sokkos a friss eredmény, de a naturális hatást kedvelők számára szinte kivétel nélkül ijesztő lehet az első benyomás.

Viszont nem győzzük hangsúlyozni: a szemöldöktetoválás végleges színe több hét után alakul ki. A kezdeti sötét és intenzív állapot minden esetben normális és nem ad okot a pánikra!

Ez a nagyon sötét réteg átlagosan 3-5 nap után elkezd leválni pörk formájában. Ilyenkor is előfordulhat ijedtség, hiszen egyáltalán nem szép látvány, ahogy barna hámló darabok potyognak a bőrre. De ne félj, ez szintén normális és a szemöldöktetoválás utáni állapot velejárója.

Van néhány kivételesen szerencsés vendég, aki a több napos pörkösödést és hámlást észre sem veszi, mert például egy éjszaka alatt megtörténik vagy olyan a bőrtípusa, hogy valahogy nála ez a folyamat kimarad, de ez ritka. És természetesen akkor sem kell megijedni, ha ez a hámlás több, mint 5 nap után kezdődik el.

Amire a pörkösödés során figyelni kell, hogy semmilyen körülmények között nem szabad vakarni, kaparni, tépkedni, dörzsölni ilyenkor a szemöldököt. Hagyni kell, hogy a pörk magától távozzon, különben foltossá válhat a végeredmény!


Mi történik a hámlás után?

A hámlás általában a kész tetoválástól számított 8-10. nap végén elmúlik, de előfordulhat, hogy valakinek kicsit tovább tart. A pörkösödés végén jön a következő sokk és bizonytalanság. Ilyenkor előfordulhat, hogy korábbi érzéseid szöges ellentétét fogod tapasztalni, vagyis azt, hogy túl halvány lett a szemöldök tetoválásod! El sem fogod hinni hová tűnt ez az intenzív szín, amitől először úgy megijedtél! Ne aggódj, még ez sem a végleges állapot, ezután kezdődik a pigmentek beépülése és szép lassan megjelenik a végleges szín.

Nagyjából a 14-21. nap között látod, hogy szépen kezd visszasötétedni a szemöldököd – na nem az eredeti, friss állapotára, hanem pontosan olyanra, mint amilyet elképzeltél! Majd úgy kb. 1 hónappal az elkészült sminktetoválás után kialakul a végleges szín, és hidd el, ezt már tökéletesnek fogod látni!


Fontos a korrekció!

Sajnos vagy nem sajnos, de a tökéletes színt először nem élvezheted még olyan sokáig, ugyanis a friss szemöldöktetoválástól számított 1-3 hónapon belül meg kell ejteni a korrekciót! Korrekcióra minden esetben szükség van, mivel elsőre nem lesz mindig teljesen hibátlan és tökéletes a végeredmény.

Előfordul, hogy a pigment egy-két helyen nem épült be rendesen vagy egy kis formai alakításra is szükség lehet. Gyakran ezeket az apró „hibákat” a vendégek észre sem veszik, de az is előfordul, hogy a vendégek szeretnének kicsit sötétebb színt vagy egy kis formai módosítást. A korrekción erre is lehetőség van, hiszen itt már tényleg az a cél, hogy a tökéletes végeredményt kapjuk.

A korrekciós alkalom gyakorlatilag ugyanúgy néz ki, mint amikor először érkezel az időpontodra. Az előrajzolást leszámítva minden pontosan ugyanúgy történik. Megejtjük a formai ellenőrzést, megbeszéljük mi tetszik és mi nem tetszik, majd az érzéstelenítő felhelyezése után elkezdődik a tetoválás folyamata.

A korrekció után pedig újra sötétebbnek láthatod a szemöldököd, de ekkor már nem fogsz megijedni, hiszen minden ugyanúgy fog történni a szemöldök tetoválás gyógyulása során, mint azelőtt! Sőt, a jó hír az, hogy általában a korrekció után kicsit gyorsabb gyógyulásra lehet számítani, mert ilyenkor kevesebb rétegben megyünk át a pigmentekkel!


Ezt tedd vagy ne tedd szemöldöktetoválás után!

Most, hogy már tudod, hogyan is változik a szemöldöktetoválásod az elkészülés után, hoztunk néhány szabályt, amit fontos betartani, ha tartósan szép végeredményt szeretnél!

A frissen elkészült szemöldöktetoválásoddal legalább 2 hétig TILOS szaunázni, órákig fürdőzni, wellnessezni, vagy túlzott izzadással járó sporttevékenységet végezni! Miért? Mert ezek a tevékenységek fertőzésekhez vezetnek és meggátolják a pigmentek egységes beágyazódását a bőrbe, hiszen a szaunahatás vagy a víz és izzadtság hatására kimosódnak.

Emellett szigorúan TILOS napozni és szoláriumozni is, mert az UV a sminktetoválások ellensége. Érdemes tehát nem a nyaralásod előtti hetekben megcsináltatni a sminktetoválásod, mert a friss tetoválást sajnos nem kenheted be fényvédővel csak gyógyulás után, anélkül pedig könnyen kikophat, kifakulhat a színe, vagy leégés során fájdalmasan meg is sérülhet!

Az UV sugárzást gyógyulás után is érdemes kerülni. Fényvédővel, napszemüveggel, kalapokkal azonban kényelmesen meg tudod védeni sminktetoválásod, és így hozzájárulhatsz annak tartósságához!

Friss sminktetoválással ezen kívül nem érintkezhet semmi más, kivéve a nedves vattakorong és az utóápoló készítmény! Fontos, hogy megóvd a bőröd higiéniáját, így gyógyulás során vigyázz rá, hogy ne nyalogasson meg a házikedvenced és Te se nyúlj a bőrödhöz koszos kézzel. Sőt arra is figyelj, hogy a bőrápolás során használatos termékeidet semmiképpen se kend fel a frissen tetovált bőrfelületre! A sminkről pedig nem is beszélve!

Azt pedig nem győzőm kihangsúlyozni, hogy mennyire fontos, hogy elkerüld a mechanikai sérüléseket. Vagyis figyelj rá, hogy semmi esetre se kapard, vakard, dörzsöld, tépkedd a gyógyuló bőrt és a vart!


Hogyan kell megfelelően ápolni az elkészült szemöldöktetoválást?

A szemöldöktetoválás utáni otthoni ápolás létfontosságú! Ha ez kimarad, akkor a gyógyulás nagyon sok ideig elhúzódhat és nem is lesz olyan eredményes! A Méhn Tünde Sminktetoválószalonban figyelünk rá, hogy minden egyes vendégünk kellő információt szerezzen az otthoni utóápolás folyamatáról és természetesen az ehhez szükséges ápoló termékeket is biztosítjuk!

A friss szemöldöktetoválást 10-14 napig szükséges ápolni speciális összetételű, gyógyhatású utóápoló készítménnyel. Mi minden esetben a ROSA Herbal Skin Care Lip Care Stick-jét vagy az After Care Balm-ját adjuk és ajánljuk. Naponta 5-6 alkalommal szükséges ezzel ápolni a friss tetoválást.

Az utóápoló balzsamot vékony rétegben kell felvinni a bőrbe, mert a túl vastag krémréteg szaunahatáshoz vezethet, ami megnehezíti a pigmentet beépülését. A krémezések között az esetlegesen távozó szövetnedvet nyirkos vattakoronggal szabad nagyon óvatosan letörölni! Szappant és egyéb bőrtisztítót nem ajánlott használni a friss tetováláson az első 1-2 hétben!


Megmoshatom a hajam szemöldöktetoválás után?

Igen, viszont figyelj rá, hogy a sampon és a balzsam ne érintkezzen a friss szemöldöktetoválásoddal! Víz nem baj, ha kis mennyiségben éri, de áztatni nem szabad! Érdemes hátrahajtott fejjel végezni a hajmosást a sminktetoválásod gyógyulása során!


Az arcom többi részét sminkelhetem/ápolhatom?

Természetesen! Viszont itt is fontos figyelni arra, hogy a smink vagy a bőrápolási termékek lemosása során is kerüld a frissen tetovált bőrfelületet. Ne érje micellás víz, olajos lemosó, alapozó, sem semmilyen más kozmetikai anyag a tetoválásod, mert fertőzésekhez vezethet!


Szemöldöktetoválás után kihullhat a szemöldököm?

Nem kell félni, a szemöldököd nem fog kihullani! Az azonban előfordulhat, hogy a varasodás, pörkösödés során, amikor a szemöldöktetoválásod elkezd hámlani, akkor a pörk darabokkal egy-két szemöldökszőr is kihullik. Ez teljese normális, ezek a szálak valószínűleg maguktól is távoztak volna, hiszen már bújik is a helyükre az utánpótlás!

Szemöldöktetoválás után tehát nem ritka az, hogy megijedünk a látványtól. De mivel Te már végig olvastad ezt a cikket, így remélem megkíméllek a hirtelen pániktól! A gyógyulási idő bár elsőre hosszúnak tűnhet, de hidd el hipp-hopp elrepül az idő, és érdekes lesz látni, ahogy a szemöldöktetoválásod napról-napra más színt és állapotot ölt!

Az ápolási folyamat pedig macerásnak látszódhat elsőre, de majd meglátod, hogy a rendszeres kenegetés néhány másodpercet vesz csak el a napodból és a csodás végeredményért megéri a fáradozást! Gondold csak el, mindössze 2 hétig figyelsz rá, hogy rendszeresen ápold a szemöldököd és utána évekig nem kell vele semmit foglalkoznod! Többé nem lesz szükséges szemöldök pomádékra és ceruzákra, hát nem csodálatos?

Ha úgy érzed bármilyen kérdésed van, vagy szokatlant észlelsz a gyógyulás során, akkor keress minket bátran és segítünk!

Még nem készült el nálunk a szemöldöktetoválásod? Ami késik, az nem múlik! Jelentkezz be szupertehetséges sminktetoválóink egyikéhez IDE kattintva!

  • sminktetoválás méhn tünde sminktetoválószalon szemöldök tetoválás ombre púderes szemöldök szálazott szemöldök láng anett
  • sminktetoválás ajaktetoválás pearly lips ajaksatír méhn tünde sminktetováló szalon
  • méhn tünde sminktoválószalon sminktetoválás szemhéjtetoválás misty eyeshadow eyeconic klasszikus
  • sminktetoválás méhn tünde sminktetoválószalon szemöldök tetoválás ombre púderes szemöldök szálazott szemöldök
  • sminktetoválás ajaktetoválás pearly lips ajaksatír méhn tünde sminktetováló szalon
  • méhn tünde sminktoválószalon sminktetoválás szemhéjtetoválás misty eyeshadow eyeconic klasszikus
Tovább a galériába
Pécs

7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva

Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2020 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.