webshop

A tartós szépség titka – Útmutató a sminktetoválás világához

2023. 09. 13.
Ebben a cikkben elkalauzolunk Téged a sminktetoválás világába! Bemutatjuk a különböző technikákat, a tetoválás eltávolítás lehetőségeit és megismertetjük veled a Méhn Tünde Sminktetováló Szalonok által nyújtott szolgáltatásokat, hogy megkönnyítsük a döntésed!

Sminktetoválás technikák és legújabb trendek

A tartós szépség mindig is vágyott álom volt a nők számára. Az évszázadok során a szépségideálok változtak, de az önmegvalósítás és a kreativitás vágya sosem hagyott alább. A modern technológia és a kozmetikai ipar rohamos fejlődése pedig új lehetőségeket teremtett a szépségápolás terén – például a sminktetoválást.

A sminktetoválás a sminkelés és a testtetoválás ötvözéséből kialakult új szakma, melynek megszületését a ’80-as ’90-es évekre datálhatjuk.

A sminktetoválás célja, hogy a nap minden órájában tökéletes megjelenést biztosítson, napközbeni időráfordítás nélkül. Segít megteremteni az arc természetes harmóniáját és hangsúlyosabbá teszi a szemeket, a szemöldököt vagy az ajkakat. Továbbá az arc esztétikai hibáinak korrigálására is tökéletes megoldást jelent.

A mai sminktetoválások már egyáltalán nem hasonlíthatók össze a régi, testtetováló pigmenttel készült, zöldes árnyalatúra kopott rémségekkel. Számos technika, szín és stílus közül válogathatunk, így a természetestől az egészen művészi és drámai hatásokig bármit elérhetünk vele! Lássuk melyek a legnépszerűbb technikák!


Szemöldöktetoválás: Mikor és kinek való?

A szemöldök az arc meghatározó része. Ez adja az arc keretét és karaktereit, ezért nem mindegy, hogyan is néz ki! A szemöldökformázásnak ma már rengeteg technikája van a csipeszes szedéstől kezdve, a cérnás formázáson át a hennáig, ám a legtartósabb mind közül egyértelműen a szemöldök tetoválás!

A szemöldök tetoválás segít az aszimmetriát optikailag orvosolni, természetes és kényelmes megoldást nyújt kikopott, túlszedett, hiányos vagy teljesen szőrtelen szemöldök esetén. Továbbá nagyban megkönnyíti a mindennapi sminkrutint is, hiszen szemöldök pomádékra és ceruzákra ezután nem lesz szükség egy jó pár évig!

Szemöldök tetoválás technikák

A szemöldök tetoválás technikák közül aszerint érdemes választani, hogy milyen a bőr állapota, milyen a természetes szemöldökszálak sűrűsége, a naturális vagy inkább a sminkelt hatás a preferált, illetve hogy volt-e korábbi tetoválás a szemöldök helyén!

1. Púderes szemöldök tetoválás

A púderes szemöldök tetoválás technika nevéből is könnyen következtethetünk arra, hogy itt egy sminkeltebb hatású tetoválásról van szó. Más szóval ombre technikának is nevezzük, hiszen a készítése során finom púderes, satíros átmenet készül, és ez az átmenet segít a szemöldök hangsúlyossá tételében.

Attól függően, hogy inkább visszafogott, természetesebb hatásra vagy drámaibb, sminkelt hatásra vágyunk az ombre technikán belül is megkölünböztetünk technikákat. Így létezik Ombre Forte, Ombre Andante és Ombre Misty technika.

púderes szemöldök tetoválás, sminktetoválás, ombre szemöldök tetoválás

2. Szálazott szemöldök tetoválás

A szálas szemöldök tetoválás esetén cél az abszolút természetes hatás elérése. Itt a szemöldök formázása nem satírozással történik, hanem extra szálak behúzásával. Éppen ezért inkább ritkább, hiányosabb szemöldök estén lehet kiváló megoldás.

Annak érdekében, hogy mindenki megtalálja az arcvonásaihoz legjobban passzoló szálstruktúrát megkölünböztetünk több szálazott szemöldök technikát: ilyen például a liftinghez hasonló BROWlift, vagy a szálak növekedési irányát lekövető RE’BROWS!

szálazott szemöldök tetoválás, sminktetoválás, természetes sminktetoválás

3. Kombinált szemöldök tetoválás

Előfordul, hogy nem tudunk dönteni ombre- és szálazott technika között, hiszen mindkettő gyönyörű és mindkettőnek megvannak a maga előnyei. Ilyen esetben a legjobb választás a kombinált technika, amely az előbb említett sminktetoválás technikák ötvözéséből jött létre!

kombinált szemöldök tetoválás, sminktetoválás, hibrid szemöldök tetoválás

Ajaktetoválás: Előnyök és technikák

Az ajaktetoválás egyre népszerűbb a sminktetoválások körében, különösen a természetes színű, mégis dúsító hatású technikák. Az ajaktetoválás tökéletes megoldást nyújt túl vékony, formátlan vagy erősen aszimmetrikus ajkak esetén, valamint gyönyörű színt ad az ajkaknak és bizonyos baleseti hegek és sérülések eltűntetésére is kiváló.

Megkülönböztetünk fél- és teljes satíros ajaktetoválásokat. Ezen belül az Intense Lips technika egy erősen rúzsozott és telt hatást eredményez, míg az Aquarelle Lips éppen ellenkezőleg hat, ez egy kontúrvonal nélküli, nude színekkel készítendő, természetes ajaktetoválás típus.

ajaktetoválás, szájtetoválás, sminktetoválás, teljes satíros ajaktetoválás

Szemhéjtetoválás fajták

Egy szemhéjtetoválás is manapság már annyira sokrétű lehet, hogy az is megtalálhatja a neki tetsző technikát, aki alapvetően nem sminkeli minden nap a szemeit. A szemhéjtetoválás ugyanis megoldást nyújt szomorú szemek vagy mélyen ülő szemek korrigálására, kevés szempilla optikai sűrítésére és természetesen a mindennapos szemhéj sminkelését is leváltja.

Az elképesztően természetes szempillatő sűrítő technikától kezdve, a klasszikus szemhéjkontúr tetováláson át az egészen drámai, füstös szemhéjsmink tetoválásokig bármit elérhetünk vele.

szemhéjtetoválás, gyógyult szemhéjtetoválás, gyógyult sminktetoválás, púderes szemhéjtetoválás, füstös szemhéjtetoválás

Sminktetoválás eltávolítás és javítás

Sajnos rengeteg olyan vendéggel találkozunk, akinek elrontották a sminktetoválását és hozzánk fordul megoldásért. A jó hír, hogy különböző megoldási lehetőségeink is vannak egy elrontott vagy elszíneződött sminktetoválás javítására!

Ha csak kisebb szín vagy formai hibákkal kell szembenéznünk, akkor a leggyorsabb és leghatékonyabb megoldás a Camouflage sminktetoválás! Ez egy kíméletes megoldás a sminktetoválások újbóli szépségének visszanyeréséhez.

Itt nem kell hosszú és költséges eltávolítási procedúrán végig mennie a vendégnek, hanem egy speciális camouflage pigmentekkel történő színkorrekciós, javító tetoválás késztünk a régi helyére, amely gyógyulás után ismét visszanyeri eredeti színét és szebb formáját!

Ám vannak olyan esetek, amikor a Camouflage technika sem tud segíteni. Az elavult technikával vagy testtetováló pigmenttel készített sminktetoválások például ide tartoznak. Hiszen nincs az a speciális pigment, amely a mélyen „bevésett” kékes-zöld testtetováló pigmentet szép színné varázsolná. De ilyenkor sem kell megijedni! A lézeres sminktetoválás eltávolítás éppen az ilyen makacs tetoválásokkal veszi fel a harcot!

A legkorszerűbb lézeres eltávolító géppel dolgozunk, így az eljárás csak minimális fájdalommal jár és nem károsítja a bőrt! A hátránya a Camouflage technikával szemben az, hogy sokkal lassabban jutunk el vele a kívánt eredményig. Bár általában elég 2-4 alkalom a tetoválás eltávolításához, azonban az alkalmak között muszáj eltelnie 6-10 hétnek, hogy a bőrfelület teljesen regenerálódni tudjon. Az időperiódus betartásával azonban a sminktetoválás hegesedés nélkül, nyomtalanul eltűnik a bőrből és a bőrfelület alkalmas lesz további sminktetoválások elkészítésére is!


Sminktetoválás árak

A sminktetoválás ára több tényezőtől függ, beleértve a kiválasztott területet, a színárnyalatokat, a sminktetováló képzettségi szintjét és a szalon hírnevét. Így a sminktetoválás árak eltérőek lehetnek lokáció szinten is, de érdemes választás előtt körültekintően összehasonlítani a szalonok árjegyzékeit.

Mivel a sminktetoválás egy hosszú távra szóló dolog, így a mi tanácsunk az az, hogy érdemes rá befektetésként tekinteni és nem olcsóság alapján választani a megfelelő szakembert.

A Méhn Tünde Sminktetováló Szalonok 2023-as árait ITT tekintheted meg!

Mindent a Méhn Tünde Sminktetováló Szalonokról

A Méhn Tünde Sminktetováló Szalonok a sminktetoválás terén kiemelkedő minőséget és szolgáltatásokat kínálnak. Figyelünk rá, hogy sminktetováló szakembereink kizárólag a legkorszerűbb technikákkal és eszközökkel dolgozzanak, ez biztosítja a gyors és hatékony munkafolyamatokat és ennek köszönhetjük vendégeink elégedett visszajelzéseit is.

Sminktetoválóink többsége oktatóként is tevékenykedik, nevükhöz egyedileg fejlesztett sminktetováló technikák fűződnek. Sok éves oktatói tapasztalatuk is biztosítja, hogy minden vendégünk a legjobb kezekben legyen.

Egy jó sminktetoválónak nemcsak a technikájában kell kimagaslónak lennie, hanem nagyon fontos a vendégekhez való hozzáállása, a gyors és hatékony munkavégzése, a megbízhatósága és az, hogy mindenben segítsen vendégének: ismertesse az utóápolás szabályait, megbizonyosodjon az egyes allergiákról, segítse vendégét a hozzá legjobban passzoló sminktetováló technika kiválasztásához és természetesen fontos, hogy türelemmel és megértéssel végezze munkáját.

Mi ebben a szellemben foglalkoztatjuk sminktetoválóinkat és rengeteg pozitív visszajelzést tudhatunk magunkénak.

Sminktetoválás Budapest

Budapesti sminktetováló szalonunk oktatóközpont is egyben és a III. kerületben, a Bécsi út 100. alatt található egy irodaház második emeletén. Sminktetoválóink kellemes és higiénikus környezetben várnak saját kezelőszobájukban, recepciós munkatársunk pedig segít felkészülni a Rád váró folyamatokra és tájékoztat minden fontos részletről a sminktetoválásod előtt!

A szalon autóval és tömegközlekedéssel egyaránt kényelmesen megközelíthető, így az agglomerációból vagy a vidékről érkező vendégeinkből is rengeteg van. Illetve számos olyan vendéggel is találkozunk, akik külföldről járnak vissza magasan képzett sminktetoválóinkhoz.

Mivel az időpontfoglalás telefonon és online is kényelmesen elérhető, így semmi akadálya annak, hogy hónapokkal előre találjunk egy megfelelő dátumot a sminktetoválás elkészítéséhez. Külföldön élő vendégeink is mindig hazalátogatásuk idejében keresnek nálunk szabad időpontokat.

Budapesti szalonunkban sminktetoválás mellett lézeres tetoválás eltávolítást is végzünk.

Sminktetoválás Pécs

Budapesti szalonunk mellett Pécsett is szeretettel várjuk a szépülni vágyókat! Önálló szalonunk Pécs szívében, a Tavasz utca 27. szám alatt található, amely könnyedén megközelíthető bárki számára.

Sminktetoválóink saját kezelőszobáikban várják vendégeiket kényelmes kozmetikai ággyal és a legmodernebb sminktetováló eszközökkel és kellékekkel. Pécsi szalonunkban egyaránt oktatói tevékenység is zajlik.

Recepciós munkatársunk itt is vendégeink rendelkezésére áll és segít, hogy minden információt megtudj a folyamatról. Nálunk nem érhet meglepetés! Még mielőtt kezelőszobáinkba képnél, a recepción ki kell töltened egy rövid kérdőívet, ami után nyomtatott tájékoztatót is kapsz a legfontosabb tudnivalókról a sminktetoválásod ápolásával kapcsolatban.

Miért válaszd a sminktetoválást?

Aki a sminktetoválás mellett dönt, a nyugodt és stresszmentes mindennapokat választja. Egy gyakorlott nő reggeli sminkelési rituáléja átlagosan 10-30 percet vesz igénybe, ami hetente összesítve 1-3 órát jelent és havonta akár 17 órát! Sminktetoválással rengeteg időt lehet spórolni, és mint tudjuk, az idő a mai világ egyik legértékesebb erőforrása.

A praktikusság és a szépség tehát egyértelmű előnye egy jól elkészített sminktetoválásnak. De mit adhat még Neked?

Gondold csak el, egy tökéletes formájú szemöldök elképesztően sokat dob az arcon. Egy harmonikus szimmetriában készített tusvonal még a legapróbb mandulaszemeket is gyönyörű nyitottá varázsolja. Arról nem is beszélve, hogy egy ajaktetoválás képes optikailag olyan szép dús ajkakat eredményezni, melyet sokan csak hialuronsavas szájfeltöltéssel érnek el.

Egy sminktetoválás tehát ad az arcnak egy ikonikus karaktert és viselőjének olyan magabiztosságot, melyre egy hagyományos smink nem mindig képes!

Nem egy olyan vendéggel volt szerencsénk találkozni, akinek a szemöldök tetoválás teljesen megváltoztatta az életét. Nem mindenki születik tökéletes szemöldökkel, sőt! A túlszedett, ritka vagy túl egyenes/lefelé ívelő szemöldök nagyon gyakori jelenség, melyet otthon senki sem tud megfelelő formájúvá alakítani, hiszen ilyen helyzetekben a csipesz nem elég. A mindennapos szemöldökrajzolgatás segíthet a problémán, de a szimmetria kialakítása nem könnyű feladat, ami egy sietős reggelen idegőrlő tud lenni.

Sminktetoválással egy csapásra gyönyörűvé varázsolható a legtöbb szemöldök és az arc kap egy teljesen új karaktert, amely mindig ott lesz. Ébredés után, a strandon, sőt még akkor is, ha rosszul érzed magad. A sminktetoválás gyógyulás után egyből természetes jelenséggé válik az arcon, amivel nem kell csinálni semmit. Egyszerűen csak szép úgy, ahogy van. És ez az érzés az, amit vendégeink keresnek. Az időráfordítás nélküli tartós szépség maga az újjászületés!


Sminktetoválás folyamata szalonjainkban

Amennyiben nem tudod, hogy milyen technikával készüljön el a sminktetoválásod, úgy lehetőséged van egy gyors személyes konzultációra sminktetoválóinkkal, de ha email-ben küldesz jól látható, smink nélküli éles képeket az arcodról, akkor a legtöbb esetben így is tájékoztatni tudunk téged a számba vehető technikákról.

Ezután nincs más dolgod, mint időpontot foglalni online vagy telefonon, majd időben megérkezni a választott szalonba.

A sminktetoválás mindig egy alapos tervezéssel kezdődik, legyen szó szemöldök-, ajak- vagy szemhéjtetoválásról. Az előrajzolás egy sarkalatos pontja az egész folyamatnak, hiszen ilyenkor előre láthatóvá válik a várható eredmény.

Miután kész az előrajzolás, felhelyezésre kerül az érzéstelenítő, amelynek hatóideje nagyjából 20 perc. Ezután a sminktetováló elkezdni tetoválni a bőrfelületet és munka közben is figyel a folyamatos érzéstelenítésre.

1-2 óra alatt elkészül a sminktetoválás, amit egy fixáló és ápoló krémmel kell bekenni. Ezután a sminktetováló elmondja az otthoni utóápolás szabályait és megbeszélésre kerül a korrekció időpontja, ahol a tervezésen kívül minden lépés ugyanígy fog zajlani.

sminktetoválás folyamata, sminktetoválás lépései, sminktetováló gép, kéziegység, ajaktetoválás folyamata

Sminktetoválást kizáró tényezők

Sminktetoválás nem készíthető terhesség vagy szoptatási időszak alatt, epilepszia esetén, lázas és fertőző betegségek esetén, ha anyajegy/szemölcs/bőrdaganat van a tetoválni kívánt területen, alkoholos vagy drogos állapot esetén, AIDS vagy HIV fertőzés esetén, Hepatitis esetén, daganatos megbetegedés esetén, illetve a sugárkezelés alatt. További kizáró tényező még a vérhígító szedése és az autoimmun megbetegedések.

A cukorbetegség és az alopécia nem kizáró tényező, de ilyen esetben érdemes konzultálni az orvossal sminktetoválás előtt!

Mi kerül a bőrödre?

Sminktetoválás során a bőrre kerülő anyagok minősége kiemelten fontos. Éppen ezért sminktetováló szalonjainkban szakembereink figyelnek arra, hogy a piac legmegbízhatóbb termékeivel dolgozzanak. A használt technológia és a pigmentek minősége jelentősen befolyásolja az eredmények tartósságát és az esztétikát.

A sminktetováló pigmentek közül 3 márkát részesítünk előnyben: a Perma Blend luxus minőségű pigmentjeit, az NPM változatos színpalettával rendelkező pigmentjeit és a saját fejlesztésű ROSA pigmenteket.

Nálunk a vendégek biztonsága az első, éppen ezért nem használunk alkoholt és tartósítószereket, illetve vas-oxid pigmenteket sem.

A sminktetoválás ápolására szintén a saját fejlesztésű ROSA Herbal Skin Care termékeit alkalmazzuk, amelyek mindegyike 100%-ban natúrkozmetikum és kizárólag természetes, növényi összetevőket tartalmaz.

A sminktetoválások otthoni utóápolására is ezeket a termékeket biztosítjuk vendégeink számára.

sminktetoválás ápolás, tetoválás ápolás, tetoválás ápoló krém, natúrkozmetikum

Gyakori kérdések a sminktetoválásról:

Hogyan kell ápolni a friss sminktetoválást?

A friss sminktetoválást 10-14 napig szükséges ápolni a sminktetováló által ajánlott készítménnyel. Szalonunkban minden esetben a ROSA Herbal Skin Care termékeit adjuk a vendégnek a hatékony utóápolás céljából. Számos helyen olvasni arról, hogy a Bepanthen vagy a Vazelin tökéletesen ápolják és gyógyítják a sminktetoválásokat, EZ AZONBAN TÉVHIT!

Sminktetoválások utóápolására mi a 100%-ban természetes, speciális összetételű, gyógyhatású termékeket ajánljuk. Szemöldök és ajaktetoválások ápolására a Rosa After Care Balm-ot vagy az After Care Stick-ket, szemhéjtetoválások otthoni ápolására pedig az Eyeliner After care-t ajánljuk. Használd ezeket naponta 5-6 alkalommal vékony rétegben felkenve a frissen tetovált területre!

Melyik sminktetoválás fáj a legjobban?

A szemöldök tetoválás szinte teljesen fájdalommentes eljárás, leginkább tüsszentésre ingerlő hatása van a tetoválás elején, majd ez az érzés is elmúlik. Tompa rezgést érzel csupán. Több vendégünknek is az volt a tapasztalata, hogy a szemöldökszedés kellemetlenebb érzés.

A szemhéjtetoválás kellemetlensége főként abból adódik, hogy magáról a szemről van szó és ez a tudat teszi félelmetesebbé. A szemhéjad tetoválása közben a szemed végig csukva van, még akkor is, amikor az alsó szemhéjadat tetováljuk. A speciális feszítési technikának köszönhetően a tetoválás teljes ideje alatt biztonságban van a szemed világa! Menet közben többször megállunk, érzéstelenítünk, miközben Te is leveted a fájdalomtól való félelmedet, ellazulsz, és így egész elviselhetővé válik a sminktetoválás! Vendégeink azt szokták mondani, hogy ennél sokkal rosszabbra számítottak.

Ajaktetoválásnál a kontúr elkészítése nagyon könnyen elviselhető még akár érzéstelenítés nélkül is, a satírozás a kellemetlenebb érzés, leginkább az ajkak közepénél. Az érzéstelenítőkkel annyira el tudjuk zsibbasztani ajkaidat, hogy úgy érzed magad, mint a fogorvosnál. Tehát ezt a sminktetoválást is könnyen ki lehet bírni. Ha bármelyik sminktetoválást nagyon szeretnéd, ez a hozzáállás már önmagában nagyon jó fájdalomcsillapító hatású! …És a végeredmény kárpótol a kellemetlenségért!

Nyáron is készíthető sminktetoválás?

Igen! Azonban arra ügyelj, hogy 2 hétig a strandolás és az arcod direkt napoztatása tilos!

Mennyire idő múlva esedékes a frissítés?

Nincs kőbe vésett dátum a sminktetoválások frissítésével kapcsolatban, de átlagosan 1,5-2 év után érdemes megejteni a frissítést. Azonban ez teljes mértékben a vendégre van bízva, ő látja a mindennapokban, hogy milyen állapotban van a sminktetoválása, mikor látja szükségét annak, hogy frissítsük a színét.

A sminktetoválások frissítésének idejét a bőrtípus, az életmód, az életkor egyaránt befolyásolja. Hiszen mindenkinek másképpen halványul, kopik vagy színeződik el a tetoválása. Általánosan elmondható, hogy minél fiatalabb a bőr, annál sűrűbben van szükség a frissítésre a gyorsabb anyagcsere és sejtosztódás miatt.

Mennyi időt vesz igénybe a sminktetoválás folyamata?

A sminktetoválás tehát mindenki számára lehetőséget nyújt ahhoz, hogy növelje önbizalmát és ezáltal egy általános jó közérzetet is megteremtsen. A különböző technikák, az árak és a minőség közötti választás azonban fontos döntéseket igényel, melyekről érdemes előre tájékozódni. A Méhn Tünde Sminktetováló Szalonok azoknak nyújtanak tökéletes megoldást, akik a szépséget és minőséget egyaránt keresik.

 

Ha most úgy érzed, hogy eljött az idő, hogy részesülj a sminktetoválás előnyeiből, ne habozz! Az időpontfoglalást kényelmesen, online is intézheted. Jelentkezz be sminktetoválásra és lépj be az örök szépség rejtett kulisszái mögé!


sminktetoválás korrekció, ajaktetoválás, ajakdúsító tetoválás, természetes sminktetoválás

Elkészítsük Neked is álmaid sminktetoválását?

Bejelentkezés
Pécs

7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva

Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2020 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.