webshop

Bemutatkozik mindenki kedvence: a soft powder szemöldök tetoválás!

2023. 09. 25.
A szemöldök mindig is különleges szerepet játszott az arcunk szépségében és kifejezőkészségében. A lágy és természetes soft powder szemöldök tetoválás, most a szépségipar egyik legkedveltebb trendjévé vált. De miért éppen ez a technika lett mindenki kedvence? Mi teszi különlegessé és miért érdemes ezt választanod? Ebben a cikkben mindent megtudhatsz a púderes szemöldök tetoválásról, annak előnyeiről, tartósságáról és árairól!

Mi is az a soft powder szemöldök tetoválás?

A soft powder szemöldök tetoválás gyakorlatilag ugyan azt jelenti, mint a púderes szemöldök tetoválás. Ez egy nagyon lágy és finom szemöldök tetoválás technika, amely egy pomádéval sminkelt szemöldökhöz hasonlóan, poros, púderes hatást eredményez finom átmenetekkel.

Egyértelműen a legnépszerűbb sminktetoválás típus, hiszen többféle módon is elkészíthető, így a természetesebb és a hangsúlyosabb hatást is elérhetünk vele. Valójában bárkinek jól áll, ha megfelelő szakember készíti, gondos tervezés útján.

A szemöldök trendek sűrűn változnak. Míg régen a vékony, csík szemöldök volt a divat, addig manapság a lifting hatású, természetesen bozontos szálak vannak porondon.

Egy azonban biztos: a szemöldök pomádékkal és egyéb szemöldök formázókkal kiegészített szemöldökök évek óta hódítanak és valószínűleg sosem fognak kimenni a divatból, hiszen egy egységes, szimmetrikus és nőies szemöldököt lehet velük készíteni. A soft powder tetoválás ennek egy sokkal tartósabb változata!

Egy szépen elkészített soft powder szemöldök gyakorlatilag A tökéletes szemöldök. Rendezett, hangsúlyos, optikailag szimmetrikus, formás és igénytől függően természetes vagy sminkelt hatású.

A soft powder technika nagy előnye, hogy bárkinek elkészíthető! Míg egy szálazott szemöldök tetoválás vagy egy hibrid szemöldök nem mindenki számára ajánlott, addig a púderes szemöldök bárkinek megvalósítható. Itt nincsenek bőrtípus szerinti korlátok. Egy problémásabb, zsírosabb, pattanásosabb bőrre is bátran elkészíthető a púderes satírozás.

Sőt, ha van egy régi, de szépen kikopott szemöldök tetoválásod, akkor sok esetben azt is esztétikusan el lehet fedni púderes szemöldök tetoválással!


5+1ok, amiért a soft powder szemöldök tetoválást kellene választanod!

1. Sminkelt vagy hangsúlyos szemöldökre vágysz

A soft powder szemöldök hatása pontosan olyan, mintha otthon kisminkelnéd a szemöldököd porokkal vagy ceruzával. Vagyis majdnem ugyanolyan, hiszen nem mindenkinek van meg a kézügyessége hozzá, hogy egy optikailag szimmetrikus szemöldököt varázsoljon magának. Míg egy profi sminktetováló szakember pontosan olyan formát fog készíteni Számodra, ami a Te egyedi arckaraktereidhez és preferenciádhoz van igazítva.

2. Nagyon ritka vagy hiányos a saját szemöldököd

Ha vékonyszálú, hiányos a szemöldököd, akkor egy finom púderes tetoválás szépen kiegészíti a hiányos részeket és hangsúlyosabbá teszi a végeredményt. Ilyen esetben a szálas szemöldök tetoválás is megfelelő lehet, ám ha zsírosabb, problémásabb vagy érzékenyebb a bőröd, akkor a szálazás nem ajánlott számodra, mert nem lesz szép a végeredmény.

Sajnos szálazást csak normál, problémamentes bőrre lehet tökéletesen elkészíteni, de ne aggódj! A soft powder szemöldök tetoválás egy olyan sokrétű technika, hogy pontosan ugyanolyan természetes hatás érhető el vele, mint a szálazással.

3. Évek óta ceruzával vagy pomádéval egészíted ki reggelente a szemöldököd

Ha Te az az ember vagy, akinek mindig elsőre sikerül tökéletesre kisminkelnie a szemöldökét, és még élvezed is a folyamatot, akkor nem feltétlenül van szükséged szemöldök tetoválásra. Ellenkező esetben viszont nagyban meg tudja könnyíteni a sminkrutinod és a reggeli készülődést egy púderes szemöldök tetoválás!

Egy gyakorlott nőnek a szemöldök rajzolgatás átlagosan 4 percig tart. Ez hetente 28 perc, ami azt jelenti, hogy az havonta majdnem 2 óra. Ha szeretnéd másra fordítani értékes perceid, akkor tökéletes megoldás számodra a sminktetoválás!

4. Van egy meglévő szemöldök tetoválásod, amit szeretnél felfrissíteni

A soft powder technika a régi, kikopott szemöldök tetoválások felfrissítésére is alkalmas. Illetve kisebb formai vagy színbéli hibák is eltüntethetők vele. Erősen elrontott szemöldök tetoválások esetén azonban már Camouflage technika alkalmazására van szükség!

5. Már próbáltad a szálazott szemöldököt, de az összefolyt vagy nem volt elég látványos

Szálazott szemöldökből bármikor varázsolhatunk púderest, de púderesből már nem készíthető szálazás! Tehát, ha nagyon nem tudsz dönteni a két technika között, akkor nem veszítesz sokat, ha szálazást választasz, hiszen ha az nem tetszik, vagy a bőröd állapota miatt kicsit összefolyik a szálstruktúra, akkor még gyönyörű soft powder készíthető belőle!

+1 Előnytelen, aszimmetrikus a szemöldököd

Ha összességében elégedett vagy a szemöldököddel csak egy kis extra kiemelésre vágysz, akkor is a soft powder a legjobb megoldás! De a nagyon előnytelen formán és az erős aszimmetrián is igazi segítség egy jól kivitelezett púderes tetoválás!

A sminktetováló szakértelmének köszönhetően az erősen felemás szemöldökökből is tökéletes szemöldök varázsolható! Hidd el, ha eddig elégedetlenséggel néztél a tükörbe a szemöldököd miatt, akkor a soft powder szemöldök tetoválás megváltoztatja az életed! Mindössze 2 órát vesz igénybe, hatása azonban akár 3 évig magabiztosságot és gyönyörű külsőt ajándékoz Számodra!


Hogyan készül a soft powder szemöldök?

A soft powder szemöldök tetoválás elkészítésének folyamata mindig a tervezéssel kezdődik. A sminktetováló felméri az igényeidet és ennek megfelelően kezdi elkészíteni az előrajzolást. Az előrajz lényege, hogy lásd milyen eredményre számíthatsz, illetve a sminktetoválónak is egy segítő támpontként szolgál a tűvel történő tetoválás során.

A tervezés során fixáljátok le, hogy a soft powder technikán belül pontosan mit szeretnél! Ha például elégedett vagy a saját szemöldököddel, csak egy kicsit hangsúlyozni szeretnél rajta, akkor az Ombre Forte technika lesz a nyerő számodra. Ez a szemöldök alsó része közepén emeli ki igazán a formát.

Ha egy egészen finom, extra természetes hatású púderes szemöldök tetoválásra vágysz, akkor nagy valószínűséggel Ombre Misty fog készülni Neked, ami a leglágyabb satírozási technikával készül.

Ha pedig egy hangsúlyos, sminkelt hatású szemöldök a vágyad, akkor az Ombre Andante lesz számodra a nyerő. Erőteljesebb szín és játékos tónusok jellemzőek rá. Vastagszálú, sűrű szemöldök esetén is gyakori választás.

Amint megterveztétek a tökéletes formát, elkezdődik a tetoválás tényleges folyamata, ami során a sminktetováló érzéstelenítés után, a megfelelő technikát alkalmazva gyönyörűvé varázsolja a szemöldököd. Szinte semmit nem fogsz érezni, maximum egy kicsi kellemtelen érzést, de az eddigi visszajelzések alapján maga a tetoválás kevésbé fájdalmas a csipeszes szemöldök szedéstől, úgyhogy nem kell aggódnod!

gyógyult szemöldök tetoválás, sort power szemöldök tetoválás, púderes szemöldök tetoválás, természetes szemöldök tetoválás

Mennyire tartós a púderes szemöldök tetoválás?

Nincs egyértelmű válasz arra, hogy meddig marad szép egy sminktetoválás. A tartósság függ a bőr állapotától, a tetováló pigmentek színétől és természetesen attól, hogy betartod-e az otthoni utóápolás szabályait és mennyire vigyázol tetoválásodra.

Átlagosan azt szoktuk mondani, hogy egy púderes szemöldök tetoválás élettartama 1-3 év közé esik, de találkoztunk már 5 év után is gyönyörűszép szemöldökkel és olyannal is, akinek a bőre nagyon hamar kidobta a festéket.

Ha szeretnéd minél tovább élvezni szemöldököd szépségét, akkor van néhány szabály, amit érdemes betartani a szemöldök tetoválásod után!

Óvd meg friss sminktetoválásod!

Van néhány általános szabály, amikre figyelni kell a friss sminktetoválásoddal kapcsolatban, ha tartósan szép végeredményre vágysz!

A friss soft powder szemöldök tetoválást nem érheti semmilyen mechanikai sérülés, így figyelj arra, hogy pl. óvatosan vedd fel a pulcsid, és természetesen ne kapargasd, ne vakard! Gyógyulás során előfordul, hogy viszketni kezd a tetoválásod, ez egy természetes folyamat és nagyon fontos, hogy ne ess kísértésbe és semmiképpen se vakard a bőröd!

Továbbá fontos odafigyelni rá, hogy a friss sminktetoválást nem érheti víz legalább 2 hétig, mert felázik a bőröd és a pigmentek kiázhatnak belőle.

Mindezek mellett pedig 2 hétig a szemöldök tetoválás után ne érje UV sugárzás sem a bőröd, így lehetőleg kerüld a szoláriumot és ne tedd ki közvetlen napfénynek a tetoválást, mert amíg nincs begyógyulva, addig fényvédőt sem kenhetsz rá!

Helyes utóápolás: Így csináld!

A helyes utóápolás a tartósan szép sminktetoválások kulcsa. Nálunk mindent megkapsz az otthoni utóápoláshoz: biztosítunk Számodra tetoválás ápoló balzsamot és egy részletes leírást is arról, hogy mit hogyan érdemes csinálni.

Ahhoz, hogy a friss sminktetoválásod minél hatékonyabban meggyógyuljon 7-10 napig szükséges kenni tetoválás utóápoló balzsammal, például ROSA Lip Care Balm-mal. Szemöldök tetoválások esetében napi 2-4 alkalommal szükséges bekenni a frissen tetovált felületet vékony rétegben fültisztító pálcika segítségével. Figyelni kell rá, hogy a krémréteg valóban vékony legyen a bőrön, különben szauna hatás érheti azt, ami lassítja a bőrregeneráció folyamatát.

Szappan, arclemosó és víz nem érheti a sminktetoválást ebben az időszakban. Ha túl sok szövetnedvet ereszt a bőr, vagy rákerül valami szennyeződés, akkor benedvesített vattakoronggal vagy bőrfertőtlenítővel szabad nagyon óvatosan letörölgetni a felületét!

Gyógyulás utáni ápolás

Az UV sugárzás nemcsak a bőr öregedéséért felelős, hanem a sminktetoválások egyik legnagyobb ellensége is. Hajlamos kifakítani és elszínezni a pigmentet a bőrben, ami még egy nyomós indok arra, hogy használj minden egyes nap fényvédőt!

Manapság rengeteg direkt arcra kialakított, könnyen kenhető, lágy fényvédő közül válogathatsz, de kifejezetten sminktetoválásokra használható fényvédőkkel is találkozhatsz, amelyek megkönnyítik az újra kenést. Ilyen például a Lip Care Sunny is!

A szemöldök tetoválásod tartóssága érdekében pedig érdemes elkerülni bizonyos kozmetikai arckezeléseket. A carbon lézeres arctisztítás például az a kezelés, amit ha nem végeznek kellő óvatossággal, akkor kifakíthatja a pigmentek színét.

De az otthoni kémiai hámlasztással és arcradírozással is óvatosan kell bánni. Nem szükséges lemondanod ezekről a bőrápolási szokásokról, de figyelj rá, hogy a szemöldököd hagyd ki a buliból!


Púderes szemöldök tetoválás árak

Egy púderes szemöldök tetoválás árát számtalan tényező befolyásolja, beleértve a sminktetováló szakértelmét, a szalon elhelyezkedését és a technikához használt eszközök minőségét is. Ahány szalon és sminktetováló, annyi különböző árszabás.

A soft powder szemöldök technika pedig nemcsak a vendégek körében a legnépszerűbb, hanem a sminktetoválók körében is, hiszen általában ez az a technika, amit legelőször tanulnak meg elkészíteni. Így tehát elképesztően sok választási lehetőség áll a vendégek számára, és a bőség zavar alaposan megnehezíti a szűrést és a legjobb szakember kiválasztását.

A púderes szemöldök tetoválás árak segíthetnek pozícionálni a szalonok és a sminktetováló művészek között. Általánosan igaz erre a szakterületre, hogy a magasabb árak mögött igényesebb munka áll, de semmiképpen sem kizárólag az árak alapján foglald le időpontodat!

Mindig nézz utána, hogy az adott szakember milyen munkákat ad ki a kezei közül! Szerencsére ma már a közösségi oldalakon rengeteg sminktetováló munkájával találkozhatunk, de sok esetben már a saját weboldalaikon is böngészheted a korábbi munkákat. Az árakat is vedd persze figyelembe, de mindig az alapján dönts, amit a szemeddel látsz! Hiszen egy szemöldök tetoválást évekig az arcodon fogsz viselni.

Nálunk, a PMU Art School-ban 2023-ban kétféle árral találkozhatsz, ami a soft powder szemöldök tetoválásokat illeti. Profi sminktetováló művészeink, akik a sminktetoválás mellett oktatással is foglalkoznak, 98.000 Ft-ért készítenek el egy púderes szemöldök tetoválást. Míg junior sminktetováló kolléganőink kedvezőbb áron, 68.000 Ft-ért készítik el ugyanezt a technikát. Junior sminktetoválóink szintén elképesztően ügyesek, de oktatással még nem foglalkoznak, ezért dolgoznak alacsonyabb áron.

A soft powder szemöldök tetoválás tehát egy valódi átváltozás lehet az arcod számára. Lényegében a tökéletes szemöldök titka, hiszen bármilyen stílushoz alkalmazkodik. Legyen szó természetes vagy sminkelt hatásról, ez a technika garantáltan megadja azt a magabiztosságot és szépséget, amire vágysz! Készen állsz, hogy megtapasztald a soft powder szemöldök tetoválás nyújtotta előnyöket? Online időpontfoglaló rendszerünknek hála akár most azonnal bejelentkezhetsz szalonjaink egyikébe!


púderes szemöldök tetoválás árak, sort power szemöldök tetoválás ára, ombre szemöldök tetoválás, sminktetoválás ára

Elkészítsük Neked is álmaid sminktetoválását?

Bejelentkezés
Pécs

7624 Pécs, Tavasz utca 27.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva

Budapest
1034 Budapest, Bécsi út 100.
Bejelentkezés a szalonba: +36/20/513-8562
Oktatás érdeklődés: +36/70/770-1113
Rendelés leadás: +36/20/270-1730
info@mehntunde.hu
Hétfő-péntek: 9:00-17:00
Szombat-vasárnap: Zárva
2020 Tünde Méhn PMU Art International School. All rights reserved.