webshop

Csábít a szájtetoválás? Itt van minden hasznos infó, amit tudnod kell róla!

Ajkunk meghatározó szerepet tölt be a női arcon. Ez nőiességünk egyik kifejező kis részlete, éppen ezért gyakran vágyunk teltebb, formásabb, csábítóbb ajkakra. Szájtetoválással mindez lehetséges! Kíváncsi vagy hogyan? Tarts velem ebben a blogbejegyzésben!

A szájtetoválás előnyei

A trendek ahogy jönnek, úgy mennek is, valaha a 80-as 90-es években divatos volt a csíkszáj, és az ajakkontúr, ma inkább a teltebb, dúsabb ajkak hódítanak. Az ajaktetoválás előnye éppen abban rejlik, hogy nem kifejezetten az aktuális trendekhez igazodik, hanem a vendégek szép és előnyös vonásait emeli ki, míg a kedvezőtlen tulajdonságokat vagy az aszimmetriát kiválóan elfedi!

Persze számos technika közül válogathatunk, így a ma kifejezetten divatos, dús ajkakat is elérhetjük vele, például a 3D technikát alkalmazva! A jó hír pedig az, hogyha a trendeket szeretnénk követni, akkor azt bátran megtehetjük, hiszen a szájtetoválás – mint ahogyan a többi sminktetoválás is – nem örökre szól, csupán 2-3 évig marad tartósan szép. 

Egy szájtetoválással tehát olyan optikai hatásokat tudunk elérni, amit egy sima rúzzsal igen nehéz lenne. Egy szájtetoválás megtervezése akár egy órás folyamat is lehet, de alapos tervezéssel bármit elérhetünk! Legyen egy dúsabb, formásabb, hangsúlyosabb, szimmetrikusabb vagy szimplán csak egy szebb színű ajak a vágyad, nem kell azonnal a plasztikai sebészhez rohannod! Ajaktetoválással szinte bármi megvalósítható!


Ajaktetoválás technikák: Melyik kinek javasolt?

A mai modern sminktetoválási módszerekkel látványosan tudjuk optikailag dúsítani az ajkakat, tökéletesíteni formát. Ezekre számos technika áll rendelkezésünkre, melyeket egyénre szabottan, a célnak megfelelően választunk ki. 

Lássuk milyen technikák léteznek és mikor érdemes választanod őket!

1. Fél ajaksatír tetoválás

Ez egy nagyon lágy, természetes és szinte észrevehetetlen ajaktetoválási technika. Itt először egy szép kontúr kerül az ajkaidra, majd befelé haladva, fokozatosan elhalványodva satírozzuk ajkaidat.

A technikát azok szeretik választani, akik gyakran rajzolnak maguknak ajakkontúrt hangsúlyozás céljából. Ez tökéletesen kiváltja a szájkontúrt! Leginkább vastagabb, teltebb ajkú vendégeknek javasoljuk a fél satírozást, hogy legyen elegendő hely, a színátmenet megvalósítására!

2. Teljes ajaksatír tetoválás

Ennél a technikánál az ajkaid teljes egészét satírozzuk. Bátran ajánljuk vékonyabb ajkakkal megáldott hölgyeknek is, mert ezzel a technikával optikailag teltebb hatást tudunk elérni.

Először itt is egy szép kontúrt készítünk el, ám a satírozás már nem csak az ajkaid felét érinti, hanem a teljes egészét. Éppen ezért, ha szükség van formai korrekcióra, aszimmetria javítására vagy hegek elfedésére, akkor bátran ajánljuk a teljes satíros szájtetoválást!

3. 3D ajaktetoválás

A 3D technikának már a nevéből is sejteni lehet, hogy valami igazán látványosról van szó! Ez a teljes ajaksatír tetoválásnak egy tovább gondolt változata, ahol egyszerre 2-3 színnel is dolgozunk. Ilyenkor egy színátmenetes satírozás készül, ahol a sötétebb színből a világosba megyünk át. Ennek hatására a száj volumene optikailag növelhető és az aszimmetriát is gyönyörűen korrigálja.

A technika különlegessége, hogy nemcsak látványos, intenzív ajkak készíthetők vele, hanem szolidabb összhatást is elérhetünk általa, ez csakis a Te preferenciádon múlik!

A 3D ajaktetoválást bátran ajánljuk a vastagabb és a vékonyabb ajkúaknak is egyaránt, de különösen akkor, ha a cél egy dúsabb hatású, telt ajak.

4. Pearly Lips szájtetoválás

A Pearly Lips szájtetoválás lágy és szolid ajkakat eredményez, amely természetes hatást és elegáns, gyöngyházas fényt biztosít az ajkaknak.

Ez a technika szintén alkalmas arra, hogy elfedjük az esetleges aszimmetriát. Ha a rúzsok helyett inkább a szájfényeket helyezed előtérbe, akkor ez a Neked való technika! A Pearly Lips technika vastagabb ajkakon érvényesül leginkább, még dúsabb és teltebb hatást kölcsönözve azoknak. Nagyon vékony ajkakból sajnos nem kivitelezhető a tökéletes hatás.

5. Aquarelle Lips ajaktetoválás

Az Aquarelle szájtetoválás technika különlegessége abban rejlik, hogy itt nincs készítve erős kontúrvonal, mint az összes többi technikánál. Ez a legeslegújabb, legmodernebb ajaktetoválás típus, amellyel elképesztően természetes végeredményt tudunk elérni.

Nevéből is következtethetünk rá, hogy egy nagyon lágy, aquarell hatású színt kapunk gyógyulás után. Ennél a technikánál kizárólag az ajkak eredeti színéhez nagyon közel álló színekkel dolgozunk, ezzel is biztosítva a naturális megjelenést.

Akkor válaszd az Aquarelle technikát, ha a mindennapok során nem szoktad kirúzsozni a szádat, azonban vágysz rá, hogy optikailag hangsúlyosabb és formásabb legyen ajkad!


Szájtetoválás lépései: Ez vár Rád, ha az időpontodra érkezel!

Az időpontja előtt szinte mindenki izgul. Összes vendégünkben ott van a kérdés „Vajon mennyire fog fájni?” „Mi van, ha túl erős lesz a színe?” „Lehet nem is fog jól állni nekem?”

Szeretnénk megnyugtatni: a sminktetoválás bár kellemetlen, de eddig még mindenki túl élte és kibírta, még egyszer sem kellett félbe szakítanunk a folyamatot. Bár tűvel dolgozunk az ajkak vékony bőrébe, így jogos az aggodalom, de minden esetben használunk előérzéstelenítőt és munka közbeni érzéstelenítő krémet, így simán benne van a pakliban az is, hogy meg sem érzed majd!

Ez a Te egyéni fájdalomküszöbödtől függ, de mi mindent megteszünk, hogy komfortosan érezd magad a folyamat során!

Az pedig, hogy jól fog állni, nem kérdés!

Minden esetben tervezéssel kezdünk, enélkül egyik sminktetoválás elkészítésének sem állunk Neki, ez alól a száj sem kivétel. Amikor megérkezel szalonunkba, a szokásos adminisztrációs tevékenységek után egyből megbeszéljük, hogy mik a pontos elképzeléseid, milyen hatást szeretnél elérni az ajaktetoválásoddal – inkább természetes vagy egy látványos, dúsító hatást – és ennek mérten állunk neki az előrajzolásnak.

Megbeszéljük milyen árnyalatú színeket kedvelsz és ebből mi az, ami igazán jól is állna, és az előrajzolás során figyelünk arra, hogy ajkaid különösen szép részeit kihangsúlyozzuk, míg a formai aszimmetriát szépen ellensúlyozzuk. Ezután elkezdődik a tetoválás tényleges folyamata, ami általában 1-2 órát vesz igénybe és már el is készül a csodálatos szájtetoválásod!

Szájtetoválás színek – az ajktetoválás kulcsa!

Bár az, hogy mennyire szeretnénk optikailag dúsabb ajkakat vagy mennyire szeretnénk formai korrekciót elérni ajaktetoválással, az leginkább a megfelelő technikán múlik, de az összhatásban mégis hatalmas szerepe van a színválasztásnak!

Rengeteg féle szín és árnyalat közül tudunk válogatni, így garantáljuk azt, hogy megtaláljuk a hozzád passzolót. Nem kell aggódnod azon, hogy neked kell kiválasztanod a színt. Azért vagyunk, hogy segítsünk és biztos lehetsz abban, hogy csakis olyan színnel fogjuk elkészíteni az ajaktetoválásod, amiről megbizonyosodtunk, hogy jól fog állni.

Az nagy segítség nekünk, ha elhozod magaddal a kedvenc rúzsod, hiszen így látjuk, mi az a szín, amit szívesen viselsz nap, mint nap és keresünk egy ahhoz hasonló árnyalatot. Meghatározzuk milyen a bőrtípusod, a színtípusod és figyelembe vesszük az ajkaid természetes színét és együtt kitaláljuk, hogy hogyan is tudjuk ebből a legszebb végeredményt kihozni!

Fontos azonban tisztázni, hogy az ajaktetoválás a hétköznapi sminket helyettesíti leginkább! Nem érdemes extrém színeket választani, mint például a barna, a lila vagy a neon. Mindenképpen szolidabb, natúr hatású színeket érdemes választani, amikre a későbbiekben bármikor kenhetsz extrémebb, sötétebb színű rúzsokat, ha olyan eseményre mész!

Általában a piros, a vörös, a rózsaszín és a narancs különböző árnyalatait ajánljuk vendégeinknek attól függően, hogy mi az ő stílusa, preferenciája és mi állna jól neki.

A színekkel kapcsolatban pedig van még egy fontos dolog, amit tudnod kell! A frissen készült szájtetoválások mindig sokkal-sokkal sötétebbek a gyógyult végeredménynél. Az ajaktetoválások általában 50-60%-ot halványulnak a gyógyulás során, így egy előre extrém vörösnek tűnő ajaktetoválás is kellemes, szolid és természetes hatásúvá fog válni miután meggyógyult!


Erre figyelj a szájtetoválás gyógyulása során!

Az ajaktetoválás gyógyulása nagyjából 1-1,5 hónapig tart. Ekkorra alakul ki a végleges szín. A gyógyulás ideje alatt a szín tehát folyamatosan változni fog. Első körben kivilágosodik, majd fokozatosan sötétül a szín. Ez egy teljesen normális folyamat, nem kell tőle megijedni, ahogyan a hámlástól sem, ami szintén a gyógyulás velejárója!

Annak érdekében, hogy a szájtetoválásod minél szebb és tartósabb legyen, érdemes betartani az utóápolási szabályokat!

Az utóápolás szabályait természetesen ismertetjük veled, amikor az időpontodra érkezel, de a biztonság kedvéért most is leírjuk! Először is fontos, hogy a friss szájtetoválásod higiéniáját megőrizd, éppen ezért 4 napig, naponta kb. 4-szer, de különösen étkezések után óvatosan le kell törölgetni vattakorongra csepegtetett bőrfertőtlenítővel!

A fertőtlenítés mellett pedig az ápolás és regenerálás is elengedhetetlen, amihez mi a Rosa Herbal Skin Care After Care Stick használatát javasoljuk és adjuk minden vendégünknek. Ezt 10-14 napig kell használni rendszeresen, hogy ajkaidat egy védőréteg vonja be. Figyelj rá, hogy nem kell vastagon kenni, csak annyira, hogy megóvd a kiszáradástól, húzódástól!

Ám az ajaktetoválás ápolása nem áll meg annál, hogy a frissen tetoválást bőrfelületet regeneráljuk. A tartósság érdekében érdemes odafigyelni a fényvédelemre, hiszen az UV a sminktetoválások ellensége! Az UV sugarak fakítják a pigmenteket, és ha nem vigyázunk, könnyen kikophat a szájtetoválás színe.

Szerencsére ma már a hagyományos naptejeken kívül rengeteg fényvédővel ellátott ajakápolóval is találkozhatunk, ilyen például a Rosa Herbal Skin Care Sunny 25 ajakápoló, mely hatékonyan veszi fel a harcot a Nap káros sugarai ellen és végi meg ajaktetoválásod színét! Gyógyulás után tehát érdemes minden utcára lépéskor bekenni ajkaidat vele! 


Ajaktetoválás kizáró tényezői

Mind minden sminktetoválás esetében, úgy a szájtetoválásnál is kizáró ok a terhesség, szoptatás, epilepszia, idegrendszeri betegség, cukorbetegség, vérzékenység, véralvadás gátló tabletta szedése, szív- és érrendszeri betegség, bármilyen fertőző betegség, lázas állapot és az alkohol, vagy tudatmódosító szerek használata. Sminktetoválás a kezelő orvos alátámasztásával elvégezhető cukorbetegség és hemofilia (vérzékenység) esetén.

Ajaktetoválások esetén van még egy dolog, amire oda kell figyelni, ez pedig nem más, mint a plasztikai beavatkozások! Tehát, ha ajakfeltöltést tervezel, akkor azt érdemes a szájtetoválás gyógyulása utánra tervezni! Frissan töltött ajkakra nem szívesen tetoválunk, ez ilyen esetben kizáró ok!


Ajaktetoválás árak 2023-ban

A szájtetoválás ára sok különböző tényezőtől függ, ezért is fontos utánanézni, és jól meggondolni, hogy kinél készíttetjük el. Nézz utána a sminktetováló művész múltjának: mióta dolgozik a szakmában, milyen tapasztalata van, hány technikát ismer, oktat is vagy „csak” sminktetovál? Ezek a tényezők ugyanis mind befolyásolhatják az árat.

Emellett természetes a szájtetoválás árát az is befolyásolja, hogy milyen termékekkel dolgozik a szakember. A jó minőségű, prémium eszközök használata is fontos, hiszen így lesz a sminktetoválás tartós, eredményes és igazán szép!

Leginkább viszont úgy tudod eldönteni, hogy az ajaktetoválás megéri-e az árát, ha megnézed a sminktetováló korábbi munkáit. Tájékozódj a weboldalán vagy a közösségi oldalakon, olvasd el a véleményeket és nézd át korábbi munkáinak képeit, hogy megismerd a stílusát!

A Méhn Tünde Sminktetoválószalonban is különböző árakkal találkozhatsz, hiszen nem mindegy, hogy junior sminktetoválónknál vagy a legprofibb mesteroktatónknál készítteted el szájtetoválásodat. Különböző árakkal találkozhatsz pécsi és budapesti szalonunkban, ahogyan az is befolyásolja az ajaktetoválás árát, hogy pontosan milyen technikát válaszhatsz. 

Így tehát 2023-ban az ajaktetoválás árak szalonjainkban 68.000 Ft-tól egészen 169.000 Ft-ig mozognak, melyekről ITT tudsz részletesebben tájékozódni.

szájtetoválás munkák

  • sminktetoválás ajaktetoválás pearly lips ajaksatír méhn tünde sminktetováló szalon
  • sminktetoválás ajaktetoválás pearly lips ajaksatír méhn tünde sminktetováló szalon
  • sminktetoválás ajaktetoválás pearly lips ajaksatír méhn tünde sminktetováló szalon
  • sminktetoválás ajaktetoválás pearly lips ajaksatír méhn tünde sminktetováló szalon
  • sminktetoválás ajaktetoválás pearly lips ajaksatír méhn tünde sminktetováló szalon
  • sminktetoválás ajaktetoválás pearly lips ajaksatír méhn tünde sminktetováló szalon
Tovább a galériába

SZÁJTETOVÁLÁS GY.I.K.

Biztosan felmerül még benned néhány kérdés, mielőtt elhatároznád magad. Lássuk mik azok a kérdések, amiket mindig feltesznek vendégeink:

1. Bármit ehetek és ihatok ajaktetoválás után?

Nem. Szaftos, csípős ételek fogyasztása nem javasolt, ahogyan a tej sem, mert gyulladás keltő hatása van. Mindössze addig kell kerülnöd ezeket az ételeket, amíg le nem esik a var a tetoválásodról, utána nyugodtan fogyaszthatsz bármit! Érdemes mindaddig szívószállal is inni.

2. Mennyire tartós az ajaktetoválás?

Nem tudjuk előre, hogy kinél milyen tartós lesz az ajaktetoválás, de átlagosan nagyjából 1-3 évet szoktunk mondani. Ez nyilván attól is függ, hogy mennyire figyelsz oda rá, hogyan ápolod és persze attól is, hogy milyen a bőrtípusod, meddig tartja magában a pigmenteket. Nem lehetetlen az sem, hogy valakinek 4-5 évig is gyönyörű tartós marad a szájtetoválása.

3. Olyan keskeny a szám, mintha nem is lenne. Ilyenkor lehet ajaktetoválásom?

Még szép! Megfelelő tervezéssel és technikával biztosan tudunk egy kicsit növelni optikailag az ajkaidon. De nem kell megijedned, mindig a természetes megjelenésre törekszünk, nem fogjuk a kontúrvonalad természetellenesen meghúzni! Hidd el, jól fog állni!

4. Hogy fogok kinézni a szájtetoválás után?

Nagy eséllyel úgy, mintha most jöttél volna hialuronos ajakfeltöltésről! Nem vicc, a sminktetoválás utáni 1-3 órában gyakran feldagad a száj és tényleg olyan, mintha fel lenne töltve. Sok vendégünk ezt kifejezetten kedveli, bár drasztikus változásnak tűnhet elsőre. De ne aggódj, ez a duzzanat másnapra teljesen eltűnik.

A sötét szín is okozhat némi pánikot első pillantásra, de mint feljebb is írtam, ez a sötét szín a gyógyulás során szépen halványodik majd és eléri a kívánt állapotot!

5. Lehet ajaktetoválásom, ha herpeszes vagyok?

Igen! A gyakran megjelenő herpesznek köszönhetően sajnos könnyen eltűnik az ajkak kontúrvonala, amit szájtetoválással szépen ellensúlyozni lehet. Az ajaktetoválás alapvetően nem befolyásolja azt, hogy ezután több vagy kevesebb herpeszed lesz, de a herpeszed adta deformitásokat szépen korrigálja.

Ha valaha is volt herpeszed, akkor viszont van egy kis extra teendőd, mielőtt az időpontodra érkeznél – ezt természetesen előzetesen egyeztetjük veled telefonon is!

Mivel a herpesz stresszre aktivizálja magát, így nagy eséllyel a friss szájtetoválásod után is előbújna, ami befolyásolja az eredményes gyógyulást. Éppen ezért herpesz ellenes gyógyszert kell szedned (pl. Telviran, Herpesin) már a tetoválásod előtt 3 nappal, majd folytatni ennek szedését összesen 1 héten át. Így megelőzhetjük a bajt!

A Méhn Tünde Sminktetoválószalonban mindig arra törekszünk, hogy a Te saját, egyéni stílusodhoz igazítva tervezzük meg a szájtetoválásod. Mindenképpen olyan színt és technikát választunk, ami nemcsak jól áll Neked, de magabiztosabb is leszel tőle.

Mert egy ajaktetoválás nemcsak abban segít, hogy lerövidíti a reggeli sminkrutinod. Az ajaktetoválás növeli az önbizalmad és segít kibontakoztatni nőiességed.

Ha úgy érzed készen állsz rá, hogy az ajkaid tökéletessé varázsoljuk, akkor jelentkezz be hozzánk IDE kattintva!

Pécs

7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva

Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2020 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.