webshop

Természetes szemöldök tetoválás – Hogyan érjük el?

2023. 08. 01.
A szemöldökünk az arcunk meghatározó része, amellyel célunk, hogy formás és természetes hatású legyen. A szemöldök tetoválás pedig egy olyan megoldás, amely lehetővé teszi számunkra, hogy a trendi és tartós hatást érjünk el, anélkül, hogy naponta sminkelni kellene. Manapság a természetesség igen nagy divat, de ezt hogyan is érhetjük el tetoválással? Erről fogunk most beszélni!

Szemöldök tetoválás trendek változása

Az idők során számos szemöldökdivat jött és ment. Az 1900-as évek elején például a nagyon vékony, rajzolt szemöldök volt a trendi, majd az ’50-es évektől a vastagabb forma hódított. A ’80-as években a szedetlen, dús szemöldök volt divatos, majd később újra visszatértek a vékonyabb szemöldökök. Manapság leginkább a természetesség a legfőbb szempont.

Az első szemöldök tetoválásokat testtetoválókkal készítették, ami azonban több problémát okozott. A tetoválások túl mélyre kerülhettek, kékesre fakulhattak, és nem voltak megfelelően megformázva. A sminktetoválás kialakulásával, a ’90-es években, ezek a problémák egyre jobban csökkentek. Azonban a sminktetoválás is fejlődött az évek során, és ma már számos különböző technika közül választhatunk.


Természetes szemöldök formázás

A legnépszerűbb technikák közé tartozik az ombre satíros szemöldök tetoválás, amelynek lényege, hogy egy szimmetrikus, sminkelt, púderes hatást hozzunk létre.

A szemöldökfestés vagy a hennás technika is divatos, de ez rendszeres újítást igényel, és ha nem szimmetrikus a szemöldök, akkor még feltűnőbb lesz a különbség, hiszen a formai eltéréseket ezzel nem lehet korrigálni.

A laminálás egy olyan technika, ami ma hatalmas népszerűségnek örvend. A technika során egy kémiai anyag segítségével kiegyenesítik és „felfésülik” a meglévő szőrszálakat, és ezután formázzák a szemöldököt, hogy mindig tökéletes legyen. Nagyon karakteres mégis természetes megjelenést eredményez!

Az egyik legújabb technika, amit említhetünk még az a "fox eyes", amely részben a szemöldökformázáshoz is kötődik, de a szemek nyitásához is hozzájárul. Ennek lényege, hogy a halántéknál egy felszívódó cérnaszál kerül a bőr alá, ami felfelé húzza a szem széleit, és kissé megemeli a szemöldököt. Bár durva eljárásnak tűnik valójában fájdalommentes.


Cél: a természetes hatás

Az utóbbi években a természetesség hódít minden területen! Ilyen a no-makeup makeup, vagy a balayage hajfestés, de manapság a bőr természetes csillogását sem akarjuk elfedni és szeplők, vagy az esetleges bőrhibák sem szégyellni való dolgok.  Ez a trend megfigyelhető a szemöldök tetoválások terén is.

A sminktetoválás célja, hogy egy sminket helyettesítő, tartós, természetes hatású tetoválás készüljön, amelyre kevesebb időt kell szánni, mint a sminkelésre. A természetes szemöldök megalkotásához számos fontos szempontot kell figyelembe venni a bőr tulajdonságaitól kezdve, a külső tényezőkön át, a megfelelő bőrápolásig.

Egy szemöldök attól lesz igazán természetes, ha kerüljük a sablonokat, és egyedi formát készítünk a vendégünk arcához, követve az arcának karakterét, mimikáját és a haj, valamint az eredeti szemöldökszőr színét.


Természetes szemöldök tetoválás technikák

A természetes szemöldök tetoválás kialakításánál több technika közül is választhatunk, mint például a szálazott, ombre vagy kombinált technika. Mindez függ a vendégünk bőrtípusától és bőrének tulajdonságaitól is, valamint persze attól, hogy mi tetszik neki. Sminktetoválóink számos technikát ismernek, amelyek segítségével hiperrealisztikus hatást érhetnek el, és az egyéni igényekre szabottan dolgozhatnak.

A lényeg, hogy a szemöldök tetoválás segít az általunk vágyott formát és hatást elérni, miközben természetességet kölcsönöz a megjelenésünknek.

A RE'BROWS és az Ombre Selection azok a technikák, amelyek hiperrealisztikus hatást eredményeznek. A RE'BOWS technika a szálazott szemöldök kialakítására összpontosít, figyelembe véve az eredeti szemöldökszálak növekedési irányát, vastagságát és színét. Az Ombre Selection technika pedig a dúsító hatást erősíti, amelynek segítségével szépen lehet formálni a szemöldököt.

Továbbá a hibrid vagy kombinált technikákkal is el lehet érni a lehető legtermészetesebb hatást. Ezeket leginkább azoknak ajánljuk, akiknek ritkás a szemöldöke különösen az elején, így a szálazás szépen átmehet finom satírozásba. Így tehát a szálazás eredeti szemöldökszálakat követi, és emellett a finom, poros-púderes satír formázza meg a szemöldököt, amely nagyon lágy és valósághű hatást kölcsönöz.

Manapság igen nagy divat a szemöldök laminálás, amit már tartósabb formában is el lehet készíteni. Méghozzá a BROWlift technikával, ami az egyik legtermészetesebb szemöldök tetoválás technika mind közül!

A természetes szemöldök tetoválás tehát nem áll meg a szálazással. Az ombre satíros technika is lehet abszolút valósághű es természetes, mindez csak attól függ, hogy milyen színnel és mennyire intenzív satírozással készül.

A lágy satírozás előnye, hogy egy dúsabb, vastagabb, de aszimmetrikus szemöldökből is meg lehet alkotni a természetesen szép, formás és szimmetrikus szemöldököt.  A titok az, hogy a meglévő szemöldökhöz kell igazítani a tetoválást, hogy az a természetességet hangsúlyozza. A szemöldök elejét ilyenkor érdemes a lehető leglágyabbá tenni, mert ez az elöl ritkább szemöldöknek is különösen jól áll.

A szemöldök tetoválás kiválasztása előtt tehát fontos alaposan megbeszélni a szakemberekkel az elvárásainkat, és tisztában lenni a különböző technikák előnyeivel és korlátaival. A szakértői tanácsok segítenek abban, hogy a legjobb döntést hozzuk meg az álmaink szemöldökének kialakítása kapcsán!

Végezetül, legyen szó szálazott, ombre, vagy kombinált technikáról, a természetes szemöldök tetoválás az, ami a legtöbb ember számára vonzóvá válik. A cél, hogy egyedi és szuper realisztikus hatást érjünk el, és olyan szemöldököt varázsoljunk, amely tökéletesen illeszkedik az arcunkhoz, karakterünkhöz és megjelenésünkhöz. A szakértő sminktetoválók segítenek nekünk ebben, és megvalósítják az álmaink szemöldökét!

Készen állsz, hogy elkészüljön álmaid természetes szemöldök tetoválása? Jelentkezz be online!


szálazott szálas browlift szemöldök tetoválás pécs budapest személyre szabott szálazás wirth inez

Elkészítsük Neked is álmaid sminktetoválását?

Bejelentkezés
Pécs

7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva

Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2020 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.