webshop

Szemöldök tetoválás kisokos: Minden, amit tudnod kell a sminktetoválásod előtt, alatt és után!

2023. 09. 13.
Szeretnéd tudni, hogy mi vár Rád a szemöldök tetoválás előtt, alatt és után? Ebben a blogcikkben megtudod, hogy hogyan zajlik a folyamat, milyen fajtái vannak a szemöldök tetoválásoknak, hogyan érdemes ápolni a friss tetoválást, és azt is, hogy hogyan válassz megbízható szakembert!

Mi is az a szemöldök tetoválás?

A sminktetoválás egyik legnépszerűbb formája a szemöldök tetoválás. Ez egy speciális eljárás, amely során a sminktetováló pigmentet juttat a bőre, és ennek segítségével megalkotja a kívánt színt és szemöldökformát.

Régen a szemöldök tetoválás szó hallattán egy fekete vagy már zöldesre kopott, egyvonalas, nem túl esztétikus rajzolt szemöldök jutott az emberek eszébe, azonban manapság ez már egyáltalán nincs így!

A modern technikáknak köszönhetően ma már olyan szemöldök tetoválásokat alkotnak a szakemberek, melyek gyönyörű, természetes megjelenést biztosítanak! Persze ízléstől függően, sminkelt hatású szemöldök tetoválások is léteznek, de a jelenlegi trendeknek megfelelően a legnépszerűbb sminktetoválások a naturális hatást hivatottak elérni.

Egy szemöldök tetoválás nem örökre szól, azonban évekig tartós megoldást nyújt ahhoz, hogy szemöldököd mindig tökéletes legyen anélkül, hogy mindennap sminkelni kellene!

Szemöldök tetoválás előnyei

A szemöldök tetoválásoknak számos előnye van. Az egyik legnagyobb pozitívuma az, hogy egy aszimmetrikus, hiányos, nem szép formájú szemöldököt is képes tökéletessé varázsolni! Mindannyian tudjuk, hogy a szemöldökformázás otthon nem egyszerű feladat, szinte minden második nő elköveti azt a hibát, hogy túlszedi a szemöldökét és ezzel túl vékony, előnytelen formát hoz létre, ami sokszor a végleges formának bizonyul.

Egy profi sminktetováló pontosan tudja, hogy vendégének milyen forma és stílus fog igazán jól állni, és a szemöldök tetoválást így tervezi meg. Ennek köszönhetően tehát Neked is lehet optikailag szimmetrikus, tökéletes formájú és megfelelő vastagságú szemöldököd!

Mivel a szemöldök az arc egyik legmeghatározóbb része, így egy tökéletesen elkészített szemöldök tetoválás nagyban segít az önbizalom növelésében, ami pedig az általános jó közérzetet támogatja.

A szemöldöktetoválás másik igen meghatározó előnye a tartósság, aminek köszönhetően rengeteg időt is lehet spórolni. Mivel a sminktetoválás évekig tartós szépséget biztosít viselőjének, így a reggeli sminkrutint is alaposan lerövidíti. Ahhoz pedig, hogy a szemöldök tetoválás egy életen át szép maradjon, mindössze csak 1-3 évente van szükség frissítésre.


Szemöldök tetoválás fajták

Manapság rengeteg szemöldök tetoválás fajtát ismerünk, és a trendek folyamatos változásával is egyre több és több technika alakul meg, hogy valóban mindenki meg tudja találni azt, ami a legjobban passzol hozzá. A sminkelt hatású szemöldök tetoválásoktól kezdve a szupertermészetes hatású változatokig már rengeteg közül kedvünkre válogathatunk!

1. Púderes szemöldök technika

A púderes szemöldök tetoválás vagy más néven soft powder technika napjaink legnépszerűbb szemöldök technikája. Rendkívül sokféleképpen lehet elkészíteni, de alapvetően olyan hatás érhető el vele, mint amilyet szemöldök pomádék segítségével készítünk. Tehát leginkább egy sminkelt, púderes, satíros végeredmény készül vele. Ám a satírozásnak különböző technikái vannak.

Az Ombre Forte az alap púderes szemöldök tetoválás, ami egy lágyabb átmenetet képez a forma elején és a szemöldök alsó része középen pedig egészen sötét, ami gyönyörű hangsúlyt ad.

Az Ombre Misty technikánál a szemöldök középső része szintén sötétebb és ebből kiindulva minden irányba lágyul a szín. Könnyed, légies forma kapható általa.

Az Ombre Andante a leghangsúlyosabb a púderes technikák közül, itt egy intenzívebb, erősebb satírozás készül, amivel sminkelt hatást lehet elérni, de természetesen az átmenet itt sem tűnik el.

púderes szemöldök tetoválás, ombre szemöldök tetoválás

2. Szálazott szemöldök technika

A szálas szemöldök tetoválás az egyik legtermészetesebb sminktetoválás típus. Ennek lényege a szemöldök sűrítése és formázása az extra szálak berajzolása által. Itt sminkelt hatásról egyáltalán nem beszélhetünk, és az sem tűnik fel elsőre senkinek, hogy ez egy tetoválás és nem pedig a természetes szemöldökszőr!

A RE’BROWS technika során a természetes szálnövekedés lekövetése a cél. Itt a sminktetováló által kialakított extra szálstruktúra lényege, hogy pontosan ugyanúgy álljanak, mint a meglévő szőrszálak. Így tehát mindenkinek egyénre szabottan lefelé ívelő, felfelé ívelő vagy közép irányba ívelő szálstruktúrák készülnek.

A BROWlift technika a mai kor egyik legnépszerűbb szálazott szemöldök tetoválása, hiszen itt a végeredmény ugyanaz, mint a laminált szemöldök esetében. Egy igazán divatos, modern, de egyben realisztikus hatású szemöldök technika, ami a divatkövetők nagy kedvence! 

szálazott szemöldök tetoválás, BROWlift szemöldök, szemöldök laminálás, természetes szemöldök tetoválás

3. Kombinált szemöldök tetoválás

Természetesen nem szükséges dönteni púderes és szálazott technika között, hiszen létezik kombinált technika is, vagy más néven hibrid szemöldök tetoválás! Itt általában először egy extra szálstruktúra segít abban, hogy a hiányos szemöldök dúsabb hatású legyen. Majd erre készül egy lágy, satíros réteg, ami a szemöldök hangsúlyozását és a sminkelt hatását segíti elő.

kombinált szemöldök tetoválás, hibrid szemöldök tetoválás, természetes szemöldök tetoválás

4. Microblading szemöldök tetoválás

A Microblading egy japán technika, amely a hagyományos szálazott szemöldök tetováláshoz képest teljesen máshogy készül, a végeredménye pedig szinte teljesen ugyanaz. Ez nem tetoválógéppel készül, hanem egy vékony, tollszerű eszközbe helyezett tűsorral. Itt gyakorlatilag a sminktetováló szabad kézzel rajzolja be a szálakat, sokszor előtervezés nélkül.

Szalonunkban nem alkalmazzuk ezt a technikát, mert kissé korszerűtlen, jóval fájdalmasabb, mint a géppel végzett tetoválás és végeredményében ugyanolyan, mint a gépi szálazás! Ha nem megfelelő szakember végzi a Microblading technikát, akkor nagyon könnyen hegessé válhat a bőr, és a berajzolt szálak hamar összefolynak. Ez az egyetlen szemöldök tetoválás technika, melyet mi nem igazán ajánlunk, hiába nagyon népszerű manapság!

5. Camouflage szemöldöktetoválás

A Camouflage technika egy kissé kilóg a sorból, ez ugyanis nem egy önálló szemöldök tetoválás fajta, hanem egy javító technika. Sajnos nagyon sok a nem megfelelően képzett „szakember”, aki nem jó pigmenttel vagy technikával dolgozik, így a végeredmény sem lesz túl esztétikus. Sajnos nagyon gyakran találkozunk mi is olyan szemöldök tetoválásokkal, amik vörösre vagy szürkése koptak, de ami ennél is rosszabb, ha testtetováló pigmenttel készítették őket és tömény feketére vagy zöldre színeződtek. Ám az is gyakori jelenség, hogy a szemöldök elejét túl szögletesre készítik, ami igen nevetséges kinézetet biztosít viselőjének.

A jó hír azonban, hogy nem minden elrontott szemöldök tetoválást kell lézerrel eltűntetni – ami egy rendkívül hosszadalmas procedúra – hanem sokszor megoldást nyújt a Camouflage szemöldök tetoválás, amellyel ismét visszanyerhető a szemöldökök szép barna színe, és a kisebb formai hibák is gyönyörűen javíthatók vele!


Honnan tudod, hogy melyik technika passzol hozzád?

Az, hogy melyik szemöldök technikát érdemes választani, egy rendkívül összetett kérdés, mert nem minden esetben attól függ, hogy a vendégnek melyik tetszik leginkább!

Első és legfontosabb szempont a sminktetoválások kiválasztása során a bőrtípus. Egy gyönyörűszép, problémamentes bőrre igazából bármelyik szemöldök tetoválás elkészülhet, ám a normál bőr elképesztően ritka.

Egy zsírosabb, pattanásosabb vagy éppen érzékeny, pirosodásra hajlamosabb bőrre egyáltalán nem javasolt például a szálazott technika. Zsíros bőr esetén azért, mert ilyenkor a berajzolt szálak hamar összefolynak. Érzékeny bőrtípus szerint pedig azért, mert a szálazás során sokkal jobban vérezhet a bőr, ami kevésbé szép tetoválást eredményezhet.

Az ombre púderes szemöldök tetoválás bárki számára jó választás. Ez könnyen elkészíthető a zsírosabb és problémásabb bőrűek számára is. A jó hír pedig az, hogy a púderes szemöldök tetoválás esetében sem kell lemondani a természetes hatásról, hiszen a rengeteg korszerű technikának köszönhetően ez már egyáltalán nem lehetetlen!

Természetesen a bőrtípuson kívül más tényező is meghatározó lehet a technika kiválasztásában. Ilyen például a természetes szemöldök felépítése. Egy szép, dús és formás szemöldök esetében például ritkán van szükség extra szálak behúzására. Ilyen esetben egy lágy satírozás tökéletes hangsúlyt ad a szemöldöknek. Míg egy ritka, túlszedett szemöldök esetében a szálazás vagy a kombinált technika előnyösebb választás lehet.

De ne aggódj, ha elsőre nem tudod, hogy melyik technikát kellene választanod! Egy jó szakember megnézi a bőrtípusod, feltérképezi az arcformád és természetesen figyelembe veszi a Te saját stílusod és egyéni preferenciád és segít a választásban!

szemöldök tetoválás technikák, sminktetoválás előrajzolás, szemöldök tetoválás tervezés, sminktetoválás technika, előrajzoló ceruza, szemöldökceruza

Így készül el a szemöldök tetoválásod! – technikai tudnivalók

A szemöldök tetoválás elkészítése egy összetett és időigényes feladat, amit egy alapos tervezés előz meg. De mire is számíts pontosan, amikor a szemöldök tetoválásod időpontjára érkezel? Lássuk a lépéseket!

A szemöldök tetoválás elkészítésének lépései

Az első lépés természetes a konzultáció, amelynek során megbeszélésre kerül az alkalmazott technika és a használni kívánt színek. Ezt az előrajzolás követi, ami elengedhetetlen része a gyönyörű végeredménynek! Ilyenkor megtervezésre kerül a teljes forma, így már előre látod, hogy hogy fog kinézni a szemöldököd.

A végleges forma megrajzolása után kezdődhet maga a tetoválás, amit természetesen egy alapos fertőtlenítés előz meg, illetve az érzéstelenítő krém felhelyezése is ekkor történik meg.

A tetoválás készítése során a sminktetováló párhuzamosan halad a két szemöldök kitetoválásával, ami úgy néz ki, hogy elkezdi az egyik szemöldök elejét, majd felken rá egy újabb réteg érzéstelenítőt, s miközben az beszívódik, addig a másik szemöldök ugyanazon részét is kitetoválja. A szemöldök egyes területein többször kell átmenni a tűvel, hogy egységes és jól pigmentált legyen a végeredmény.

Az elkészült tetoválást egy fixáló és ápoló krémmel keni be a sminktetováló, elmondja az otthoni utóápolás szabályait és megbeszéli Veled a korrekció időpontját.

 Mennyi ideig tart a folyamat?

Átlagosan nagyjából 2-4 óráig tart a szemöldök tetoválás folyamata. A tetoválás elkészítésének ideje függ a bőr típusától is, hiszen valakinek könnyen befogadja a pigmentet a bőre és nem kell olyan sokszor újra és újra áttetoválni a szemöldök bizonyos területeit, ám van, akiknek makacsabb a bőre és nem fogadja be olyan gyorsan a színt.

Továbbá a munkafolyamat hosszát az is befolyásolja, hogy kinek mennyit szükséges tervezni a szemöldökét. Egy erősen aszimmetrikus szemöldök esetében az előrajzolás ideje hosszabb lehet. Minden szakember a tökéletességre törekszik és két szemöldök optikai szimmetriájához sokszor nagyon apró kis formai javítások szükségesek, ami időigényes feladat. Ám a tökéletes végeredmény érdekében megéri várni!

 Mennyire fáj a szemöldök tetoválás?

Erre a kérdésre nehezen tudunk válaszolni, hiszen mindenkinek teljesen egyéni a fájdalomküszöbe. A sminktetoválás során folyamatosan érzéstelenítő kerül a bőrfelületre, ami a legtöbb vendég esetében teljesen fájdalommentessé teszi a folyamatot, de így is akad egy-két olyan vendég, aki kellemetlennek érzi, amikor tetoválják.

Az azonban egyértelműen kijelenthető, hogy a szemöldök tetoválás a legkevésbé fájdalmas a sminktetoválások közül! Egy ajak- vagy szemhéjtetoválás sokkal kellemetlenebb folyamat.

szemöldök tetoválás folyamata, sminktetoválás lépései, sminktetováló gép, kéziegység, ombre szemöldök tetoválás

 Szemöldöktetoválás ápolása és gyógyulása

A szemöldök tetoválás gyógyulása általában 3-6 hetet vesz igénybe, és ez idő alatt nagyon fontos a megfelelő otthoni utóápolás.

A gyógyulás során figyelni kell arra, hogy semmilyen mechanikai sérülés ne érje a tetoválást. Így tehát tilos azt kapargatni, vakarni és tépkedni – még akkor is, ha az viszketni kezd! Emellett a friss tetoválást nem érheti sem víz, sem napfény, így célszerű nem nyaralás előtt időpontot foglalni!

Az otthoni ápoláshoz a sminktetováló által adott utóápoló krémet szabad használni, a frissen tetovált felület tisztításához pedig nedves vattakorongot vagy bőrfertőtlenítőt szabad csak használni. Mi a ROSA Herbal Skin Care speciális tetoválás utóápoló készítményeit preferáljuk, amivel naponta 3-6x szükséges vékony rétegben bekenni a tetovált bőrt.

A krémet 10-14 napig kell használni, és ez idő alatt a tetoválás elkezd majd hámlani, ami a gyógyulás természetes velejárója. Miután a tetoválás teljesen lehámlott, akkor a gyógyulás véget ért és ismét érheti víz és kozmetikum a szemöldököt.

A szemöldök tetoválás végleges színe azonban csak 1-1,5 hónapon belül alakul ki, addig pedig folyamatosan változtatja a színét. Elhalványul, visszasötétedik, napról-napra más színt mutathat, majd 4-6 hét alatt beáll a végleges árnyalat. Ilyenkor érdemes a korrekcióra időpontot foglalni, ahol az apróbb formai és színváltozásokat fogja korrigálni a sminktetováló.

szemöldök tetoválás ápolása, sminktetoválás utóápolás, tetoválás ápoló krém, sminktetoválás után

Szemöldök tetoválást kizáró tényezők

Bizonyos esetben a sminktetoválás sajnos nem készíthető el. A sminktetoválást kizáró tényezők a következők:

  • epilepszia
  • ittas, drogos állapot
  • terhesség, szoptatás
  • lázas és fertőző betegségek
  • anyajegy, szemölcs, bőrdaganat
  • AIDS, HIV
  • Hepatitis
  • Vérhígító szedése
  • egyes autoimmun betegségek

Hogyan válassz jó sminktetováló szakembert?

Egy szemöldök tetoválást évekig az arcodon fogsz viselni, így nem mindegy, hogy az milyen minőségben készül el! A megfelelő szakember kiválasztása kulcsfontosságú feladat. Érdemes tehát alaposan utánanézni az adott szalonnak és a sminktetováló művésznek.

Figyeld meg, hogy a sminktetováló hány éve van a pályán és milyen technikákkal dolgozik. Egy sminktetováló szakértelmére utalhat az is, hogy a sminktetováláson kívül oktatói munkát is folytat-e.

Érdemes megnézni a választott sminktetováló referencia munkáit a szalon weboldalán vagy a közösségi oldalakon, ez ad egy átfogó képet a szakember stílusáról. Hiszen ahány sminktetováló, annyi stílus! Van, aki az abszolút természetes irányt képviseli, míg mások a sminkelt hatást preferálják, és ezt a korábbi munkáik jól tükrözik.

Néha az online vélemények is segíthetnek a választásban, de a legjobb mindig az, hogyha a képek alapján tájékozódsz!

Ismerd meg a Méhn Tünde Sminktetováló Szalonok sminktetoválóit!

Szalonunk két városban van jelen, Budapesten és Pécsen. Mindkét szalonunk oktatóközpont is egyben, és legtöbb sminktetoválónk oktatói tevékenységet is végez. Méhn Tünde az iskolánk és szalonunk alapítója több, mint 14 éve van a pályán és nemzetközi sikerei mellett számos egyedileg fejlesztett sminktetováló technika fűződik a nevéhez.

Méhn Tünde mellett Pécsen dolgozik Wirth Inez és Láng Anett is, akik évek óta sziklaszilárd tagjai a sminktetováló csapatunknak. Inez stílusát a művészi természetesség jellemzi, míg Anettet az aprólékos és precíz munkamorál.

Budapesti sminktetováló csapatunkat Szűr Bea, Bodzási Lotti, Maszlov Zsüliett és Gubis Eszter teszi ki. Bea és Lotti évek óta dolgozik sminktetováló oktatóként is. Bea az egyik legprecízebb sminktetoválónk, míg Lotti a gyorsaságáról és modern stílusáról híres. Zsüliett kifinomult, de egyben modern tetoválásokat készít, Eszter pedig mindig a természetes és harmonikus végeredményre törekszik!

Minden sminktetoválónknak megvan a maga sajátos és egyedi stílusa, így szalonunkban mindenki megtalálhatja azt a szakembert, aki a legközelebb áll a preferenciájához!

Méhn Tünde Sminktetováló Szalonok, sminktetováló művész, sminktetoválás, PMU Art School, sminktetováló szakember

 Szemöldök tetoválás árak

A szemöldök tetoválás árak országszerte változóak lehetnek. Egy budapesti szalonban, ahol a sminktetoválás mellett oktatás is zajlik, magasabb árakra lehet számítani, mint egy kisebb vidéki kozmetikában. Az árak továbbá függnek attól is, hogy ki csinálja azt a bizonyos tetoválást. Egy tanult, több továbbképzést elvégzett sminktetováló szakember valószínűleg magasabb árakat fog megszabni a munkáiért.

Nagy általánosságban kijelenthetjük azt, hogy 2023-ban 40.000 és 150.000 Ft között mozognak a szemöldöktetoválás árak. Szalonunkban is változó árakkal találkozhatsz. Azoknál a sminktetoválóinknál, akik oktatóként is dolgoznak kicsit magasabb árakkal fogsz találkozni, mint azoknál, akik egyelőre még nem végeznek oktatói tevékenységet.

Bár egy gyönyörűen kivitelezett szemöldök tetoválás nem a legolcsóbb szépségápolási szolgáltatás, érdemes figyelembe venni, hogy ez egy hosszú távra szóló eredmény, ami az egész arcot ragyogóvá varázsolja. Tehát, ha csak egyet tanácsolhatunk, akkor az az legyen, hogy ne ár alapján válassz sminktetováló szalont és szakembert, hanem alapos utánajárás után, a sminktetováló korábbi munkáit figyelembe véve!

szálas szemöldök tetoválás, BROWlift szemöldök tetoválás, laminált szemöldök, szemöldök tetoválás árak, természetes szemöldök tetoválás

Gyakori kérdések a szemöldöktetoválásról

1. Milyen szemöldök tetoválás fajták vannak?

Számos szemöldök tetoválás technika létezik, ebből a legnépszerűbb az ombre púderes szemöldök tetoválás és a szálazott szemöldök tetoválás. Ezeknek számos alkategóriája ismert, melyeket apróbb változtatások különböztetnek meg egymástól, valamint a két technika kombinálásából született meg a hibrid szemöldök technika.

Ezen kívül a rontott szemöldök tetoválások javítására is egy különálló technikát szokás használni, amit Camouflage-nak nevezünk.

2. Kinek való a szemöldök tetoválás?

Igazából bárkinek, aki vágyik rá! De különösen a megritkult, túlszedett, előnytelen formájú vagy aszimmetrikus szemöldökök esetén, mert így tökéletessé varázsolható szinte minden szemöldök!

Az alapvetően szép, dús és formás szemöldökök esetében is jó megoldás a szemöldök tetoválás, hiszen így sokkal hangsúlyosabb és formásabb lesz a végeredmény. Illetve azok számára is tökéletes választás, akik napi szinten sminkelik a szemöldöküket és szeretnének több időt spórolni egy tartósabb megoldás által.

3. Melyek a kizáró tényezők?

A szemöldök tetoválások kizáró oka az epilepszia, az ittas, drogos állapot, a terhesség és a szoptatás, a lázas és fertőző állapot, anyajegy vagy szemölcs a tetoválás területén (ilyenkor elkészülhet a sminktetoválás, de az anyajegy/szemölcs részét ki kell hagyni és körbe tetoválni), bőrdaganat, AIDS, HIV, Hepatitis, vérhígító szedése és egyes autoimmun betegség.

4. Hogyan kell ápolni a friss szemöldök tetoválást?

A friss szemöldök tetoválást 10-14 napig szükséges speciális utóápoló készítménnyel kenni napi 3-6 alkalommal, vékony rétegben. Tisztítani kizárólag benedvesített vattakoronggal lehet vagy bőrfertőtlenítővel.

5. Mennyire fáj?

A tetoválás során többször is érzéstelenítő kerül a bőrfelületre, ami a legtöbb esetben teljesen fájdalommentessé teszi a folyamatot, de mivel mindenkinek más a fájdalomküszöbe, így van, aki ennek ellenére is kellemetlennek érzi. Erős fájdalomról viszont még senki sem számolt be, és a jó hír az, hogy eddig még minden vendégünk túlélte a szemöldök tetoválást!

6. Mennyi idő múlva kell korrekcióra menni?

Korrekcióra minden esetben szükség van a szemöldök tetoválás után, aminek időpontját az első alkalom végén megbeszélsz a sminktetoválóddal. Általában az első tetoválás időpontjától számított 1-3 hónapon belül kerül rá sor, és nem kell érte fizetni, hiszen a szemöldök tetoválás ára tartalmazza.

A szemöldök tetoválás tehát az egyik legjobb megoldás, ha valaki tökéletes, szimmetrikus és formás szemöldökre vágyik. A különböző technikák lehetővé teszik, hogy örökre elfeledkezhess a mindennapos szemöldök rajzolgatásról! A jó szakember kiválasztásával, a megfelelő technika alkalmazásával és a helyes utóápolás betartásával a hosszútávú elégedettség és vonzó megjelenés garantált!

A szemöldök tetoválás az önbizalom fokozásának új dimenzióját nyitja meg, és lehetővé teszi, hogy mindig a legjobb önmagadat mutasd meg a világnak!

Készen állsz, hogy elkészítsük Neked álmaid szemöldök tetoválását? Irány az online bejelentkezés!


gyógyult szemöldök tetoválás, ombre szemöldök tetoválás, szemöldök tetoválás gyógyulása, púderes szemöldök

Elkészítsük Neked is álmaid sminktetoválását?

Bejelentkezés
Pécs

7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva

Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2020 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.